Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
muha_sa

#126 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by muha_sa »

Euridika wrote: A morala sam... onako kako je bilo napisano, bilo je dvosmisleno... hoće još ko šta pomislit.... cccc... :D
Btw, čestitke na rođenju unuka... :thumbup:
HVALAAAAAAAAAAAAAA :kiss: :kiss: :kiss:
nightvision

#127 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by nightvision »

Ja kako god da procitam ovaj naslov teme vidim "rAdne uloge". :lol:
sheilak

#128 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by sheilak »

slazem se s ramzessom (ne da mi se citati dalje od 4. ili 5. posta :D ) na prvoj stranici kad insinuira da je ispravno da musko treba ici u lov. slazem se. musko treba ici u lov. al ne bi bilo na odmet kad bi to ulovljeno i skuhao. i kad bi se pobrinuo i da je zena zadovoljna i podmirena. volim svestrane muskarce. :D
HAVANA

#129 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by HAVANA »

Cuj i skuhat,hocu je jebat. :roll: :lol:
sheilak

#130 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by sheilak »

pa oboje, dragi HAVANA :D

you can do it. :D
Pirija

#131 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Pirija »

joj sto volim ove "jake zene" sto im niko ne treba :D
Euridika
Globalna šefica

#132 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

vade_mecum wrote:ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti? :D
Ni jedno ni drugo...
Evo hajd ovako: U uvodnoj rečenici posta sam naglasila da je sve poteklo od stavova na drugim temama na forumu. Ja sam tu friško i u prvo vrijeme sam više gledala druge teme, nego se sama javljala. Čitajući neke komentare (više njih, zapravo) na ovom pdf, doživjela sam 'kulturološki šok'... u smislu: muški i žene se raspravljaju na temu što je puno slobodnih muškaraca i žena, kakve ko ima kriterije za odabir i na kraju zaključak solidnom broju njih... najbolje je biti sam, nego biti sa svakim. I hajde to sve, nego kad sam čitala šta se sve navodi kao razlog neuspjeha... :run: ... ona standardna bosanska boljka, svi su odlični kritičari, vrlo malo samokritike.
U neka doba skontam da je dosta komentara zeza... ja presretna, super, volim se i ja zezati... i polako se počnem uključivati na teme. A onda skontam da se na x tema sa različitim naslovom opet ponavljaju iste floskule i klišei... i to se komentatori pravo upinju da dokažu da je njihov stav ispravan, a nečiji drugi pogrešan :roll: ... ja na kraju totalno zbunjena - jel' se ljudi šale ili ozbiljno misle šta pišu.
I na kraju otvorim temu koja je čista karikatura - znači potpuno iskrivljena slika stvarnosti, samo da samu sebe provjerim jel' ja nešto ne kontam ili su se neki odnosi u društvu trajno poremetili (mislim na muško-ženske odnose). Znala sam ja da će i na ovu temu biti puno zafrkancije... I pokušala sam se staviti u funkciju posmatrača sa strane, ne podržavajući nijednu stranu direktno... ali je moj pokušaj bio potpuna katastrofa, kataklizmičkih razmjera... uglavnom, nauk za ubuduće.
Eh sad, o meni... ne mislim ja ništa onako kako je navedeno... po prirodi sam više sklona tradicionalnom odgoju, mada ni u kom pogledu nisam isključiva... sve je stvar dogovora. Zapravo sve počinje sa međusobnim poštivanjem i uvažavanjem. Kad je taj temelj dobro izgrađen, idu i ostali... Tu je još bitno biti otvoren za komunikaciju i prihvatanje drugog i drugačijeg... poslije je sve lagana vožnja (samo uslovno govoreći, naravno, stvarnost je puno ozbiljnija).
A da sve potkrijepim dokazima: ako ti nije mrsko, skokni do teme "Kako se može zaustaviti bijela kuga u BiH?" u pdf Razne diskusije, zadnjih par strana, pa ćeš vidjeti diskusije, ili npr. do teme "Obrazovanje i veze" u ovom pdf, zadnje 3-4 strane. I prije nego neko skoči opet na mene: ne osuđujem nikog zbog iznesenih stavova (bili oni zeza ili stvarni stavovi), niti sebi dajem za pravo da donosim zaključke o drugima, samo sam sve zbunjenija... :-?
Towelie

#133 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Towelie »

Euridika wrote:
vade_mecum wrote:ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti? :D
Ni jedno ni drugo...
Evo hajd ovako: U uvodnoj rečenici posta sam naglasila da je sve poteklo od stavova na drugim temama na forumu. Ja sam tu friško i u prvo vrijeme sam više gledala druge teme, nego se sama javljala. Čitajući neke komentare (više njih, zapravo) na ovom pdf, doživjela sam 'kulturološki šok'... u smislu: muški i žene se raspravljaju na temu što je puno slobodnih muškaraca i žena, kakve ko ima kriterije za odabir i na kraju zaključak solidnom broju njih... najbolje je biti sam, nego biti sa svakim. I hajde to sve, nego kad sam čitala šta se sve navodi kao razlog neuspjeha... :run: ... ona standardna bosanska boljka, svi su odlični kritičari, vrlo malo samokritike.
U neka doba skontam da je dosta komentara zeza... ja presretna, super, volim se i ja zezati... i polako se počnem uključivati na teme. A onda skontam da se na x tema sa različitim naslovom opet ponavljaju iste floskule i klišei... i to se komentatori pravo upinju da dokažu da je njihov stav ispravan, a nečiji drugi pogrešan :roll: ... ja na kraju totalno zbunjena - jel' se ljudi šale ili ozbiljno misle šta pišu.
I na kraju otvorim temu koja je čista karikatura - znači potpuno iskrivljena slika stvarnosti, samo da samu sebe provjerim jel' ja nešto ne kontam ili su se neki odnosi u društvu trajno poremetili (mislim na muško-ženske odnose). Znala sam ja da će i na ovu temu biti puno zafrkancije... I pokušala sam se staviti u funkciju posmatrača sa strane, ne podržavajući nijednu stranu direktno... ali je moj pokušaj bio potpuna katastrofa, kataklizmičkih razmjera... uglavnom, nauk za ubuduće.
Eh sad, o meni... ne mislim ja ništa onako kako je navedeno... po prirodi sam više sklona tradicionalnom odgoju, mada ni u kom pogledu nisam isključiva... sve je stvar dogovora. Zapravo sve počinje sa međusobnim poštivanjem i uvažavanjem. Kad je taj temelj dobro izgrađen, idu i ostali... Tu je još bitno biti otvoren za komunikaciju i prihvatanje drugog i drugačijeg... poslije je sve lagana vožnja (samo uslovno govoreći, naravno, stvarnost je puno ozbiljnija).
A da sve potkrijepim dokazima: ako ti nije mrsko, skokni do teme "Kako se može zaustaviti bijela kuga u BiH?" u pdf Razne diskusije, zadnjih par strana, pa ćeš vidjeti diskusije, ili npr. do teme "Obrazovanje i veze" u ovom pdf, zadnje 3-4 strane. I prije nego neko skoči opet na mene: ne osuđujem nikog zbog iznesenih stavova (bili oni zeza ili stvarni stavovi), niti sebi dajem za pravo da donosim zaključke o drugima, samo sam sve zbunjenija... :-?
A i ti donosis zakljucke o musko-zenskim odnosima citajuci postove na forumu. Ovo nije relevantno mesto, a ni ciljna grupa. Lako je mudrovati na forumu. Stvarnost je drugacija i mnogo kompleksnija.
Euridika
Globalna šefica

#134 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

Towelie wrote:A i ti donosis zakljucke o musko-zenskim odnosima citajuci postove na forumu.
Ne donosim, pitam...
Towelie wrote:Ovo nije relevantno mesto, a ni ciljna grupa. Lako je mudrovati na forumu. Stvarnost je drugacija i mnogo kompleksnija.
:thumbup:
madner

#135 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by madner »

To se plaho sekiras zbog stvarnosti u BiH? :D
sheilak

#136 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by sheilak »

euridika, kako ste rijesili ti i orfej to? kakav je njegov polozaj? je li se uspio prilagoditi novonastaloj situaciji medju spolovima? kakve su njegove uloge i sta ti ocekujes od njega?

i zasto se okrenuo, jesi li ga ikad to pitala? :D
Euridika
Globalna šefica

#137 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

sheilak wrote:euridika, kako ste rijesili ti i orfej to? kakav je njegov polozaj? je li se uspio prilagoditi novonastaloj situaciji medju spolovima? kakve su njegove uloge i sta ti ocekujes od njega?

i zasto se okrenuo, jesi li ga ikad to pitala? :D
:thumbup:
Pa napisah... tradicionalno... pretežno.

Što se okrenuo... ne znam... ne stigoh pitati... čim se okrenuo, mene povukli nazad u Had... :lol:
Euridika
Globalna šefica

#138 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

madner wrote:To se plaho sekiras zbog stvarnosti u BiH? :D
Ma šta da ti kažem... pošlo me nešto pravo... :lol:
Ramzess Veliki

#139 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:slazem se s ramzessom (ne da mi se citati dalje od 4. ili 5. posta :D ) na prvoj stranici kad insinuira da je ispravno da musko treba ici u lov. slazem se. musko treba ici u lov. al ne bi bilo na odmet kad bi to ulovljeno i skuhao. i kad bi se pobrinuo i da je zena zadovoljna i podmirena. volim svestrane muskarce. :D
Zdrav i svjež biftek je uslovan za zadovoljiti ženu. :D
Lov u muškarcu podiže nivo estragona i testosterona, još ako ostane duže pa mu naraste brada eto ti kući praaave životinje! :thumbup:

... ali nemoj da to kuham ... šteta ... bolje na ražanj. :sad:
Ramzess Veliki

#140 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:... I prije nego neko skoči opet na mene ... :-?
A šta je u ovome loše? :twisted:
Euridika
Globalna šefica

#141 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

Ramzess Veliki wrote:
Euridika wrote:... I prije nego neko skoči opet na mene ... :-?
A šta je u ovome loše? :twisted:
Zavisi ko skače, i s kojim motivima... ;-)
Ramzess Veliki wrote:Lov u muškarcu podiže nivo estragona i testosterona, još ako ostane duže pa mu naraste brada eto ti kući praaave životinje! :thumbup:
Izvini, mislio si na estrogen, ne? Estragon je začin... za kuhanje (da se razumijemo) :wink:
Ramzess Veliki

#142 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Ramzess Veliki »

Euridika wrote:Izvini, mislio si na estrogen, ne? Estragon je začin... za kuhanje (da se razumijemo) :wink:
Da ... malo me prenijelo jer volim eksperimentisati sa raznim začinima. :lol:
Hakiz

#143 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Hakiz »

Euridika wrote:Zavisi ko skače, i s kojim motivima... ;-)
Eno sad. Ko god zaskakao, naskakao ili skakao motivi su svima isti.
MJAU - da

#144 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by MJAU - da »

S4mpion wrote:Problem je u tome što žene često ulaze u neku vrstu takmičenja i poređenja s muškarcima, dok muškarci to uglavnom ne rade.

Kad je u pitanju borba za prava, to, zapravo, nisu nikakva prava, već obični zahtjevi. Ćeif ti da ponedjeljak bude neradni dan, prospeš šuplju: "Moje je ljudsko pravo da odmaram ponedjeljkom."

U mnogim situacijama muškarci imaju prednost zbog svojih MUŠKIH sposobnosti, a, s druge strane, uopšte nije mali broj situacija gdje žene imaju prednost zbog svojih ŽENSKIH sposobnosti, a danas je najveći broj situacija gdje se gleda primarno sposobnost, nebitno ko je vlasnik iste.

Neki jednostavno imaju jaku potrebu okriviti nekog drugog za svoju nesposobnost.
ja svog hairliju okrivim svaki put što za 2 dana pojede teglu eurokrema. Moje ženko pravo. :-D
Euridika
Globalna šefica

#145 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

Hakiz wrote:
Euridika wrote:Zavisi ko skače, i s kojim motivima... ;-)
Eno sad. Ko god zaskakao, naskakao ili skakao motivi su svima isti.
Vjerovatno si u pravu... :)
Mis mekinjas

#146 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Mis mekinjas »

Kako vidim ovdje, ispašće da se svi bave lovom, iz zajebancije. :D

Skup sport. :D
MJAU - da

#147 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by MJAU - da »

Euridika wrote:
Ni jedno ni drugo...
Čitam temu od starta, ali sad te kontam? Šta ti je cilj bio i da li je ispunjen? :-)
Euridika
Globalna šefica

#148 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Euridika »

MJAU - da wrote:Čitam temu od starta, ali sad te kontam? Šta ti je cilj bio i da li je ispunjen? :-)
Cilj bio da provjerim svoje mentalno zdravlje... :D
Ispunjenje cilja: Pa, znaš kako, uvijek ima novih tema, a teze se ponavljaju, pa valjda će i meni jednog dana biti jasnije... :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#149 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by Truba »

sad se priča o rodnim ulogama
a 1992 nije o ratnim :D ovaj također o rodnim :D

i ženi i muškarcu je mjesto gdje oni odluče da im je mjesto
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#150 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...

Post by _BataZiv_0809 »

HAVANA wrote:Cuj i skuhat,hocu je jebat. :roll: :lol:
Cuj i skuhat. Kurca graha :twisted: :lol:
Post Reply