Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#126 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by Bloo »

hrasno38 wrote:
Zastavnik_dzemo wrote:ja kad abda insalah budem imao svoju djecu ... svako jutro ce pocinjati sa 2-3 samara .. onako, preventivno, za svaki slucaj.
Preventiva je najpouzdanija hehehehehe
da, kondomi :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#127 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by hrasno38 »

Bloo wrote:
hrasno38 wrote:
Zastavnik_dzemo wrote:ja kad abda insalah budem imao svoju djecu ... svako jutro ce pocinjati sa 2-3 samara .. onako, preventivno, za svaki slucaj.
Preventiva je najpouzdanija hehehehehe
da, kondomi :mrgreen:
heheheheeh :thumbup:
šatirana_ljubičica

#128 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by šatirana_ljubičica »

kretenu, kad ih ne budeš mogao imati sjeti se ove rečenice
šatirana_ljubičica

#129 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

ovdje većina nije normalna...
vjerovatno su i vas maltretirali kad ste bili mali...
kad vas tako zamislim onda mi vas je žao, iskreno..
ali SAD mi vas nije žao
niste normalni ba nikako
ili nemate djecu pa nemate taj osjećaj
a kad se zamislim, možda bolje da ih i nemate
držite se vi preventive :D dok malo ne ''opametite''
ako je to iole moguće naravno
a ako ne...držite se preventive :D

hvala postavljaču teme što nam je otvorio oči, koliko bolesnika na forumu ima
:run:
JThomas

#130 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by JThomas »

mnogo ljudi na ovom forumu ne razumije zajebanciju i sarkazam, al' sestro, što ga ne ti razumiješ... :mrgreen:
natt

#131 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by natt »

šatirana_ljubičica wrote:
natt wrote: Ako moju inteligenciju pokusavas analizirati svojom, tesko da ces doci do konacnih rezultata bez pomoci jos nekoga. :) Sorry ali tako ti je.
Treba napraviti balans izmedju ulaganja nerava i bespotrebnog trosenja nerava u nekom odnosu. Granica postoji. Ako nema granice, ni dijete nikada nece nauciti za njeno postojanje. Mislim da sam napisala tako da mozes shvatiti.
Ništa ti nisi napisala osim da si spremna ošamariti dijete kako bi mu stavila do znanja da neke granice postoje.Woow, taj metod si uspjela smisliti svojom nad-inteligencijom? :) :run:
Ti si dobar primjer djeteta za ovu moju teoriju, da si dobila vaspitnu pri prvom postu ne bi vise smarala ni mene ni raju. :D Ovako svi ispastaju. :oops:
šatirana_ljubičica

#132 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

natt wrote:
natt wrote: Ako moju inteligenciju pokusavas analizirati svojom, tesko da ces doci do konacnih rezultata bez pomoci jos nekoga. :) Sorry ali tako ti je.
Treba napraviti balans izmedju ulaganja nerava i bespotrebnog trosenja nerava u nekom odnosu. Granica postoji. Ako nema granice, ni dijete nikada nece nauciti za njeno postojanje. Mislim da sam napisala tako da mozes shvatiti.
Ništa ti nisi napisala osim da si spremna ošamariti dijete kako bi mu stavila do znanja da neke granice postoje.Woow, taj metod si uspjela smisliti svojom nad-inteligencijom? :) :run:
Ti si dobar primjer djeteta za ovu moju teoriju, da si dobila vaspitnu pri prvom postu ne bi vise smarala ni mene ni raju. :D Ovako svi ispastaju. :oops:
Oh oprostite vaše visočanstvo na smaranju :)

Ali moje ''smaranje'' za ono što ti zlostavljačice djece radiš je u poređenju s tobom...ništa :)

:skoljka:
šatirana_ljubičica

#133 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

JThomas wrote:mnogo ljudi na ovom forumu ne razumije zajebanciju i sarkazam, al' sestro, što ga ne ti razumiješ... :mrgreen:
aha...kako da ne..izvlači se sad :)
natt

#134 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by natt »

natt wrote:

Ali moje ''smaranje'' za ono što ti zlostavljačice djece radiš je u poređenju s tobom...ništa :)

Molim te idi u drugu sobu. Razgovaracemo kad gosti odu.
JThomas

#135 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by JThomas »

JThomas wrote:mnogo ljudi na ovom forumu ne razumije zajebanciju i sarkazam, al' sestro, što ga ne ti razumiješ... :mrgreen:
aha...kako da ne..izvlači se sad :)
ja? za šta ja da se izvlačim?

ne znaš čitati sestro i to je to, nažalost nije dovoljno znati sva slova da bi se znalo čitati...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#136 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by Chmoljo »

JThomas wrote:

ne znaš čitati sestro i to je to, nažalost nije dovoljno znati sva slova da bi se znalo čitati...
treba nju lancOm od desetobrzinca, onda će i pročitati...

:izet:
šatirana_ljubičica

#137 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

natt wrote:
natt wrote:

Molim te idi u drugu sobu. Razgovaracemo kad gosti odu.
Image
Last edited by šatirana_ljubičica on 21/07/2015 12:27, edited 2 times in total.
Bloo
Globalna šefica

#138 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by Bloo »

:meza1:
nikimostar

#139 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by nikimostar »

Imam troje djece,najstarije ima 5 godina,srednje 4,i beba 14 mjeseci :)

Ne tucem ih,ali ponekad je zaista tesko,nisu ni sva djeca ista,sin ima 5 godina i vrlo cesto zasluzi da ga sastavis sa zemljom,nekada uzmem sipku pa prijetim,nekada izbrojim do 10 da se smirim..

Vrlo je tesko odgajati djecu,zadrzati smirenost kada covjek ima milion problema sa strane...
šatirana_ljubičica

#140 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Chmoljo wrote:
JThomas wrote:

treba nju lancOm od desetobrzinca, onda će i pročitati...

:izet:

Mislim poštovani moderatoru da ovaj tvoj komentar nije primjeren funkciji koju obnašaš :)

Mogao bi i tebe neko opomenuti ;) ako nastaviš ovako...nikad ne znaš ko te gleda hihi

i sad me molim te banuj, spasi me zaglupljivanja ...nisam dovoljno jaka da se sama oduprem haha :)
kockica_kockica

#141 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by kockica_kockica »

Kazu da je batina iz raja izasla, ali mozda i nije. Ja sam sigurna da postoje i druge metode koje se mogu koristiti da dijete bude dobro vaspitano i da svakako ne pravi scenu u trgovini i na ulici, cime roditelje stavljaju u nezavidan polozaj... Iskreno me iznenadjuje koliko su djeca danas razmazena i neodgojena. Cast izuzecima ali ih je stvarno malo spram ovih drugih koji su kao sa lanca pusteni... Nista mi nema gore nego kad se dijete krevelji po trgovini kao da ga kolju jer nije dobila/o igracku ili slatkis, ili kad dodju u kafanu pa psute dijete da ordinira po cijeloj kafani i smeta ljudima dok roditelji piju kafu i ono se bas pretvaraju da nista ne vide, ovi obnevidjeli roditelji u gostima kod prijatelja su mi pravi hit.

Mislim ok mi je ako je to beba mala pa ne zna ali dijete od 5-6 godina je stvarno smarajuce... Eto nisam za batine jer one stvarno ne rjesavaju problem... Roditelj bi ipak trebao poznavati dijete i naci adekvatnu kaznu i nagradu... Recenica "ne mogu mu nista" je vrhunac danasnjeg vaspitanja pojedinim roditeljima.
The Realist

#142 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by The Realist »

Ja sam uvijek bio za neki miks, tj. nisam protiv upozorenja korištenjem fizičke sile, ali postoje granice. Ako se već treba udariti dijete onda ima guza i eventualno ruka (ali ovdje biti pažljiv, jer može baš boljeti) i to ne da dijete boli sljedeća 2 sata, nego da shvati da mora odmah prekinuti sa određenom aktivnošću i uz to što prije objasniti šta je urađeno pogrešno, mada znaju djeca obično. Lice izbjegavati, jer je to već povelika kazna, ali razumijem da nekada roditelji i to moraju uraditi, mada ja nisam nikada morao i nadam se da neću (doduše, još je mala, pa se ima dosta više strpljenja kada je ona u pitanju, jer i nije baš bezobrazna, a onda i kada nas naljuti zagalamimo i to je to).

Priča ne funkcioniše uvijek, tj. može funkcionisati kada si u kući i imaš vremena, ali kada nosiš pet kesa sa sobom, a dijete hoće da izleti na ulici punu automobila, nema se tu vremena tri puta objašnjavati, nego se mora odmah reagovati, jer će mu spasiti život. Razumijem ja da ima ljudi koji imaju dovoljno vremena, pa mogu umjesto sat vremena ostati 4 sata napolju objašnjavajući djetetu kako i šta, ali takvih je malo.

Također, djeca u jednom periodu namjerno rade stvari obrnuto, tako da tu priča neće pomoći kada se brzo treba reagovati, pošto će oni raditi po svom. Eventualno probati sa obrnutom psihologijom, ali nema se ni vremena uvijek zato, niti će uvijek funkcionisati.

Iako moram reći da smatram da ko god mora više od jednom mjesečno udariti dijete (ponavljam, po guzi malo bez da boli, ili pažljivo po ruci, mada ovo treba izbjegavati) vjerovatno ima problem sa sobom, a nije problem u djetetu (opet ću se ograditi i reći da možda ima ljudi koji jednostavno nemaju vremena za neke stvari, pogotovo samohrani roditelji koji rade teške poslove, a nema im ko pomoći oko djece, ili ljudi koji imaju 3-4 djece, pa tu stvarno čovjek ne može sa svakim pričati po sat vremena i tako svaki dan, neke stvari se moraju posložiti brzo ako već postoji problem).
ZenaZbrkovima

#143 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by ZenaZbrkovima »

kockica_kockica wrote:ili kad dodju u kafanu pa psute dijete da ordinira po cijeloj kafani i smeta ljudima dok roditelji piju kafu i ono se bas pretvaraju da nista ne vide, ovi obnevidjeli roditelji u gostima kod prijatelja su mi pravi hit.
tu upravo roditeljima fale te popravne. Papanluk i nekultura. I umisljenost da je upravo njegovo dijete superzanimljivo i da uzivas gledajuci ga dok trepce okicama oko tvog stola a ti pazis da ti vrucu kafu ne prevrne u krilo, ili sebi u njedra, i kontas hoce li biti glupo i neodgojeno na roditelje.
kockica_kockica

#144 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by kockica_kockica »

ZenaZbrkovima wrote:
kockica_kockica wrote:ili kad dodju u kafanu pa psute dijete da ordinira po cijeloj kafani i smeta ljudima dok roditelji piju kafu i ono se bas pretvaraju da nista ne vide, ovi obnevidjeli roditelji u gostima kod prijatelja su mi pravi hit.
tu upravo roditeljima fale te popravne. Papanluk i nekultura. I umisljenost da je upravo njegovo dijete superzanimljivo i da uzivas gledajuci ga dok trepce okicama oko tvog stola a ti pazis da ti vrucu kafu ne prevrne u krilo, ili sebi u njedra, i kontas hoce li biti glupo i neodgojeno na roditelje.
Neke ljude sam zvala jednom i vise nikad da mi dodju sa djecom. Pa nisam ja njihova dadilja. I kad trebaju oni ici negdje s njima ja ne idem. Stvarno ne mogu gledati kako domacini pokusavaju nevaspitane gremline vaspitati dok roditelji sjede kao da se to njih ne dotice.

I kad razmislim nisu djeca kriva. Roditelji su ti koji usmjeravaju djecu, a neki to bas onako krivo rade kao da nemaju kompas.
Keiko

#145 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by Keiko »

The Realist wrote: Također, djeca u jednom periodu namjerno rade stvari obrnuto, tako da tu priča neće pomoći kada se brzo treba reagovati, pošto će oni raditi po svom. Eventualno probati sa obrnutom psihologijom, ali nema se ni vremena uvijek zato, niti će uvijek funkcionisati.
Ovo sam probala i nije funkcionisalo. Ja kazem 'ne skaci po stepenicama', on nastavi skakat'. Slijedeci dan promijenim taktiku i kazem mu da ide skakat' po stepenicama, on ode. Treci dan mu nije jasno sto mu ponovo govorim da ne skace. I tako u krug.
ZenaZbrkovima

#146 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by ZenaZbrkovima »

kockica_kockica wrote:
ZenaZbrkovima wrote:
Neke ljude sam zvala jednom i vise nikad da mi dodju sa djecom. Pa nisam ja njihova dadilja. I kad trebaju oni ici negdje s njima ja ne idem. Stvarno ne mogu gledati kako domacini pokusavaju nevaspitane gremline vaspitati dok roditelji sjede kao da se to njih ne dotice.

I kad razmislim nisu djeca kriva. Roditelji su ti koji usmjeravaju djecu, a neki to bas onako krivo rade kao da nemaju kompas.
ma ok kad mi dodje prijatelj/ica koji imaju dijete, pa ti vidis da se i on trudi da to druzenje prodje kako treba, ustane da smiri dijete ili pokusava da ga na neki nacin zabavi :-D na kraju krajeva, to dijete ti je koliko toliko interesantno pa ces i ti priskociti u pomoc i potruditi se da ga zabavis.
Al strasni su mi ovi sto sjednu u kafic i puste dijete okolo da se istrci i izigra ko da je kakva zivotinja (znam, grozno zvuci ali tako stvarno izgleda), ne mareci da li to dijete ometa jos 100 ljudi koji sjede pored njih u istom kaficu i isto kao i oni zele svojih 30-60 minuta mira i rahatluka.
palestinka

#147 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by palestinka »

todd_smith wrote:Sve je to u pe' deka

Znam neke koje su lomili ko konje i ispali debili, znam druge koje su isto tako lomili sada zavrsavaju doktorate, smiju se sa roditeljima

Znam neke kojima su kupivali sve i svasta samo da bude kako dijete pozeli, i ispali su debili. Znam isto tako neke kojima se sve ugadjalo, eno haman drzavni tuzitelji, respektabilni ljudi.

Mene su licno nekad rijecima usutili, nekad pogledom ali 90% vremena kablovima, zicama, sipkama, prutovima, rukama, nogama, papucama, vojnim opasacem udarali i mlatili toliko da su mi masnice danima bile po rukama, nogama. Nekada sam zasluzio i popio batine, nekada nisam. Iskreno.

Jbga nije svako ni stvoren da bude roditelj. Nakupi se na poslu, te brige, te ovo te ono, ponese covjeka pa na djetetu ispali sve. Ne opravdavam da se razumijemo, nego razumijem.

Sta je to sve za mene znacilo? Ne znam, mislim da sam normalan, razmisljam zrelo, ne pijem, ne pusim, ne drogiram se, ne kurvam se. Imam svoje "JA", imam odlicnu skolu, imam posao, imam ono sto bi rekli "imam auta, kuce, stanove, ne fali mi nista u zivotu" i tako je nekako realno, sto se tice mene i mene kao osobe. Druga stvar je to sto je takav nacin vaspitanja i slicno uticao na moj odnos sa roditeljima ali Boze moj, sami se radjamo, sami umiremo.

O tome pričam, djeca nikad ne zaboravljaju kad ste ih tukli. Djeca, kasnije odrasli ljudi, možda će vas voditi ljekaru, zvati za praznike, ići u kupovinu, raditi sve što rade "dobra djeca", ali vas neće voljeti ako ih tučete. Nikada. Izrašće u debile ili u vrijedne i odgovorne ljude nezavisno od toga jeste li ih fizički kažnjavali, ali će vas mrziti kad se sjete kako ste ih udarali. U redu, sad kao pravimo distinkciju kad neko jednom dva puta udari po guzi dijete jer se uplašio ili refleksno, ali kad jednom udarite, ponovo ćete. Zapitajte se ljudi zašto uopće želite djecu, jer je vrijeme, familija vrši pritisak, mislite da tako treba...dijete se voli i koliko god pokušam da uvažim i drugačije mišljenje, ne mogu. Djecu ne smijete tući ili bar priznajte da stradaju zbog vašeg nezadovoljstva životom, partnerom, zbog nedostatka seksa, velikog kredita, teškog posla...život nije isti i ne možete do besvijesti pričati telefonom, gledati serije, spavati popodne i imati život koji ste imali kao osoba bez djece. Obavezni ste ste prema malim bićima koja su vam, barem po društvenim mrežama, ljubav, duša, sreća,vaše sve. Tako se i ponašajte.
Ako se dijete mota oko nogu dok pravite ručak, nemojte ga ošamariti. Saslušajte ga pet minuta, nađite mu drugu zabavu, nabavite plastičnu kuhinju da kuha sa vama u svojoj kuhinji, razmislite malo?!? I neka sam ja emotivna, a svi ostali pametni. Najbolje se držite preventive - zauvijek.
spreca

#148 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by spreca »

Sto me ova Satirana podsjeca na curicu(18+)od mog komsije.......ali sto je to sejtan.....vala bi se je naudaro :oops: nebi tri dana mogla sjesti na guzicu :lol:
The Realist

#149 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by The Realist »

Keiko wrote: Ovo sam probala i nije funkcionisalo. Ja kazem 'ne skaci po stepenicama', on nastavi skakat'. Slijedeci dan promijenim taktiku i kazem mu da ide skakat' po stepenicama, on ode. Treci dan mu nije jasno sto mu ponovo govorim da ne skace. I tako u krug.
Dobro, ne ide to baš tako :). Treba odmah na mjestu probati, ali više tipa e sad nećeš hodati po trotoaru, nego po travi, pa onda da ono hoće po trotoaru. Nekako mi je opasno probavati tu obrnutu psihologiju tako što ohrabrujem dijete da radi ono što je opasno. Tu ću radije odvući ju samo, šta je sigurno, sigurno je :D.

Jedino što sam skontao da fino funkcioniše, iako ne uvijek, to da damo djetetu opciju. Tipa neće da se kupa, ili neće da drži ruku dok smo napolju, pa onda ja kažem, OK, hajde nećeš mami dati ruku, meni ćeš, a ona odgovori da će mami i na kraju da ruku (ili ja ću ju kupati, onda ona kaže mama će). Poenta, ona dobije priliku da odluči, ali uradi ono što mi hoćemo :D.
Bloo
Globalna šefica

#150 Re: Izivljavanja nad djecom vase misljenje?

Post by Bloo »

palestinka wrote:
O tome pričam, djeca nikad ne zaboravljaju kad ste ih tukli. Djeca, kasnije odrasli ljudi, možda će vas voditi ljekaru, zvati za praznike, ići u kupovinu, raditi sve što rade "dobra djeca", ali vas neće voljeti ako ih tučete. Nikada. Izrašće u debile ili u vrijedne i odgovorne ljude nezavisno od toga jeste li ih fizički kažnjavali, ali će vas mrziti kad se sjete kako ste ih udarali. U redu, sad kao pravimo distinkciju kad neko jednom dva puta udari po guzi dijete jer se uplašio ili refleksno, ali kad jednom udarite, ponovo ćete. Zapitajte se ljudi zašto uopće želite djecu, jer je vrijeme, familija vrši pritisak, mislite da tako treba...dijete se voli i koliko god pokušam da uvažim i drugačije mišljenje, ne mogu. Djecu ne smijete tući ili bar priznajte da stradaju zbog vašeg nezadovoljstva životom, partnerom, zbog nedostatka seksa, velikog kredita, teškog posla...život nije isti i ne možete do besvijesti pričati telefonom, gledati serije, spavati popodne i imati život koji ste imali kao osoba bez djece. Obavezni ste ste prema malim bićima koja su vam, barem po društvenim mrežama, ljubav, duša, sreća,vaše sve. Tako se i ponašajte.
Ako se dijete mota oko nogu dok pravite ručak, nemojte ga ošamariti. Saslušajte ga pet minuta, nađite mu drugu zabavu, nabavite plastičnu kuhinju da kuha sa vama u svojoj kuhinji, razmislite malo?!? I neka sam ja emotivna, a svi ostali pametni. Najbolje se držite preventive - zauvijek.
:shock:
iso miki

Odoh o'mah reći staroj koliko je mrzim. Također, kad dijete drugom djetetu razvaljuje igračku ili degeneči drugo dijete, razmislite malo, saslušajte ga 5 minuta, nađite mu njegovu igračku da razvaljuje ili komad namještaja ili tanjire umejsto drugog djeteta.
Post Reply