HVALAAAAAAAAAAAAAAEuridika wrote: A morala sam... onako kako je bilo napisano, bilo je dvosmisleno... hoće još ko šta pomislit.... cccc...
Btw, čestitke na rođenju unuka...
Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- muha_sa
#126 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
-
nightvision
#127 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ja kako god da procitam ovaj naslov teme vidim "rAdne uloge". 
- sheilak
#128 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
slazem se s ramzessom (ne da mi se citati dalje od 4. ili 5. posta
) na prvoj stranici kad insinuira da je ispravno da musko treba ici u lov. slazem se. musko treba ici u lov. al ne bi bilo na odmet kad bi to ulovljeno i skuhao. i kad bi se pobrinuo i da je zena zadovoljna i podmirena. volim svestrane muskarce. 
- HAVANA
#129 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Cuj i skuhat,hocu je jebat.

- sheilak
#130 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
pa oboje, dragi HAVANA
you can do it.
you can do it.
-
Pirija
#131 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
joj sto volim ove "jake zene" sto im niko ne treba 
- Euridika
- Globalna šefica
#132 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ni jedno ni drugo...vade_mecum wrote:ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti?
Evo hajd ovako: U uvodnoj rečenici posta sam naglasila da je sve poteklo od stavova na drugim temama na forumu. Ja sam tu friško i u prvo vrijeme sam više gledala druge teme, nego se sama javljala. Čitajući neke komentare (više njih, zapravo) na ovom pdf, doživjela sam 'kulturološki šok'... u smislu: muški i žene se raspravljaju na temu što je puno slobodnih muškaraca i žena, kakve ko ima kriterije za odabir i na kraju zaključak solidnom broju njih... najbolje je biti sam, nego biti sa svakim. I hajde to sve, nego kad sam čitala šta se sve navodi kao razlog neuspjeha...
U neka doba skontam da je dosta komentara zeza... ja presretna, super, volim se i ja zezati... i polako se počnem uključivati na teme. A onda skontam da se na x tema sa različitim naslovom opet ponavljaju iste floskule i klišei... i to se komentatori pravo upinju da dokažu da je njihov stav ispravan, a nečiji drugi pogrešan
I na kraju otvorim temu koja je čista karikatura - znači potpuno iskrivljena slika stvarnosti, samo da samu sebe provjerim jel' ja nešto ne kontam ili su se neki odnosi u društvu trajno poremetili (mislim na muško-ženske odnose). Znala sam ja da će i na ovu temu biti puno zafrkancije... I pokušala sam se staviti u funkciju posmatrača sa strane, ne podržavajući nijednu stranu direktno... ali je moj pokušaj bio potpuna katastrofa, kataklizmičkih razmjera... uglavnom, nauk za ubuduće.
Eh sad, o meni... ne mislim ja ništa onako kako je navedeno... po prirodi sam više sklona tradicionalnom odgoju, mada ni u kom pogledu nisam isključiva... sve je stvar dogovora. Zapravo sve počinje sa međusobnim poštivanjem i uvažavanjem. Kad je taj temelj dobro izgrađen, idu i ostali... Tu je još bitno biti otvoren za komunikaciju i prihvatanje drugog i drugačijeg... poslije je sve lagana vožnja (samo uslovno govoreći, naravno, stvarnost je puno ozbiljnija).
A da sve potkrijepim dokazima: ako ti nije mrsko, skokni do teme "Kako se može zaustaviti bijela kuga u BiH?" u pdf Razne diskusije, zadnjih par strana, pa ćeš vidjeti diskusije, ili npr. do teme "Obrazovanje i veze" u ovom pdf, zadnje 3-4 strane. I prije nego neko skoči opet na mene: ne osuđujem nikog zbog iznesenih stavova (bili oni zeza ili stvarni stavovi), niti sebi dajem za pravo da donosim zaključke o drugima, samo sam sve zbunjenija...
- Towelie
#133 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
A i ti donosis zakljucke o musko-zenskim odnosima citajuci postove na forumu. Ovo nije relevantno mesto, a ni ciljna grupa. Lako je mudrovati na forumu. Stvarnost je drugacija i mnogo kompleksnija.Euridika wrote:Ni jedno ni drugo...vade_mecum wrote:ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti?
Evo hajd ovako: U uvodnoj rečenici posta sam naglasila da je sve poteklo od stavova na drugim temama na forumu. Ja sam tu friško i u prvo vrijeme sam više gledala druge teme, nego se sama javljala. Čitajući neke komentare (više njih, zapravo) na ovom pdf, doživjela sam 'kulturološki šok'... u smislu: muški i žene se raspravljaju na temu što je puno slobodnih muškaraca i žena, kakve ko ima kriterije za odabir i na kraju zaključak solidnom broju njih... najbolje je biti sam, nego biti sa svakim. I hajde to sve, nego kad sam čitala šta se sve navodi kao razlog neuspjeha...... ona standardna bosanska boljka, svi su odlični kritičari, vrlo malo samokritike.
U neka doba skontam da je dosta komentara zeza... ja presretna, super, volim se i ja zezati... i polako se počnem uključivati na teme. A onda skontam da se na x tema sa različitim naslovom opet ponavljaju iste floskule i klišei... i to se komentatori pravo upinju da dokažu da je njihov stav ispravan, a nečiji drugi pogrešan... ja na kraju totalno zbunjena - jel' se ljudi šale ili ozbiljno misle šta pišu.
I na kraju otvorim temu koja je čista karikatura - znači potpuno iskrivljena slika stvarnosti, samo da samu sebe provjerim jel' ja nešto ne kontam ili su se neki odnosi u društvu trajno poremetili (mislim na muško-ženske odnose). Znala sam ja da će i na ovu temu biti puno zafrkancije... I pokušala sam se staviti u funkciju posmatrača sa strane, ne podržavajući nijednu stranu direktno... ali je moj pokušaj bio potpuna katastrofa, kataklizmičkih razmjera... uglavnom, nauk za ubuduće.
Eh sad, o meni... ne mislim ja ništa onako kako je navedeno... po prirodi sam više sklona tradicionalnom odgoju, mada ni u kom pogledu nisam isključiva... sve je stvar dogovora. Zapravo sve počinje sa međusobnim poštivanjem i uvažavanjem. Kad je taj temelj dobro izgrađen, idu i ostali... Tu je još bitno biti otvoren za komunikaciju i prihvatanje drugog i drugačijeg... poslije je sve lagana vožnja (samo uslovno govoreći, naravno, stvarnost je puno ozbiljnija).
A da sve potkrijepim dokazima: ako ti nije mrsko, skokni do teme "Kako se može zaustaviti bijela kuga u BiH?" u pdf Razne diskusije, zadnjih par strana, pa ćeš vidjeti diskusije, ili npr. do teme "Obrazovanje i veze" u ovom pdf, zadnje 3-4 strane. I prije nego neko skoči opet na mene: ne osuđujem nikog zbog iznesenih stavova (bili oni zeza ili stvarni stavovi), niti sebi dajem za pravo da donosim zaključke o drugima, samo sam sve zbunjenija...
- Euridika
- Globalna šefica
#134 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ne donosim, pitam...Towelie wrote:A i ti donosis zakljucke o musko-zenskim odnosima citajuci postove na forumu.
Towelie wrote:Ovo nije relevantno mesto, a ni ciljna grupa. Lako je mudrovati na forumu. Stvarnost je drugacija i mnogo kompleksnija.
- madner
#135 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
To se plaho sekiras zbog stvarnosti u BiH? 
- sheilak
#136 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
euridika, kako ste rijesili ti i orfej to? kakav je njegov polozaj? je li se uspio prilagoditi novonastaloj situaciji medju spolovima? kakve su njegove uloge i sta ti ocekujes od njega?
i zasto se okrenuo, jesi li ga ikad to pitala?
- Euridika
- Globalna šefica
#137 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
sheilak wrote:euridika, kako ste rijesili ti i orfej to? kakav je njegov polozaj? je li se uspio prilagoditi novonastaloj situaciji medju spolovima? kakve su njegove uloge i sta ti ocekujes od njega?
Pa napisah... tradicionalno... pretežno.
Što se okrenuo... ne znam... ne stigoh pitati... čim se okrenuo, mene povukli nazad u Had...
- Euridika
- Globalna šefica
#138 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Ma šta da ti kažem... pošlo me nešto pravo...madner wrote:To se plaho sekiras zbog stvarnosti u BiH?
- Ramzess Veliki
#139 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Zdrav i svjež biftek je uslovan za zadovoljiti ženu.sheilak wrote:slazem se s ramzessom (ne da mi se citati dalje od 4. ili 5. posta) na prvoj stranici kad insinuira da je ispravno da musko treba ici u lov. slazem se. musko treba ici u lov. al ne bi bilo na odmet kad bi to ulovljeno i skuhao. i kad bi se pobrinuo i da je zena zadovoljna i podmirena. volim svestrane muskarce.
Lov u muškarcu podiže nivo estragona i testosterona, još ako ostane duže pa mu naraste brada eto ti kući praaave životinje!
... ali nemoj da to kuham ... šteta ... bolje na ražanj.
- Ramzess Veliki
#140 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
A šta je u ovome loše?Euridika wrote:... I prije nego neko skoči opet na mene ...
- Euridika
- Globalna šefica
#141 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Zavisi ko skače, i s kojim motivima...Ramzess Veliki wrote:A šta je u ovome loše?Euridika wrote:... I prije nego neko skoči opet na mene ...
Izvini, mislio si na estrogen, ne? Estragon je začin... za kuhanje (da se razumijemo)Ramzess Veliki wrote:Lov u muškarcu podiže nivo estragona i testosterona, još ako ostane duže pa mu naraste brada eto ti kući praaave životinje!![]()
- Ramzess Veliki
#142 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Da ... malo me prenijelo jer volim eksperimentisati sa raznim začinima.Euridika wrote:Izvini, mislio si na estrogen, ne? Estragon je začin... za kuhanje (da se razumijemo)
-
Hakiz
#143 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Eno sad. Ko god zaskakao, naskakao ili skakao motivi su svima isti.Euridika wrote:Zavisi ko skače, i s kojim motivima...![]()
- MJAU - da
#144 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
ja svog hairliju okrivim svaki put što za 2 dana pojede teglu eurokrema. Moje ženko pravo.S4mpion wrote:Problem je u tome što žene često ulaze u neku vrstu takmičenja i poređenja s muškarcima, dok muškarci to uglavnom ne rade.
Kad je u pitanju borba za prava, to, zapravo, nisu nikakva prava, već obični zahtjevi. Ćeif ti da ponedjeljak bude neradni dan, prospeš šuplju: "Moje je ljudsko pravo da odmaram ponedjeljkom."
U mnogim situacijama muškarci imaju prednost zbog svojih MUŠKIH sposobnosti, a, s druge strane, uopšte nije mali broj situacija gdje žene imaju prednost zbog svojih ŽENSKIH sposobnosti, a danas je najveći broj situacija gdje se gleda primarno sposobnost, nebitno ko je vlasnik iste.
Neki jednostavno imaju jaku potrebu okriviti nekog drugog za svoju nesposobnost.
- Euridika
- Globalna šefica
#145 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Vjerovatno si u pravu...Hakiz wrote:Eno sad. Ko god zaskakao, naskakao ili skakao motivi su svima isti.Euridika wrote:Zavisi ko skače, i s kojim motivima...![]()
- Mis mekinjas
#146 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Kako vidim ovdje, ispašće da se svi bave lovom, iz zajebancije.
Skup sport.
Skup sport.
- MJAU - da
#147 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Čitam temu od starta, ali sad te kontam? Šta ti je cilj bio i da li je ispunjen?Euridika wrote:Ni jedno ni drugo...vade_mecum wrote:ne znam lutko, ko napise onoliki uvodni ekspoze ili je dobar trol ili fakat ozbiljan. sta si ti?
Evo hajd ovako: U uvodnoj rečenici posta sam naglasila da je sve poteklo od stavova na drugim temama na forumu. Ja sam tu friško i u prvo vrijeme sam više gledala druge teme, nego se sama javljala. Čitajući neke komentare (više njih, zapravo) na ovom pdf, doživjela sam 'kulturološki šok'... u smislu: muški i žene se raspravljaju na temu što je puno slobodnih muškaraca i žena, kakve ko ima kriterije za odabir i na kraju zaključak solidnom broju njih... najbolje je biti sam, nego biti sa svakim. I hajde to sve, nego kad sam čitala šta se sve navodi kao razlog neuspjeha...... ona standardna bosanska boljka, svi su odlični kritičari, vrlo malo samokritike.
U neka doba skontam da je dosta komentara zeza... ja presretna, super, volim se i ja zezati... i polako se počnem uključivati na teme. A onda skontam da se na x tema sa različitim naslovom opet ponavljaju iste floskule i klišei... i to se komentatori pravo upinju da dokažu da je njihov stav ispravan, a nečiji drugi pogrešan... ja na kraju totalno zbunjena - jel' se ljudi šale ili ozbiljno misle šta pišu.
- Euridika
- Globalna šefica
#148 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Cilj bio da provjerim svoje mentalno zdravlje...MJAU - da wrote:Čitam temu od starta, ali sad te kontam? Šta ti je cilj bio i da li je ispunjen?
Ispunjenje cilja: Pa, znaš kako, uvijek ima novih tema, a teze se ponavljaju, pa valjda će i meni jednog dana biti jasnije...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#149 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
sad se priča o rodnim ulogama
a 1992 nije o ratnim
ovaj također o rodnim 
i ženi i muškarcu je mjesto gdje oni odluče da im je mjesto
a 1992 nije o ratnim
i ženi i muškarcu je mjesto gdje oni odluče da im je mjesto
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#150 Re: Rodne uloge, iliti gdje je muškima mjesto...
Cuj i skuhat. Kurca grahaHAVANA wrote:Cuj i skuhat,hocu je jebat.![]()