Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post Reply
gospodja profiterka

#126 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by gospodja profiterka »

Banksy wrote:
gospodja profiterka wrote:@Banksy, teško da će pasti dovoljno. Advent HDZ-a u Hrvatskoj poklapa se sa nadiranjem desnice širom Evrope, a sve na pogonskom gorivu bankrota, nezaposlenosti i permanentne depopulizacije. To što je Hrvatska u EU... pa samo zamisli šta bi nam radila beogradska vrhuška da je, nekim čudom, uvedu u EU prije reda.
Zapravo, pred same izbore će se retorika HDZ-a spram BiH još i pogoršati jer je ostalo malo toga u Hrvatskoj oko čega se može okupiti pobjednička desničarska opcija. Lokalna agenda ima naglasak na ekonomskoj kataklizmi i odlasku mladih, a vanjskopolitička na verbalnom prepucavanju sa Beogradom i vrlo konkretnom kooptiranju bh. Hrvata u korist nacionalne stvari. Danas su oči hrvatske desnice, od umjerene do ekstremne, uperene više u Viktora Orbana nego u Junckera i to nije nikakvo čudo. Lažna ljevica se prometnula u frivolne liberale u balerinskim suknjicama koji lažiraju statistike i izvaljuju gluposti.
Istina. Ne ulazeći u to koliko je današnja hrvatska ljevica lažna, jalova i bezidejna, jedino što im preostaje u predizbornoj kampanji je jednostavno i jasno, bukvalno crtanje Hrvatima šta nosi ta nova hrvatska desnica, pa pokušaj agresivnog animiranja neodlučnih birača i onih umjerenoi lijevih koji izbore obično prespavaju. Negativne kampanje obično nisu pobjedničke, ali čini mi se da im druga ne preostaje.
Budu li u tim nastojanjima i blizu naše "ljevice" - kukala im majka...
Banksy

#127 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Banksy »

hrasno38 wrote:
Banksy wrote:
Henry Chinaski wrote:
Čekam da se suoči sa svojim orasima u džepu i da smiri obožavatelje kordića u vrhu bh vlasti.
Da, to je pravi test i poenta priče o Kolindi/Karamarku i njihovom odnosu prema BiH.
Vrijeme je pred nama. Daj bože.

Kolindina VIP loža: Fašisti, lopovi, ubice

Samo demonskom umu moglo je, priznat ćete, pasti na pamet da na inauguraciju predsjednice Republike Hrvatske - u VIP-ložu preko puta visokih gostiju iz bijeloga svijeta - pozove takvo, hm, šareno društvo, da zbog skučenog prostora nabrojim samo neke: recimo, Tomislava Merčepa, kojemu se upravo sudi za ratne zločine u Pakracu i okolici, ili Đuru Glogoškog i Josipa Klemma, vođe veteranske pobune koji su samo par dana pred inauguraciju svečano dočekivali ratnog zločinca osuđenog zbog likvidacija Srba; recimo, Velimira Bujanca, opskurnog desničarskog pseudonovinara, ocvalog jugendašu pravomoćno osuđenog zbog plaćanja prostitutke kokainom, ili Tomislava Horvatinčića, beskrupuloznog tajkunskog fićfirića protiv kojega se vodi sudski proces zbog ubojstva dvoje talijanskih nautičara; recimo, Milana Bandića, bivšeg zagrebačkog diktatora kojemu se upravo sudi zbog korupcije, ili njegova drugara Zdravka Mamića, seoskog kabadahiju koji ni Očenaš ne zna izmoliti a da sedam puta nekoga ne pošalje u kurac; recimo, Marka Perkovića Thompsona, ikonu ustaške mladeži koja po Europi pjeva vesele deseterce o nacističkim logorima, ili njegova mentora Ivana Aralicu, Tuđmanovog privatnog arhitekta humanih preseljenja; recimo, Antu Đapića, slavonskog lolu što se svojedobno proslavio podignutom desnicom mjereći visinu kukuruza, ili Ljubu Ćesića Rojsa, još jednog heroja primordijalne Hrvatske osuđenog zbog pronevjere državnog novca.
Izvini ali ti ili ne zivis u BiH ili stvarno nemas pojma o politickim situacijama na Balkanu.
Hrvatska je u EU i od BiH je izolovana nevidljivim zidom a politicki zidom politike EU. Dakle politika danasnjeg HDZ i Franjinog su nebo i zemlja. Sta ima Kolinda ili bilo ko iz Hrvatske da smiruje bilo koga iz HDZ-a BiH??? Ko ce smirivati onda ove seronje iz SDA??? Mozda Turci po tvojoj vertikali smirivanja???
Boli danasnju Hrvtasku cuna za BiH oni su u EU i zive zivotima "ljudi bez granica". Vazda nam je bio neko drugi kriv, vazda smo mi jadni a neko nas ugnjetava. Nismo mi jadni nego smo mi pizde koje nisu u stanju da se suoce sa svojim realnostima i ociste prvo svoje dvoriste. Kriva nam je Kolinda, kriv nam je Vucic ma svi su krivi 20 godina poslije rata evo konkertno u F BiH sto imamo lopova da izvozimo u cijeli svijet i sto su nam omogucili da zivimo u kontroliranim uslovima nedostojnima vijeka u kojem zivimo. Vucic je za Srbiju uradio vise za 2-3 godina nego dinastija Izetbegovica za 25 i sad nam je kriv Vucic zato swto je vikao 1:100, tada nebitini Vucic koji je bio lijevo Seseljevo mudo kojem uzgred receno evo godinama ne mogu da dokazu nikakvu krivicu.
Potenciramo stalno na presudu o genocidu kao jedian validan osnov i nesto na cemu se temelji odgovornost za Srebrenicu a necemo da priznamo nekome da nije kriv za koga nema apsolutno nikakvih dokaza, presuda, pokretanja procesa....ama bas nista (pri ovome ne mislim na Seselja mada je zakon jasan da nije niko kriv dok mu se ne dokaze krivica).
I sad ste se vi ufatili Kolinde koja ama bas nema blage veze sa rezimom Tudjmana a ovdje vam Covic hoda po gradu svaki dan i opripada stranci koja je bila iza pokolja u Ahmicima itd itd. Ali nije Covic tada bio i nema nikakve krivice ali bi izgleda Bosnjaci sada ganjali krivce i tamo gdje ih ima i tamo gdje ih nema do kraja svijeta.
Majke Srebrenice znaju u svom bolu u kojem zive da je suzivot neminovan i da be znjega ce nestati i oni posljednji tragovi nekadasnje Srebrenice i imaju potpuno pravo da kazu svoje misljenje svoj stav. Jucer su neki najblaze receno idioti napravili sranje na djenazi a svaki vjernik (ne novokomponovani) dobro zna da se na djenazama ne rade takve stvari i svako ko je dosao je dobro dosao a vec danas cetnici ce kao i svakog 12.07 paradirati po Srebrenici i slaviti neki svoj dan. Kako ce danas i sutra biti tim srebrenicanima vas boli kurac jer zivimo van tog getoa a pogotovo boli kurac ove sto pametuju iz USA, EU, Australije itd itd jer sutra ujutro ce na svoje dobro placene poslove pozdravljati svoje sefove i svoje kolege na domicijelnim jezicima i tad BiH i Srebrenice nece biti ni u mislima.

POBJEDNIČKI GOVOR KOLINDE GRABAR KITAROVIĆ
Nakon obraćanja predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je pobjednički govor:

- Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem moje Hrvatske i Bosne i Hercegovine i diljem svijeta - počela je govor predsjednica.

Ostalo je nadrobljeno, zbrda zdola, svega i svačega, pa ne traži odgovor.
gospodja profiterka

#128 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Chisum wrote:
Banksy wrote:
gospodja profiterka wrote:@Banksy, teško da će pasti dovoljno. Advent HDZ-a u Hrvatskoj poklapa se sa nadiranjem desnice širom Evrope, a sve na pogonskom gorivu bankrota, nezaposlenosti i permanentne depopulizacije. To što je Hrvatska u EU... pa samo zamisli šta bi nam radila beogradska vrhuška da je, nekim čudom, uvedu u EU prije reda.
Zapravo, pred same izbore će se retorika HDZ-a spram BiH još i pogoršati jer je ostalo malo toga u Hrvatskoj oko čega se može okupiti pobjednička desničarska opcija. Lokalna agenda ima naglasak na ekonomskoj kataklizmi i odlasku mladih, a vanjskopolitička na verbalnom prepucavanju sa Beogradom i vrlo konkretnom kooptiranju bh. Hrvata u korist nacionalne stvari. Danas su oči hrvatske desnice, od umjerene do ekstremne, uperene više u Viktora Orbana nego u Junckera i to nije nikakvo čudo. Lažna ljevica se prometnula u frivolne liberale u balerinskim suknjicama koji lažiraju statistike i izvaljuju gluposti.
Istina. Ne ulazeći u to koliko je današnja hrvatska ljevica lažna, jalova i bezidejna, jedino što im preostaje u predizbornoj kampanji je jednostavno i jasno, bukvalno crtanje Hrvatima šta nosi ta nova hrvatska desnica, pa pokušaj agresivnog animiranja neodlučnih birača i onih umjerenoi lijevih koji izbore obično prespavaju. Negativne kampanje obično nisu pobjedničke, ali čini mi se da im druga ne preostaje.
Dva sasvim istinita posta.

Medjutim, kako to vec biva u tranzicijskim drustvima potopljenim u ovu nasu istocnoevropsku, seljacku verziju neoliberalizma, toboznja pragmaticnost - u svojoj sustini tek puki oportunizam onih na koje je, po nekom meni i dalje nedokucivom sistemu bolesne rotacije praznih i jos praznijih ideja neprofilisane, zakrzljale politicke scene, dosao red da zasjednu na vrh piramide vlasti - ima i jednu pozitivnu matricu, a to je da se tzv. desnica pretvara u istinsku desnicu samo onda kada zafali ovaca - obicno pred izbore, ili velike sudske procese koji je kompromituju.... s druge strane, pak, znajuci da je toboznja ljevica na ovim prostorima odavno prihvatila modus operandi svih ovih jugoslovenskih klerofasizama skrivenih pod imenom demokratije, dakle - prazni populizam i dzeparenje, negativ ove matrice gradjanskoj struji nikako ne ide na ruku, pa se pripadnost lijevoj provenijenciji da naslutiti tek kad dodje do izbora kravata ili farbanja predizbornih plakata.

Sve je to pickin dim.
U normalnoj smjeni krajnosti po formalističkom načelu, to bi bilo tako. Ali ovo nisu normalne okolnosti niti sam trend dolazi iznutra. Trend je kontinentalan s globalnim tendencijama. Naši susjedi se samo nadovezuju, jer su pritisnuti političkim i egzistencijalnim pitanjima na koja umjerene opcije nisu u stanju odgovoriti. Štaviše, uveliko su doprinijele katastrofi i ne odstupaju ni centa sa kursa propasti. Narod se ozire oko sebe, traži pravu, zajebanu ljevicu da pukne šakom o stol, a ljevice nigdje. Sve nekakve prodane mlite koje kupe harač u ime svojih patrona dok narodu poturaju džemperašku ideologiju da o njoj promišlja dok mu crijeva krče. Jer, naravno, nezaposlenom bivšem radniku nekog škvera, s pet godina do penzije a bez dovoljno staža, nesposobnom da plati struju i zaduženom do grla, prva je misao kad oči otvori kako stoje ljudska prava seksualnih manjina i treba li otići u vegane.
E zato se okreću krajnjoj desnici, jer će ona makar nešto uraditi s njihovim frustracijama. Ako ništa, dat će im vreću da udaraju i prazne se, mnogo vreća. I nije to samo u Hrvatskoj, već širom evropske periferije i širi se ka unutrašnjosti i centru.
zg1911

#129 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih (uz bitan dodatak "i diljem svijeta")? ako je - zasto? to su joj glasaci. hrvati van hrvatske mahom glasaju za hdz i satelitske stranke. ja sam prvi za to da im se oduzme pravo glasa jer ne dijele nasu sudbinu a imaju pravo krojiti je, ali ne vidim zasto bi to bio vama problem
gospodja profiterka

#130 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

zg1911 wrote:pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih (uz bitan dodatak "i diljem svijeta")? ako je - zasto? to su joj glasaci. hrvati van hrvatske mahom glasaju za hdz i satelitske stranke. ja sam prvi za to da im se oduzme pravo glasa jer ne dijele nasu sudbinu a imaju pravo krojiti je, ali ne vidim zasto bi to bio vama problem
Problem je jer nije spomenula hrvatske državljane u BiH kao nosioce glasačkog prava (među kojima ima i Bošnjaka, i Ostalih, a bogami i Srba) već Hrvate u BiH. Dalje da ne objašnjavam.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#131 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by emillio estevez »

gospodja profiterka wrote:
zg1911 wrote:pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih (uz bitan dodatak "i diljem svijeta")? ako je - zasto? to su joj glasaci. hrvati van hrvatske mahom glasaju za hdz i satelitske stranke. ja sam prvi za to da im se oduzme pravo glasa jer ne dijele nasu sudbinu a imaju pravo krojiti je, ali ne vidim zasto bi to bio vama problem
Problem je jer nije spomenula hrvatske državljane u BiH kao nosioce glasačkog prava (među kojima ima i Bošnjaka, i Ostalih, a bogami i Srba) već Hrvate u BiH. Dalje da ne objašnjavam.

Hahha

Stvarno ,ti to stvarno pises.

Nije spomenula sve glasace po imenu ili narodu.

Tebi smeta sto je spomenula hpHrvate iz BiH a
zg1911

#132 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

blago li ti se :D

da je rekla bih katolike ne bi smetalo a? samo vi tako! prema naprijed...
mg

#133 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by mg »

Jašta, šta god da je rekla tebi se ne bi sviđalo.
ronnie

#134 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by ronnie »

Svaka joj čast, konačno da je netko izjavio da u Hrvatskoj žive Hrvatice i Hrvati. :thumbup:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#135 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by KatarinaKosaca »

Bolje da ne objašnjaš jer se provaljuješ. Dakle, da bi glasao moraš biti nosilac, imalac domovnice što je Cro državljanstvo. I samim tim si hrvatski državljanin, bio ti musliman ili pravoslavac. Čak se za dobivanje istog traži nacionalno izjašnjavanje Hrvat, tako da ona nije ništa pogrešno rekla, nego mešetari onaj ko uzima domoovnicu i putovnicu kad mu je zgodna za nevađenje viza i EU pripadnost, a poslije je veći Bošnjak od svih Bošnjaka..
Heartbeats

#136 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Heartbeats »

Kolinda je predsjdnica prijateljske i susjedne zemlje koja se vise nego jasno ocitovala o svojoj ulozi u ratu u BiH, a htjeli mi priynati ili ne, nas put u EU i NATO ide samo preko HR.
Sentimenti na krivoustog su vise zarad internih hrvatskih obracuna i njega u odnosima sa BiH niko drugi osim hercegbosanaca i ne poteze. Zna Koli i sam koj je bio krivousti.
Ali sto mi je zapalo u oci je to sto Koli bjezi od pojma Balkan i region k´o djavo od krsta - kad joj Munira jucer zveknu: Kraljice Balkana ili nado Balkana.. :-)
Banksy

#137 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Banksy »

zg1911 wrote: pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih
To je bio odgovor na tvrdnje ispod:
Banksy wrote:
hrasno38 wrote:
Hrvatska je u EU i od BiH je izolovana nevidljivim zidom a politicki zidom politike EU.
Boli danasnju Hrvtasku cuna za BiH
- Drage moje Hrvatice i Hrvati diljem moje Hrvatske i Bosne i Hercegovine i diljem svijeta - počela je govor predsjednica.
Da finaliziramo, mora se crtati ... :roll:

Svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
kakavdanakneiskustvu

#138 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by kakavdanakneiskustvu »

KatarinaKosaca wrote:

Bolje da ne objašnjaš jer se provaljuješ. Dakle, da bi glasao moraš biti nosilac, imalac domovnice što je Cro državljanstvo. I samim tim si hrvatski državljanin, bio ti musliman ili pravoslavac. Čak se za dobivanje istog traži nacionalno izjašnjavanje Hrvat, tako da ona nije ništa pogrešno rekla, nego mešetari onaj ko uzima domoovnicu i putovnicu kad mu je zgodna za nevađenje viza i EU pripadnost, a poslije je veći Bošnjak od svih Bošnjaka..

:thumbup:
gospodja profiterka

#139 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Čak se za dobivanje istog traži nacionalno izjašnjavanje Hrvat,
Ne nužno. To je bio jedan od načina stjecanja hrvatskog državljanstva, ali ne i jedini. Hrvatski državljanin nije isto što i Hrvat, baš kao što termin bh. državljanin ne ukazuje na etničku pripadnost. Da se ne zapetljavamo u kučine, Kolinda se obraća građanima BiH koji su hrvatske etničke pripadnosti, a ne svim državljanima Hrvatske u BiH. To, dakle, nije državnička, već nacionalistička politika.

A to što je gomila nehrvata u BiH stekla državljanstvo izjašnjavajući se kao Hrvati, iako to nisu i tako se ne osjećaju, na njihovu je sramotu, ali i na sramotu onih koji su im dodijelili domovnice iako su znali da ti ljudi nisu sreli Hrvata usput.
zg1911

#140 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

Banksy wrote:
zg1911 wrote: pa zar je zaista problem sto je spomenula i hrvatice i hrvate iz bih
To je bio odgovor na tvrdnje ispod:
Banksy wrote:
hrasno38 wrote:
Hrvatska je u EU i od BiH je izolovana nevidljivim zidom a politicki zidom politike EU.
Boli danasnju Hrvtasku cuna za BiH
Da finaliziramo, mora se crtati ... :roll:

Svoje prijateljstvo i dobre namjere prema Bosni i Hercegovini Balkanska kraljica i nadolazeća crnokošuljaška vlast neće potvrđivati svojim odnosom prema srpskim zločinima počinjenim nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice i BiH, već tretmanom onih svojih, hrvatskih, nad istom populacijom. Dakle, Ahmići i Kordić, ne Srebrenica i Mladić.
crnokosuljaska vlast? koliko god mi se gadio hdz prvenstveno zbog pljacke a onda i nazadnih (umotano u "konzervativnih") stavova i likova iz crtica, ne vidim zasto bi bih trebao brinuti eventualni povratak kriminalne na vlast. to bi trebalo brinut nas u rh. al opet kad vidimo kakvi su ovi degenerici... ne znam sta bi rekao. sto neil young rece - out of the blue and into the black. anyway, niti je karamarko niti je kgk ratni huskac ala vucic. a sve i da imaju neke pretenzije prema bih ne zaboravi da je rh clan eu i da se stavovi moraju korigirati ako brussels zaprijeti cvrgom. sto se pak javnosti hrvatske tice pretenzije ka bih staju na "otimanju" cilica, corluke itd
KatarinaKosaca

#141 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by KatarinaKosaca »

gospodja profiterka wrote:Ne nužno.
Nego kako? Ili po roditelju ili po supružniku ili da si se ti izjasnio. U zadnje vrijeme čak ne vrijede ni roditelji, traže da se osoba tako i zjasnila.. tako ne izmišljaj ti pravila Cro konzulata
A da se obratila "Hrvatskim državljanima" ti bi rekla da negira suverenitet BIH države i njihovu propadnost :D , kako netko napisa, šta god da je rekla tebi ne bi valjalo, makar i nastavila sa ovim izmišljanjem, kao što već izmišljaš.

Obraća se Hrvatima, jednako kao što se Vučić obraća Srbima i uvijek govore da je to radi Daytona. Ipak, puno manje Kolinda nego Vučić, zato Ercegovci i plaču i slave Dodika.. ali to je već druga priča.
zg1911

#142 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

Ne nužno. To je bio jedan od načina stjecanja hrvatskog državljanstva, ali ne i jedini. Hrvatski državljanin nije isto što i Hrvat, baš kao što termin bh. državljanin ne ukazuje na etničku pripadnost. Da se ne zapetljavamo u kučine, Kolinda se obraća građanima BiH koji su hrvatske etničke pripadnosti, a ne svim državljanima Hrvatske u BiH. To, dakle, nije državnička, već nacionalistička politika.

A to što je gomila nehrvata u BiH stekla državljanstvo izjašnjavajući se kao Hrvati, iako to nisu i tako se ne osjećaju, na njihovu je sramotu, ali i na sramotu onih koji su im dodijelili domovnice iako su znali da ti ljudi nisu sreli Hrvata usput.
daj ne trabunjaj! ljudi rodjeni van rh mogu dobiti domovnicu na temelju hrvatskog nacionalnog izjasnjenja. ljudi rodjeni u rh ili ljudi koji zive u rh preko 7 godina mogu biti i japanci i dobiti drzavljanstvo.
gospodja profiterka

#143 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

KatarinaKosaca wrote:
gospodja profiterka wrote:Ne nužno.
Nego kako? Ili po roditelju ili po supružniku ili da si se ti izjasnio. U zadnje vrijeme čak ne vrijede ni roditelji, traže da se osoba tako i zjasnila.. tako ne izmišljaj ti pravila Cro konzulata
A da se obratila "Hrvatskim državljanima" ti bi rekla da negira suverenitet BIH države i njihovu propadnost :D , kako netko napisa, šta god da je rekla tebi ne bi valjalo, makar i nastavila sa ovim izmišljanjem, kao što već izmišljaš.

Obraća se Hrvatima, jednako kao što se Vučić obraća Srbima i uvijek govore da je to radi Daytona. Ipak, puno manje Kolinda nego Vučić, zato Ercegovci i plaču i slave Dodika.. ali to je već druga priča.
Pa nije ius sanguinis jedini modalitet stjecanja državljanstva, šta pričaš? Druga je stvar što je najčešći, ali nije jedini.

Velika mi je utjeha što to Vučić više radi od Kolinde, već lakše dišem.
gospodja profiterka

#144 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

zg1911 wrote:

daj ne trabunjaj! ljudi rodjeni van rh mogu dobiti domovnicu na temelju hrvatskog nacionalnog izjasnjenja. ljudi rodjeni u rh ili ljudi koji zive u rh preko 7 godina mogu biti i japanci i dobiti drzavljanstvo.
Halo čovječe, bilo je ovdje ljudi kojima su roditelji prethodno stekli hrvatsko državljanstvo živeći u Hrvatskoj na primjer, pa su ga stekli i oni, a nisu Hrvati. Shvataš da postoji više načina stjecanja državljanstva? Da ne govorimo da ima gomila Srba koji žive u BiH a porijeklom su iz Hrvatske i sada posjeduju domovnice. Nevjerovatno...
KatarinaKosaca

#145 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by KatarinaKosaca »

gospodja profiterka wrote:Pa nije ius sanguinis jedini modalitet stjecanja državljanstva, šta pričaš? Druga je stvar što je najčešći, ali nije jedini.
Rođenjem (što najčešće nije slučaj BIH državljana), nacionalnim izjašnjavanjem, po rodieltjima ili supružniku. Koji su to "ostali" koji nisu "najčešći", prosjetli nas...
Mržnja je gadna stvar, ipak, mislim, najgora po nositelja iste. Mora da je teško na grbači nositi toliku koilčinu mržnje. U konkretnom slučaju, sasvim nepotrebne.
Nego, de, reci nam , kako se još i po kojim osnovama stiče Hrvatsko državljanstvo? Sva sam se pretvorila u oko, čekajući tvoj odgovor..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#146 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote:imamo novu kategoriju govnara koji se zovu "pozivači bošnjaka", obično iz Norkopinga i sličnih gradova daleko od ove države
:thumbup:
zg1911

#147 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by zg1911 »

bogtijadan :shock:

pa srbin rodjen u rh ima pravo na drzavljanstvo rh jednako kao i hrvat. sukladno tome srbin koji emigrira iz rh ima pravo na drzavljanstvo jednako kao hrvat koji emigrira iz rh.

da te citiram "nevjerojatno".
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#148 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by _BataZiv_0809 »

KatarinaKosaca wrote:Problem što su rekle žene "Đe si kraljice" :jbt: :jbt: :jbt:

Trebale su je , valjda , motkom onako preventivno ili šta već :roll:

Ovo "nado BIH" je čak mudro politički rečeno, jer kako je Slovenija uvodila Cro u EU, tako će Cro nas, bit će nam neformalni tutor i onaj ko gura, lobira, savjetuje, daje itd. Pa, ta nam je zemlja dala prijevode svega što je uradila u periodu pristupanja EU, besplatno.
Meni su jučer Majke Srebrenice porasle u očima potpuno, u svakom gestu, potezu , riječi, pa i Munirinom trčanju da spriječi napad na Vučića. To je dignitet, to je dobar imidž, a ne motika po glavi, ostavljajući povratnike na milost i nemilost noći u PC-u. Ko god piše ovakve uvodne i lajkuje takve postove (a bez ikakvog direktnog povoda žene iz naslova ili njene zemlje), znam da mu nije stalo ni do BIH ni do Bošnjaka.
A izmedju đe si kraljice i motke, nema nista :-)

Mislim stupidno je polemisati o emotivnoj reakciji majki Srebrenice, kao sto je smijesno njihovoj reakciji davati neki vizionarski karakter, kao ti sad ovdje :D
LARVA

#149 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 12/07/2015 18:40, edited 2 times in total.
Banksy

#150 Re: Majke Srebrenice i Kolinda G.K.

Post by Banksy »

zg1911 wrote:
Banksy wrote:
crnokosuljaska vlast? koliko god mi se gadio hdz prvenstveno zbog pljacke a onda i nazadnih (umotano u "konzervativnih") stavova i likova iz crtica, ne vidim zasto bi bih trebao brinuti eventualni povratak kriminalne na vlast. to bi trebalo brinut nas u rh. al opet kad vidimo kakvi su ovi degenerici... ne znam sta bi rekao. sto neil young rece - out of the blue and into the black.
Tako nekako ...
Post Reply