Svi sa nestrpljenjem čekamo rasplettriiksa wrote:Ovo sa kruznim tokom je najbolja diskusija 2015.
Titoizam socijalizam je loše uređenje?
- Mister Yes
#126 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
- Mister Yes
#127 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Ok, ideš autom od vječne vatre prema stupu. Negdje imeđu se okreneš i kreneš nazad prema vječnoj vatri. Za koliko stepeni si se okrenuo?bosna boy wrote: nesretniče auto ili čamac se ne vrte oko svoje ose
Ideš brodom od Splita prema Hvaru. Negdje na po puta se okreneš nazad prema Splitu. Za koliko stepeni si se okrenuo?
-
belfy
#128 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
ako si se okrenuo na kruznom toku za brodove, onda mora da si napravio 360 stepeni.
cek samo da ti on to nacrta.
-
5 0 5
#129 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
prebacila se rasprava na drugu temu.Mister Yes wrote:Svi sa nestrpljenjem čekamo rasplettriiksa wrote:Ovo sa kruznim tokom je najbolja diskusija 2015.
-
triiksa
#130 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Auuu, kod Novalica jos zesca zurka... Odoh tamo...

- Dr. Kuca
#131 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Poslovalo se dobro ako si na nuli. I dan danas imas bruku preduzeca koji su ostali u komunizmu, tipa gras i da ne nabrajam dalje.
-
backizagrestuphaseja
#132 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Uzicko je strast. Mozda volu da ih kolju? Slabi na diktatora, kazes? Tito je ukinuo bosnjacko sjeme, mozda je to najbolje rjesenje, da opet Muslimani postanu srpskog roda partizani. Kako sam prije rata isao na tekme znam da su Delije podrzavale HZ u vrijeme dok je Arkan bio glavni delija, bilo je Sarajlija i 90 te u Zagrebu. Nemrem se sjetiti kako se u ti vrijeme zvao glavni hordi. Al'velika je to ljubaf. Meni je to sve normalno, slijed vrlo realan. Uglavnom, dok su druge grupe radile u ilegali, udba placa navijace Sarajeva da organizira sve grupe za Italiju, da se pomire, za Jugoslaviju. Ljudi imali ziro racune, pecate, dok BBB ili Torcida radili u ilegali. Ako uzmes u obzir da je Jugoslavija pala na Maksimiru, meni je to normalno stanje.bosna boy wrote:mogubackizagrestuphaseja wrote:
Bilo bi ludo da Niksic i SDP i na anarhiju uzmu izbore. Mogu li 2 puta zahebat Bosnjake?
jer su ovi "slabi" na tita, socijalizam, komunjasrke ideje bratsva.jedinstva, kurca-palca
ko ono nosa titine slike i maha zastavama jugoslavije u aprilu 1992. na sam dan rata, kada ih kolju po podrinju
a oni mašu titom
najveći jugonostalgičari, sutra bi se ono ufatilo u užičko kolo sa onima koji su do juče ubijali
čudna sorta
ako ne nikšić i komunjare, ono će komšić i df
isto sranje samo prepakovano
http://img116.imageshack.us/img116/2493 ... ica1ul.jpg
- rumenige_brajtner
#133 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
za vrijeme titovog socijalizma nije bilo humanitarnih akcija za liječenje djece u inostranstvu. ja mislim da samo to dovoljno govori o tome šta je loše, a šta nije loše.
hvala i doviđenja.
hvala i doviđenja.
-
backizagrestuphaseja
#134 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Nije bilo akcije, djeca su umirala, sistem nikada nije bio odgovoran, rodila te jovanka.rumenige_brajtner wrote:za vrijeme titovog socijalizma nije bilo humanitarnih akcija za liječenje djece u inostranstvu. ja mislim da samo to dovoljno govori o tome šta je loše, a šta nije loše.
hvala i doviđenja.
- rumenige_brajtner
#135 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
ne, nego su djeca liječena u centrima u jugoslaviji, ili su slana na liječenje u inostranstvo o trošku države. al ti si ili previše mlad ili previše zaluđen da bi to znao.backizagrestuphaseja wrote:Nije bilo akcije, djeca su umirala, sistem nikada nije bio odgovoran, rodila te jovanka.rumenige_brajtner wrote:za vrijeme titovog socijalizma nije bilo humanitarnih akcija za liječenje djece u inostranstvu. ja mislim da samo to dovoljno govori o tome šta je loše, a šta nije loše.
hvala i doviđenja.
-
das auto
#136 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
ko ti je to prico?ante pavelic ili je more bit kralj petar iz londona o tome pisao tvojoj neni.rodila te aziza sacirbegovic.backizagrestuphaseja wrote:Nije bilo akcije, djeca su umirala, sistem nikada nije bio odgovoran, rodila te jovanka.rumenige_brajtner wrote:za vrijeme titovog socijalizma nije bilo humanitarnih akcija za liječenje djece u inostranstvu. ja mislim da samo to dovoljno govori o tome šta je loše, a šta nije loše.
hvala i doviđenja.
Last edited by das auto on 28/07/2015 08:29, edited 1 time in total.
- HAVANA
#137 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Priznajem,prije rata nisam nikada ucestvovao u nekoj humanitarnoj akciji.
Poce rat,oni dolaze...i ostase, lutke od krvi bez trunke ideje,ubice na cesti...A mi skupljamo,sistema nema...
Poce rat,oni dolaze...i ostase, lutke od krvi bez trunke ideje,ubice na cesti...A mi skupljamo,sistema nema...
- zateznistub
#138 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
backizagrestuphaseja i onaj boy
koliko je vama dvojici godina?
koliko je vama dvojici godina?
-
sumirprimus
#139 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Bijo onomad hamza milconer..kad ga vidis bjezi nek nisi kriv.prvo udara onda pita.tako pricaju 
- zateznistub
#140 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Na Č.V. 2 bio neki Žuti, jednom gledao kako pendreči lokalnog mangupa (Ljudska prava, demokrcy? ma ko te pita)...uhhh lijepa vremenasumirprimus wrote:Bijo onomad hamza milconer..kad ga vidis bjezi nek nisi kriv.prvo udara onda pita.tako pricaju
-
bosna boy
#141 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
iz krajnosti u krajnost,
klasika sjebanih istraumiranih Balkanaca
- zateznistub
#142 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Neodgovri ti meni na pitanje? De da znam da li si validan da pričaš o Titu i onom sistemu ili si to gledao na YT?bosna boy wrote:iz krajnosti u krajnost,
-
PM72
#143 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
zateznistub wrote:Na Č.V. 2 bio neki Žuti, jednom gledao kako pendreči lokalnog mangupa (Ljudska prava, demokrcy? ma ko te pita)...uhhh lijepa vremenasumirprimus wrote:Bijo onomad hamza milconer..kad ga vidis bjezi nek nisi kriv.prvo udara onda pita.tako pricaju
Đe me nađe...
Na Alipašino polje doveli Jozu Andžića kao pozornika (sad ovi i ne znaju šta je pojam policajac pozornik).Jozo mlad i zna se tući.A nosi uniformu.Plus što mu je to prilika da se dokaže i napreduje jer ga dovelo iz Vareša.Do Sarajeva se čulo za nekog milicionera u Varešu što hoće udarit' i ne boji se belaja.Doveli ga u osinje gnjezdo zvano Alipašino Polje.Juka,Kruško,Škore i ostali znani i neznani mangupi i klošari.Prvi slučaj mu je bio obijanje trafike.Došao je do prve grupe klošara,isprebijao jednog pa drugog a treći je progovorio ko je obio trafiku.Onda je tom otišao na vrata pa ga ispenderčio i doveo u stanicu.Sve priznao.Jedan od manupa mu rekao "lako ti je kad si u uniformi" a ovaj mu rekao budi ovdje iza 4,kad skinem uniformu.Došao u trenerci i pobio se s njim.Okolo stajali jarani tog mangupa (znam mu ime ali neću da napišem) i niko se nije smio umješati.Toliko ga je namlatio da ga je ubacio u kontejner,da ga dodatno ponizi.Od tada su bježali od njega,čak je i Juka prezao da divlja sa motorom a jednom ga je Jozo otjerao kad je iza zgrade mjenjao ulje na motoru i sve okolo uprljao.Natjerao ga je da to sve očisti.Mislite da se general bunio?
Onda su doveli i milicionera Hasu koji je za nijansu bio slabiji od Joze ali i ta nijansa je značila da je bio specijalac za ove sve redarstvenike što nose crne uniforme.Jozo je bio zadužen za B a Haso za C fazu.Očevidac sam kad je grupu klošara natjerao da pokupe sve košpe koje su poprznuli ispred jednog ulaza.Svi do jednog su se sageli i kupili.Neko iz komšiluka se žalio na te klošare da galame i prljaju ispred ulaza i da od pljuvačke naprave lokvu kao da su lame prenoćile.Mislite da se to ponavljalo?
Onda se pojavio problem na Dobrinji pa su Jozu angažovali i tamo.Poprilično je sredio situaciju jer je imao reputaciju iz B faze.
Nema više takvih policajaca jer nema sistema.
-
sumirprimus
#144 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
A sta je krajnost?bosna boy wrote:iz krajnosti u krajnost,
- zateznistub
#145 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Pored niza okolnosti zašto je danas ovako kako jeste (odvratno u svakom segmentu), ovo gore napisano je korijen svega ostalog!PM72 wrote: Nema više takvih policajaca jer nema sistema.
-
backizagrestuphaseja
#146 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Kakav vokal zaostavstine, ne slazes se sa diktaturom, automatizmom te se uvlaci u treci sistem. To je vjera. Da pricamo o Hiv-virusu? 80 tih je Beograd imao najvise zarazenih u Europi, al'to je bila drzavna tajna, zamisli? Pokupe te zarazenog i cekas smrt pod budnim okom diktature.das auto wrote:ko ti je to prico?ante pavelic ili je more bit kralj petar iz londona o tome pisao tvojoj neni.rodila te aziza sacirbegovic.backizagrestuphaseja wrote:Nije bilo akcije, djeca su umirala, sistem nikada nije bio odgovoran, rodila te jovanka.rumenige_brajtner wrote:za vrijeme titovog socijalizma nije bilo humanitarnih akcija za liječenje djece u inostranstvu. ja mislim da samo to dovoljno govori o tome šta je loše, a šta nije loše.
hvala i doviđenja.
- HAVANA
#147 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Sta bolan ti seres,lezo sam ja 89-te u bolnici u beogradu,bila 4 pacijenta zarazena HIV-om.
-
Drinski
#148 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
ma vidis da covjek lupa napamet, nema druga posla a ima net u kuci.HAVANA wrote:Sta bolan ti seres,lezo sam ja 89-te u bolnici u beogradu,bila 4 pacijenta zarazena HIV-om.
- HAVANA
#149 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Ama kad covjek napise neku normalnu zamjerku,kritiku,bilo sta...pa se zamislis,razmislis,da li je to tako...pa ok.Al kad pocnu gluposti lupat ospem se.Cuj pokupe zarazenog i pod budnim okom diktature cuvaju. 
- nosara
#150 Re: Titoizam socijalizam je loše uređenje?
Internet je blagoslov i prokletstvo...HAVANA wrote:Ama kad covjek napise neku normalnu zamjerku,kritiku,bilo sta...pa se zamislis,razmislis,da li je to tako...pa ok.Al kad pocnu gluposti lupat ospem se.Cuj pokupe zarazenog i pod budnim okom diktature cuvaju.