Najezda Arapa

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Naslovnica

#126 Re: Najezda Arapa

Post by Naslovnica »

kurty wrote:Šuplja...

Arapin ko fizicko lice ne moze kupiti kucu u BiH. Arapin moze otvoriti firmu, i firma moze imati kucu, ali je kuca na firmi.
Smetaju arapi u vodozastitnoj zoni, a ok je kad "nase" budze grade u tim zonama...

dajte ba
Ko je rekao da "naše" budže ne smetaju?
Sanjarko

#127 Re: Najezda Arapa

Post by Sanjarko »

das auto wrote:ja sam na ovoj temi procitao da oni ,, samo,, prave kuce kod nas. bjeze od vrucine i pijeska u zelenilo. :shock: :? :shock: :?
ja o tome nesto razmisljam i nikako ne mogu da shvatim.
i ja bjezim od kise i magle i dodjem u sunacanu spaniju.
pitam da napravim sebi jednu kucu i malo dodjem kada u bugojnu pada kisa.
oni mi kazu da lud i da pod hitno trebam psihijatra jert ovdje turisti odu u hotel, plate, odmore se iskupaju se i nazad kuci.
u svicarskoj sam takodje pitao da li bi ja mogao u napravim sebi vikedincu.
rekli su da sam idiot. idi u hotel plati pa se klati i nazad odakle si dosao.
nigdje u svijetu ne mozes tek tako doci i napraviti sebi kucu.
samo kod nas u bosni dodje arapin i kupi zemlju i pravi kucu kao da je bosna njegova zemlja.
Mogu li u Hrvatskoj i italiji mexikanci i argentinci samo zato sto su katolici praviti kuce pored mora i pisati i kenjati u more i u rijeke i izlivati beton na peljescu i hvaru i Siciliji. Ne mogu. Kako i zasto arpai mogu kupiti zemlju? Ako svaki arapin moze kupiti zemlju u bosni u Bosni nece za deset godina biti ni trave i rijeka ni jezera ni bosanaca. bice samo arapi. Ja to ne razumijem.Kako Arapin moze kupiti zemlju. Moze li Bugarin i Rus i Rumun kupovati zemlju blizu vrela Bosne i praviti kuce i pravoslavne objekte? Moze li ili ne ? ako je odgovor ne, zbog cega...
Ko ti je ovu informaciju/dezinformaciju dao.
Kako Elite/Mocnici,Slavni,Imucni sve navedeno
kupuju i prave svuda po svijetu.
Pa ko je sve one Hiltone itd. i Vile svuda po svijetu napravio sve
domicilni napravili sve navedeno,
eto u Spaniji i Svicarskoj samo Spanjolci i Svicarci
Kupuju zemlju,grade hotele i vile itd.
dpjokala26

#128 Re: Najezda Arapa

Post by dpjokala26 »

das auto wrote:
dpjokala26 wrote:
das auto wrote:
ima istine ali pricamo o arapima.
ti ljudi su na zapadu manji od makovog zrna. Ovdje su face kao da su dosli u svoju koloniju. Zasto? Ne razumijem.
niko ih na svijetu ne voli, svi ih sutaju i zayebayu se snjima. A oni dosli da svoje komplekse lijece kod nas.
najvece robne kuce,hotele u londonu i parizu drze arapi.toliko da znas. jedina razlika sto se tamo zna porijeklo novca. :D
ti a i ostali nikako da shvatite da arpain u londonu i parizu i berlinu nije isto sto i arapin u bosni.
oni su ozbiljna drzava koja ima zakon i taj se zakon provodi.
arapi na zapadu nemaju nikakv uticaj na drustveno politicki zivot i opcenito ne uticu na bilo kakvu zivotnu sferu.
kod nas su oni neki faktor i sve skupa nisu cista posla.
oni su faktor samo u bosnjackom dijelu bih.neko izgradi robne kuce u elitnom dijelu sarajeva a da niko ziv ne zna odakle stigose pare. :run: jednog dana cemo saznati zasto su pokupovali ovoliku zemlju. naivno je misliti da su zemlju kupili za vikendice ili za gradnju radnickih odmaralista. :lol:
Cherry-Cherry

#129 Re: Najezda Arapa

Post by Cherry-Cherry »

Nek dođu kao turisti, ostave pare i vrate se odakle su došli. :)
zateznistub

#130 Re: Najezda Arapa

Post by zateznistub »

dpjokala26 wrote:oni su faktor samo u bosnjackom dijelu bih.neko izgradi robne kuce u elitnom dijelu sarajeva a da niko ziv ne zna odakle stigose pare. :run: jednog dana cemo saznati zasto su pokupovali ovoliku zemlju. naivno je misliti da su zemlju kupili za vikendice ili za gradnju radnickih odmaralista. :lol:
:thumbup:
das auto

#131 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

i jos da dodam.kada te vide onako bijelog kao brasno sa plavim ocima ( mislim na sebe bosanca) misle da si njemac i sklanjaju ti se s puta.
strahopostovanje nevidjeno. kada ti cuju njemacki sa tvrdim slavenskim akcentom misle da si rus.
opet se drze suzdrzano i na distanci.
kada saznaju da si iz bosne odmah pitaju. muslim :?
kada dobiju potvrdan odgovor vise te jebu ni dva posto.
prilaze ti komotno, stvalju ruku na rame, zovu te bruda, ptaju te jedes li svinjetinu i monge druge privatnosti.ne slusaju vise naredbu ako si im ti sef.
iskompleksirani i odbaceni od cijelog svijeta svoje pravo lice tada pokazuju.
misle da si kao musliman jedan od njih. misle da si niko i nista i ne cijene ti ni za suhu sljivu jer oni ni sami sebe ne cijene.
cesto se pitam sta smo bogu skrivili.
ja se s njima ne druzim ali ako neko od njih zaluta u moju firmu ja im kazem da sam poljak i drzim ih sebe na razdaljeni sa dugackim stapom u ruci.
traze azil, uzimaju socijalu, jedu njemacki kruh dzaba i dave su u alkoholu i kazu da ce ovo sve jednog dana biti islam.
pokazuje rukom i govori da sva njemacka biti u islamu a ide po socijalu.
kada se oni i turci nabacuju svabicama govore da su talijani :lol: i ta mraka je nas zapala
Last edited by das auto on 07/08/2015 13:16, edited 2 times in total.
das auto

#132 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

niko da mi odgovori kako arapi mogu kupovati zemlju i praviti kuce ?
Mogu li kupovati arapi zemlju u Citluku i praviti kuce? ili pored Vrbasa u Banja Luci. jedna smo drzava.
ako mogu arapi mogu li Rusi i korejanci kupovati zemlju i graditi kuce?
Gdje je razlika?
Cherry-Cherry

#133 Re: Najezda Arapa

Post by Cherry-Cherry »

das auto wrote:i jos da dodam.kada te vide onako bijelog kao brasno sa plavim ocima ( mislim na sebe bosanca) misle da si njemac i sklanjaju ti se s puta.
strahopostovanje nevidjeno. kada ti cuju njemacki sa tvrdim slavenskim akcentom misle da si rus.
opet se drze suzdrzano i na distanci.
kada saznaju da si iz bosne odmah pitaju. muslim :?
kada dobiju potvrdan odgovor vise te jebu ni dva posto.
prilaze ti komotno, stvalju ruku na rame, zovu te bruda, ptaju te jedes li svinjetinu i monge druge privatnosti.ne slusaju vise naredbu ako si im ti sef.
iskompleksirani i odbaceni od cijelog svijeta svoje pravo lice tada pokazuju.
misle da si kao musliman jedan od njih. misle da si niko i nista i ne cijene ti ni za suhu sljivu jer oni ni sami sebe ne cijene.
cesto se pitam sta smo bogu skrivili.
ja se s njima ne druzim ali ako neko od njih zaluta u moju firmu ja im kazem da sam poljak i drzim ih sebe na razdaljeni sa dugackim stapom u ruci.
traze azil, uzimaju socijalu, jedu njemacki kruh dzaba i dave su u alkoholu i kazu da ce ovo sve jednog dana biti islam.
pokazuje rukom i govori da sva njemacka biti u islamu a ide po socijalu.

kada se oni i turci nabacuju svabicama govore da su talijani :lol: i ta mraka je nas zapala
Pa, stvarno, šta smo mi Bogu skrivili?
das auto

#134 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

Arapin ko fizicko lice ne moze kupiti kucu u BiH. Arapin moze otvoriti firmu, i firma moze imati kucu, ali je kuca na firmi.
Smetaju arapi u vodozastitnoj zoni, a ok je kad "nase" budze grade u tim zonama...

dajte ba
:-) zalosna nam majka sa ovakvim razmisljanjima
cuj firma moze imati kucu :-?
kako to mislis
znaci muljanje na balinski nacin.
dodje arapin otvori fiktivnu firmu i onda pravi prave pravcate kuce za zivot gdje pisaju i kenjaju u nase bistre vode.
ako me pamcenje dobro sluzi oni su u becu i drugim gradovima za vrijeme rata imali ,,firme,,
humanitarne firme gdje su prale i krale pare.
kurty

#135 Re: Najezda Arapa

Post by kurty »

das auto wrote:

dajte ba
:-) zalosna nam majka sa ovakvim razmisljanjima
cuj firma moze imati kucu :-?
kako to mislis
znaci muljanje na balinski nacin.
dodje arapin otvori fiktivnu firmu i onda pravi prave pravcate kuce za zivot gdje pisaju i kenjaju u nase bistre vode.
ako me pamcenje dobro sluzi oni su u becu i drugim gradovima za vrijeme rata imali ,,firme,,
humanitarne firme gdje su prale i krale pare.
To nije razmisljanje nego zakon. Takav je, kakav je...
Ludzak

#136 Re: Najezda Arapa

Post by Ludzak »

Sa ovakvom sigurnosti u BiH najezda ISIL-ovaca, Arapa je neminovna. Bošnjaci će biti manjina u Bosni u narednih 50-tak godina, vjerujte vi meni.
das auto

#137 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

Ludzak wrote:Sa ovakvom sigurnosti u BiH najezda ISIL-ovaca, Arapa je neminovna. Bošnjaci će biti manjina u Bosni u narednih 50-tak godina, vjerujte vi meni.
ko ce to dokazati ovim sda ovcima
razonoda

#138 Re: Najezda Arapa

Post by razonoda »

:cry: Ferhadija-----------za koju godinu

Image
supercali

#139 Re: Najezda Arapa

Post by supercali »

das auto wrote:ja zivim u frankfurtu.
tu i tamo vidjam arape iz zaljevskih zemalja koji dolaze sa pokrevnim zenama.
on ide naprijed , a dvije zene zamotane kao dvije vrece idu iza njega. strecaju ocima ispod crne kacige i smekaju visoke evropljene.
ispod onih silnih suknji i mantila vade smart fone samsunge galaxy ije , malo pogledaju i vrate ispod
svabe ih ne primjecuju dok jugosi i ostala istocna evropa gledaju sa cudjenjem i prezrivo.
drugi dio arapa su ovi iz siromasnih zemalja. od sirije preko maroka i alzira i tako dalje.
na socijali su.
nabacuju se trebama na ulici vrlo agresino sa nekim mixom engleskog i njemackog kojeg niko ne razumije a u stvari hoce pi*ke.
sjede na ulici, po coskovima i drmaju pive kao vodu. samo izvlace iz kese.
glame cerekaju se.
i to su u bosni neki turisti kojima se treba smijati i potovati ih
ma mars
A bosnje su kao nesto bolje kad odu u njemacku
Ajde sad zamisli da tebe hans pocne sikanirati i pocne pricati kako si ti sugavi jugos koji im je ujebo sistem da su se morali mijenjati zakoni zbog nasih ljudi

Fuj ti ne zasluzujes da zivis u frankfurtu sa takvim razmisljanjem bez obzira sto je to istina sto si ispricao
foton

#140 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

zateznistub wrote: Firma u kojoj radim i prije rata je radila u arapskim zemljam i ni jedan posao nisu mogli dobiti sto resornom ministru i ostalim guzonjama nije napravljena vila sa bazenom...
Ja u Bosni radim i nikad ni jedan tender nismo dobili... :D

Nebitno, ovdje je poenta da mi i dalje imamo usađen osjećaj da moramo ipak biti iznad nekoga koliko god da smo loši. Ljudi se sjećaju vremena kad su Česi i Slovaci bili bijeda a sad to više nisu. Poljaci nas pospreme na mjesto. Svi nekako napreduju, samo mi tapkamo u mjestu i krivo nam kad nas neko pretrči. Kad te Nijemac gleda s visine i očekuje da nosiš kofere, je li to OK? Niko se ne žali što su Amerikanci glasni. Ali hajde makar da smo bolji od Arapa :D i da njima zamjerimo što su takvi, što kupuju kuće, potplaćuju naše političare (vidi gore), a investicije Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca sve redom poštuju našu prirodu i resurse ko rođene, obimom su beznačajne itd... :-) Ja volim svoju BiH, boli me kad vidim da se gradi neko ruglo, smeta mi smeće i akumulatori na Bjelašnici, kad vidim kako izvozimo balvane, kad osjetim posljedice korupcije... Mislim da dobijamo investitore i turiste kakve zaslužimo... Na kraju, ko to može nekome zabraniti da proda svoju zemlju kome god hoće odnosno ko mu ponudi najviše novca? Kad ja jednom zaradim gutu para, možda kupim kuću u Ženevi, i tada će Švicarci pričati kako to ne treba dozvoliti...
das auto

#141 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

Vizionar 1985 wrote:
das auto wrote:ja sam na ovoj temi procitao da oni ,, samo,, prave kuce kod nas. bjeze od vrucine i pijeska u zelenilo. :shock: :? :shock: :?
ja o tome nesto razmisljam i nikako ne mogu da shvatim.
i ja bjezim od kise i magle i dodjem u sunacanu spaniju.
pitam da napravim sebi jednu kucu i malo dodjem kada u bugojnu pada kisa.
oni mi kazu da lud i da pod hitno trebam psihijatra jert ovdje turisti odu u hotel, plate, odmore se iskupaju se i nazad kuci.
u svicarskoj sam takodje pitao da li bi ja mogao u napravim sebi vikedincu.
rekli su da sam idiot. idi u hotel plati pa se klati i nazad odakle si dosao.
nigdje u svijetu ne mozes tek tako doci i napraviti sebi kucu.
samo kod nas u bosni dodje arapin i kupi zemlju i pravi kucu kao da je bosna njegova zemlja.
Mogu li u Hrvatskoj i italiji mexikanci i argentinci samo zato sto su katolici praviti kuce pored mora i pisati i kenjati u more i u rijeke i izlivati beton na peljescu i hvaru i Siciliji. Ne mogu. Kako i zasto arpai mogu kupiti zemlju? Ako svaki arapin moze kupiti zemlju u bosni u Bosni nece za deset godina biti ni trave i rijeka ni jezera ni bosanaca. bice samo arapi. Ja to ne razumijem.Kako Arapin moze kupiti zemlju. Moze li Bugarin i Rus i Rumun kupovati zemlju blizu vrela Bosne i praviti kuce i pravoslavne objekte? Moze li ili ne ? ako je odgovor ne, zbog cega...
Ko ti je ovu informaciju/dezinformaciju dao.
Kako Elite/Mocnici,Slavni,Imucni sve navedeno
kupuju i prave svuda po svijetu.
Pa ko je sve one Hiltone itd. i Vile svuda po svijetu napravio sve
domicilni napravili sve navedeno,
eto u Spaniji i Svicarskoj samo Spanjolci i Svicarci
Kupuju zemlju,grade hotele i vile itd.
ma ko tebi daje info. saf ili preporod ili radio kamila iz kabula.
ako je to tako ko sto ti kazes sto ne idu u austriju i svicarsku pa kupuju zemlju i kuce. tamo je ljepsa priroda a drzvae su uredjene , pravne i sigurne. bolje su od bosne tri hiljade puta. demokracija, bolnice skole ceste, sirevi, cokolade, sve blista zakon klapa sve stima pod konac. ali kurac nece oni tamo nego hoce u bosnu jer je trava zelenija. da se razumijemo jos jednom ti kazem oni ne mogu kupovati tamo zemlju tek tako. to sto je negdje Gorg Cloony ili neki seik napravio kucu nema veze sa masovnim dolaskom arapa u bosnu. arapi ne
ne mogu prispmrditi zemlji u svicarskoj.ako imaju vizu za ulazak moze doci u hotel prenociti i nazad u pustinju.
ako je neki seik u skladu sa zakonom kupio kucu na francuskoj obali to niposto nije masovno niti on smije tamo bila mijenjati
ovi kod dolaze ciljano da nam uvode svoja pravila. uvode svoja pravila u mojoj kuci. svabi niko u njegovoj kuci ne donosi zakon.
mi smo katastrofa
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#142 Re: Najezda Arapa

Post by Truba »

prosto se pitam ima li forumaša da nije dijasporac

beze prozivat i pokretat teme nije političko korektno

jbg ako meni ne smeta njihov " jad i bijeda" na ilidzi onda ne bi trebalo vama u njemačkoj
ovo je najpoštenije
primijetio sam da mojim kolegama smetaju zbog izgleda i religije
meni ne smetaju ni po kom osnovu nemam nikakvog kontakta s njima
ali sam čuo da su gadovi kada je biznis u pitanju
to su valjda oni ljudi koji će spizditi 100 čipova po 100 eura u koloseumu a neće konobaru i majstoru za stolom dati ni euro
to su valjda oni što ne prijavljuju radnike i oni kojima ginu indijci i filipinci na poslu
ee to neće da može ovdje... protiv toga i protiv 12satnog radnog dana se treba boriti motkama i toljagama tad prizivam matiju gubca :D seljačka buna reloaded
das auto

#143 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

supercali wrote:
das auto wrote:ja zivim u frankfurtu.
tu i tamo vidjam arape iz zaljevskih zemalja koji dolaze sa pokrevnim zenama.
on ide naprijed , a dvije zene zamotane kao dvije vrece idu iza njega. strecaju ocima ispod crne kacige i smekaju visoke evropljene.
ispod onih silnih suknji i mantila vade smart fone samsunge galaxy ije , malo pogledaju i vrate ispod
svabe ih ne primjecuju dok jugosi i ostala istocna evropa gledaju sa cudjenjem i prezrivo.
drugi dio arapa su ovi iz siromasnih zemalja. od sirije preko maroka i alzira i tako dalje.
na socijali su.
nabacuju se trebama na ulici vrlo agresino sa nekim mixom engleskog i njemackog kojeg niko ne razumije a u stvari hoce pi*ke.
sjede na ulici, po coskovima i drmaju pive kao vodu. samo izvlace iz kese.
glame cerekaju se.
i to su u bosni neki turisti kojima se treba smijati i potovati ih
ma mars
A bosnje su kao nesto bolje kad odu u njemacku
Ajde sad zamisli da tebe hans pocne sikanirati i pocne pricati kako si ti sugavi jugos koji im je ujebo sistem da su se morali mijenjati zakoni zbog nasih ljudi

Fuj ti ne zasluzujes da zivis u frankfurtu sa takvim razmisljanjem bez obzira sto je to istina sto si ispricao

:lol: :lol: bistar ko mutan potok
das auto

#144 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

Black swan wrote:prosto se pitam ima li forumaša da nije dijasporac

beze prozivat i pokretat teme nije političko korektno

jbg ako meni ne smeta njihov " jad i bijeda" na ilidzi onda ne bi trebalo vama u njemačkoj
ovo je najpoštenije
primijetio sam da mojim kolegama smetaju zbog izgleda i religije
meni ne smetaju
ni po kom osnovu nemam nikakvog kontakta s njima
ali sam čuo da su gadovi kada je biznis u pitanju
to su valjda oni ljudi koji će spizditi 100 čipova po 100 eura u koloseumu a neće konobaru i majstoru za stolom dati ni euro
to su valjda oni što ne prijavljuju radnike i oni kojima ginu indijci i filipinci na poslu
ee to neće da može ovdje... protiv toga i protiv 12satnog radnog dana se treba boriti motkama i toljagama tad prizivam matiju gubca :D seljačka buna reloaded
dok ti ne smetaju ili si srbin ili si hrvat :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#145 Re: Najezda Arapa

Post by Truba »

ludi srbi napustili ilidžu i prodali imovinu bud zašto
neki dan komšija kojemu ne znamo ime konačlno prodao stan
zovemo ga srpko :D otišao na pale... da bude sa djecom i unucima

jedan od razloga koji smije reći samo nama :D ... ne može više arapa :lol: :lol: :lol: :lol:
foton

#146 Re: Najezda Arapa

Post by foton »

zateznistub wrote:
dpjokala26 wrote:oni su faktor samo u bosnjackom dijelu bih.neko izgradi robne kuce u elitnom dijelu sarajeva a da niko ziv ne zna odakle stigose pare. :run: jednog dana cemo saznati zasto su pokupovali ovoliku zemlju. naivno je misliti da su zemlju kupili za vikendice ili za gradnju radnickih odmaralista. :lol:
:thumbup:
Smiješno. Arapi su kupili pola Vojvodine, kupuju stanove/kuće u Beogradu, grade "Beograd na vodi" ili kako se već zove...

A onaj koji kaže da nigdje u svijetu stranac ne može imati kuću u drugoj zemlji :D :D pitaj Džeku... Ili mene :D U stvari kod nas je zakon mnogo restriktivniji, tako da zaista samo firme mogu kupiti zemljište...
beautyfool

#147 Re: Najezda Arapa

Post by beautyfool »

Ja nebih imala nista protiv da naprave jos jedan Dubai u Sarajevu :D
Njanjavi

#148 Re: Najezda Arapa

Post by Njanjavi »

Ja ne mogu vjerovat koliko nazadnih stavova ovde ima.
Shatro stranac te ugrozava ako kupi sebi zemlju, napravi sebi kucu il sta vec.
Jel to parce zemlje oteto od tebe?
Ljepse ti gledat livadu, sentimentalno si vezan za tu poljanu il sta?
Zivim za dan kad ce ove podjele i drzavljanstva postati obscelitna, kad cemo svi postati drzavljani planete, kad te ove nebulozne regulative ko insana nece sputavat ni kocit niucemu.
A ovaj das auto ko po obicaju takve gluposti prosere da je za nepovjerovat.
Ispade po njegovom samo insan sa drzavljanstvom u svojoj zemlji moze napravit i kupit kucu.
Stupidnije nesta nisam procitao godinama bgm.
limeni

#149 Re: Najezda Arapa

Post by limeni »

Ma neka BRACE ARAPA donijet ce makar pare ali sta cemo sa najezdom CETNIKA na ovaj forum?
Idite na pale.suma.org i tamo guslajte dok crknete od muke!
das auto

#150 Re: Najezda Arapa

Post by das auto »

foton wrote:
zateznistub wrote: Firma u kojoj radim i prije rata je radila u arapskim zemljam i ni jedan posao nisu mogli dobiti sto resornom ministru i ostalim guzonjama nije napravljena vila sa bazenom...
Ja u Bosni radim i nikad ni jedan tender nismo dobili... :D

Nebitno, ovdje je poenta da mi i dalje imamo usađen osjećaj da moramo ipak biti iznad nekoga koliko god da smo loši. Ljudi se sjećaju vremena kad su Česi i Slovaci bili bijeda a sad to više nisu. Poljaci nas pospreme na mjesto. Svi nekako napreduju, samo mi tapkamo u mjestu i krivo nam kad nas neko pretrči. Kad te Nijemac gleda s visine i očekuje da nosiš kofere, je li to OK? Niko se ne žali što su Amerikanci glasni. Ali hajde makar da smo bolji od Arapa :D i da njima zamjerimo što su takvi, što kupuju kuće, potplaćuju naše političare (vidi gore), a investicije Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca sve redom poštuju našu prirodu i resurse ko rođene, obimom su beznačajne itd... :-) Ja volim svoju BiH, boli me kad vidim da se gradi neko ruglo, smeta mi smeće i akumulatori na Bjelašnici, kad vidim kako izvozimo balvane, kad osjetim posljedice korupcije... Mislim da dobijamo investitore i turiste kakve zaslužimo... Na kraju, ko to može nekome zabraniti da proda svoju zemlju kome god hoće odnosno ko mu ponudi najviše novca? Kad ja jednom zaradim gutu para, možda kupim kuću u Ženevi, i tada će Švicarci pričati kako to ne treba dozvoliti...
ne shvatas nikako.oni ce ovdje napraviti smetljiste. serijat.tada ce hrvati i srbi reci da to nema veze sa gradjanskom sekularnom drzavom i postacemo gaza ili sirija.ja samo volim bosnu.neka se oni ovdje ponasaju kao u svicarskoj. plati hotel , postuj zakon i kuci. on dosao da zivi ovdjei kroji po svome.
ja sam dosao u njemacku da radim i da sve postujem njemacko. oni niti rade u bosni niti postuju nase zakone i obicaje. to je ogromna razlika. ima li ijedan arapin da kopa kanale u bosni. sta oni rade u bosni? broje zvijezde
Locked