Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zateznistub

#126 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

sumirprimus wrote:
zateznistub wrote: E što ne mogu na rende kora...eto smeće najveće...jel ti sad lakse dusi i bubrezima....?
ko je reko da je smece?
nisam nikad cuo,bog te j jel to tesko shvatit...
nocko ubi brasno i puru...u mom selu.
jah cuo za Noćko (skidam kapu za jogurt) A nisi ćuo za Milkos? De boga ti nesto ozbiljnije, nisam navikao od tebe ovako pisanje...
Last edited by zateznistub on 27/08/2015 11:20, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#128 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by VjecitiStudent »

Thorgerson wrote:
saale wrote:Trebalo bi se fakat masovno pokrenuti bojkoti,,,cak i dijeliti letke ispred trnih centara!!!
Ma kakav bojkot...joj te bojkote i gluposti u 21 vijeku neko kad spomene ospem se.
...
Bojkoti su itekako i aktuelni i potencijalno efektni
http://www.nytimes.com/2014/02/01/opini ... .html?_r=0
These days, Israel seems as terrified by the “exponential” growth of the Palestinian-led Boycott, Divestment and Sanctions (or B.D.S.) movement as it is by Iran’s rising clout in the region. Last June, Prime Minister Benjamin Netanyahu effectively declared B.D.S. a strategic threat. Calling it the “delegitimization” movement, he assigned the overall responsibility for fighting it to his Strategic Affairs Ministry. But B.D.S. doesn’t pose an existential threat to Israel; it poses a serious challenge to Israel’s system of oppression of the Palestinian people, which is the root cause of its growing worldwide isolation.
sumirprimus

#129 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

zateznistub wrote:[
jah uo za Noćko a8skidam kapu za jogurt) A nisi ćuo za Milkos? De boga ti nesto ozbiljnije, nisam navikao od tebe ovako pisanje...
svecano obecavam da necu biti rob navika i uzimanja istih stvari i nac taj milkos.danas.
nocko ba najeftiniji. :D
Naslovnica

#130 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
drunken tiger wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce.
pa eto ti kvalitete, Milkos je dobio dozvolu za izvoz i znači da su proizvodi dobri za EU
ali jok, opet će glupi Bosanac/Bošnjo rađe kupit Dukat ili neki proizvod iz srbije ili slovenije
pa ima li goreg primjera od vode, najkvalitetnije vode imamo, tešanjska Oaza bila na stolu Klintona!!
a potrošnja uvoznih voda nekoliko puta veća od domaće
pa nije čudo da nam je tako kako jeste...znaš ti nas, jebo ti nas

Svi bojkutuju ali samo preko fejsa.
Ne razumiješ ti to druže sudija, on vodu kupuje ne zbog vode već zbog pipe. :oops:
Ne razumiješ ti to drvosječa. Radi se o tome da se ne ulaže u modernizaciju i u proizvodnju Treba mi pipa za bebu!! Šta ti nije jasno?[/quote]

Imao sam i ja tri bebe pa samo iz iskustva mogu da ti kažem da ono nije baš pipa za bebu. Ne znam kako to da se modernizuje esencijalna tečnost na planeti - voda. :shock: Flaširana voda treba da ispuni osnovnu funkciju da zadovolji potrebe organzma za tekučinom a ne da bude "moderna" i "fancy". Barem je meni to neka logika po kojoj se vodim. Naravno da ta voda treba da ispuni i higijenske standarde ali to kod naših domaćim flaširanih voda nije upitno.[/quote]
Koliko je meni poznato sarajevska voda iz pivare ima "pipu". Ima ona mala on 0.33l i 0.5l.
Banksy

#131 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Banksy »

Šuge. Radiće nam isto, cijelim putem do EU, što je njima radila Slovenija.
Treba se okrenuti Rusiji.

Now the country's dairy producers are eyeing the market in Russia, which recently banned the import of foodstuffs from the EU.

“Now the possibility of exporting to Russia is opening up,” Vilic said. “But Russian veterinary inspections will have to come and estimate whether we meet their standards," he noted. "It could a be a limitless market," he concluded, hopefully.
moa

#132 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by moa »

Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
Samo jos da neko pokrene proizvodnju cokolada. Ali neka drago mi je jer ovako ce proraditi domaci patriotizam.
Nije reklama i nemam nikakve veze sa ovim ljudima ali pogledajte.

http://www .asgroup.ba/

Posto kupujem njihove proizvode, sad sam ih kontaktirao i kritikovao a vezano za dizajn kako izgleda tako i nacin na koji se otvaraju njihovi proizvodi.
Last edited by moa on 27/08/2015 11:36, edited 2 times in total.
Država

#133 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Država »

Zar je trebalo ovo da se desi pa da neki shvate da je nužno kupovati domaće (bosansko-hercegovačke) proizvode. Doduše, meni su najjači oni što svaki mjesec istresu gomilu para kupujući Ronhill...

Nisu ba džabe svi vicevi na naš račun...

:sax:
zateznistub

#134 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem :lol: :lol: :lol: :-)
Naslovnica

#135 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

karanana wrote:kako mama kupuje bosansko mlijeko moja kravica u hrvatskoj kad se ne izvozi?
mozda nisam upratio.

ljudi, meni ovo smrdi na slovence.
Moja kravica koja se proizvodi u Kozarskoj Dubici je BH proizvod isto koliko i Dukat iz Gradačca.
Na vama je da odlučite, šta god da odlučite nećete puno pogriješiti.
Ja biram one koji su još uvijek 100% domaći.
zateznistub

#136 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

moa wrote:Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
Samo jos da neko pokrene proizvodnju cokolada. Ali neka drago mi je jer ovako ce proraditi domaci patriotizam.

Ali nije IN hodati gradom i umjesto jane nosati tesanjsku ili neku drugu vodu...namah ispadnes papak

vidis i pipe su frka
bingov buraz

#137 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by bingov buraz »

Ako su nasi proizvodi toliko smece koliko pojedini isticu cemu zabrane i blokade,Ante iz Daruvara ili Mojca iz Maribora ce jednom se zajebat i kupiti,uvidjeti da je smece i nece nikad vise.
drunken tiger

#138 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem :lol: :lol: :lol: :-)
Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#139 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Truba »

ja kupujem naše mlijeko :skoljka: :sax: :lol:
moa

#140 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by moa »

bingov buraz wrote:Ako su nasi proizvodi toliko smece koliko pojedini isticu cemu zabrane i blokade,Ante iz Daruvara ili Mojca iz Maribora ce jednom se zajebat i kupiti,uvidjeti da je smece i nece nikad vise.
Jest jest toga se oni i boje, jer dobiju sigurno kvalitet koliko ga i plate. Dobiju i bolji proizvod nego sto je njihov u odnosu cijene i kvalitete.
zateznistub

#141 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

drunken tiger wrote:
zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem :lol: :lol: :lol: :-)
Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.
zadovoljava li ova lijeva potrebe za pipom ili mora biti a la Jana?
Image

A ia i ova

Image
drunken tiger

#142 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by drunken tiger »

zateznistub wrote:
drunken tiger wrote:
Image

A ia i ova

Image
Zadovoljava na slici ali nađi je u prodaji na policama.
Naslovnica

#143 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

drunken tiger wrote:
Kako već napisah, sarajevska voda ima pipu, na dvije različite veličine flašica.
K'o da gledam, mnogima je problem i zato što naša voda nema "poruku na boci".
Koliko vas je probalo Bijelu vodu sa lokaliteta Pale-Prača.
Pa nema bolje vode naširoko, kakva Jana, kakav Evian.
Voda je, jednostavno, FENOMENALNA!
Image
Naslovnica

#144 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

zateznistub wrote:
moa wrote:Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.

Ali nije IN hodati gradom i umjesto jane nosati tesanjsku ili neku drugu vodu...namah ispadnes papak

vidis i pipe su frka
Jašta ba, još kada vidim onu debilnu hipsterčad što nosaju McD kafe po gradu, tačno mi hoće nešto biti.
sumirprimus

#145 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

zateznistub wrote:

vidis i pipe su frka
sta bi tek da pronosam brentacu majevickog studenca :D
Drvosjeca iz Dejcica

#146 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

zateznistub wrote:
drunken tiger wrote:
Image

A ia i ova

Image
Al janina pipa je jedina prava pipa. Sve ostale su pipice. :mrgreen:
sumirprimus

#147 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

al pipe su za djecu?
zateznistub

#148 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

drunken tiger wrote: Zadovoljava na slici ali nađi je u prodaji na policama.
Daj ba neki suvisliji razlog. Pa gdje ih plasiraju? Na Papua Nova Gvineja?
sumirprimus

#149 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

sarajevsku vodu vidjam u bingu...
jes da je moram stisnut,nenaviknut nisam nikad siguran jel gazirana il negazirana... :D
zateznistub

#150 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

sumirprimus wrote: sta bi tek da pronosam brentacu majevickog studenca :D
Sjoj šta bi ti na forumu uradili... :skoljka:
Post Reply