Referendum!!!

Locked
jefferson

#126 Re: Referendum!!!

Post by jefferson »

Ahjaa233 wrote:
sWeeT_Companion wrote:
Kažem ti, ne bih se ubjeđivao. Ako ti misliš da ste, to je tvoje ekskluzivno pravo.
Ali bojim se da je tvoje stanovište itekako pretenciozno. A ne bih ja tako olako prihvato NATO-a kao nekoga ko će stati na ičiju/vašu stranu. Proširio bih vidike. Čak i geografski, njima je puno važniji ulazak Srbije u isti, nego BiH. I da li će to imati cijenu?! Hipotetički pričamo...

Što se šiptarije tiče... nadam se da smo svi dovoljno obrazovani i svjesni činjenice da se ne poredimo ili ne ponosimo narodom kome je najveće dostignuće snošaj sa magarcem. ;)

Rat ne treba nikome, a onima kojima je do pucačine i avanture, counter strike ili FAR CRY 3... Može i Crysis.
NATO je vec stao na nasu stranu. Prvi put kada je podrzio BiH da se odvoji od Srboslavije a drugi put vojnim udarima. 2. Clanica NATO pakta je Turska a ona je svakako na nasoj strani. Cim imas suverenu drzavu koja je prijateljski nastrojena prema NATO paktu a sa druge strane narod koji je historijski gledano pro Ruski; odmah znas ciji je tu veci. Tu nema mnogo price to je tako.

Albanci su u NATO paktu kao i Hrvati. Najveca NATO sila u regionu su Turska i Italija a one su sve ali ne na Srpskoj strani. Na vasoj strani su Rusi koji su 3000 km udaljeni od vas i Kina koja se previse i ne zanima za vas.

Zato treba podrzati preCednika da izdrzi sve napade i da izvede Srpsku na slobodu...
De ti nama reci kolik si imao godina 1992?
junior3

#127 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote:
junior3 wrote:More li se znati šta to slijedi? :shock: :D
ništa,kršenje dejtona i povratak na rbih :mrgreen:
Vrlo moguće, sad kolika će biti to je pitanje :? :D
hAZNADAR

#128 Re: Referendum!!!

Post by hAZNADAR »

Joj koja komedija - opet. :D Isti folovi, isti fazoni,...

Zar nam je sjecanje stvarno tako kratko? Pa nije prvi put da Mile donosi odluke za koje zna unaprijed da nece biti sprovedene. Predstava za narod gdje kroz domoljublje pokrije katastrofalnu politku,.. poslije slijedi ista prica kako mi mozemo ali nam ne daju , RS nesudjena Swica al zle sila mraka to brane,... medjunarodna urota, dvostruki arsini,... - uostalom znamo tu pricu i sami jer i sami padamo na te fore kod nasih.

Jednom prilikom je dosla u zadnji cas izaslanica Evropskog parlamenta i poslije sastanka iza zatvorenih vrata Mile odustaje od namjere i ponosno saopstava da je dosla u BL a ne u SA i to je znak kako se uvazava drzavnost i integritet RS :D

Znaci, ili ce ga sprijeciti u tome zle sile mraka i urote,... ili ce biti nesto uvazen od strane Evrope. Vremena sasvim dovoljno da MZ skonta kako ce i sta ce,... jer ce jalovi kao i uvijek cekati do zadnjega a javnost u medjuvremenu nece ni pomisliti na spiskan novac od telekoma, Bobar banku, ....

Jedino sto mi nije smijesno i sto me u svemu ovome nervira su saopstenja OHR, Amerike, Evrope,.... eto zabrinuti, eto ne vodi dobrome, eto protivzakonito, eto brinu se, eto osudjuju,..... pa sto bar ne promijene nacin izrazavanja - dosadilo slusati jedno te isto
and

#129 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote:
ništa,kršenje dejtona i povratak na rbih :mrgreen:
Vrlo moguće, sad kolika će biti to je pitanje :? :D
ima sve zavedeno od 92 u gruntu u un :D
Drinski

#130 Re: Referendum!!!

Post by Drinski »

Ne znam za vas, ali tokom noci i jutra ja ocekujem navalu protuha koje vi nazivate saloncima.
It_is_a_Leclerc

#131 Re: Referendum!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

sWeeT_Companion wrote:
ako je igranje s referendumom i dejtonom počelo, šta ako se on prekrši?
Igranje Dejtonom je počelo početkom milenijuma. Međutim, baš čudno, kako niko nije rekao da se to ne radi. A upravo ti zagovornici koji bi da nas kao mire (a koji su nas jelte do te mjere svađali) su kršili pravila. Od Petriča, preko Ešdauna. Na kraju krajeva oni su Dodika i doveli. A primjenjena je praksa sile. Političke.

Prekršen je dakle već. Samo što neki izgleda to nisu shvatili, ili se prave da nisu.

Referendumsko pitanje nema apsolutno nikakve veze sa nekakvim odvajanjem. A kao što smo već ustanovili, jedino ko ga može zabraniti su isti ti stranci. A oni će to učiniti, ukoliko u njemu ne vide nijedan sopstveni interes. A i ako bi se proveo, njega opet ne bi priznavao drugi dio države. Tako da, on je više neka vrsta poruke da se prestane sa politizacijom zajedničkih institucija. Jer jbg 20 godina nerada i politizacije je previše. Dojadi. :izet:
Jel znaš šta piše u Aneksu 10. Dejtonskog sporazma ?
jefferson

#132 Re: Referendum!!!

Post by jefferson »

6 zasto?
Onako, reko da vidim koliko se sjecas zadnje intervencije NATO-pakta, bratske Turske itd.
Sad mi je jasno otkud takav entuzijazam.
It_is_a_Leclerc

#133 Re: Referendum!!!

razonoda wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
"Ambasada SAD alarmirana je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku kao entitet, kao i prijetnjama koje on predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega jer predstavljaju kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i jer se plašimo posljedica koje će imati za građane u Republici Srpskoj i u cijeloj BiH. Angažovali smo relevantne odjele i agencije Vlade SAD da bi se odlučilo o primjerenoj reakciji prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju. Blisko sarađujemo sa Misijom EU i OHR u vezi sa poduzimanjem narednih koraka", saopštili su iz Ambasade SAD.
:thumbup:

Pogotovo za zadnje dvije rečenice
:cry: Ne moj se na njih oslanjati. :run:
Ne ću
junior3

#134 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote: ima sve zavedeno od 92 u gruntu u un :D
To se da prepraviti. :D
sWeeT_Companion

#135 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

6 zasto?
Znao sam. :lol: :roll: @jeff, hvala na pitanju....
Naravno. I upravo predstavnici samog sporazuma (stranci) su kršili odredbe istog. :roll:
sha_ba

#136 Re: Referendum!!!

Post by sha_ba »

junior3 wrote:
Herb wrote:
Prvo slovo t, drugo r....
Ma i sam znas......
:?
cevljanovici? :zoka: :mrgreen:
malamirha

#137 Re: Referendum!!!

Post by malamirha »

Ima li izjava Ivanica ili Bosica? :shock: U kojem se jadu sad oni nadjose? :lol: Kojem ce se prikloniti carstvu? :trema:
and

#138 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
za autonomne pokrajine znam da može,za entitete nisam čuo :mrgreen:
ultrajvosa 1987

#139 Re: Referendum!!!

Post by ultrajvosa 1987 »

LDLT wrote:
sWeeT_Companion wrote:Što se šiptarije tiče... nadam se da smo svi dovoljno obrazovani i svjesni činjenice da se ne poredimo ili ne ponosimo narodom kome je najveće dostignuće snošaj sa magarcem. ;)
I opet..između njihove dvije države i Srbije - nema neke osobite zlike, možda u nijansama, ali sa perspektive zapada isto blato, isti očaj.
Ako su oni zaista dno, koji ste vi onda vrag ?
Zamisli ti bolida, cuj siptarija ?!?!?! Oni mozda, al samo mozda nisu dno, al su zato su pocinili genocid, i velika vecina su zadovoljni tom cinjenicom .... to buraz nikako i nikad ne zaboravi. Zato Hrvatima zavidim, rijesili se bagre jednom za sva vremena...
karanana

#140 Re: Referendum!!!

Post by karanana »

jelde da je vec jednom odluka za referendumom bila donesena? i to ne ova o sudstvu nego nesto o staturu rs u bih?

ok, desi se ovaj referendum o tuziteljstvu/sudstvu.....101% od onih koji su izasli glasaju za ukidanje drzavnog suda tuzilastva ili sta vec....i sta onda? kako ce to sprovesti u djelo? imaju li volju da to sprovedu znajuci da su sigurni pod ovim tuziteljstvom i sudstvom sto se optuznica tice i sto im dosta supruga, brace, sestara, kcerki i sinova radi u tom tuzilastvu/sudu?

smijesni su ovi ratno hushkashi. gdje ste bili prosli rat i gdje ste sada? smijesno.
colt

#141 Re: Referendum!!!

Post by colt »

sWeeT_Companion wrote:
6 zasto?
Naravno. I upravo predstavnici samog sporazuma (stranci) su kršili odredbe istog. :roll:
z

Nego znaš li ti da je Dodik glasovao za usvajanje ovog suda. Šta sve toga ne piše u Dejtonu, ali je u međuvremenu izglasano na prigodnom mjestu. .
junior3

#142 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

sha_ba wrote:
cevljanovici? :zoka: :mrgreen:
Shabke legendo. :kiss: :D
junior3

#143 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote:
junior3 wrote:
Za sve ima prvi put. :D
It_is_a_Leclerc

#144 Re: Referendum!!!

sWeeT_Companion wrote:
6 zasto?
Naravno da ne znaš. Tamo su vrlo jasno definirane uloge i ovlasti OHR-a u BiH
Drinski

#145 Re: Referendum!!!

Post by Drinski »

Pa moguce je da oni kazu od sutra se ovdje ne provode odluke tuzilastva, sipe itd.

Ovog sa siptarijom i magarcima bar treba opomenuti.
and

#146 Re: Referendum!!!

Post by and »

junior3 wrote:
and wrote:
junior3 wrote:
Za sve ima prvi put. :D
ima primjer republike srpske krajine i njihovog zahtjeva :D
nightvision

#147 Re: Referendum!!!

Post by nightvision »

sWeeT_Companion wrote: Iznosim mišljenje kao i svako drugi. Ako je to ekskluzivno pravo samo starih forumaša, nek administratori slobodno meni zabrane pisanje. Što se ideologija tiče, ni velikosrpska, ni velikobošnjačka nemaju apsolutno nijedan argument za nadmoć. Niti pravo da određuju sudbine 3,5 miliona ljudi.
Aha, Jopet se vadi iz naftalina izmisljena velikobosnjacka ideologija da bi se opravdala velikosrpska, stara ima i stoljece i po, i svi srpski zlocini pocinjeni u medjuvremenu, sve je to opravdano, srpski narod je zrtva, itd,itd...
Nije bilo cak ni izmisljene velikobosnjacke ideologije u sloveniji i hrvatskoj pa je opet bio rat...
Nisu slovenaci, hrvati, nisu bosanci i hercegovci a ni bosnje, nisu siptari, isli u srbiju vec su srbi isli i u sloveniju, i u hrvatsku, i u bosnu i hercegovinu, i na kosovo, isli da kolju, siluju, pljackaju, otimaju, istjeruju i protjeruju...
Nije za rat kriv raspad jugoslavije nego velikosrpska ideologija "svi srbi u jednoj drzavi".
Van svake razumne sumnje mogu ustvrditi da si rezimski trol ciji je zadatak ispitivanje pulsa. Sjecam, se bio je jedan poput tebe, dugo ga nisam vidio. Imam poruku, i za tebe licno, a i za rezim kojeg podrzavas. Najbolje je da nas uhvatite "dole" i opipate puls.
junior3

#148 Re: Referendum!!!

Post by junior3 »

and wrote: ima primjer republike srpske krajine i njihovog zahtjeva :D
Znaš i ti da to nije isto. :D
hAZNADAR

#149 Re: Referendum!!!

Post by hAZNADAR »

karanana wrote:jelde da je vec jednom odluka za referendumom bila donesena? i to ne ova o sudstvu nego nesto o staturu rs u bih?

ok, desi se ovaj referendum o tuziteljstvu/sudstvu.....101% od onih koji su izasli glasaju za ukidanje drzavnog suda tuzilastva ili sta vec....i sta onda? kako ce to sprovesti u djelo? imaju li volju da to sprovedu znajuci da su sigurni pod ovim tuziteljstvom i sudstvom sto se optuznica tice i sto im dosta supruga, brace, sestara, kcerki i sinova radi u tom tuzilastvu/sudu?

smijesni su ovi ratno hushkashi. gdje ste bili prosli rat i gdje ste sada? smijesno.
Tako je, hvala, drago mi je da sjecanje nekoga ovdje dobro sluzi.

Isti fol uvijek, Mile donosi odluku za koju zna da ne moze proci,. MZ ispadne na kraju okupatroska a on domoljub.

A nije ni prvi put da smo bili samouvjereni jer wow, Amerika, Evropa iza nas,... pa kad dodje stani-pani nidje ih.

Jos jedan cirkus sa Miletom a kolege forumasi se loze da ne vjerujes. Jedni likuju sto su Ameri "na nasoj strani", drugi prijete ratom, treci vrsni pravnici koji objasnjavaju kako je to nezaakonito. :D
sWeeT_Companion

#150 Re: Referendum!!!

Post by sWeeT_Companion »

It_is_a_Leclerc wrote:
Naravno da ne znaš. Tamo su vrlo jasno definirane uloge i ovlasti OHR-a u BiH
Visoki predstavnik će:

Nadgledati provedbu mirovnog rješenja;
Održavati tijesne kontakte sa Strankama radi promoviranja njihovog potpunog pridržavanja sa civilnim aspektima mirovnog rješenja i promoviranja visokog stepena suradnje između njih i agencija koje učestvuju u tom aspektu;
Koordinirati aktivnostima civilnih organizacija i agencija u Bosni i Hercegovini kako bi osigurao efikasnu provedbu civilnih aspekata mirovnog rješenja. Visoki predstavnik mora poštovati njihovu autonomiju unutar područja operacija, dajući im, ako je potrebno, opće smjernice o utjecaju njihovih aktivnosti na provedbu mirovnog rješenja. Od civilnih se organizacija i agencija traži da pomognu Visokom predstavniku pri izvršavanju njegovih nadležnosti davanjem svih podataka relevantnih za njihov rad u Bosni i Hercegovini;
Olakšati rješenje bilo kakvih poteškoća koje nastanu provedbom civilnog rješenja, ako Visoki predstavnik prosudi da je potrebno;
Učestvovati u sastancima organizacija donatora, naročito u pitanjima obnove i izgradnje.
Periodično izvještavati Ujedinjene narode, Evropsku uniju, Sjedinjene Države, Rusku Federaciju te druge zainteresirane vlade, stranke i organizacije o napretku provedbe mirovnog sporazuma u vezi sa zadacima postavljenim u ovom Sporazumu.
Davati smjernice i primati izvještaje od povjerenika Međunarodnih operativnih policijskih snaga, osnovanih Aneksom 11 Općeg okvirnog sporazuma.
Nigdje ne vidim primjenjivanje sile. Nametanje. Političku likvidaciju. :roll:
Locked