Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#126 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

shiljak wrote:Ti klipovi su ofirni što si ti stavio. Pogledaj šta ljudi u filmovima rade i kako montiraju sve, ovo nije ništa što si ti postavljao. Dakle snimiš kamerom nebo i onda na računaru dodaš predmete. Kad su mogli napraviti Transformers filmove onda može neko kući i ovako jadno nešto :-D

Evo ukucao u youtube 'make fake UFO", čak ne treba ni računar :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Na ovom klipu se u startu, cak i bez objasnjenja, vidi da je fake po samom "kretanju".

Meni je fakat smijesna sva ta negacija... Pa dovoljno je da uporedis rezolucije objekata sa okolinom snimka, i da ti bude jasno sta je fake, a sta ne.

Jel i ovo fake?

Ovog trokutastog smo vidjeli i ranije, ali nocu.

Ili, par NASA-inih snimaka...
shiljak

#127 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Pa čitav taj video je u lošem kvalitetu i svodi se na ovaj moj klip što objašnjava kako napraviti. Vrlo smješan komentar kad komentarišeš kako je čovjek uradio - samo objašnjava, a ima i vještijih ljudi od njeg, a tebi to bilo dovoljno da kažeš kako je nemoguće napravit (da ne znaš kako je ovo napravio rekao bi da je pravo).. a taj početak tvog klipa, fino urađen, ali jesi gledao transformerse? I u tom filmo je čovjek pravio kao i u ovom. Šta nije jasno?

A "NASA" klip, opet loš kvalitet, istina da je ukrao od NASE klip, ali je i doradio. On ne linka video sa nasinog kanala, nego postavio svoju verziju klipa.
Last edited by shiljak on 13/07/2015 16:02, edited 2 times in total.
Dozer

#128 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :lol:

Da li si ozbiljan? Pa NASA ekspresno sa svog portala mice sve snimke na kojima se pojavljuje bilo sta sto lici na UFO. I ono sto se pojavi, to im klepe entuzijazisti koji imaju vremena da sjede na ISS-ovom LiveStream-u.
Naravno, NASA o tome ne kaze ni rijec. Nikad.

Evo, ako te zanima, i ti mozes danonocno gledati i vidjeti sve sto vidi i ISS - http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

Cak uspijevaju prekinuti emitovanje cim oni ugledaju pojavljivanje bilo cega.
Pogledaj na skinutom live snimku kako to urade.

Prvi prekid na 1:51 je bio na vrijeme, ali na drugom, operater je bio malo spor.
Na 2:58 se u lijevom dijelu vidi nadolazeca svjetleca tacka. Tu zaustavi, pa skrolaj po 1 sec. Na 2:59 fino se vidi nadolazeci trokutasti objekat, na 3:00 jos bolje, a na 3:01 - prekid.
Last edited by Dozer on 13/07/2015 16:14, edited 1 time in total.
shiljak

#129 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Izmišljotinama nikad kraja. Kako da ti objasnim, vrbovali te na izvanzemaljce :D

I još mi samo nije jasno je li vlada krije izvanzemaljce, ko dogovorili se nešto, ili eto krije a nisu se ništa dogovorili? Ako su se dogovorili, šta ovako lete ofirno da ih svi vide? A ako se nisu dogovorili, kako smiju pustiti da izvanzemaljci tek tako lete po državi :D
Ramzess Veliki

#130 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Ramzess Veliki »

Vanzemaljci sigurno postoje. Okrenite se oko sebe, svuda su oko nas. Osim ukopanih, svi smo mi vanzemaljci. :lol: :lol: :lol:
shiljak

#131 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Samo mi još nije jasno šta će vamo? Čim su oni ovdje onda su napredniji barem jedno 10.000 godina i sad mi neko govori tu su na planeti zemlji :D

To je isto ko da kažeš Bill Gates je u Pančevu jedno 20 godia i pokazuješ razne dokaze, kao prolazi s autom, na motoru u kacigi.. a nikako da ga ljudi vide javno. Pa onda jedan na TV-u završio, govori kako je s njim pio kafu, kaže pije bez šećera samo i tako dalje.

20 godina se ukazuje Bill Gates, ne znam ko još u to ne vjeruje, dokazi su svuda oko nas.
Last edited by shiljak on 13/07/2015 16:17, edited 1 time in total.
Dozer

#132 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

shiljak wrote:Izmišljotinama nikad kraja. Kako da ti objasnim, vrbovali te na izvanzemaljce :D

I još mi samo nije jasno je li vlada krije izvanzemaljce, ko dogovorili se nešto, ili eto krije a nisu se ništa dogovorili? Ako su se dogovorili, šta ovako lete ofirno da ih svi vide? A ako se nisu dogovorili, kako smiju pustiti da izvanzemaljci tek tako lete po državi :D
vidim ja da ti ne pogleda ni jedan on onih klipova o Dulce bazi, a i ostalima...
Samo mi još nije jasno šta će vamo? Čim su oni ovdje onda su napredniji barem jedno 10.000 godina i sad mi neko govori tu su na planeti zemlji :D

To je isto ko da kažeš Bill Gates je u Pančevu jedno 20 godia i pokazuješ razne dokaze, kao prolazi s autom, na motoru u kacigi.. a nikako da svrati na kafu.
Ne bas... Poenta je u tome da smo mi, nasa vrsta, po svoj prilici samo vanzemaljski hibrid.
A to onda znaci - nema boga, nema religija, nema evolucije na nacin kako je mi zamisljamo, mozda ni BigBang-a... Drugim rijecima, sve sto mi danas znamo, kao ljudi, vrsta, jednostavno je laz.
Last edited by Dozer on 13/07/2015 16:19, edited 1 time in total.
shiljak

#133 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Gledao sam ja razne klipove dok nisam skontao da su izmišljotina, od tad je svaki izmišljotina. Čuj sad nije dovoljno što sam pregoedao ona dva, nego moram još da bi se uvjerio da su ona dva tačna :D
Dozer

#134 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

A po cemu si skontao da su izmisljotina?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#135 Re: Kako nastadosmo...?

Post by _BataZiv_0809 »

Doza, samo da znas da si me nagnao da pocnem gledat x files od prve sezone :thumbup:
shiljak

#136 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

@Dozer,

Pomješa ti babe i žabe. Ako je bio veliki prasak i sve ostalo i sad smo ovdje gdje jesmo. Ako za 10000 godina budemo ovi "izvanzemaljic" što mi sad govorimo, i ako budemo tražili planete gdje da razvijemo život i razvijemo. Da li to znači da nije bio veliki prasak?

Vidiš da fulaš nešto opasno :D

I ti "izvanzemaljci", nije im znanje došlo tek tako, nego su učili i razvili se. Kao što mi nismo imali struju prije a sad imamo.
Dozer

#137 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Dozer »

Ma...ja samo kazem - obratite paznju kako se SF drasticno poceo "razvijati" od polovine osamdesetih.

Ja tvrdim da ljudska masta, ipak, nije tako bujna pa da osmisli sve moguce i nemoguce tehnologije i desavanja onako kako je to prikazano u tim serijama i filmovima.
Pozadina svega toga sigurno postoji, i to u realnosti. A sve to sto se pokazuje i prikazuje u tom filsmkom zanru nije nista drugo nego priprema ljudi da lakse prihvate cinjenicu ne da nismo sami u svemiru, nego cak i da smo stvoreni od strane druge vrste.

Pogledajte klip na kojem Rusi pricaju o tome, onaj pod nazivom da su zaprijetili Obami/Amerima da pocnu otkrivati istinu, kao i onaj gdje ona zena govori o svemu tome, o tim podzemnim bazama, eksperimentima, gentici, ali i vjerama...

Meni je sve to daleko logicnije i normalnije da je istina od toga danas je stvorio neki bog...
Puno mi je normalnije da su nase bogove stvorili upravo ti neki vanzemaljci, u cilju kontrole nas, koji mso se mnozili k'o zecevi, pa nas je trebalo malo obuzdati i strpati u neke okvire.

@Siljak
@Dozer,

Pomješa ti babe i žabe. Ako je bio veliki prasak i sve ostalo i sad smo ovdje gdje jesmo. Ako za 10000 godina budemo ovi "izvanzemaljic" što mi sad govorimo, i ako budemo tražili planete gdje da razvijemo život i razvijemo. Da li to znači da nije bio veliki prasak?

Vidiš da fulaš nešto opasno :D

I ti "izvanzemaljci", nije im znanje došlo tek tako, nego su učili i razvili se. Kao što mi nismo imali struju prije a sad imamo.
Ne fulam ja nista, nego ti izvrces ono sto sam napisao.
Nasa je pretpostavka da je bio Veliki prasak i da je tako nastao svemir. Da li je? O tome jos uvijek nemamo stvarnu potvrdu, samo pretpostavku. Ono sto znamo je da se svemir siri i da se objekti/nebeska tijela, ali i galaksije medjusobno udaljavaju. Ali, da li je sve nastalo bas tim velikim praskom...necega ni iz cega...?
To sto mi nesto ne znamo ili ne mozemo pojmiti, niposto ne znaci da nas je stvorio bog. To je najlakse i najbezbolnije objasnjenje. Ja sam ubijedjen da je netacno.
shiljak

#138 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Dozer wrote:A po cemu si skontao da su izmisljotina?
Zato što se može vrlo lako napraviti fake video i najviše ima tih što je najlakše napraviti (nešto mutno leti, svjetli, leteći tanjir). Tamo gdje se vidi objekat a loša kvaliteta, to je obično kao tanjir ili nešto jednobojno.. dok gdje je visoka kvaliteta tu su nabaali svašta, raznih efekata jer zna čovjek napravit.

Treba za svaki takav video postaviti pitanje "kako znaš da nije lažan" a ne "kako znaš da jest lažan".
shiljak

#139 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Dozer wrote:Ma...ja samo kazem - obratite paznju kako se SF drasticno poceo "razvijati" od polovine osamdesetih.

Ja tvrdim da ljudska masta, ipak, nije tako bujna pa da osmisli sve moguce i nemoguce tehnologije i desavanja onako kako je to prikazano u tim serijama i filmovima.
Sci-Fi filmovi, ali oni gdje je uključena nauka, jasno pokazuju kakva bi budućnost mogla biti, idealno da zna neko ko veze nema sa naukom, da mu se predstavi.

A ne možeš tvrditi kako je nemoguće da mi možemo nešto smislit.. pa i izvanzemaljci su morali, nije im palo s marsa znanje.

I tvrditi da nema velikog prasaka zato što postoje izvanzemaljci. A ja ti fino objasnim da to nema veze jedno s drugim. Nakon velikog praska se moglo razvijati razne civilizacije po raznim planetama, po par misliona godina prije naše zemlje. I šta će neko napredniji par miliona godina od nas dolazit ovdje.

Hajde jednom da dođu, ali sa dolaze svaki dan i da žive, koliko ja vidim ovdje.. ili samo dolaze od nekud.. a ne znam stvarno šta rade, ništa. Što imaju toliko posla kod nas koji kasnimo par miliona godina najmanje.
Last edited by shiljak on 13/07/2015 17:20, edited 2 times in total.
shiljak

#140 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Sigurno svi već znate da poznate ličnosti umiru. Ali može se pronaći na internetu da zapravo nisu umrli nego da se kriju - ozbiljo ima to na internetu.

Sad ja kontam možda su postali vampiri (naravno svi znamo da postoje na izmišljotina.ba) i ne smiju na sunce, ali su odlučili postati da bi vječno živjeli. Ili su vampiri ili su im izvanzemaljci (naravno svi znamo da postoje na izmišljotina.ba) dali da nešto popiju pa da ne bi kasnije mi svi vidjeli da su još živi kad mi umremo :D :lol: :-) Ili naravno džrave tajno imaju lijek protiv starenja (naravno svi znam da to imaju na izmišljotina.ba) i naravno sad se kriju da ne bi svi tražili to da popiju jer bi nas previše bilo na planeti i planeta bi od težine propala u zemlju.
shiljak

#141 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Moram još jedan nov post napravit za onaj komentar.

Dakle NASA briše video sadržaje gdje su snimili izvanzemaljca. A država, koja naravno surađuje sa izvanzemaljcima, ne briše youtube klipove što ne neko skinuo od NASE (i sve ostalo na internetu) nego pušta da se ljudi zabavljaju. Dakle isti klip od NASE nisu obrisali a NASA obrisala - LOGIKA :D
Rob_Atl

#142 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Rob_Atl »

pa mi smo samo uspjeli da vidimo do big banga, sta je iza tamo to ne znamo :D
shiljak

#143 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

Mora da su izvanzemaljci prouzrokovali bing bang i sad ti isti nam dolaze, onako.
Leo_alfa

#144 Re: Kako nastadosmo...?

Post by Leo_alfa »

_BataZiv_0809 wrote:Doza, samo da znas da si me nagnao da pocnem gledat x files od prve sezone :thumbup:
Na foxu svaki dan sve epizode od prve sezone idu do posljednje snimljene, nakon cega (cini mi se u julu iduce godine) premijerno idu nove epizode koje tek treba da se snime ;-).
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#145 Re: Kako nastadosmo...?

Post by _BataZiv_0809 »

Leo_alfa wrote: Na foxu svaki dan sve epizode od prve sezone idu do posljednje snimljene, nakon cega (cini mi se u julu iduce godine) premijerno idu nove epizode koje tek treba da se snime ;-).
Hvala drug, ali ja to na laptopu furam. :thumbup:
TheMule

#146 Re: Kako nastadosmo...?

Post by TheMule »

shiljak wrote:Gledao sam ja razne klipove dok nisam skontao da su izmišljotina, od tad je svaki izmišljotina. Čuj sad nije dovoljno što sam pregoedao ona dva, nego moram još da bi se uvjerio da su ona dva tačna :D
haha nasmija me ovo pravo :lol:
pemanapemani

#147 Re: Kako nastadosmo...?

Post by pemanapemani »

shiljak wrote:Moram još jedan nov post napravit za onaj komentar.

Dakle NASA briše video sadržaje gdje su snimili izvanzemaljca. A država, koja naravno surađuje sa izvanzemaljcima, ne briše youtube klipove što ne neko skinuo od NASE (i sve ostalo na internetu) nego pušta da se ljudi zabavljaju. Dakle isti klip od NASE nisu obrisali a NASA obrisala - LOGIKA :D
U dosta stvari se slazem, samo i nesto od onoga sto govori @Dozer ima smisla.

- mozda bas pripremaju covjecanstvo, pa dopustaju da u eter ode milion klipova, od kojih je 1% autenticno. Neki izvori navode da su prije desetak godina u 4 americke drzave u mediji objavili da su se pojavili vanzemaljci. Rezultat je navodno bio hiljade panicnih poziva gradjana.

- prvo slijetanje na Mjesec. Prekidaju live prijenos nakon slijetanja. Znaci, nakon sto je prosla opasnost da ce se lunarni modul raspasti pri slijetanju. Neki izvori spominju Armstrongove rijeci o "velikim bebama".

- eksplozija shutla Columbia. Hiljade ljudi je sa zemlje vidjelo objekt koji je pratio shutl prilikom nesrece.

- hiljade navoda pilota o NLO. Stotine izjava eminentnih ljudi da su vidjeli NLO. Von Braun, nacisticki naucnik kojeg je vrbovala NASA, prema nekim izvorima spominje "male momke sa neba" koji su mu pomogli u razvoju raketa V1 i V2.

Na kraju, ljudska masta i vanzemaljci, a posebno tehnologija. Nekako klimavo.
klaki

#148 Re: Kako nastadosmo...?

Post by klaki »

Ljudska masta potpomognuta sa malo zelenog ili saranog :D

Bilo je nekad, ne znam tacno godine, mozda 90te? Ja jednom radiju je neki covjek citirao pasuse neke sci fi knjige u Americi. Ljudi su to slusali, ali ljudi ko ljudi nisu skontali da se radi o knjizi i nastala je panika :)
shiljak

#149 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

TheMule wrote:
shiljak wrote:Gledao sam ja razne klipove dok nisam skontao da su izmišljotina, od tad je svaki izmišljotina. Čuj sad nije dovoljno što sam pregoedao ona dva, nego moram još da bi se uvjerio da su ona dva tačna :D
haha nasmija me ovo pravo :lol:
Ha ja :D
shiljak

#150 Re: Kako nastadosmo...?

Post by shiljak »

pemanapemani wrote:
shiljak wrote:Moram još jedan nov post napravit za onaj komentar.

U dosta stvari se slazem, samo i nesto od onoga sto govori @Dozer ima smisla.

- mozda bas pripremaju covjecanstvo, pa dopustaju da u eter ode milion klipova, od kojih je 1% autenticno. Neki izvori navode da su prije desetak godina u 4 americke drzave u mediji objavili da su se pojavili vanzemaljci. Rezultat je navodno bio hiljade panicnih poziva gradjana.

- prvo slijetanje na Mjesec. Prekidaju live prijenos nakon slijetanja. Znaci, nakon sto je prosla opasnost da ce se lunarni modul raspasti pri slijetanju. Neki izvori spominju Armstrongove rijeci o "velikim bebama".

- eksplozija shutla Columbia. Hiljade ljudi je sa zemlje vidjelo objekt koji je pratio shutl prilikom nesrece.

- hiljade navoda pilota o NLO. Stotine izjava eminentnih ljudi da su vidjeli NLO. Von Braun, nacisticki naucnik kojeg je vrbovala NASA, prema nekim izvorima spominje "male momke sa neba" koji su mu pomogli u razvoju raketa V1 i V2.

Na kraju, ljudska masta i vanzemaljci, a posebno tehnologija. Nekako klimavo.
Mogli su da nam kažu nakon II svjetskog rata, sigurno ne bi bilo toliko strašno (opet mi nije jasno šta rade na planeti koja jasni par miliona godina). A mogli su nam ti isti izvanzemaljci pomoć da se i ne desi II svjetski ili sve ovo danas što se dešava u svijetu. Mogli su u napravit da više nigdje nema rata i da nema gladni, ko fol ima hrane a ono izvanzemaljci nam štancaju printaju.. ili da ima vode a ono izvanzemaljci nam opet printaju. Ono ko fol mi izmislili printer koji to sve radi, a ustvari nam oni dali.. Umjesto GPS-a ili mobitela što su nam dali i sve ove tehnologije :D Nemojte šta zamjerit ali izvanzemaljci, niste u toku.
Last edited by shiljak on 13/07/2015 22:19, edited 1 time in total.
Post Reply