Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post Reply
red evil

#126 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

Deda Kurcoje wrote:
red evil wrote:Ne možemo niti smijemo ovo pripisati islamu. Ovo nema veze sa islamom! Problem je taj, što imamo pijanice, osobe koje se nisu ostvarile u svom životu, niti imaju smisao života niti želju da žive. Traže neki smisao i tu nalete, to jest ovi glavni to znaju i traže te osobe te ih stavljaju pod svoje okove, i pune ih razno raznim idejama jer je ove osobe najlakše. U mom gradu ima nekoliko tih osoba koji su pripadnici tog vehabiskog pokreta a do samo prije nekog vremena te iste osobe su psovale Boga konstantno, bili pjani 24/7 i sad da oni meni tumače islam? Da se ja s njima poistvoječujem? Hoću reći, da ove osobe, vođe tih pokreta ove osobe što raznose, ubijaju koriste islam kao paravan za svoje kriminalne radnje.

Jao, kada cujem, ovo nije Islam, propuh me uhvati. Ovo jeste i Islam i po Islamu. Ratnicka religije. Uvijek bila.
Ovo je samo pokazatelj da nemaš pojma o islamu. Automatski napadaš nešto a da ne znaš ni temelje toga.
aldinjo

#127 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by aldinjo »

Ludzak wrote:
aldinjo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ratovanja ?! A vama je ratovanje kad upadneš u hotel i pucaš po gologuzim turistima koji ne znaju šta ih je snašlo ?! Dajte me poštedite toga.
Ramazan je mjesec mira, posta i ibadeta. Ako je ibadet ubiti čovjeka ni krivog ni dužnog, onda definitivno treba na reviziju.

Napad u Francuskoj je samo još jedan u nizu argumenata zašto jačaju ideje gradnje zidova, zašto jačaju anti-islamske ideje, ideje desnih radikala. Jednostavno, ljudi instiktivno bježe od onih koji bi mogli biti prijetnja. A kad u zemlji imate pet-šest napada sa smrtnim ishodom u pet mjeseci i svaki, ali baš svaki, tvrdi da je to uradio u ime Islama, onda je potpuno logično da će građani Francuske glasati za one koji kažu - "Napolje s emigrantima".
Mi možemo govoriti da to nije Islam do sudnjeg dana, ali je on već kao takav zauzeo medijski pravac, i uvijek će biti posmatran kao tempirana bomba.
Napad u Tunisu je tuga.
A jesi li ti musliman? Čuj Islam će uvijek biti posmatran kao tempirana bomba!?
Nego šta je nego tempirana bomba ?? Daj mi jednu većinsku muslimansku državu koja je stabilna ? Osim Turske, a i ona će buknuti vrlo lahko.
Nema potrebe da vrijeđa Islam.
skupljac_zeljeza

#128 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by skupljac_zeljeza »

Ali Kemal wrote: Zapalis region i onda je sve pod tvojom kontrolom.
A terorizam se pokazao učinkovit. Samo što onda nije bilo 'sedme sile' kao danas pa da čitamo i ovako komentarišemo.
Jedna od prvih terorističkih organizacija bila je jevrejska Lehi (heb. Lohamei Herut Israel), osnovana ciljem da na tlu engleske kolonije (Britanski mandat Palestina) uspostavi jevrejsku državu i počne sa većom imigracijom Jevreja. Prve žrtve je zionističke grupe bili su engleski Lord Mojn u Kairu. 1946. bomba u jerusalimskom hotelu Kralj David ubije 91 britanskih vojnika a godinu kasnije naprave pokolj palestinskog zaselka Dejr Jašin, gde strada oko 250 Palestinaca. Sličnim ciljem je 1929. osnovana teroristička grupa Irgun (heb. Ha'Irgun Ha'Tsvai Ha'Leumi B'Eretz Yisrael)
Deda Kurcoje

#129 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Deda Kurcoje »

Samo vi branite teroriste i nastavite kvakati da ovo nije Islam.
VCorp

#130 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by VCorp »

JanuaryJones wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
JanuaryJones wrote: Dovoljno je pogledati komentare na portalima susjednih država i vidjeti da im je prva asocijacija Bosna i blizina granice sa Bosnom. Percepcija (koja nije nestvarna ali je nerealna za 99% stanovništva) je da neko iz Bosne sutra može zarafalat i po hrvatskim plažama.
I prije 15-20 godina komentari su bili identični kod komšija tako da ja komšije ne bih uzimao za relevantne čimbenike. Generalno se slažem da ovakvim napadima pritisak na muslimane u Evropi raste. Po meni strategija ovaih napada je ta da se odnosi muslimana i kršćana u Evropi zaoštre do maksimuma kako bi očito neko lakše proveo svoje planove.
Do 9/11 ovakav odnos prema muslimanima u BiH nije postojao. Mitomanija i 500 godina turske čizme je drugi par obuće.
Zar nije lik prije koju godinu izrafalao američku ambasadu kalašom usred Sarajeva ? Zar svako malo nije glavna vijest da je neki naš majmun tamo zaginuo ? Jebes ti te komsije, oni bi sve nas generalizirali i davali nam te epitete samo da nas ocrne i sjebu. To uvijek radi, kao što je index.hr prije par mjeseci napisao članak i popisao se po Bosnjacima zbog par budala u Siriji. Mi dobro znamo da je to neka manjina i dobro znamo da su ti sto se raznose najcesce balavci, bivsi kriminalci i narkomani.

Samo se nadam da neće koja budala uraditi šta u Hrvatskoj ili Srbiji jer bi digi tenzije za sljedecih 15 godina.

Ovi što pričaju da je islam nenasilna religija neka se malo zainteresiraju za historiju u vrijeme Muhammeda a.s. a ne samo njegove hadise i Kur'an pa da vide šta se krvi prolilo.
Gojeni H

#131 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

VCorp wrote: Nećeš ni čuti da govore o tim problemima, dok god im se siježe keš u IZ oni će to prećutiti kao i svih ovih godina.

Ne može rodice ali može ako se dogovore :D
Vidi se da dosta znas o IVZ BiH.
red evil

#132 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

Deda Kurcoje wrote:Samo vi branite teroriste i nastavite kvakati da ovo nije Islam.
Niko ne brani terorizam, ali ovo ne predstavlja mene, kao muslimana. I sve osobe koje imaju pameti neće radit ovo što je ovaj uradio (ili ovi, pošto ih je više bilo).
aldinjo

#133 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by aldinjo »

Hoče li administrator reagovati na provokacije i vrijeđanje islamomrzaca kao što su ovi gore deda, Vcorp, čile 987 ???
Last edited by aldinjo on 26/06/2015 16:58, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#134 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

red evil wrote:
Deda Kurcoje wrote:Samo vi branite teroriste i nastavite kvakati da ovo nije Islam.
Niko ne brani terorizam, ali ovo ne predstavlja mene, kao muslimana. I sve osobe koje imaju pameti neće radit ovo što je ovaj uradio (ili ovi, pošto ih je više bilo).
Tih budala nema ni pola miliona u milijardi i po, ali se redovno fakturiše svim muslimanima i islamu iako je priznata ulema jednoglasna po pitanju ISIL-a i Al-Kaide. OIC i Rabita itd.
VCorp

#135 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by VCorp »

k3ngur wrote:Misljenja sam da ovi sto nemaju pojma o islamu ili ne znaju njen temelj ne bi trebali komentarisat o islamu nikako.

A muslimani koji su se okrenuli vjeri juce bi malo vise trebali provesti vremena o njenom temeljnom ucenju. Problem danasnje islamske omladine jeste da slusaju bilo kojeg covjeka koji za sebe kaze da je seik i ima bradu a u stvari je neznalica.

Ako hoces da budes sto bolji musliman ili da upoznas islam pocni od temelja a ne od krova.

Primjer: jedan mladic se okrenuo vjeri, poceo da klanja 5 vakat namaza, da posti, prestao piti alkohol i ja to podrzavam, svaka njemu cast covjek hoce da bude bolji vjernik. Al problem je ispao kad je poceo prigovarat zasto se rukujem sa zenom mog kuma i kucnog prijatelja i koju znam 15 godina. I tako kroz pricu ja njemu spomenem rijec dzunub i frajer zinuo i kaze sta je to, nepoznata mu rijec. Mladicu sam objasnio al Mislim hoces da pricas o halalu i haramu a neznas osnovne stvari islama.

Kad je Bog slao prvi ajet Muhamedu s.a.v. Nije mu naredio da klanja da posti da obavlja hadz il da placa zekat nego mu je objavio prve ajete sure iqra i rekao mu uci, citaj ili spoznaj. Tako da islam treba prvo spoznati, procitati pa onda osudjivati a ne naslijepo.
Upoznao sam na desetke Arapa, Perzijaca itd ... i oni koji su bili vjernici se nisu rukovali sa ženama. To što se mi rukujemo je dio naše europske tradicije i kulture a sa ženama se ne rukuje. Valjda to boje znaju oni koji žive duže od nas pod islamom i kojima je to zaista sistem a ne vjera kad treba.
Ako mislis biti musliman onda budi pravi musliman a nemoj izmisljati novotarije i glumiti.

Problem vjernika je sto je uvjeren i odgajan da je sve sto se tiče njegove vjere jedino ispravno i talno, on ne moze izaci umno iz tog sistema da kriticki sagleda stvari pa kaze e ne, ovo nije uredu. Jos kad se tome nadoda pritisak drustva i familije, okoline te pozicije i vremena zauvijek biva zaglavljen tamo gdje mozda zeli a mozda ne zeli biti.
Gojeni H

#136 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

Ludzak wrote: I šta si s tim htio reči ?? Da ga možda nije bog stvorio ? Samo se u Bosni i u propalim državama, kao što su i ove arapske države, u 21. stoljeću svoj život pridonose religiji. Njima je religija važnija od ljudi.
Netacno. 90% ljudi na planeti Zemlji vjeruje u neku vrstu bozanstva.
SAD su najjaca vojna i industrijska zemlja na svijetu. Takodje, najreligioznija od razvijenih zemalja. Kako to objasniti?
Ali Kemal

#137 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Ali Kemal »

skupljac_zeljeza wrote:
red evil wrote:
Tih budala nema ni pola miliona u milijardi i po, ali se redovno fakturiše svim muslimanima i islamu iako je priznata ulema jednoglasna po pitanju ISIL-a i Al-Kaide. OIC i Rabita itd.
Ako je tako kako kazes, kako je onda moguce da ta milijarda i po ljudi ne moze da unisti tih pola miliona terorista?
VCorp

#138 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by VCorp »

Gojeni H wrote:
VCorp wrote: Nećeš ni čuti da govore o tim problemima, dok god im se siježe keš u IZ oni će to prećutiti kao i svih ovih godina.

Znam dok narod gladuje i nema marke u džepu da vozaju najnovije BMW dzipove i dižu tenzije kad god mogu. Znas li ti to ?
madner

#139 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by madner »

Gojeni H wrote:
Ludzak wrote: I šta si s tim htio reči ?? Da ga možda nije bog stvorio ? Samo se u Bosni i u propalim državama, kao što su i ove arapske države, u 21. stoljeću svoj život pridonose religiji. Njima je religija važnija od ljudi.
SAD su najjaca vojna i industrijska zemlja na svijetu. Takodje, najreligioznija od razvijenih zemalja. Kako to objasniti?
Svoje vjernike su koncentrisali u podrucja koja se ne bave visokom tehnologijom. :D
k3ngur

#140 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by k3ngur »

Aha jes jes islam nasilna vjera, mnogo krvi proliveno a zaboravljamo da nema nijedne drzave u evropi koja nije umijesala svoje prste u unistavanju islama i muslimana pocevsi od prvog islamsko bizantskog sukoba pa preko krstaskih ratova, koloniAcije islamskih zemalja, stvaranje izraela do danasnjih dana.

A taj islam je sacuvao jevreje i pravoslavce kad su katoluci htjeli da ih uniste.

I kad smo kod prolijevanja krvi za vrijeme Muhameda, sto poslanik ne pokla i ne pobi citavu Meku kad je bio u nju usao sa svojom vojskom?

Opet se vracam na ono sto sam rekao neki ovdje miske da znaju o islamu a u stvari neznaju nista.
harač

#141 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by harač »

Gojeni H wrote:
nije bible belt ni izvor američke tehnologije, ni izvor američkih nobelovaca... jeste izvor nataliteta
red evil

#142 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by red evil »

skupljac_zeljeza wrote:
red evil wrote:
Ovi što napadaju muslimane i etikatiraju nas, vjerovatno nisu pročitali nijednu knjigu o propisima islama već sude o islamu u ovim događajima.
Gojeni H

#143 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

VCorp wrote:
Gojeni H wrote:

Znam dok narod gladuje i nema marke u džepu da vozaju najnovije BMW dzipove i dižu tenzije kad god mogu. Znas li ti to ?
Ne. Ja znam da je IVZ, bez obzira na sve njene nedostatke, prva s povratnicima, prva i jedina s dijasporom, da ima prilicno uredjen sistem odlucivanja.
Ja znam da drzavne/federalne/kantonalne vlasti rade priblizno dobro kao IVZ da bi ovo bila prosperitetna zemlja, clanica EU i NATO-a.
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#144 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

Nije Islam prijetnja , nego ljudi.

Ljudi koji propagariraju svoju viziju i uspiju je drugima nametnuti.
Primjera ima od Amerike do Japana npr.kraj svijeta i sl....
Gojeni H

#145 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

harač wrote:
Gojeni H wrote:
nije bible belt ni izvor američke tehnologije, ni izvor američkih nobelovaca... jeste izvor nataliteta
Jeste izvor predsjednika. A on je baba.
harač

#146 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by harač »

Gojeni H wrote:
harač wrote:
to svakako. izbori su uvijek stvar demografije, ne pameti
Gojeni H

#147 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

madner wrote:
Gojeni H wrote:
Svoje vjernike su koncentrisali u podrucja koja se ne bave visokom tehnologijom. :D
Netacno. Kolektivne molitve su praksa na dosta univerziteta, prilikom odigravanja utakmica, itd.
I ne, ne samo na jugu.
skupljac_zeljeza

#148 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Ali Kemal wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
red evil wrote: Niko ne brani terorizam, ali ovo ne predstavlja mene, kao muslimana. I sve osobe koje imaju pameti neće radit ovo što je ovaj uradio (ili ovi, pošto ih je više bilo).
Ako je tako kako kazes, kako je onda moguce da ta milijarda i po ljudi ne moze da unisti tih pola miliona terorista?
Možda odgovor potražiš u činjenici da u vrlo kratkom roku je nestala normalna Libija, Irak, Egipat, Sirija, Jemen. Izgleda da je Tunis sljedeći po današnjoj priči.
Gojeni H

#149 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by Gojeni H »

harač wrote:
Gojeni H wrote:
harač wrote:
to svakako. izbori su uvijek stvar demografije, ne pameti
Veoma povrsno. Ti ljudi uredjuju sistem, sistem koji poradja naucnike, najjacu vojsku, industriju ...
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#150 Re: Teroristički napad u Francuskoj (opet)

Post by emillio estevez »

k3ngur wrote:Aha jes jes islam nasilna vjera, mnogo krvi proliveno a zaboravljamo da nema nijedne drzave u evropi koja nije umijesala svoje prste u unistavanju islama i muslimana pocevsi od prvog islamsko bizantskog sukoba pa preko krstaskih ratova, koloniAcije islamskih zemalja, stvaranje izraela do danasnjih dana.

A taj islam je sacuvao jevreje i pravoslavce kad su katoluci htjeli da ih uniste.

I kad smo kod prolijevanja krvi za vrijeme Muhameda, sto poslanik ne pokla i ne pobi citavu Meku kad je bio u nju usao sa svojom vojskom?

Opet se vracam na ono sto sam rekao neki ovdje miske da znaju o islamu a u stvari neznaju nista.
Ne zalijeci se Bizant je starije carstvo od Muhameda .
Za ostatak Evrope je normalno bilo osloboditi Spanjolsku,Siciliju i djelomicno balkan od neprijateljske vojske ZATO sto su tada mogli to napraviti.

I kada su to KATOLUCI. Htjeli unistiti pravoslavlje.
Post Reply