ja71 wrote:ovakva forma bi mogla objasniti zasto se nekada obala sa druge strane mora vidi a nekada ne:
Kad se ukloni voda zemlja izgleda ovako...

PS
Samo dolijevam ulje na vatru
http://www.slate.com/blogs/bad_astronom ... _nope.html
ja71 wrote:ovakva forma bi mogla objasniti zasto se nekada obala sa druge strane mora vidi a nekada ne:

budale i treba ismijavati, tako bar imaju neku svrhuja71 wrote:ali sta cemo ako se jos neko pojavi pa pocne tvrditi da je zemlja kocka ?
kako tu napraviti kompromis a da se doticni ne osjeca ismijanim ?
prestani lozit't raju, znamo da se zajebavasovo_mi_je_nick wrote:Nema nijednog dokaza da je okrugla osim fotografija kije se ne mogu uzeti kao vjerodostojne i live videa, hahahha live i ne prekida. A veza skypa još trza.
Matematika i nauka postoji oko brojeva. Tako da se svaka zamišljena lopta može izračunati.
Niko još nije dao odgovor, zašto nema obilaska kugle sjever-jug i zašto piloti ne obaraju nos aviona nakon određenog pređenog puta i zašto je zabranjen pristup ledenjacima, zašto nema gps signala na planini.
Da se okreće tolikom brzinom samo bi se digli u vis i sačekali da nam dođe destinacija pod noge.
Neko je poredio tramvaj i skakanje i ništa se ne bi desilo. Pa i ne dešava se jer se tramvaj kreće 40 km/h za razliku od zemljinih 1.600 km /h.
Ali trčanje u tramvaju, dok se kreće u suprotnom smjeru nas održava na istom mjestu ako trčimo istom brzinom. Naglasak je na istoj brzini.
Ako kugla može lebdjeti u univerzumu onda može i bilo koje tijelo bez obzira na oblik.
oj sto me nasmijaSanskiBiser wrote:
2:55![]()
Pisale seo, a do koliko ljudi su te knjige dosle?.. kad uporedis sa milionima kojima je to postalo dostupno na internetuliaar wrote:O masonima i Rockfellerima se knjige pisale i prije interneta
Evo ovo vam je jedan skolski primjer ovce koja ismijava drugu ovcu i misli da je pametnija od nje a nije svjesna da u istim govnima plivajusaimidin wrote:
oj sto me nasmija![]()
![]()
svaka mu cast
kad svaki idiot sa laserom misli da je pametan, a ne zna konjina da sunce i laser nisu ni slicni![]()
laser emituje niz paralelnih svjetlosnih zraka, a sunce emituje svjetlo u svim pravcima, jer je i ono jebena kugla,
mada me ne bi cudilo da upotrijebi ves masinu da dokaze da sunce nije kugla![]()
![]()
![]()
jebote te bog, ljudi otkrivaju gravitacione talase, prave kvantni komp, rastavili atom na dijelove,
a moroni jos nisu provarili fiziku njutna iz 18 vijeka,
i kaze de se raspravljaj sa njim,
more mrš, idi uči tablicu množenja, ili je i to zavjera![]()
![]()
Pitanje je u vezi temeliaar wrote:Nemoj bit dosadan, skontala raja da trolaš.
nista ja ovacama nisam rekao, ja sam spomenuo konjehandžar88 wrote:Evo ovo vam je jedan skolski primjer ovce koja ismijava drugu ovcu i misli da je pametnija od nje a nije svjesna da u istim govnima plivajusaimidin wrote:
oj sto me nasmija![]()
![]()
svaka mu cast
kad svaki idiot sa laserom misli da je pametan, a ne zna konjina da sunce i laser nisu ni slicni![]()
laser emituje niz paralelnih svjetlosnih zraka, a sunce emituje svjetlo u svim pravcima, jer je i ono jebena kugla,
mada me ne bi cudilo da upotrijebi ves masinu da dokaze da sunce nije kugla![]()
![]()
![]()
jebote te bog, ljudi otkrivaju gravitacione talase, prave kvantni komp, rastavili atom na dijelove,
a moroni jos nisu provarili fiziku njutna iz 18 vijeka,
i kaze de se raspravljaj sa njim,
more mrš, idi uči tablicu množenja, ili je i to zavjera![]()
![]()
ovo_mi_je_nick wrote:Kako najduže rijeke od svog izvorišta do ušća teku preko ispučenja zemlje, Niger (teče prema ekvatoru), Volga, Amazon
3.2.1

Covjek nije nastao od majmuna, ne znam u kojoj skoli se to uci? Covjek i majmun imaju zajednicke pretke. A to nije isto.ovo_mi_je_nick wrote:Kako znaš. Tako što si učio u školi po šablonu. Kao što je čovjek nastao od majmuna.