To ništa nije u skladu sa Islamom. Ja sam učio da su prije Islama žene zakopavane žive, ubijane samo tako, imale su manju vrijednost od životinja a nakon što se vjera proširila to je prestalo. Uvijek se može naći negativnih primjera, u USA se bijelo roblje eksploatiše masovno pa nikom ništa.dječak sa šibicama wrote:Eto sad vidis da u tim tamo nekim naaaaakim drzavama, tuku zene radi disciplinovanja iste. Samo je ne smiju trajno ozlijediti ili ostaviti neke oziljke. U prilogu su naputci uvazenog ucenjaka, kako tuci zenu, i kako je to po tradiciji i religiji opravdano. Tako oni kazu.The One and Only wrote:Ja ne znam ni za jednog koji je tukao ženu i govorio da to radi zbog vjere.
U nekim drzavama poput Indije, Pakistana zene i ubijaju, vjerovali ili ne. O sipanju kiseline u lice da ne govorim.
Tradicija, kazu...
mnogo je to....moze joj preci u navikuCherry-Cherry wrote:Jednom sedmično, čisto preventivno
Zaista, možda joj se svida i onda nema svrhe.spreca wrote:mnogo je to....moze joj preci u navikuCherry-Cherry wrote:Jednom sedmično, čisto preventivno
pa religija i jest ljudski izumJThomas wrote:to nije religija, to su ljudi iskrivili.
Demonstrativno.JThomas wrote:i opereš suđe
To se kaze "da ti ne bi sta naumpalo".spreca wrote:zene treba tuci bez razloga........ako budes tukao s razlogom onda je kasno
Niti jedna religija ne zagovara jednakopravnost muskarca i zene.JThomas wrote:to nije religija, to su ljudi iskrivili.
Ja sa cinjenicama nemam problema, sekusalno zlostavljanje djecaka je siroko prisutno u redovima katolicke crkve, i takvi svecenici i ucenjaci prljaju ugled religije i crkvene organizacije kojoj pripadaju.prog321 wrote:
Kako se kaze na hrvatskom ne seri?
Tvoje pisanje je opste ocigledno. Prestavljas izvrceno shvatanje islama na ustrb poremecenih pojedinaca.
Isto kad bih ja postavljao klipove seksualno zlostavljanih djecaka i stavio u kontekst cijelu katolicku crkvu.
Inace i u sistemu zlatnih kasika i za vrijeme titove Jugoslavije samo su zene punile zatvore.Gojeni H wrote:Znao sam jednu zenu, lezala za vrijeme drugova ... neka pronevjera, sta je.
I kaze osvanula prvi dan, nema mjesta medju "mirnijim" u zatvoru i nju stave s zenama ubicama ...![]()
Ova ubila muza na njivi motikom, ona isjekla muza na komade nakon otkrivene prevare, trecu zajebavali svekar i muz - dohakala im obojici ...
Zene su opasne i treba preventivno djelovati.
Drugarice komesarka, ja afirmisem ... oklagija ili metla. Svaka zena mora imati izbor ... ne Sofijin, vec ...ma vec sam rekao.tvsabina wrote:Niti jedna religija ne zagovara jednakopravnost muskarca i zene.JThomas wrote:to nije religija, to su ljudi iskrivili.
O afirmaciji zene da ne pricamo.
Srdacan pozdrav.
Pa, drugarice komesarka, za svakog vakta Bosanci su znali da su zene neprijatelji pa su nekad i preventivno djelovali.tvsabina wrote:Inace i u sistemu zlatnih kasika i za vrijeme titove Jugoslavije samo su zene punile zatvore.Gojeni H wrote:Znao sam jednu zenu, lezala za vrijeme drugova ... neka pronevjera, sta je.
I kaze osvanula prvi dan, nema mjesta medju "mirnijim" u zatvoru i nju stave s zenama ubicama ...![]()
Ova ubila muza na njivi motikom, ona isjekla muza na komade nakon otkrivene prevare, trecu zajebavali svekar i muz - dohakala im obojici ...
Zene su opasne i treba preventivno djelovati.
Muskarci ubice i kriminalci su tu mahom slucajno.
Pozdrav.