Nisi dobro procitao. Bozo Vreco je pjevac (nigdje ne pise pjevacina) a Himzo Polovina je monoton. To je MOJE misljenje, a poznajem nekoliko muzicara koji to isto kazu.dječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro procitao, Himzo Polovina monoton, a Bozo Vreco pjevacina za njega?
Je li samo meni muka od ovoga?
- Ommadawn
#126 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
- XXS
#127 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Smijel' Bozo sam u autu voziti do Zenice?
- Ommadawn
#128 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Sto nece smjeti, ima on muda za to.XXS wrote:Smijel' Bozo sam u autu voziti do Zenice?
-
detroit-mercy
#129 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Nece Vreco, nema karizmu za toŠveđanin wrote:Svaki publicitet je na neki nacin dobar publicitet.
Dino Merlin je na izmaku, odrzace jos maksimalno jedan-dva koncerta na Kosevu uz gomilu ovih manjih koncerata po dijaspori i okoncace karijeru. Stvorice se veliki prazan prostor koji ce neko morati popuniti. Vi razmislite moze li to biti Vreco, samo da malo prosiri svoj muzicki opus i prilagodi ga sirim masama..
Za pocetak Bozo izaziva paznju, polemike. Automatski je odradio 30% posla.
-
dječak sa šibicama
#130 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Kako kome, ali Himzo Polovina je i dalje velikan, za razliku nekakvog Vrece koji je popularan dva ipo mjeseca.Ommadawn wrote:Nisi dobro procitao. Bozo Vreco je pjevac (nigdje ne pise pjevacina) a Himzo Polovina je monoton. To je MOJE misljenje, a poznajem nekoliko muzicara koji to isto kazu.dječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro procitao, Himzo Polovina monoton, a Bozo Vreco pjevacina za njega?
Lakse malo, da bi digao cijenu Bozi, ne moras sprdati velikane sevdaha. Sto Himzo svakako jeste.
I ona muda, da prostis, kako se to uklapa u Bozin feminizirani stil?
- insomnia78
#131 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Hajd, svakako se nisam slozio sa ovim djecakom ne pamtim od kad
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#132 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Nisam slušatelj sevdalinki, ali Božo Vrećo ima predivan glas i mogućnost da zaista zavolim tu vrstu muzike. Prema fizičkom izlgledu nekoga ili sexualnim sklonostima, zaista, nemam predrasuda.
Glede donacije Muzeju, pa Premijer Zvizdić kojeg 3 tjelohranitelja prate na džumu i blokiraju kvart (danas vidjeh sa bivšim premijerom kantona bio u mojoj mahali na džumi), primi košarkaše sa nula kaefova i obeća "nake" pare samo da se uslika. Spram toga, Vrećina milja je vreća. Nije mi muka, dapače.
Glede donacije Muzeju, pa Premijer Zvizdić kojeg 3 tjelohranitelja prate na džumu i blokiraju kvart (danas vidjeh sa bivšim premijerom kantona bio u mojoj mahali na džumi), primi košarkaše sa nula kaefova i obeća "nake" pare samo da se uslika. Spram toga, Vrećina milja je vreća. Nije mi muka, dapače.
- Banksy
#133 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
KatarinaKosaca wrote:Nisam slušatelj sevdalinki, ali Božo Vrećo ima predivan glas i mogućnost da zaista zavolim tu vrstu muzike. Prema fizičkom izlgledu nekoga ili sexualnim sklonostima, zaista, nemam predrasuda.
- Ommadawn
#134 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Ne sprdam velikane sevdaha. Kazem svoje misljenje o njima. Safet mi se zgadio svojim nastupom. Covjek koji je sevdah pjevao ali nije sevdah uzivao. Koji ego. I jos mi dosao pricati sta ja trebam slusati, za koga cu glasati. I jos urla u mikrofon da svi cuju koliki kapacitet glasa ima.dječak sa šibicama wrote:Kako kome, ali Himzo Polovina je i dalje velikan, za razliku nekakvog Vrece koji je popularan dva ipo mjeseca.Ommadawn wrote:Nisi dobro procitao. Bozo Vreco je pjevac (nigdje ne pise pjevacina) a Himzo Polovina je monoton. To je MOJE misljenje, a poznajem nekoliko muzicara koji to isto kazu.dječak sa šibicama wrote:Jesam ja dobro procitao, Himzo Polovina monoton, a Bozo Vreco pjevacina za njega?
Lakse malo, da bi digao cijenu Bozi, ne moras sprdati velikane sevdaha. Sto Himzo svakako jeste.
I ona muda, da prostis, kako se to uklapa u Bozin feminizirani stil?
Zaim Imamovic je bio pjevac, covjek koji tako lagano i bez napora pjeva pa ti svaku pjesmu servira u molekulama.
Kako se uklapaju muda, skontaj sam
-
Bodkin
#135 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Jako je ovo kad napisu ne oblaci se normalno pa ce mi djeca misliti da je to ok. Prvo, je ti se onda djeca furaju na jersey shore i turbofolk pacijente?
Drugo, sta je normalno? Dopicnjaci? Izbrijani i iskvarcani frajeri? Nindze sa BI? Muskarci u haljinama ali to je vjerski pa se ne smije nista reci? Oni darkeri koji su skroz u crnom od glave do pete i na +35? Sta je normalno?
Drugo, sta je normalno? Dopicnjaci? Izbrijani i iskvarcani frajeri? Nindze sa BI? Muskarci u haljinama ali to je vjerski pa se ne smije nista reci? Oni darkeri koji su skroz u crnom od glave do pete i na +35? Sta je normalno?
- sinuhe
#136 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Leviske i polo majica. Sto pitas?
- Rockefeller
#137 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Pederska posla.
- Rockefeller
-
Bodkin
#139 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Danas se onda 80% frajera oblaci nenormalnosinuhe wrote:Leviske i polo majica. Sto pitas?
- Zokipfc
#140 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
vejza00 wrote:prema svemu sto pises ti si taj koji je homofil, a ovi koji su protiv ovog neceg sta je vec, su homofobiZokipfc wrote:Ko te cera da ga gledas? I da, ne zanima me covjek. Takodjer smatram da se previse 'gura' na Klixu, ali to uopste nije tema. Tema su mrzovoljni komentari, bas kao tvoji. Ali nemam ja tebi sta dokazati, samo skrivaj djecu da ne bi vidjeli Bozu, opasna je bolest ta homofilija. Cak i veoma zaraznapedeset wrote: Definicija normalnog bi bila suprotna od ovoga što on/a radi. A vidim da si malo kontradiktoran budući da u ranijem postu kažeš da te on ne zanima a već u sljedećem ga braniš, ali nema veze shvatili smo o čemu se radi. Mislio sam pitati tebe, ali kad sam vidio koliko je sati pitat ću druge forumaše. Da li volite da vi i vaša djeca gledate muškarca sa bradom u haljini i u štiklama? Ja se grozim toga, a kako mogu primjetiti i velika većina. A ti "Zokipfc" priču o primitivizmu možeš okačiti mačku o rep. Pa nisu bosanci više ludi da nasjedaju na te fore.![]()
![]()
![]()

Ako vam je toliko stalo do BV i vase homofobije, slobodno napravite svoj topic pa vicite koliko je lik bolestan itd. Ovaj topik sam otvorio da se diskutuje o komentarima na klixu i sveopcoj mrznji koja izgleda vlada ovom drustvu. A taj clanak sam naveo kao primjer. Jebiga, ne razumjem da li se vi pravite glupi ili stvarno ne kontate u cemu je poenta?
E, to.detroit-mercy wrote: Nista, slazem se sa tobom, ako ti se nesto ne svidja iskuliraj ali cijela tema se vrti oko komentara likova koji bukvalno pozivaju na linc. Tip je i postavio temu da se o tome pise a ne o Bozinoj seksualnoj orijentaciji ili negovom stilu oblacenja. Samo sto se vecina upalila ko supalj zub pa niko da napise koju o tolikom ispoljavanju mrznje prema drugom i drugacijem nego se odah ide ne gay lobije i kako je to sve sa strane neko zakuhao. Doslo je cak dotle da neki moraju da pravdaju svoju seksualnu orijentaciju.
I jos nesto. Sve vise pocinjem da vidim koliko je lako biti krkan. Pljuj po svemu, mrzi sve sto nije 'normalno' za tebe... Jebes diskusije kad mozes ono krkanski na O RUK dobiti argument. Ovaj topic je odlican primjer toga. Niko i ne obraca paznju o temi, samo nek se pisu stranice o jednom (1!) covjeku koji nikome zlo nije pocinio. A teme kao 'Bella Ciao' puste.
- supercali
#141 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Sve je to do kompleksa ovog ili onog
Boli nekog briga sta cu ja obuci a iskreno boli i mene briga sta ko misli kako sam se obukao i zasto
Boli nekog briga sta cu ja obuci a iskreno boli i mene briga sta ko misli kako sam se obukao i zasto
- JThomas
#142 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
kad vidiš koliko država skupi od poreza a koliko da na kulturu - milja jednog pojedinca je velika k'o zgrada muzeja. pa makar i da prihvatimo da je to u svrhu samopromocije.
-
dječak sa šibicama
#143 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Da mi sad kao forumasi klixa, skupimo milju maraka i odnesemo u Zemaljski, ni klix kao nekakav domicilni portal, nebi tu vijest objavio. Niti bi nas uslikavali.
Kao sto ni raju koja je skupljala lovu za poplavljene niko nije uslikavao, kao sto ni ona akcija "haram im bilo" (sta god je na kraju bilo, sada je bitno djelo forumasa i inih ljudi koji su se potrudili i skupili pare) nije medijski popracena, niti je iko to i radio radi medijske paznje.
U tome je kech, Bozo Vreco je ocito neciji projekt, i kao takav iskace iz pastete ili frizidera, svejedno. Postao je ko Severina.
I to jos i da razumijem, neko platio projekt, pa ga i realizuje. Nego, " Bozo spasava sevdalinku", daj ba ljudi... Medunjanin pjeva vec par godina, zenska razvaljuje sevdah, a garantujem da bi pola raje proslo kraj nje na ulici nebi je prepoznali jer se ne uslikava po crvenom tepihu i uglavnom je medijski propracena "onako" sto bi se reklo, povrsno. Da se obuce ko Lady Gaga, nebi mogao zivjeti od njenih slika
ali eto, Bozo Vreco spasava sevdalinku od propasti
Sto ne mogu na rende kora.
Kao sto ni raju koja je skupljala lovu za poplavljene niko nije uslikavao, kao sto ni ona akcija "haram im bilo" (sta god je na kraju bilo, sada je bitno djelo forumasa i inih ljudi koji su se potrudili i skupili pare) nije medijski popracena, niti je iko to i radio radi medijske paznje.
U tome je kech, Bozo Vreco je ocito neciji projekt, i kao takav iskace iz pastete ili frizidera, svejedno. Postao je ko Severina.
I to jos i da razumijem, neko platio projekt, pa ga i realizuje. Nego, " Bozo spasava sevdalinku", daj ba ljudi... Medunjanin pjeva vec par godina, zenska razvaljuje sevdah, a garantujem da bi pola raje proslo kraj nje na ulici nebi je prepoznali jer se ne uslikava po crvenom tepihu i uglavnom je medijski propracena "onako" sto bi se reklo, povrsno. Da se obuce ko Lady Gaga, nebi mogao zivjeti od njenih slika
ali eto, Bozo Vreco spasava sevdalinku od propasti
Sto ne mogu na rende kora.
- supercali
#144 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Osnovna razlika izmedju forumasa i boze je ta sto je on javna licnost s pravom ili ne ipak jeste
U tome je sustinskq razlika zasto mene i tebe nece niko slikati a njega hoce nebitno je li on neciji projekat ili nije
U tome je sustinskq razlika zasto mene i tebe nece niko slikati a njega hoce nebitno je li on neciji projekat ili nije
-
dječak sa šibicama
#145 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Poremecen sistem vrijednosti.
Dodje SFF, po tepihu paradiraju Ganici koji moraju kombi iznajmiti da svi stanu unutra, nikakve veze sa filmom ili kulturom nemaju... zatim Deen isti skakavac u onom zelenom odijelu... onda Emir glumac u nekakvom postarskom plavom odijelu isti Paja Patak, ali hajde on je bar glumac i to dobar glumac pa da mu oprostis neukus... i na kraju Bozo "ide fenka" Vreco, lik ne znas jel musko ili je zensko.
Ono kad bosanci hoce da budu napredni ko "ostatak naprednog svijeta", pa naprave cirkus od svega. Vidila zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu...
Dodje SFF, po tepihu paradiraju Ganici koji moraju kombi iznajmiti da svi stanu unutra, nikakve veze sa filmom ili kulturom nemaju... zatim Deen isti skakavac u onom zelenom odijelu... onda Emir glumac u nekakvom postarskom plavom odijelu isti Paja Patak, ali hajde on je bar glumac i to dobar glumac pa da mu oprostis neukus... i na kraju Bozo "ide fenka" Vreco, lik ne znas jel musko ili je zensko.
Ono kad bosanci hoce da budu napredni ko "ostatak naprednog svijeta", pa naprave cirkus od svega. Vidila zaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu...
-
elk
#146 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
samo da se tuspasim i da kažem da nisam, osim prvog posta, ništa pročitao
. tačno znam šta je sve unutra. šta će mi to u životu, živili!
-
L u c i f e r
#147 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
+1elk wrote:samo da se tuspasim i da kažem da nisam, osim prvog posta, ništa pročitao. tačno znam šta je sve unutra. šta će mi to u životu, živili!
- Jara
#148 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
Himzo Polovina vs Božo Vrećo - ovdje ne o pjevanju nego "onako"...
Kao prvi odličan, drugi božesačuvaj.
"Prave"
Sarajlije znaju da se i za Himzu pričalo da je gej ( upotrebljavala se druga riječ).
Da li je bio "to" ili nije, nije ni bitno u ovoj priči, bitno je da se pričalo, ali se nije osuđivalo. Poštovalo ga se i kao doktora i kao pjevača.
Izgleda da je sarajevska mahala bila tolerantnija prošlog stoljeća nego sada.
Kao prvi odličan, drugi božesačuvaj.
"Prave"
Da li je bio "to" ili nije, nije ni bitno u ovoj priči, bitno je da se pričalo, ali se nije osuđivalo. Poštovalo ga se i kao doktora i kao pjevača.
Izgleda da je sarajevska mahala bila tolerantnija prošlog stoljeća nego sada.
Last edited by Jara on 22/08/2015 13:04, edited 1 time in total.
- mad_max_ba
#150 Re: Je li samo meni muka od ovoga?
.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:09, edited 1 time in total.