Ćamil Duraković
- nikad_vise
#126 Re: Ćamil Duraković
Malo je Camil poceo i kenjat.Jel osudio napad na povratnika il mi je nesto promaklo?
Sto se tice Srebrenice i transparenata i ostalog,pa nije Srebrenica njegova licno da on odreduje nego je to rana cijelog Bosnjackog naroda.
Treba da on odreduje hoce li doci Vucic il nece,i hoce li neko negodovati protiv Vucica ili nece?Ako 99% Bosnjaka smatra da je covjek licemjer i cetnik to je stav jednog naroda i ne znam kome ovaj prodaje muda pod bubrege.
Sto se tice Srebrenice i transparenata i ostalog,pa nije Srebrenica njegova licno da on odreduje nego je to rana cijelog Bosnjackog naroda.
Treba da on odreduje hoce li doci Vucic il nece,i hoce li neko negodovati protiv Vucica ili nece?Ako 99% Bosnjaka smatra da je covjek licemjer i cetnik to je stav jednog naroda i ne znam kome ovaj prodaje muda pod bubrege.
- It_is_a_Leclerc
#127 Re: Ćamil Duraković
Lijepo vam je čovjek rekao - odite u Beograd, pa mu ne recite, a ne da preskačete tabute bosanskih šehida i psujete Boga dok se uči Kur'an časni, u pokušaju da dokažete kako vi volite Bosnu, a mrzite Vučića.
A ako je Srebrenica i vaša, ko i što je i Ćamilova, odite onda vi u nju, na pet minuta do Srbije, pa zanoćite, ili ispostite Ramazan, školujte dijete, odite u bolnicu ili policiju u Srebrenicu, pa riješite neki problem. Nemojte samo 11.7. misliti o Srebrenici, a onda u ugodne dijelove FBiH gdje se igramo velikih Bošnjaka...
A ako je Srebrenica i vaša, ko i što je i Ćamilova, odite onda vi u nju, na pet minuta do Srbije, pa zanoćite, ili ispostite Ramazan, školujte dijete, odite u bolnicu ili policiju u Srebrenicu, pa riješite neki problem. Nemojte samo 11.7. misliti o Srebrenici, a onda u ugodne dijelove FBiH gdje se igramo velikih Bošnjaka...
-
sarlo
#128 Re: Ćamil Duraković
http://www.klix.ba/vijesti/bih/camil-du ... /150714094
Njega je ovaj narod izabrao za nacelnika. I bi nahrani kera da te ujede.
Ocito da je poslije Britanske rezolucije Genocid u Srebrenici, Memorijalni centar i 11.07. postao veliki, globalan pojam i mnogima smeta i hoce da ga uniste. Politika. Ne odgovara obiljezavanje genocida niti Srbiji niti Turcima, niti kriminalcima i lokalnim politicarima od sitnog sicara.
A Camil i tzv majke Srebrenice (koje prodaju kosti svojih sinova) su instrument takvih politika.
Genocid u Srebrenici nije privatno vlasnistvo Camila i Munire.
Njega je ovaj narod izabrao za nacelnika. I bi nahrani kera da te ujede.
Ocito da je poslije Britanske rezolucije Genocid u Srebrenici, Memorijalni centar i 11.07. postao veliki, globalan pojam i mnogima smeta i hoce da ga uniste. Politika. Ne odgovara obiljezavanje genocida niti Srbiji niti Turcima, niti kriminalcima i lokalnim politicarima od sitnog sicara.
A Camil i tzv majke Srebrenice (koje prodaju kosti svojih sinova) su instrument takvih politika.
Genocid u Srebrenici nije privatno vlasnistvo Camila i Munire.
-
prog321
#129 Re: Ćamil Duraković
Vucic je sam dosao na volej.
Kamencici su minimum kako je mogao proci.
Kamencici su minimum kako je mogao proci.
- nikad_vise
#130 Re: Ćamil Duraković
Stanje u Srebrenici je jako tesko,ali i stanje u svim drugim Bosnjackim sredinama sirom federacije je takođe havarija i svi se bore sa dvocifrenim brojem nezaposlenosti.Ja sam iz Gracanice koja slovi za jednu od boljih sredina al bi se sjebao koliko je siromasnih i nezaposlenih.Ljudi prvo treba da pomognu sebi pa ce i Srebrenici.It_is_a_Leclerc wrote:Lijepo vam je čovjek rekao - odite u Beograd, pa mu ne recite, a ne da preskačete tabute bosanskih šehida i psujete Boga dok se uči Kur'an časni, u pokušaju da dokažete kako vi volite Bosnu, a mrzite Vučića.
Camil prica o nekim zastavicama sa ljiljanima,prica nam Dodikovu pricu radi koje su upravo Bosnjaci i nosili masovno ljiljanku zbog hapsenja radi te zastave.Trebamo sve sto ima veze s Bosnjacima ukloniti iz Srebrenice da bi se svidjelo Vucicu i da se on nebi osjecao ugrozeno.Licno obecavam da cu sledece godine ponijeti ljiljanku najvecu koju mognem naci.
-
Walther
#131 Re: Ćamil Duraković
Ćamil Duraković: Dženaza u Potočarima nije vašar, mjesto za transparente i selfije
https://twitter.com/Camil_Durakovic
osim ako selfie nije sa fudbalerima, onda moze... (koji izgledaju kao da su dosli na vasar)
koji amater
https://twitter.com/Camil_Durakovic
osim ako selfie nije sa fudbalerima, onda moze... (koji izgledaju kao da su dosli na vasar)
koji amater
-
Walther
#132 Re: Ćamil Duraković
Grupa građana je ove godine kod svih mezara, kao i na tabute žrtava koje su kopane taj dan, postavila zastavu sa ljiljanima, te su kasnije digli i transparent “Za svakog Srbina ubit ćemo 100 muslimana” koji je bio upućen Vučiću.
“Ako neko ide na dženazu da bi pokazao svoje transparente, ili da bi propagirao bilo kakve političke poruke, nije dobrodošao. Mi u Organizacionom odboru ne znamo ko je sebi uzeo za pravo da postavi te zastave. Mi volimo zastavu s ljiljanima i ne bježimo od toga, ali se ne može raditi ništa mimo Organizacionog odbora i Memorijalnog centra Potočari koji je, da ih podsjetim, državna institucija”, kaže Duraković.
Grozno... cuj na tabut su stavili simobol sa kojim su otisli u smrt. Grozno... Strasno... Neko je postavio citat Vucica (izrecen javno)... Grozno... To je najveci sigurno problem njegove posjete.
Mi smo se izvinili jer je povrijeđeno dostojanstvo nas kao žrtava koje su bile domaćini Vučiću. Ako neko hoće da pošalje poruku Vučiću, ako hoće da mu pokaže neki transparent, neka ode u Beograd i nek mu to pokaže”,
Ovo je generalno kretenizam ali svejedno... Protestirati protiv Vucica u Beograda nema bas nikakvog smisla. To je problem stvar gradjana Srbije. Ugostiti Vucica nakon sto vas je nasamario dan prije toga i nazvati to dostojanstvom je ...
On dodaje da oni koji u Potočare 11. jula dođu kao vikend patriote kako bi u Potočarima napravili selfi u Memorijalnom centru, uz isticanje različitih transparenata, jednostavno neće biti dobrodošli.
a sam ima selfie na twitter account
“Ako neko ide na dženazu da bi pokazao svoje transparente, ili da bi propagirao bilo kakve političke poruke, nije dobrodošao. Mi u Organizacionom odboru ne znamo ko je sebi uzeo za pravo da postavi te zastave. Mi volimo zastavu s ljiljanima i ne bježimo od toga, ali se ne može raditi ništa mimo Organizacionog odbora i Memorijalnog centra Potočari koji je, da ih podsjetim, državna institucija”, kaže Duraković.
Grozno... cuj na tabut su stavili simobol sa kojim su otisli u smrt. Grozno... Strasno... Neko je postavio citat Vucica (izrecen javno)... Grozno... To je najveci sigurno problem njegove posjete.
Mi smo se izvinili jer je povrijeđeno dostojanstvo nas kao žrtava koje su bile domaćini Vučiću. Ako neko hoće da pošalje poruku Vučiću, ako hoće da mu pokaže neki transparent, neka ode u Beograd i nek mu to pokaže”,
Ovo je generalno kretenizam ali svejedno... Protestirati protiv Vucica u Beograda nema bas nikakvog smisla. To je problem stvar gradjana Srbije. Ugostiti Vucica nakon sto vas je nasamario dan prije toga i nazvati to dostojanstvom je ...
On dodaje da oni koji u Potočare 11. jula dođu kao vikend patriote kako bi u Potočarima napravili selfi u Memorijalnom centru, uz isticanje različitih transparenata, jednostavno neće biti dobrodošli.
a sam ima selfie na twitter account
-
Walther
#133 Re: Ćamil Duraković
Zasto bi neko protestirao u Beogradu? U biti zasto bi neko uopste protestirao jer su njegovi stavovi poznati? Otkud njemu pravo da odredjuje gdje ce ko protestirati?It_is_a_Leclerc wrote:Lijepo vam je čovjek rekao - odite u Beograd, pa mu ne recite, a ne da preskačete tabute bosanskih šehida i psujete Boga dok se uči Kur'an časni, u pokušaju da dokažete kako vi volite Bosnu, a mrzite Vučića.
Inace koristiti "Kur'an" za opravdanje ovakvih stvari je jako podlo. Da je po Kur'anu casnom (kojeg vec pominjes) onda sigurno znas sta Kur'an casni kaze o ljudima kao sto je on. I kako se sa njima postupa. Da ti pomognem...
Borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. #
191.I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali.
- It_is_a_Leclerc
#134 Re: Ćamil Duraković
Ok. Borit ćemo se. Evo ti kreni od Pala prema Višegradu, a ja ću od Novog prema Banjaluci. Pa se nađemo negdje u Goraždu.Walther wrote:Zasto bi neko protestirao u Beogradu? U biti zasto bi neko uopste protestirao jer su njegovi stavovi poznati? Otkud njemu pravo da odredjuje gdje ce ko protestirati?It_is_a_Leclerc wrote:Lijepo vam je čovjek rekao - odite u Beograd, pa mu ne recite, a ne da preskačete tabute bosanskih šehida i psujete Boga dok se uči Kur'an časni, u pokušaju da dokažete kako vi volite Bosnu, a mrzite Vučića.
Inace koristiti "Kur'an" za opravdanje ovakvih stvari je jako podlo. Da je po Kur'anu casnom (kojeg vec pominjes) onda sigurno znas sta Kur'an casni kaze o ljudima kao sto je on. I kako se sa njima postupa. Da ti pomognem...
Borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. #
191.I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali.
De ljudi malo realnosti.
Lako je meni i vama iz ugodnosti FBiH zagledati u moral i patriotizam Ćamilu Durakoviću koji je sa 17 godina preživio genocid i vratio se iz SAD-a da radi u Srebrenici. Odite u Srebrenicu pa budite veliki Bošnjaci.
- Rockefeller
-
razonoda
#136 Re: Ćamil Duraković
One of the Srebrenica refugees who arrived in the U. S. was Camil Durakovic, the town's current Muslim mayor. After he survived the fall of Srebrenica at the age of 16, his family resettled in Manchester, New Hampshire. After attending a local high school, he graduated from Notre Dame in 2003 and planned to attend graduate school in the U.S.prog321 wrote:edit: Kada budu drugi izvrcali prljav vec o Camilu onda cu i ja.
Samo cu da dodam da na onoj biografiji jedino datum rodjena je mozda tacan. Ostalo ...
- piupiu
#137 Re: Ćamil Duraković
U prekookeanskim zemljama se vrlo cesto radi i studira u struci u isto vrijeme, ovisno o tome sta studiras. Nekad se studira i radi u fabrici u isto vrijeme ... Ta socijalisticka furka studiram 10 godina i drzava, mama i tata mi placaju da budem student je manje-vise ekskluzivno evropska.karanana wrote:ok je camil.
ne znam kako je do 2005 uspio zavrsiti fakultet i onda raditi 5 godina, ali ne vjerujem da ima razloga da to laze a nije ni bitno. momak je ok, pametan i razborit.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#138 Re: Ćamil Duraković
Ćamil Duraković: Dženaza u Potočarima nije vašar, mjesto za transparente i selfije
Piše: N. N.
Ćamil Duraković, predsjednik Organizacionog odbora za pripremu komemoracije i dženaze srebreničkim žrtvama i načelnik Srebrenice, kaže kako su iz ovogodišnje komemoracije izvukli dalekosežne pouke.
Foto: Arhiv/Klix.ba
“Ove godine se pokazalo da je ova komemoracija i dženaza nadišla naše mogućnosti”, kaže Duraković za Klix.ba.
No, on ističe da će od sljedeće godine Organizacioni odbor promijeniti mnogo stvari u samoj organizaciji kako bi dženaza bila dostojanstven skup, a ne skup koji sve više dobija obrise vašara.
“Jedan od najvećih problema jeste da ljudi dolaze i u Memorijalni centar unose transparente, zastave, različite majice, nazive svojih udruženja... To više neće biti prihvatljivo, ne može niko u Srebrenici reklamirati bilo šta, ne može čak ni svoj patriotizam, bio on stvaran ili lažan”, kaže Duraković.
Grupa građana je ove godine kod svih mezara, kao i na tabute žrtava koje su kopane taj dan, postavila zastavu sa ljiljanima, te su kasnije digli i transparent “Za svakog Srbina ubit ćemo 100 muslimana” koji je bio upućen Vučiću.
Duraković naglašava da se svaki građanin mora odgovorno ponašati na dženazi u Srebrenici i o tome se mora više povesti računa.
“Sada nas kritikuju, mene i majke, što smo se izvinili Vučiću, kažu nam da mi nismo patriote. Nedavno su me zvali iz jednog udruženja iz Bužima i svašta su mi nagovorili u smislu da se ja bojim Vučića, a oni ga se ne boje. Nisam se bojao nikoga ni 1992. ni 2002. kad sam se vratio ovdje. Ne bojim se nikoga osim Boga ni sada. Mi smo se izvinili jer je povrijeđeno dostojanstvo nas kao žrtava koje su bile domaćini Vučiću. Ako neko hoće da pošalje poruku Vučiću, ako hoće da mu pokaže neki transparent, neka ode u Beograd i nek mu to pokaže”, nastavlja Duraković.
Jedan od problema koji je bio prisutan jeste da su pojedinci sve više dženazu i komemoraciju žrtvama shvatali kao vašar. Duraković kaže da se više ne može tolerisati da se ispred Memorijalnog centra u Potočarima prodaje bilo šta.
“Dođu ljudi i prodaju pečenje, tespihe, knjige, cigarete, vodu, alkohol... Prodaju kao da je vašar. To više nećemo tolerisati. Pozvat ćemo da se ljudi ponašaju odgovorno, sukladno mjestu na kojem se nalaze. Ako to ne bude dovoljno, onda ćemo angažirati svoje redare”, kaže Duraković.
“Ko god hoće da dođe i s nama podijeli bol, da s nama oda počast za žrtve genocida, bit ćemo mu dobri domaćini. Ako neće tako, ako žele dženazu koristiti kao poligon za kojekakve manifestacije, nisu dobrodošli. Ako je dotle došlo, mi ćemo sami biti na toj dženazi, ali svoje dostojanstvo i dostojanstvo onih 6.700 ukopanih žrtava ne damo”, zaključuje Duraković.
(Klix.ba)
Piše: N. N.
Ćamil Duraković, predsjednik Organizacionog odbora za pripremu komemoracije i dženaze srebreničkim žrtvama i načelnik Srebrenice, kaže kako su iz ovogodišnje komemoracije izvukli dalekosežne pouke.
Foto: Arhiv/Klix.ba
“Ove godine se pokazalo da je ova komemoracija i dženaza nadišla naše mogućnosti”, kaže Duraković za Klix.ba.
No, on ističe da će od sljedeće godine Organizacioni odbor promijeniti mnogo stvari u samoj organizaciji kako bi dženaza bila dostojanstven skup, a ne skup koji sve više dobija obrise vašara.
“Jedan od najvećih problema jeste da ljudi dolaze i u Memorijalni centar unose transparente, zastave, različite majice, nazive svojih udruženja... To više neće biti prihvatljivo, ne može niko u Srebrenici reklamirati bilo šta, ne može čak ni svoj patriotizam, bio on stvaran ili lažan”, kaže Duraković.
Duraković naglašava da se svaki građanin mora odgovorno ponašati na dženazi u Srebrenici i o tome se mora više povesti računa.
“Sada nas kritikuju, mene i majke, što smo se izvinili Vučiću, kažu nam da mi nismo patriote. Nedavno su me zvali iz jednog udruženja iz Bužima i svašta su mi nagovorili u smislu da se ja bojim Vučića, a oni ga se ne boje. Nisam se bojao nikoga ni 1992. ni 2002. kad sam se vratio ovdje. Ne bojim se nikoga osim Boga ni sada. Mi smo se izvinili jer je povrijeđeno dostojanstvo nas kao žrtava koje su bile domaćini Vučiću. Ako neko hoće da pošalje poruku Vučiću, ako hoće da mu pokaže neki transparent, neka ode u Beograd i nek mu to pokaže”, nastavlja Duraković.
Jedan od problema koji je bio prisutan jeste da su pojedinci sve više dženazu i komemoraciju žrtvama shvatali kao vašar. Duraković kaže da se više ne može tolerisati da se ispred Memorijalnog centra u Potočarima prodaje bilo šta.
“Dođu ljudi i prodaju pečenje, tespihe, knjige, cigarete, vodu, alkohol... Prodaju kao da je vašar. To više nećemo tolerisati. Pozvat ćemo da se ljudi ponašaju odgovorno, sukladno mjestu na kojem se nalaze. Ako to ne bude dovoljno, onda ćemo angažirati svoje redare”, kaže Duraković.
“Ko god hoće da dođe i s nama podijeli bol, da s nama oda počast za žrtve genocida, bit ćemo mu dobri domaćini. Ako neće tako, ako žele dženazu koristiti kao poligon za kojekakve manifestacije, nisu dobrodošli. Ako je dotle došlo, mi ćemo sami biti na toj dženazi, ali svoje dostojanstvo i dostojanstvo onih 6.700 ukopanih žrtava ne damo”, zaključuje Duraković.
(Klix.ba)
-
prog321
#139 Re: Ćamil Duraković
Camil nije radio dana u svojoj struci.
Sa svojom diplomom iz onakvog koledža (onaj u Travniku je tri stupnja iznad) ne bi mogao naći i da je sin Barack Obame.
Kazem fino da je dobar za polticara u Srebrenici. Ali počeo je izlaziti izvan svojih mogućnosti.
Znamo u kakvoj je rupi zivio u Americi. Nek se drži svojih mogućnosti a ne davati savjete čitavoj drzavi.
Sa svojom diplomom iz onakvog koledža (onaj u Travniku je tri stupnja iznad) ne bi mogao naći i da je sin Barack Obame.
Kazem fino da je dobar za polticara u Srebrenici. Ali počeo je izlaziti izvan svojih mogućnosti.
Znamo u kakvoj je rupi zivio u Americi. Nek se drži svojih mogućnosti a ne davati savjete čitavoj drzavi.
-
Drinski
#140 Re: Ćamil Duraković
a gdje je zivio? i koji je fax zavrsio? imas li kakve konkretne informacije ili je to ono mahalski?prog321 wrote:Camil nije radio dana u svojoj struci.
-
prog321
#141 Re: Ćamil Duraković
Ja sam studirao godinu dana u Americi. U istom gradu kao Camil. Upoznao sam ga dok je radio u fabrici. Njegova braca su neki najnizi sloj. Neobrazovana, agresivna, tuku se sa svakim.
On je slican njima. Ima onaj seljacki ton u spiki koji je dobar za narod kao onaj u Srebrenici. Ali izvan tog gradica nikako.
Taj koledz koji je Camil posjecivao je za retardiranu djecu. Ono, ako ne uspijes nigdje drugdje uci, onda uzmes taj.
I ne postoji vise. Koliko znam zatvoren je u Manchesteru.
On je slican njima. Ima onaj seljacki ton u spiki koji je dobar za narod kao onaj u Srebrenici. Ali izvan tog gradica nikako.
Taj koledz koji je Camil posjecivao je za retardiranu djecu. Ono, ako ne uspijes nigdje drugdje uci, onda uzmes taj.
-
Drinski
#142 Re: Ćamil Duraković
u redu, ali koji grad, koji fakultet?prog321 wrote:Ja sam studirao godinu dana u Americi. U istom gradu kao Camil. Upoznao sam ga dok je radio u fabrici. Njegova braca su neki najnizi sloj. Neobrazovana, agresivna, tuku se sa svakim.
i opcenito, iako mislim da se kod nas strani studenti precijenjeni, ne bih da bilo koga previse potcjenjujem. Mislim da je dao mudru izjavu. i upravu je u pogledu nekih stvari, ili treba raditi odgovorno ili ne treba nikako raditi.
-
prog321
#143 Re: Ćamil Duraković
Notre Dame College u Manchester, NH
-
Drinski
#144 Re: Ćamil Duraković
a ima li tamo kakav sistem vrednovanja univerizeta, pa da se kaze ovaj je na toj listi 100 po redu a ovaj 1200?prog321 wrote:Notre Dame College u Manchester, NH
-
prog321
#145 Re: Ćamil Duraković
Pa imas vrednovanje raznih koledza i univerziteta u americi.
http://colleges.usnews.rankingsandrevie ... t-colleges
Uglavnom se radi o listama onih koji su u prvih 100 ili prvih 200.
Notre Dame College u Manchester NH nije ni na jednoj listi. Uglavnom zbog toga sto nema nikakve akreditacije. I zbog financijskih problema ne postoji vise.
Notre Dame College u Manchester NH nije ni na jednoj listi. Uglavnom zbog toga sto nema nikakve akreditacije. I zbog financijskih problema ne postoji vise.
-
Drinski
#146 Re: Ćamil Duraković
da, vidim da ne postoji, ali gdje je bio pozicioniran?prog321 wrote:Pa imas vrednovanje raznih koledza i univerziteta u americi.
ali zelim kazati, da to i nema veze sa njegovim stavovima. po meni su oni ispravni. ako se nesto organizuje, onda to treba organizovati kako treba. bio si u USA, pogledaj kako su njihova vojnicka groblja uređena.
-
prog321
#147 Re: Ćamil Duraković
Bio je pozicionar na dnu. Toliko na dnu da nije ni ulazio u statistiku.
Sto se tice organizcije.
Camil je trecu godinu nacelnik opstine. Imao je dovoljno vremena da sve pipremi. Ali kenjati o ljudima koji su nosili ljiljane i kamenjali pussylips, to je prevrsilo svaku mjeru.
Srebrenica je izgubljen grad. Nece tamo biti nikakvog povratka. A Camil je tu da prigrabi sto vise dok jos donacije padaju.
Sto se tice organizcije.
Camil je trecu godinu nacelnik opstine. Imao je dovoljno vremena da sve pipremi. Ali kenjati o ljudima koji su nosili ljiljane i kamenjali pussylips, to je prevrsilo svaku mjeru.
Srebrenica je izgubljen grad. Nece tamo biti nikakvog povratka. A Camil je tu da prigrabi sto vise dok jos donacije padaju.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#148 Re: Ćamil Duraković
Slažem se da su kod nas strani fakulteti precjenjeni. Ima ih dobrih, naravno, ali ima i travničkih. Međutim, nije diploma mjerilo uspjeha na poslu. Najbolja studentkinja iz moje generacije vodi knjige u nekom granapu i to joj je ujedno i domet. Sa druge strane, postoje ljudi koji nemaju ni faklultet, ali su sposobni, pametni, načitani.... nije pravilo da si pametan i sposoban ako imaš diplomu, naročito ako se radi o politici. Liječnik mora imati diplomu i praksu i znanje. Političar mora imati dobru volju, namjeru i biti vrijedan, pošten i čestit. Neovisno o Ćamilu to govorim. Imamo političare koji imaju diplome i domaće i strane, pa su kao političari nula. Lagumdžija, da ne idem dalje.. Nikšić... ima državni faks, pa kaže "Tužilaštvo drži predmete u laticama"

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#149 Re: Ćamil Duraković
Veliki respekt za tvoje postove na ovoj temiThorgerson wrote:Pojedini ovdje nikako da shvate.
On je dosao, kamenovan i samo se o tome pricalo. Kazete neka je. Pa nije poenta u tome jebote, jebe mi se za vucica i njegovu usnu. Poenta je da nijedan medij, nijedne novine nisu smjele uopste stavljat vucica u prvi plan i to na 20 godina obiljezavanja. A to se ipak desilo.
Scena je bila gnusna. Stampedo kroz sred groblja, rulja tekbira i vice ubij ubij, usred dzenaze.![]()
Jebao vas Vucic. Niko ga nije trebao ni pogledati. Samo ledja okrenuti.
Al bosnje su to. Da oni koju pametnu kazu i urade. I eto sta ste dobili. To da je 20 godina Srebrenice oznaceno kao kamenovanje Vucica, koji toboze ispade najveca zrtva ove dzenaze.
Mozete pricati sta hocete, na svim stranim kanalima su spomenuli upravo ovo da je Vucic kamenovan. Pored ukopa zrtava. On je uspio u svojoj nakani, a glupe bosnje nikako da nauce.![]()
Na kraju opet kazem, Srebrenica svake godine sve manje i manje ima veze sa zrtvama. Nazalost. Dokaz tome je izgradnja VIP lože. Dakle, ne gradi se bubam nova ograda, ne grade se novi putevi za setnju, bolja rasvjeta - NE! Grade se nove lože, za VIP - very important penises da dođu i pametuju, slikaju se itd...
Po meni vise je za kamenovanja bio klinton. A ne vucic. Taj isti klinton je kalkulisao i razmisljao sta da radi, dok su ovamo ljude klali i bacali po grobnicama. Taj isti klinton i ekipa su napravili tu safe zonu. Trebali su pustiti ljude da se bore. A ne da im oduzimaju oruzje. UN i bagra su im uzeli oružje. Ne četnici. Četnici su samo uzeli ono što im je servirano od strane međunarodne zajednice.
Ako si vec rekao da ces stititi. Onda stiti. Uzeo si ljudima oruzje, sve. Onda ih stitis. Parkiraj 20 aviona odmah tu. A ne poslati nekolicinu golobradih vojnika sa puskicama da ih cuvaju.
I opet ta ista međunarodna zajednica i un zabijaju jos jednom iglu u oko srebrenickim majkama i ponovo im 'ubijaju' najblaze. I bosnjo opet ocekivao od te iste zajednica koja nas je zajebala milion puta da nas spasi. Jebala ih rezolucija. Bolje neka se ufate i osude djubra koja su u hagu, neka se trznu i ne pustaju ratne zlocince da hodaju zivi i zdravi srbijom.
- dobar osjecaj
#150 Re: Ćamil Duraković
...
Last edited by dobar osjecaj on 16/07/2015 11:11, edited 1 time in total.