Ma...ja samo kazem - obratite paznju kako se SF drasticno poceo "razvijati" od polovine osamdesetih.
Ja tvrdim da ljudska masta, ipak, nije tako bujna pa da osmisli sve moguce i nemoguce tehnologije i desavanja onako kako je to prikazano u tim serijama i filmovima.
Pozadina svega toga sigurno postoji, i to u realnosti. A sve to sto se pokazuje i prikazuje u tom filsmkom zanru nije nista drugo nego priprema ljudi da lakse prihvate cinjenicu ne da nismo sami u svemiru, nego cak i da smo stvoreni od strane druge vrste.
Pogledajte klip na kojem Rusi pricaju o tome, onaj pod nazivom da su zaprijetili Obami/Amerima da pocnu otkrivati istinu, kao i onaj gdje ona zena govori o svemu tome, o tim podzemnim bazama, eksperimentima, gentici, ali i vjerama...
Meni je sve to daleko logicnije i normalnije da je istina od toga danas je stvorio neki bog...
Puno mi je normalnije da su nase bogove stvorili upravo ti neki vanzemaljci, u cilju kontrole nas, koji mso se mnozili k'o zecevi, pa nas je trebalo malo obuzdati i strpati u neke okvire.
@Siljak
@Dozer,
Pomješa ti babe i žabe. Ako je bio veliki prasak i sve ostalo i sad smo ovdje gdje jesmo. Ako za 10000 godina budemo ovi "izvanzemaljic" što mi sad govorimo, i ako budemo tražili planete gdje da razvijemo život i razvijemo. Da li to znači da nije bio veliki prasak?
Vidiš da fulaš nešto opasno
I ti "izvanzemaljci", nije im znanje došlo tek tako, nego su učili i razvili se. Kao što mi nismo imali struju prije a sad imamo.
Ne fulam ja nista, nego ti izvrces ono sto sam napisao.
Nasa je pretpostavka da je bio Veliki prasak i da je tako nastao svemir. Da li je? O tome jos uvijek nemamo stvarnu potvrdu, samo pretpostavku. Ono sto znamo je da se svemir siri i da se objekti/nebeska tijela, ali i galaksije medjusobno udaljavaju. Ali, da li je sve nastalo bas tim velikim praskom...necega ni iz cega...?
To sto mi nesto ne znamo ili ne mozemo pojmiti, niposto ne znaci da nas je stvorio bog. To je najlakse i najbezbolnije objasnjenje. Ja sam ubijedjen da je netacno.