Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
-
Fudo387
#126 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
I mislim da je i budali jasno kako taj grb sa petokrakom iznad nije jedno te isto sto i danasnja drzavna obiljezja u 'Rvata nam.
I mislim da je i budali jasno kako taj grb sa petokrakom iznad nije jedno te isto sto i danasnja drzavna obiljezja u 'Rvata nam.
-
Bodkin
#127 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
sahovnica je nacionalno obiljezje hrvata. kako danas, tako i na grbu u sfrj
-
sumirprimus
#128 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Nije isto i nilad nece biti.
Dont dream dreams.sho bi reko jedan lord.
Zvanicne politike nebo i zemlja.
Dont dream dreams.sho bi reko jedan lord.
Zvanicne politike nebo i zemlja.
-
sumirprimus
#129 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Srbije i hrvatske.
-
emillio estevez
- Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110
#130 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Bodkin wrote:a odakle ja znam jarane. nisam ja historicaremillio estevez wrote:Pa dobro koliko je onda nastradalo srba u jasenovcu?Bodkin wrote:Ne lazes nego malo pretjerujes a malo romantiziras.
Pa 1989 kad je pocelo kuhanje je to bilo prije 45 godina. Prezivjeli iz logora jos zivi. To je kao da za 20 godina bosnjaci trebaju ostati da zive sa srbima gdje srba ima 88 u drzavi
Ali znas za malj i hladjenje....
Aj bok
-
emillio estevez
#131 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pises gluposti...Fudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
-
sandromen
#132 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Njihove institucije govore drugačije.Fudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=12720
Više vjerujem njima nego anonimnom tebi. Šta se tiče njihovg grba.Tijekom narodnooslobodilačkog rata "Lijepa naša" nastavila je biti simbolom hrvatske političke tradicije i identiteta. Status himne neformalno joj je priznat na osnivačkoj skupštini ZAVNOH-a* održanoj 13. i 14. lipnja 1943. u Otočcu i Plivičkim jezerima, kada je prvo zasjedanje ovoga tijela zaključeno svečanim izvođenjem "Lijepe naše".
Po prvi put službeni status „Lijepa naša“ dobila je 29. veljače 1972. godine ustavnim amandmanom prema kojem je proglašena službenom himnom Socijalističke Republike Hrvatske.
Kraljevina Jugoslavija
NDH

Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija
danas Republika Hrvatska
Svakome je jasno kako su to sve varijacije njihove šahovnice.
-
Fudo387
#133 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Sta, da se danasnja himna Hrvatske intonirala prije himne Hej Sloveni?emillio estevez wrote:Pises gluposti...Fudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
-
emillio estevez
#134 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Fudo387 wrote:Sta, da se danasnja himna Hrvatske intonirala prije himne Hej Sloveni?emillio estevez wrote:Pises gluposti...Fudo387 wrote:Nikad se ta himna nije izvodila na javnim manifestacijama prije dolaska hdz-a na vlast.
U Hrvatskoj se je izvodila hr himna ,sada koji rasporedom ne sjecam se..
Dio skolovanja sam odradio u Zagrebu .
-
sandromen
#135 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Moja greška. Izvodila se nakon Hej, Sloveni ne prije kako sam ranije napisao. Ali se izvodila.
-
Fudo387
#136 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
A dobro, ja tu himnu prvi put cuo kad je bilo EP u kosarci u Zagrebu, al to je vec bilo pred belaj.
Doduse, ako ti tvrdis da ste isto sranje samo drugo pakovanje kao i zombiji preko Drine, ko sam ja da ti to osporavam.
Enjoy.
Doduse, ako ti tvrdis da ste isto sranje samo drugo pakovanje kao i zombiji preko Drine, ko sam ja da ti to osporavam.
Enjoy.
- dalmatinka
#137 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ne laže. Himna se uvijek izvodila, ali nakon Hej Slaveni.Fudo387 wrote:To nije sahovnica vec grb SR Hrvatske.
Za himnu lazes.
-
sandromen
#138 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Naravno da su isto sranje kao ovi preko Drine.Fudo387 wrote:A dobro, ja tu himnu prvi put cuo kad je bilo EP u kosarci u Zagrebu, al to je vec bilo pred belaj.
Enjoy.
-
Bodkin
#139 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
o Boze ja mislio ti ozbiljan sagovornik...emillio estevez wrote:Bodkin wrote:a odakle ja znam jarane. nisam ja historicaremillio estevez wrote:
Pa dobro koliko je onda nastradalo srba u jasenovcu?
Ali znas za malj i hladjenje....
Aj bok
-
Objektivni navijac
#140 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Pomirenje donosi napredak na svim poljima,razvoj ekonomije,kraj iseljavanja,bolji zivot. Nepomirenje vodi do dalje stagnacije na svim poljima do jos vece bijede i jada. Osim toga,glupo je zivjeti u rezanju jedni na druge a zivjecemo zajedno u novoj federaciji,jer je tako odlucila sefica
Odavanje pocasti zrtvama je prvi korak ka pomirenju. A zrtve su zrtve,bila Oluja,cak i sasvim legtimna,zrtve su samo zrtve.
A da,nije odavanje pocasti prvi korak pomirenja,nego promjena terminologije. Nije bilo nikakvih ni oslobodilackih,ni odrambenih ratova,nego samo zalosni bratoubilacki sukobi.
Odavanje pocasti zrtvama je prvi korak ka pomirenju. A zrtve su zrtve,bila Oluja,cak i sasvim legtimna,zrtve su samo zrtve.
A da,nije odavanje pocasti prvi korak pomirenja,nego promjena terminologije. Nije bilo nikakvih ni oslobodilackih,ni odrambenih ratova,nego samo zalosni bratoubilacki sukobi.
- Bosanski_kralj
#141 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Ni blizu.sandromen wrote:Naravno da su isto sranje kao ovi preko Drine.Fudo387 wrote:A dobro, ja tu himnu prvi put cuo kad je bilo EP u kosarci u Zagrebu, al to je vec bilo pred belaj.
Enjoy.
Stotinu se loših stvari može staviti na teret Hrvatske, ali isto tako i stotinu dobrih, bar što se tiče odnosa prema BiH. Što se tiče Srbije jedino pozitivno od njihove politike prema BiH u zadnjih 25 godina je bilo ono pustanje plina (i to Sarajevu) od strane Tadića
Pogotovo se današnja službena politika Zagreba i Beograda prema BiH, jednostavno se ne mogu porediti.
- Mis mekinjas
#142 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Zastave sa grbom iz NDH (prvi kvadratic ugornjem redu bijel, ustasko obiljezje zastave) svaka kuca u Hercegovini ima. Zato im treba u Hr oduzeti pravo glasa.sandromen wrote:
Kraljevina Jugoslavija
NDH
- jasko_ba
#143 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
http://mondo.ba/a587788/Info/Ex-Yu/Djec ... -juga.html
Informacije vrh, jebo majku gdje ja zivim pa ovako covjek hladno napise

Informacije vrh, jebo majku gdje ja zivim pa ovako covjek hladno napise
Prije 20 godina dogodio se jedan od najvećih zločina na prostoru bivše Jugoslavije poslije Drugog svjetskog rata... Takozvana operacija "Oluja" nanijela je mnogo zla Srbima u Kninu i okolini...

-
Patriotska_Liga
#144 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
U Sarajevu bi trebalo organizovati proslavu godišnjice Oluje, a tom prilikom bi Bošnjaci trebali čestitati Hrvatima na uspješno izvedenoj oslobodilačkoj akciji i pozvati svoje političke predstavnike da slijede ovaj primjer.
-
das auto
#145 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
tacno.bila je agresija i genocid.Objektivni navijac wrote:Pomirenje donosi napredak na svim poljima,razvoj ekonomije,kraj iseljavanja,bolji zivot. Nepomirenje vodi do dalje stagnacije na svim poljima do jos vece bijede i jada. Osim toga,glupo je zivjeti u rezanju jedni na druge a zivjecemo zajedno u novoj federaciji,jer je tako odlucila sefica![]()
A da,nije odavanje pocasti prvi korak pomirenja,nego promjena terminologije.,nego samo zalosni bratoubilacki sukobi.Nije bilo nikakvih ni oslobodilackih,ni odrambenih ratova
glede pomirenja.NIKAD! cak ni tada jer nije bilo ni svadje.
-
cyber1921
#146 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Po meni je Oluja jedna od najbolje izvedenih i izplaniranih akcija. Evo vidim u RS-u dan žalosti... koji su to cigani 
-
LDLT
#147 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
jasko_ba wrote:http://mondo.ba/a587788/Info/Ex-Yu/Djec ... -juga.html
Informacije vrh, jebo majku gdje ja zivim pa ovako covjek hladno napise![]()
Izvor : Veritas
To su valjda oni koje vodi "ministar informisanja vlade RSK u izgnanstvu"
-
LDLT
#148 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
http://www.srbel.net/2012/09/10/vlada-s ... /?lang=lat
Vlada Srpske Krajine priprema tužbu protiv Vatikana za genocid
Jel napreduje ovo šta ?
Da se privedu pravdi bre
Vlada Srpske Krajine priprema tužbu protiv Vatikana za genocid
Jel napreduje ovo šta ?
Da se privedu pravdi bre
- muha_sa
-
emillio estevez
#150 Re: Zabranjeno odavanje počasti žrtvama "Oluje"
Nadam se da ce bivsi pripadnici V korpusa biti na vojnoj proslavi.Patriotska_Liga wrote:U Sarajevu bi trebalo organizovati proslavu godišnjice Oluje, a tom prilikom bi Bošnjaci trebali čestitati Hrvatima na uspješno izvedenoj oslobodilačkoj akciji i pozvati svoje političke predstavnike da slijede ovaj primjer.
Oni su takodjer sudjelovali i pomogli HV u oslobodjenju okupiranih dijelova.