jeo bih drva za te pare, samo je problem sto je u USArazonoda wrote:Ja za Bosanca u USA imam posao --vozac da radi od 3 ujutru -do podne 7 dana , Plata 40 000$. Bi li iko radio?
Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
-
Korpus
#126 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
- supercali
#127 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
daj ba jebo te i tih 40milja ako radis sve dane u sedmici
ima li tu slobodnih dana uopste?
- insomnia78
#128 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
40 milja godisnje
-
razonoda
#129 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
slobodan poslije 12.supercali wrote:daj ba jebo te i tih 40milja ako radis sve dane u sedmici
- supercali
#130 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
pa eto dodje otprilike 3300 mjesecno
pa to mozes i u europi naci sa manje radnog vremena
pa ti kod ovog amerikanca se naradis 240 sati mjesecno
ako uzmemo da je satnica 10 maraka kod ovog naseg danca sto pominje dolazimo do cifre od cca 1800 a vjerujem da ima visa satnica bar nekih 8-10 eura po satu jer cini mi se da je svabama prosjecna satnica oko 8.5 eura znaci nekih 17 maraka a u danskoj cini mi se 110 kruna znaci nekih 20 dolara
sa ovom satnicom od 17 dolazimo do cifre 2700 otprilike
eh sad ovo gore su jel dolari a ovo dole je euri prebaceni u marke
pomnozeno sa 1,5 dobijemo cifru od 4000 dolara
pa to mozes i u europi naci sa manje radnog vremena
pa ti kod ovog amerikanca se naradis 240 sati mjesecno
ako uzmemo da je satnica 10 maraka kod ovog naseg danca sto pominje dolazimo do cifre od cca 1800 a vjerujem da ima visa satnica bar nekih 8-10 eura po satu jer cini mi se da je svabama prosjecna satnica oko 8.5 eura znaci nekih 17 maraka a u danskoj cini mi se 110 kruna znaci nekih 20 dolara
sa ovom satnicom od 17 dolazimo do cifre 2700 otprilike
eh sad ovo gore su jel dolari a ovo dole je euri prebaceni u marke
pomnozeno sa 1,5 dobijemo cifru od 4000 dolara
- supercali
#131 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
al 7 dana u sedmicirazonoda wrote:slobodan poslije 12.supercali wrote:daj ba jebo te i tih 40milja ako radis sve dane u sedmici
svaku noc ustajes u 2 sata minimalno
- Maharadza
#132 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Pa biti budžetlija je svugdje privilegija!insomnia78 wrote:Pa to, budzetsinuhe wrote:Sigurno da je konkurencija žestoka u onom mehanizovanom smećarstvu (kamioni i slično). Tu je teško upasti i tu ima para.
Sve te gradske sluzbe imaju dosta benificija, bonuse "trinestu platu", dobra dopunska osiguranja...
- uglavnomja
#133 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
ne mozes tako racunati, golo konvertovanje para, najvazniji su troskovi zivota, koliko je 10 maraka u bosni, koliko u danskoj, a koliko u u usa. u norveskoj recimo jedna kafa kosta 10 maraka i kisela 10 maraka, znaci 20 markica ono sto ne pikas da si bio u kafani u bosni.
- muha_sa
- Maharadza
#135 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Logično ali to važi samo za one ovdje koji stvarno imaju tu "prosječnu platu" od nekih ~800KM, dok za ostale (čitaj ogromnu većinu koja radi u privatnom sektoru ili ne radi nikako) ne važi jer nemaju ni približno toliku platu pa im se logično i isplati više u inostranstvu rintati!uglavnomja wrote:ne mozes tako racunati, golo konvertovanje para, najvazniji su troskovi zivota, koliko je 10 maraka u bosni, koliko u danskoj, a koliko u u usa. u norveskoj recimo jedna kafa kosta 10 maraka i kisela 10 maraka, znaci 20 markica ono sto ne pikas da si bio u kafani u bosni.
- supercali
#136 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
ja sam izracunao koliko dobijes na ruke a sad koliko kosta sta gdje je vec druga pricauglavnomja wrote:ne mozes tako racunati, golo konvertovanje para, najvazniji su troskovi zivota, koliko je 10 maraka u bosni, koliko u danskoj, a koliko u u usa. u norveskoj recimo jedna kafa kosta 10 maraka i kisela 10 maraka, znaci 20 markica ono sto ne pikas da si bio u kafani u bosni.
- Danguba
#137 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Shvatite vise jednom, nije bitno koliko zaradjujes nego koliko ti na kraju mjeseca ostane.
-
dječak sa šibicama
#138 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Na onoj vomi sto je koriste za ciscenje javnih wc-a i septickih jama, kazu plata boli glava.sinuhe wrote:Sigurno da je konkurencija žestoka u onom mehanizovanom smećarstvu (kamioni i slično). Tu je teško upasti i tu ima para.
A nije toliko prljav posao, nemas dodira sa fekalijama, jedino sto smrdi
-
izgubljena dusa
#139 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Da imam polozenu C kategoriju, ja bi se javila covjeku pa da vidimo.razonoda wrote:Ja za Bosanca u USA imam posao --vozac da radi od 3 ujutru -do podne 7 dana , Plata 40 000$. Bi li iko radio?
Uz uslov da je ponuda (namjera) ozbiljna.
Nije isto doci negdje i traziti bilo kakav posao, i doci tamo gdje te ceka bilo kakav posao.
Uslovno receno – imas par problema manje
- regulisan status (radnu/boravisnu dozvolu)
- kakvu-takvu zaradu
sve ostalo je do tebe – trazi gdje ima bolje.
Onaj kome je puna kapa svega i zeli da ode, nije u prilici da previse bira.
Radis za male novce na pocetku, a imas vremena da trazis drugo.
U svakom slucaju bolja opcija, nego da pocnes od apsolutne nule.
Godinama trazim nacin da se ispalim odavde. Probala sam i javljanje na konkurse za posao, ne samo u struci, nego i na najnize pozicije u firmama (proizvodna linija, skladiste...)
U Evropi, prednost imaju kandidati iz zemalja clanica EU. Bolje bi mi bilo da zivim u Bugarskoj, bar bi mogla konkurisati za posao
Kako god, uvijek mi nedostaje samo malo bodova, ili naizgled mali uslov da se moja zelja ostvari.
Elem, truhnem ovdje i proklinjem dan kad sam napravila prvi korak po ovoj lijepoj...
- uglavnomja
#140 Re: Njemacka ukinula sve zabrane za one sa HR putovnicom!
Dan prije druge obljetnice hrvatskog članstva u Europskoj uniji, Komisija je do sada primila od pet zemalja članica službene obavjesti da će zadržati ograničenja za hrvatske radnike a još se nisu izjasnile Francuska i Cipar.
Iz Komisiji se u utorak doznaje da su do sada službene obavijesti poslale Austrija, Nizozemska, Velika Britanija, Slovenija i Malta.
ps. hebala ih gramatika
Iz Komisiji se u utorak doznaje da su do sada službene obavijesti poslale Austrija, Nizozemska, Velika Britanija, Slovenija i Malta.
ps. hebala ih gramatika