Daj nam čitavu priču kad već pričamo o tome. Mali je igrao svim srcem i svom dušom za BiH. Teško mi je vjerovati u te priče da mu Armija BiH pobila pola familije. Ali hajde da čujemo cijelu priču kad već pričate. Kada se to desilo, kako, itd?exliberal-ex wrote:Insomnija sta je smijesno ....znao sam te Sikirase, dali znas kako su pobijeni...zapaljeni u kuci posrem ti se na smijeh...insomnia78 wrote:dječak sa šibicama wrote:Nije Sikiric vec Njegos Sikiras.
I nije sa Pala, mada je rodjen gore igrom slucaja, on je sa Grahovista.
Sikirasi su od tamo, ono selo vise Kobilje glave, iznad Vogosce. U ratu mu je gomila familije pobijena od strane Armije BiH. Zato su njegovi i pobjegli na Pale.
Decko je normalan, ocito.
Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima, ali i građanima
- Mister Yes
#126 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
- mO k3
#127 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
detroit-mercy wrote:Sad si sa Radosnog preso na Dozera_BataZiv_0809 wrote:Meni je dovoljno sto vrijedjas Dozeradetroit-mercy wrote: Barem se ne uvlacim u supak nikome, a ti nadji balkansku povracaonicu u mom postu. Ono tvoj prvi post na ovoj temi je za povratiti al hajde., ko je sljedeci
.
pratim
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#128 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Znas sta Detroite, dok si ti brojao koliko zgrade u bivsem DDR-u imaju hala (a o cemu si pisao, ima sve crno na bijelo), Dozer je radio nesto za sta mu mnogi moraju biti zahvalni. Razmisli malo s kim pricas i kako se kome obracas, nece ti biti z'gorega.detroit-mercy wrote: Sad si sa Radosnog preso na Dozera, ko je sljedeci
.
- insomnia78
#129 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
exliberal-ex wrote:Ne sumnjam da jesiinsomnia78 wrote:dječak sa šibicama wrote:Nije Sikiric vec Njegos Sikiras.
I nije sa Pala, mada je rodjen gore igrom slucaja, on je sa Grahovista.
Sikirasi su od tamo, ono selo vise Kobilje glave, iznad Vogosce. U ratu mu je gomila familije pobijena od strane Armije BiH. Zato su njegovi i pobjegli na Pale.
Decko je normalan, ocito.
Ne postoji ni jedan "zlocin" ARBiH da ga ti ne znas
Insomnija sta je smijesno ....znao sam te Sikirase, dali znas kako su pobijeni...zapaljeni u kuci posrem ti se na smijeh...
- Dozer
#130 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
E, ovo je sad vec vrhunac gluposti.detroit-mercy wrote:Covjece, tvoj post je u rangu onog novinarskog pitanja "za koga navijate", samo ne kontas. Pokrenuo si temu, i znao si na cemu ovakve teme zavrse ali ti tvoja sujeta ne dozvoljava da to skontas. Pisi o igri, o strategiji igre ali pusti to zajednistvo, politicare i ostale kurce palce. Pusti da vrijeme ucini svoje, prije zore ne moze svanuti. Skontaj ako hoce ili mozes.Dozer wrote:@Detroitas
Eto vidis da uopste nisi shvatio. Djeci svaka cast, ali nisu oni uopste poenta posta. Pravi si genije![]()
![]()
![]()
![]()
I, naravno, kako sam i predvidio - svoje nekontanje, da ne kazem glupocu, kreces prikrivati laprdanjem o necemu sto nigdje nije ni spomenuto, nego je smao neka tvoja nakaradna vizija recenoga![]()
Ti meni kazes da ja ne kontam svoj vlastiti post i ono sta sam njime htio reci
Pa koliko nadobudan, malouman i nafuran moras biti da nekome kazes da ne zna sta je htio reci
- MuaDib
#131 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Ja koje sranje od teme, majko mila.
Zna se pod kojom su zastavom ovi momci osvojili medalju
Sve ostalo je ili frustracije ili iluzije. Fakat ne znam koji je više klinac ljudima, pa stalno insistiraju na simbolima razdvajanja u ovom ili onom kontekstu. Jer sutra će doći Srbin ili Hrvat koji će za zvaničnu zastavu BiH vezati šaharu ili srpski trobojnicu, i opet ćemo dobiti sranje koje nam političari priređuju 20 i kusur godina.
Zna se pod kojom su zastavom ovi momci osvojili medalju
Sve ostalo je ili frustracije ili iluzije. Fakat ne znam koji je više klinac ljudima, pa stalno insistiraju na simbolima razdvajanja u ovom ili onom kontekstu. Jer sutra će doći Srbin ili Hrvat koji će za zvaničnu zastavu BiH vezati šaharu ili srpski trobojnicu, i opet ćemo dobiti sranje koje nam političari priređuju 20 i kusur godina.
-
statixx
#132 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
detroit-mercy wrote:Poserem ti se u po teme, jer si je i postavio da bi pocelo prepucavanje i proseravanje i tu si jos udrobio malo svoje patetike.. Momcima svaka cast, oni su samo radili ono sto su izabrali da rade u zivotu.
Mase su bitne, oni koji zive "obicne" zivote, koje ubija dosada, svakodnevnica, posao, koji osjecaju mizeriju i aspurd zivota. Zelimo cuti njihovo misljenje, jer oni su ogledalo drustva, oni biraju. Takvi ce uvijek nastojati da se uhvate za konstrukte i ideje koje prevazilaze njihov beznacajni zivot, za nacionalizam, religijske kataklizme, sveopci smak svijeta, reptili i ti fazoni. Oni neka brbljaju, a ovi momci imaju srecu da izadju iz tog zacaranog kruga i nemam sumnje da ce je iskoristiti. Ko je budala da cita rasprave o zastavama, valja trenirati i znoj liti. Zivot treba znati zivjeti, cine ga iskustva, a njima ih nece nedostajati. Ljubomornoj omladini i onima sto nosaju fasisticke transparente po utakmicama, ne preostaje nista drugo nego da sjednu za kompas i pljuju po svemu. To je savrsen nacin da se pokaze kako su drugi krivi sto je njihov zivot jadan i sto njima drustvo ne poklanja paznju i ne priredjuje doceke.
- Opetja033
#133 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Dakle pokretalac teme je zelio na jedan vrlo perfidan i jadan nacin iskoristiti fantastican uspjeh djece da malo popljuje sve politicke neistomisljenike i pogura svoju politicku opciju. Drugim rijecima iskoristavao je djecu.
Na to su se nadovezali dezurni salonci i sada krece relativiziranje agresora, pljuvanje po ARBiH i pljuvanje po ljiljanima.
Odlicno.
Na to su se nadovezali dezurni salonci i sada krece relativiziranje agresora, pljuvanje po ARBiH i pljuvanje po ljiljanima.
Odlicno.
- exliberal-ex
#134 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Na pocetku rata su ih komsije sa Kobilje glave pozvali da se dogovore da naprave zajednicke straze.Mister Yes wrote:exliberal-ex wrote:Daj nam čitavu priču kad već pričamo o tome. Mali je igrao svim srcem i svom dušom za BiH. Teško mi je vjerovati u te priče da mu Armija BiH pobila pola familije. Ali hajde da čujemo cijelu priču kad već pričate. Kada se to desilo, kako, itd?insomnia78 wrote: Insomnija sta je smijesno ....znao sam te Sikirase, dali znas kako su pobijeni...zapaljeni u kuci posrem ti se na smijeh...
Dosli na dogovor ovi ih uhapsili zatvorili u kucu pa pobili, kuca zapaljena ( prema nekim izvorima prvo su ubijeni pa kuca zapaljena a po nekim drugim su zivi zapaljeni u kuci...to nemogu da potvrdim )
Inace Sikirasa je bilo I u Pofalicima, jedna familija je bila tacno kod one prve velike krivine...
Ovo je tema o mladicima koji su otisli da igraju kosarku I donijeli zlato kucu... na njoj treba I da ostane, ako zelite da pricate o ratu onda otvorite drugu temu..
-
detroit-mercy
#135 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Problem je sto ponekad pisac misli da zna sta je htio reci ali ispadne potpuno suprotno od onoga sto je zamislio. Citaj covjece ,citajDozer wrote:E, ovo je sad vec vrhunac gluposti.detroit-mercy wrote:Covjece, tvoj post je u rangu onog novinarskog pitanja "za koga navijate", samo ne kontas. Pokrenuo si temu, i znao si na cemu ovakve teme zavrse ali ti tvoja sujeta ne dozvoljava da to skontas. Pisi o igri, o strategiji igre ali pusti to zajednistvo, politicare i ostale kurce palce. Pusti da vrijeme ucini svoje, prije zore ne moze svanuti. Skontaj ako hoce ili mozes.Dozer wrote:@Detroitas
Eto vidis da uopste nisi shvatio. Djeci svaka cast, ali nisu oni uopste poenta posta. Pravi si genije![]()
![]()
![]()
![]()
I, naravno, kako sam i predvidio - svoje nekontanje, da ne kazem glupocu, kreces prikrivati laprdanjem o necemu sto nigdje nije ni spomenuto, nego je smao neka tvoja nakaradna vizija recenoga![]()
Ti meni kazes da ja ne kontam svoj vlastiti post i ono sta sam njime htio reci![]()
![]()
![]()
![]()
Pa koliko nadobudan, malouman i nafuran moras biti da nekome kazes da ne zna sta je htio reci![]()
![]()
![]()
-
5 0 5
#136 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
cijelu ovu temu treba izbrisati.
- Dozer
#137 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Pokretac teme nema svoju politicku opciju,i - da. Zelio je popljuvati sve postojece. Konacno neko ko je shvatio taj dio poente.Opetja033 wrote:Dakle pokretalac teme je zelio na jedan vrlo perfidan i jadan nacin iskoristiti fantastican uspjeh djece da malo popljuje sve politicke neistomisljenike i pogura svoju politicku opciju. Drugim rijecima iskoristavao je djecu.
Odlicno.
S druge strane, pokretac teme ni pod razno nije mislio iskoristiti djecu za bilo sta, nego samo na primjeru te djece pokazati, a to su u stvari pokazala sama djeca, da su postojece politicke opcije i njihove ideologije - klasicni idiotluk.
Nazalost, to nisi shvatio.
A sto se tice ovih dezurnih salonaca, kao i velikih tastaturnih branilaca svog naroda i vjere iz ko zna koje pizde materine, na to ja vec ne mogu uticati.
-
L u c i f e r
#138 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Bitno je da se Kifla i sinoć odma prišlepo da se nasnima u busu...Počelo ulizivanje mladim bh. košarkašima, Konaković prvi: Vi ste svojom pobjedom...
Hronika18.08.15, 13:26h
- Veliko vam hvala za ono što ste uradili i ja već čekiram karte za svjetsko prvenstvo u Španiji, da nastavimo, da ne ostanemo na ovoj medalji - rekao je na prijemu predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Sejo Bukva, bivši dokazani košarkaš BiH.
Također je i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, čestitajući „zlatnim momcima“ na pobjedi, kazao da su kadeti košarkaške reprezentacije BiH u potpunosti poljuljali odnose sporta u Evropi, koja izdvaja milione eura za sport, a „vi ste ponijeli titulu prvaka Evrope, uprkos skromnim sredstvima“.
- Vi ste svojom pobjedom promijenili koncept odnosa države prema sportu BiH ne samo prema košarci. Zaslužili ste da vas dočeka 50.000 ljudi u Sarajevu i u svim gradovima BiH- kazao je premijer Konaković.
Kantonalni ministar kulture i sporta Samer Rešidat je čestitajući košarkaškom timu kazao da su u zadnjih 48 sati bili centar BiH te da su oni najbolji ambasadori BiH.
Obećao je da će biti zagovornik da sportski klubovi u BiH budu potpomognuti na svim nivoima vlasti.
- Iako Kanton Sarajevo nema veliki budžet, ali će dio sredstava biti izdvojen kao simbolična nagrada za uspjeh koji ste postigli i hvala vam što smo se radovali i što se radujemo vašem uspjehu - kazao je ministar Rešidat.
Direktor košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović je kazao da uspjeh ne treba ostati samo na ovoj zlatnoj medalji te da od ovih momaka očekuje da postanu reprezentativni, ali da to treba da bude propraćeno sistemskom podrškom svih nivoa vlasti, te zahvalio predstavnicima Vlade i Skupštine KS-a na „političkoj hrabrosti što ste finansijski pomogli kadete“.
Džanan Musa, najbolji košarkaš Evropskog prvenstva, poslije fenomenalnog sinoćnjeg dočeka u Sarajevu nije mogao zamisliti da će ih toliki broj građana BiH dočekati.
- U povratku iz Litvanijie, iz Istanbula do Sarajeva, mislili smo da će tu biti tri do pet hiljada ljudi i da će nas podržati. Ali nismo očekivali toliko ljudi u onolikom broju. Zahvaljujem cijeloj Bosni i Hercegovini što su bili uz nas, što su nas pratili; kazao je Džanan Musa, nakon prijema koji je upriličen u zgradi Kantona Sarajevo.
- Dozer
#139 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Opet ti isto... Pa valjda ja znam sta sam htio reci, a to sta si ti skontao, ipak je do tebe. Kontaj bolje, covjece, kontajdetroit-mercy wrote: Problem je sto ponekad pisac misli da zna sta je htio reci ali ispadne potpuno suprotno od onoga sto je zamislio. Citaj covjece ,citaj
- GeeTnT
#140 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Opetja033 wrote:Dakle pokretalac teme je zelio na jedan vrlo perfidan i jadan nacin iskoristiti fantastican uspjeh djece da malo popljuje sve politicke neistomisljenike i pogura svoju politicku opciju. Drugim rijecima iskoristavao je djecu.
Odlicno.

- radiša
#141 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Nikom oni ne udaraju samare vec mi sami sebi udaramo samare glasajuci za one sto sjede skupa po hotelima,kafanama,piju zderu i gledaju kako ce nas zajebat.
- insomnia78
#142 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Ovaj 1911-o godiste se dos'o dogovarati o strazi?exliberal-ex wrote:Na pocetku rata su ih komsije sa Kobilje glave pozvali da se dogovore da naprave zajednicke straze.
Dosli na dogovor ovi ih uhapsili zatvorili u kucu pa pobili, kuca zapaljena ( prema nekim izvorima prvo su ubijeni pa kuca zapaljena a po nekim drugim su zivi zapaljeni u kuci...to nemogu da potvrdim )
Inace Sikirasa je bilo I u Pofalicima, jedna familija je bila tacno kod one prve velike krivine...
Ovo je tema o mladicima koji su otisli da igraju kosarku I donijeli zlato kucu... na njoj treba I da ostane, ako zelite da pricate o ratu onda otvorite drugu temu..
De se dogovorite, na sokolackim forumima pisu neke sasvim druge verzije
O cjelodnevnom granatiranju sela
- Opetja033
#143 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Jbg, ispalo je kako je ispalo. Svako povezivanje djece sa politikom (osim ako se ne radi o finansiranju sporta) jeste iskoristavanje. Svjesno ili nesvjesno.Dozer wrote:Pokretac teme nema svoju politicku opciju,i - da. Zelio je popljuvati sve postojece. Konacno neko ko je shvatio taj dio poente.Opetja033 wrote:Dakle pokretalac teme je zelio na jedan vrlo perfidan i jadan nacin iskoristiti fantastican uspjeh djece da malo popljuje sve politicke neistomisljenike i pogura svoju politicku opciju. Drugim rijecima iskoristavao je djecu.
Odlicno.![]()
![]()
S druge strane, pokretac teme ni pod razno nije mislio iskoristiti djecu za bilo sta, nego samo na primjeru te djece pokazati, a to su u stvari pokazala sama djeca, da su postojece politicke opcije i njihove ideologije - klasicni idiotluk.
Nazalost, to nisi shvatio.
A sto se tice ovih dezurnih salonaca, kao i velikih tastaturnih branilaca svog naroda i vjere iz ko zna koje pizde materine, na to ja vec ne mogu uticati.
Opaliti po SDA, HDZ-u, SNSD-u i SDS-u i svrstati ih u istu ravan a istovremeno pricati o uspjehu djece jeste politikanstvo i iskoristavanje zlatnih djecaka. Sa druge strane ne spomenuti recimo SDP, jeste opet guranje vode na mlin za politicku opciju kojoj si ti vjerovatno najblizi.
Za boldirano se slazem. Medjutim bilo je sasvim jasno od samog pocetka, barem meni, zato se nisam ni javljao do sada - u kojem ce smjeru tema otici. Uglavnom ovakve teme zavrse sa "ko nas bre zavadi", pricom o zlocinackoj ARBiH i pisanju po ljiljanima. Ponavljam, na to nisi mogao uticati i sa tim nemas nista. Bilo bi dno dna da ti to spocitavam.
Ali da, po mom misljenju, iskoristavas uspjeh djece na jedan degutantan nacin i da se bavis jeftinim politikanstvom - da.
- Adriatic
#144 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
capitalisme wrote:Mene kao i 99.99% Srba ljiljani prvociraju. Zašto to potencirati na proslavi uspjeha omladine koja je rođena poslije rata?
A sve ostalo je vrlo pozitivno to ne sporim.
- jasko_ba
#145 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Hoce li biti sta u Banjaluci, jel se sprema kakav docek?
Ajmo "realni"
Ajmo "realni"
- insomnia78
#146 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Oni bili sve pripremili al' kad vidjose ljiljane...jasko_ba wrote:Hoce li biti sta u Banjaluci, jel se sprema kakav docek?
Ajmo "realni"
-
detroit-mercy
#147 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Citaj postove od pocetka do kraja pa ces skontatiDozer wrote:Opet ti isto... Pa valjda ja znam sta sam htio reci, a to sta si ti skontao, ipak je do tebe. Kontaj bolje, covjece, kontajdetroit-mercy wrote: Problem je sto ponekad pisac misli da zna sta je htio reci ali ispadne potpuno suprotno od onoga sto je zamislio. Citaj covjece ,citaj
- jasko_ba
#148 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
insomnia78 wrote:Oni bili sve pripremili al' kad vidjose ljiljane...jasko_ba wrote:Hoce li biti sta u Banjaluci, jel se sprema kakav docek?
Ajmo "realni"
Banjaluka, grad sporta, grad Beneša, Josipovića, grad ponajboljeg rukometa u bivšoj nam državi, grad ponosnog „Borca“, grad koji, na koncu konaca, ima ulicu Olimpijskih šampiona, utihnuo je u sportskom smislu.
Treba li reći da portal RTRS-a nije ni riječi pribilježio o ovom povijesnom uspjehu?
Te noći kad je 50 hiljada ljudi u Titovoj ulici u Sarajevu slavilo doček zlatnih momaka, Banjaluka je bila u mraku.
-
statixx
#149 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Pa dobro koliko je bilo tih zastava, ja sam vidio jednu, medju 50.000 ljudi, a bio sam tamo.capitalisme wrote:Mene kao i 99.99% Srba ljiljani prvociraju. Zašto to potencirati na proslavi uspjeha omladine koja je rođena poslije rata?
A sve ostalo je vrlo pozitivno to ne sporim.
-
Bodkin
#150 Re: Mladi košarkaši udaraju šamarčine nazadnim političarima
Insomnija standardno sere po svemu u bih. Kao on je realistican ali pravi se lud pa kao ne razumije zasto bi djeci od 16 godina bilo neugodno da gledaju ratne zastave. Kao ne konta da se valja vratiti medju "svoje" pa ce morati odgovarati na neka neugodna pitanja. I on i roditelji mu.
Baho stoka debela, na djeci dize sebi rejting nekog velikog patriote i komentatora koji place na tv-u. Sa pala, sa pala. Jebo mu ja mater, zivot mu carsija-m.dvor i nista drugo ne konta.
Igrao sam ja za mladje selekcije kao nebosnjak. Znam da su momci iz bijeljine ili banja luke na kampovima redovno pricali kako se to bas ne svidja raji kuci kad oni kazu da igraju za repku. A njima srce ko planina sto su pozvani za reprezentaciju, pa makr i siri spisak. Nije to kao u normalnoj zemlji cast i ponos. Neke su roditelji vracali sa priprema. Svega je bilo.
I onda dodje jebeni konakovic i optuzi radi politickih poena srbe da opstruiraju reprezentaciju. Slag na tortu momcima iz ekipe da kazu srbima kako su njihovi ti koji ce ih sutra kostati neke druge medalje.
Nije dugo trebalo lesinarima da se nakace. I politickim, sportskim, a ni ovim medju navijacima. Potrcali do njegoseve mame da im ona kaze kako je njegos srbin koji treba igrati za bih, a oni preformulisali kako je mali odabrao bih prije srbije...
Baho stoka debela, na djeci dize sebi rejting nekog velikog patriote i komentatora koji place na tv-u. Sa pala, sa pala. Jebo mu ja mater, zivot mu carsija-m.dvor i nista drugo ne konta.
Igrao sam ja za mladje selekcije kao nebosnjak. Znam da su momci iz bijeljine ili banja luke na kampovima redovno pricali kako se to bas ne svidja raji kuci kad oni kazu da igraju za repku. A njima srce ko planina sto su pozvani za reprezentaciju, pa makr i siri spisak. Nije to kao u normalnoj zemlji cast i ponos. Neke su roditelji vracali sa priprema. Svega je bilo.
I onda dodje jebeni konakovic i optuzi radi politickih poena srbe da opstruiraju reprezentaciju. Slag na tortu momcima iz ekipe da kazu srbima kako su njihovi ti koji ce ih sutra kostati neke druge medalje.
Nije dugo trebalo lesinarima da se nakace. I politickim, sportskim, a ni ovim medju navijacima. Potrcali do njegoseve mame da im ona kaze kako je njegos srbin koji treba igrati za bih, a oni preformulisali kako je mali odabrao bih prije srbije...