jah cuo za Noćko (skidam kapu za jogurt) A nisi ćuo za Milkos? De boga ti nesto ozbiljnije, nisam navikao od tebe ovako pisanje...sumirprimus wrote:ko je reko da je smece?zateznistub wrote: E što ne mogu na rende kora...eto smeće najveće...jel ti sad lakse dusi i bubrezima....?
nisam nikad cuo,bog te j jel to tesko shvatit...
nocko ubi brasno i puru...u mom selu.
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- zateznistub
#126 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Last edited by zateznistub on 27/08/2015 11:20, edited 1 time in total.
- forzamilan
-
VjecitiStudent
#128 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bojkoti su itekako i aktuelni i potencijalno efektniThorgerson wrote:Ma kakav bojkot...joj te bojkote i gluposti u 21 vijeku neko kad spomene ospem se.saale wrote:Trebalo bi se fakat masovno pokrenuti bojkoti,,,cak i dijeliti letke ispred trnih centara!!!
...
http://www.nytimes.com/2014/02/01/opini ... .html?_r=0
These days, Israel seems as terrified by the “exponential” growth of the Palestinian-led Boycott, Divestment and Sanctions (or B.D.S.) movement as it is by Iran’s rising clout in the region. Last June, Prime Minister Benjamin Netanyahu effectively declared B.D.S. a strategic threat. Calling it the “delegitimization” movement, he assigned the overall responsibility for fighting it to his Strategic Affairs Ministry. But B.D.S. doesn’t pose an existential threat to Israel; it poses a serious challenge to Israel’s system of oppression of the Palestinian people, which is the root cause of its growing worldwide isolation.
-
sumirprimus
#129 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
svecano obecavam da necu biti rob navika i uzimanja istih stvari i nac taj milkos.danas.zateznistub wrote:[
jah uo za Noćko a8skidam kapu za jogurt) A nisi ćuo za Milkos? De boga ti nesto ozbiljnije, nisam navikao od tebe ovako pisanje...
nocko ba najeftiniji.
-
Naslovnica
#130 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ne razumiješ ti to drvosječa. Radi se o tome da se ne ulaže u modernizaciju i u proizvodnju Treba mi pipa za bebu!! Šta ti nije jasno?[/quote]Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ne razumiješ ti to druže sudija, on vodu kupuje ne zbog vode već zbog pipe.drunken tiger wrote:pa eto ti kvalitete, Milkos je dobio dozvolu za izvoz i znači da su proizvodi dobri za EUDrvosjeca iz Dejcica wrote: NIje ni Konzum ni Hrvatska kriva što su dominantni u BiH. TO je jednostavno pitanje lobija. Neko im je dozvolio i uzeo velike pare da se dopusti njima da imaju skoro pa monopol u BIH. S druge strane velika je razlika u kvaliteti proizvoda hrvatskog porijekla i bh. porijekla. Onda kada bh. proizvodi budu imali konstantan kvalitet i odgovarajuće cijene možemo očekivati oporavak privrede i ekonomije. Neću da bojkotujem nikoga, hoću najkvalitetnije za svoje novce.
ali jok, opet će glupi Bosanac/Bošnjo rađe kupit Dukat ili neki proizvod iz srbije ili slovenije
pa ima li goreg primjera od vode, najkvalitetnije vode imamo, tešanjska Oaza bila na stolu Klintona!!
a potrošnja uvoznih voda nekoliko puta veća od domaće
pa nije čudo da nam je tako kako jeste...znaš ti nas, jebo ti nas
Svi bojkutuju ali samo preko fejsa.
Imao sam i ja tri bebe pa samo iz iskustva mogu da ti kažem da ono nije baš pipa za bebu. Ne znam kako to da se modernizuje esencijalna tečnost na planeti - voda.
Koliko je meni poznato sarajevska voda iz pivare ima "pipu". Ima ona mala on 0.33l i 0.5l.
- Banksy
#131 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Šuge. Radiće nam isto, cijelim putem do EU, što je njima radila Slovenija.
Treba se okrenuti Rusiji.
Treba se okrenuti Rusiji.
Now the country's dairy producers are eyeing the market in Russia, which recently banned the import of foodstuffs from the EU.
“Now the possibility of exporting to Russia is opening up,” Vilic said. “But Russian veterinary inspections will have to come and estimate whether we meet their standards," he noted. "It could a be a limitless market," he concluded, hopefully.
- moa
#132 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
Samo jos da neko pokrene proizvodnju cokolada. Ali neka drago mi je jer ovako ce proraditi domaci patriotizam.
Nije reklama i nemam nikakve veze sa ovim ljudima ali pogledajte.
http://www .asgroup.ba/
Posto kupujem njihove proizvode, sad sam ih kontaktirao i kritikovao a vezano za dizajn kako izgleda tako i nacin na koji se otvaraju njihovi proizvodi.
Samo jos da neko pokrene proizvodnju cokolada. Ali neka drago mi je jer ovako ce proraditi domaci patriotizam.
Posto kupujem njihove proizvode, sad sam ih kontaktirao i kritikovao a vezano za dizajn kako izgleda tako i nacin na koji se otvaraju njihovi proizvodi.
Last edited by moa on 27/08/2015 11:36, edited 2 times in total.
- Država
#133 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zar je trebalo ovo da se desi pa da neki shvate da je nužno kupovati domaće (bosansko-hercegovačke) proizvode. Doduše, meni su najjači oni što svaki mjesec istresu gomilu para kupujući Ronhill...
Nisu ba džabe svi vicevi na naš račun...

Nisu ba džabe svi vicevi na naš račun...
- zateznistub
#134 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem

-
Naslovnica
#135 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moja kravica koja se proizvodi u Kozarskoj Dubici je BH proizvod isto koliko i Dukat iz Gradačca.karanana wrote:kako mama kupuje bosansko mlijeko moja kravica u hrvatskoj kad se ne izvozi?
mozda nisam upratio.
ljudi, meni ovo smrdi na slovence.
Na vama je da odlučite, šta god da odlučite nećete puno pogriješiti.
Ja biram one koji su još uvijek 100% domaći.
- zateznistub
#136 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ali nije IN hodati gradom i umjesto jane nosati tesanjsku ili neku drugu vodu...namah ispadnes papakmoa wrote:Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
vidis i pipe su frka
- bingov buraz
#137 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ako su nasi proizvodi toliko smece koliko pojedini isticu cemu zabrane i blokade,Ante iz Daruvara ili Mojca iz Maribora ce jednom se zajebat i kupiti,uvidjeti da je smece i nece nikad vise.
- drunken tiger
#138 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem![]()
![]()
![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#139 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
ja kupujem naše mlijeko

- moa
#140 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jest jest toga se oni i boje, jer dobiju sigurno kvalitet koliko ga i plate. Dobiju i bolji proizvod nego sto je njihov u odnosu cijene i kvalitete.bingov buraz wrote:Ako su nasi proizvodi toliko smece koliko pojedini isticu cemu zabrane i blokade,Ante iz Daruvara ili Mojca iz Maribora ce jednom se zajebat i kupiti,uvidjeti da je smece i nece nikad vise.
- zateznistub
#141 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
zadovoljava li ova lijeva potrebe za pipom ili mora biti a la Jana?drunken tiger wrote:Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem![]()
![]()
![]()
A ia i ova

- drunken tiger
#142 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zadovoljava na slici ali nađi je u prodaji na policama.zateznistub wrote:zadovoljava li ova lijeva potrebe za pipom ili mora biti a la Jana?drunken tiger wrote:Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem![]()
![]()
![]()
![]()
A ia i ova
-
Naslovnica
#143 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Kako već napisah, sarajevska voda ima pipu, na dvije različite veličine flašica.drunken tiger wrote:Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem![]()
![]()
![]()
K'o da gledam, mnogima je problem i zato što naša voda nema "poruku na boci".
Koliko vas je probalo Bijelu vodu sa lokaliteta Pale-Prača.
Pa nema bolje vode naširoko, kakva Jana, kakav Evian.
Voda je, jednostavno, FENOMENALNA!
-
Naslovnica
#144 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Jašta ba, još kada vidim onu debilnu hipsterčad što nosaju McD kafe po gradu, tačno mi hoće nešto biti.zateznistub wrote:Ali nije IN hodati gradom i umjesto jane nosati tesanjsku ili neku drugu vodu...namah ispadnes papakmoa wrote:Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
vidis i pipe su frka
-
sumirprimus
#145 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
sta bi tek da pronosam brentacu majevickog studencazateznistub wrote:Ali nije IN hodati gradom i umjesto jane nosati tesanjsku ili neku drugu vodu...namah ispadnes papakmoa wrote:Nekad imam osjecaj da mi nismo ni svjesni koliko ima nasih proizvoda koji mogu zamjeniti ove uvozne.
vidis i pipe su frka
- Drvosjeca iz Dejcica
#146 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Al janina pipa je jedina prava pipa. Sve ostale su pipice.zateznistub wrote:zadovoljava li ova lijeva potrebe za pipom ili mora biti a la Jana?drunken tiger wrote:Normalno da je problem. Kad mi treba pipa hoću da kupim pipu ako je nema na bh proizvodu normalno je da ću kupiti onaj na kojem ima. Pipa je primjer.zateznistub wrote:Preseravaju nikad kraja...čuj pipa problem![]()
![]()
![]()
![]()
A ia i ova
-
sumirprimus
#147 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
al pipe su za djecu?
- zateznistub
#148 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Daj ba neki suvisliji razlog. Pa gdje ih plasiraju? Na Papua Nova Gvineja?drunken tiger wrote: Zadovoljava na slici ali nađi je u prodaji na policama.
-
sumirprimus
#149 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
sarajevsku vodu vidjam u bingu...
jes da je moram stisnut,nenaviknut nisam nikad siguran jel gazirana il negazirana...
jes da je moram stisnut,nenaviknut nisam nikad siguran jel gazirana il negazirana...
- zateznistub
#150 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Sjoj šta bi ti na forumu uradili...sumirprimus wrote: sta bi tek da pronosam brentacu majevickog studenca