Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ULTRAK

#126 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by ULTRAK »

dezurni_ucenik wrote:
To je to surovo Bakirovo prorocanstvo o 100 000 radnih mjesta.

Pa ti si dijasporac :lol: :lol: :lol: . Bujrum pasa pa se vrati u Bosnu, pa nam popravljaj statisticke brojeve. Hoces da se mijenjamo ?
Necemo se mjenjati. Ali nemoj pricati bajke. Don't dream dreams. Ti ces tu ostati da nam radis za te arape. I siguran sam da ce te i dobro platiti. :thumbup: Nemoj pisati glupsoti. Znam vrlo dobro kakve su sanse da neko iz BiH dodje ovdje u EU da radi ukoliko nema Hrvatski pasos. Ako poslodavac da posao nekome iz BiH kazna je 25.000 eura. Mora prvo dokazati da nije mogao popuniti tu funkciju evropljaninom a pun kurac ih je u Rumuniji i Bugarskoj koji zele da rade sve zivo za male pare.

Ko moze ovdje doci iz BiH da radi? Moze vrhunski inzinjer elektrotehnike, masinstva, hirurg. Arhitekta nema sanse vec. I mogu svi sa EU pasosom. Sve ostalo je naucna fantastika. Zakonom zabranjeno da Bosanac ovdje radi. Jedino top ljudi mogu ovdje raditi.

U kratko; nemoj sanjati sne kako ces negdje bezati jer nemozes. Ja to znam bolje od tebe. Naravno da se nebih mjenjao. Ali vam zelim sve najbolje i vidim u arapskim investicijama (pogotovo ovim najvecim) sansu za masovna zaposljenja. Kako za gradjevinski sektor kao i za usluge kasnije.

Sto je se bjezalo bjezalo je se. Cak je i Njemacka odmah nakon rata vratila sve Bosance a kamoli da ce vas danas neko primiti. Cim zatrazite azil odmah se salje nazad.
Last edited by ULTRAK on 30/06/2015 13:27, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#127 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by dezurni_ucenik »

Dijasporcicu, idi prosetaj malo. :thumbup:.

Rado bih ti svasta napisao ali necu u banovice. :oops:
Miki123

#128 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Miki123 »

dezurni_ucenik wrote:Dijasporcicu, idi prosetaj malo. :thumbup:.

Rado bih ti svasta napisao ali necu u banovice. :oops:
Pa šta je rekao da nije istina? Bespotrebno vrijeđaš čovjeka.
Ramzess Veliki

#129 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Ramzess Veliki »

Ja mislim da je to sirotinja sakupila para pa ulažu ovdje jer im je sve preskupo u Saudiji i Emiratima, pa kad naprave te šupice eto ih nama da traže posla ... garant su već potpisali da će glasati za Bakira pa možemo očekivati njih sto hiljada.
Deda Kurcoje

#130 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Deda Kurcoje »

ULTRAK wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa ti si dijasporac :lol: :lol: :lol: . Bujrum pasa pa se vrati u Bosnu, pa nam popravljaj statisticke brojeve. Hoces da se mijenjamo ?
Necemo se mjenjati. Ali nemoj pricati bajke. Don't dream dreams. Ti ces tu ostati da nam radis za te arape. I siguran sam da ce te i dobro platiti. :thumbup: Nemoj pisati glupsoti. Znam vrlo dobro kakve su sanse da neko iz BiH dodje ovdje u EU da radi ukoliko nema Hrvatski pasos. Ako poslodavac da posao nekome iz BiH kazna je 25.000 eura. Mora prvo dokazati da nije mogao popuniti tu funkciju evropljaninom a pun kurac ih je u Rumuniji i Bugarskoj koji zele da rade sve zivo za male pare.

Ko moze ovdje doci iz BiH da radi? Moze vrhunski inzinjer elektrotehnike, masinstva, hirurg. Arhitekta nema sanse vec. I mogu svi sa EU pasosom. Sve ostalo je naucna fantastika. Zakonom zabranjeno da Bosanac ovdje radi. Jedino top ljudi mogu ovdje raditi.

U kratko; nemoj sanjati sne kako ces negdje bezati jer nemozes. Ja to znam bolje od tebe. Naravno da se nebih mjenjao. Ali vam zelim sve najbolje i vidim u arapskim investicijama (pogotovo ovim najvecim) sansu za masovna zaposljenja. Kako za gradjevinski sektor kao i za usluge kasnije.

Sto je se bjezalo bjezalo je se. Cak je i Njemacka odmah nakon rata vratila sve Bosance a kamoli da ce vas danas neko primiti. Cim zatrazite azil odmah se salje nazad.
Samo mala korekcija za odraslog covjeka koji radi u inostranstvu: "nebih", "nemozes" se pisu odvojeno, "mjenjati" nije pravilno, vec mijenjati. "U kratko" se pise ukratko. Ovo se uci jos u osnovnoj skoli. Mozda ti je rat prekinuo obrazovanje?
Thorgerson

#131 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Thorgerson »

I evo dezurnih gramaticara. Samo se to cekalo. :-) Koliko vidim covjek zivi vani, ja znam ljude koji zive ovdje 30 godina i sto puta su nepismeniji. Ovaj barem zna sigurno jos jedan-dva jezika pored bosanskog.

I covjek napisa surovu istinu. A to je da ce bosnjaci jos malo ostati u getu. Hrvati vec imaju papire, srbi jos malo. I zato bolje nam je da uzimamo sta nam se nudi. A ne da odbijamo investicije. Mislim one nece biti odbijene, sigurno zato sto nekoliko forumasa palamudi o tome.

I nece te ba vani vise niko. Naravno da ima nacina da odes, ali nisu nimalo lagani. A ovako da se prijavljujes i da trazis posao, sanse da ces ga naci su ti nikakve ili veoma male.

Posao mozes dobiti u onim poslovima gdje oni imaju deficit radne snage. E sad skontaj kakvi su poslovi koje oni nece da rade, ne zele da rade, nisu im isplativi i uopste se ne skoluju vise za iste.

Imas opciju da se udas/ozenis.

Ili da si ekspert strucnjak, doktor, hirurg, inzinjer, programer. A takvi nisu svi. Dakle prosjecna buranija moze samo sanjati o nekom odlasku u inostranstvo.
sinuhe

#132 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by sinuhe »

Thorgerson wrote:
sinuhe wrote:Arapi na Zapadu ulazu u luksuz i da budu vidjeni a ne u finsku tvornicu kartona.
"Luksuzne" kuce u sumi upucuju na muljazu domace klike.
A kakva je to muljaza, ajd pojasni eto nama laicima? :-)

Zar je toliko tesko prihvatiti jbt da negdje postoje ljudi kojima se ova zemlja svidjela? Eto, zasto je to toliko tesko? I da im je ovdje povoljno kupiti kucu. Doce u Evropu, a plus zemlja je vecinski muslimanska i donekle ce se osjecati kao domacini.
Nemam nista protiv. Kupili su zemlju i platili su ljudima velike pare.
Smeta mi kako predstavljaju i ovaj projekt i onaj u Trnovu. Da li ce potencijalni kupci u arapskim zemljama posmatrati ovo(Green Forests luxurious resort) kao luksuz ne znam.
Deda Kurcoje

#133 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Deda Kurcoje »

Image

Samo neka dolaze i samo neka kupuju. Meni je zelja da Bosna jednog dana bude arapska. A, domace stanovnistvo moze da radi kao posluga.
Gojeni H

#134 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Gojeni H »

dezurni_ucenik wrote: A ti ne racunas da ce i Bosnjaci bjezati iz ove vukojebine. Prvi bih ja pobjeg'o odavde, da imam priliku posto vidim da vam je mnogima san da postanemo Kandahar i Damask.
Kuvajcaninu ili Emiracanu je manji kulturni sok kada dodje u grad gdje ima dzamija, hrana slicna libanskoj, ... ali ono sto im je u svoj ovoj prici najbitnije je cinjenica da je Bosna prelijepa, i da od onolikog zelenila na Ilidzi padnu u trans.
Pored toga, zimi za 20 minuta iz grada si na nekoj od planina gdje se mozees skijati. E, to je za ove ljude odlazak na drugu planetu.
Ko god od njih ima para za kucu od 250 milja, taj nije kokuz, a najvjerovatnije nije ni Palestinac.

Kipar im nudi nekakve trajne rezidentne vize ukoliko kupe kuce, francuski gradonacelnik im nudi olaksice prilikom administrativnog rjesavanja gradjevinskih i urbanistickih dozvola ...

Kakva steta moze nastati ukoliko neko kupi kucu u Bosni i dodje 2 puta godisnje? Ne dijeli se drzavljanstvo.
Da bi se napravilo bilo kakvo naselje kamen se nece dovoziti iz Kuvajta. Beton se nece praviti u Emiratima. Krovna gradja se nece dovoziti iz bujnih suma :D Katara.
Gradjevinske firme nece biti iz inostranstva. Firmi koje su specijalizirane za uvodjenje grijanja, klima uredjaja, itd. ima u Bosni ...

Sta je lose u izgradnji naselja za Arape, Ruse, ili gradjane Tonga?
A, sta to moze donijeti Bosni?
calculator

#135 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by calculator »

Deda Kurcoje wrote:Samo neka dolaze i samo neka kupuju. Meni je zelja da Bosna jednog dana bude arapska. A, domace stanovnistvo moze da radi kao posluga.
Potpuno si u pravu. Svi oni koji zagovaraju dolazak Arapa ovdje imaju u genima nasljeđe sluga, robova i sl. potlačenih ljudi. Navika je čudo, nekima i ne treba, ne vrijedi dizati glavu iz tuđe guzice, njegovo govno mu je najslađe
ULTRAK

#136 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by ULTRAK »

Deda Kurcoje wrote:
ULTRAK wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Samo mala korekcija za odraslog covjeka koji radi u inostranstvu: "nebih", "nemozes" se pisu odvojeno, "mjenjati" nije pravilno, vec mijenjati. "U kratko" se pise ukratko. Ovo se uci jos u osnovnoj skoli. Mozda ti je rat prekinuo obrazovanje?
Ja nikada nisam isao u osnovnu skolu u Bosni. Pisem onako kako izgovaram.
ULTRAK

#137 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by ULTRAK »

Thorgerson wrote:I evo dezurnih gramaticara. Samo se to cekalo. :-) Koliko vidim covjek zivi vani, ja znam ljude koji zive ovdje 30 godina i sto puta su nepismeniji. Ovaj barem zna sigurno jos jedan-dva jezika pored bosanskog.

I covjek napisa surovu istinu. A to je da ce bosnjaci jos malo ostati u getu. Hrvati vec imaju papire, srbi jos malo. I zato bolje nam je da uzimamo sta nam se nudi. A ne da odbijamo investicije. Mislim one nece biti odbijene, sigurno zato sto nekoliko forumasa palamudi o tome.

I nece te ba vani vise niko. Naravno da ima nacina da odes, ali nisu nimalo lagani. A ovako da se prijavljujes i da trazis posao, sanse da ces ga naci su ti nikakve ili veoma male.

Posao mozes dobiti u onim poslovima gdje oni imaju deficit radne snage. E sad skontaj kakvi su poslovi koje oni nece da rade, ne zele da rade, nisu im isplativi i uopste se ne skoluju vise za iste.

Imas opciju da se udas/ozenis.

Ili da si ekspert strucnjak, doktor, hirurg, inzinjer, programer. A takvi nisu svi. Dakle prosjecna buranija moze samo sanjati o nekom odlasku u inostranstvo.
Apsolutno tacno. Probao sam za druga naci posao. Drug u Sarajevu zavrsio fax (ne elektrotehniku, medicinu niti mashinstvo vec jedan slabiji fax). Ja sam zvao firme, zvao biroe koji su specijalizirani za zaposljavanje ljudi iz Istocne Evrope. Svugdje je bilo isto. Prvo kazu:"Ima posla za takvu osobu". Onda ja kazem da je osoba iz BiH koja ne pripada EU. Covijek te stavi na cekanje i raspituje se kod sefa; onda ti javlja da je nemoguce.

Mozes dakle samo naci posao kao vrhunski strucnjak u ove 3 branze. Vrhunski elektrotehnicki inzinjer, mashinstvo, hirurg. Sve ostalo je nemoguce.
Danguba

#138 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Danguba »

Oni kada opisuju dzenet uvijek pocnju ''kao ono u Bosni'',
i zato Welcom ljudi...vase je da dodjete sa parama a sve ostalo je nase. :D :bih:
ULTRAK

#139 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by ULTRAK »

Gojeni H wrote:
dezurni_ucenik wrote: A ti ne racunas da ce i Bosnjaci bjezati iz ove vukojebine. Prvi bih ja pobjeg'o odavde, da imam priliku posto vidim da vam je mnogima san da postanemo Kandahar i Damask.
Kuvajcaninu ili Emiracanu je manji kulturni sok kada dodje u grad gdje ima dzamija, hrana slicna libanskoj, ... ali ono sto im je u svoj ovoj prici najbitnije je cinjenica da je Bosna prelijepa, i da od onolikog zelenila na Ilidzi padnu u trans.
Pored toga, zimi za 20 minuta iz grada si na nekoj od planina gdje se mozees skijati. E, to je za ove ljude odlazak na drugu planetu.
Ko god od njih ima para za kucu od 250 milja, taj nije kokuz, a najvjerovatnije nije ni Palestinac.

Kipar im nudi nekakve trajne rezidentne vize ukoliko kupe kuce, francuski gradonacelnik im nudi olaksice prilikom administrativnog rjesavanja gradjevinskih i urbanistickih dozvola ...

Kakva steta moze nastati ukoliko neko kupi kucu u Bosni i dodje 2 puta godisnje? Ne dijeli se drzavljanstvo.
Da bi se napravilo bilo kakvo naselje kamen se nece dovoziti iz Kuvajta. Beton se nece praviti u Emiratima. Krovna gradja se nece dovoziti iz bujnih suma :D Katara.
Gradjevinske firme nece biti iz inostranstva. Firmi koje su specijalizirane za uvodjenje grijanja, klima uredjaja, itd. ima u Bosni ...

Pa Srbima je lose jer dolaze u sve vise inferiurnu poziciju. Ovi sto se bune su Srbi; nemogu vjerovati da postoje Bosnjaci koji bi se bunili ovakvim investicijama.
bingov buraz

#140 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by bingov buraz »

calculator wrote:
Deda Kurcoje wrote:Samo neka dolaze i samo neka kupuju. Meni je zelja da Bosna jednog dana bude arapska. A, domace stanovnistvo moze da radi kao posluga.
Potpuno si u pravu. Svi oni koji zagovaraju dolazak Arapa ovdje imaju u genima nasljeđe sluga, robova i sl. potlačenih ljudi. Navika je čudo, nekima i ne treba, ne vrijedi dizati glavu iz tuđe guzice, njegovo govno mu je najslađe
Prvo ce da pokupuju po Srbiji sta vrijedi,Picoustom i ekipi spadaju gace same cim vide Arape.Da li je i to navika i imaju li ondasnji ljudi u genima naslijedje robova?
Gojeni H

#141 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Gojeni H »

bingov buraz wrote:
calculator wrote:
Prvo ce da pokupuju po Srbiji sta vrijedi,Picoustom i ekipi spadaju gace same cim vide Arape.Da li je i to navika i imaju li ondasnji ljudi u genima naslijedje robova?
:lol: :thumbup:
Drvosjeca iz Dejcica

#142 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Gojeni H wrote:

Ma da nam Dodik ne uzme za zlo. :mrgreen:
JThomas

#143 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by JThomas »

bingov buraz wrote:
calculator wrote:
neovisno o arapima - jeste i imaju.
Gojeni H

#144 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Gojeni H »

JThomas wrote:
bingov buraz wrote:
calculator wrote:
neovisno o arapima - jeste i imaju.
Naravno da imaju.

Sto se nekih, kao ovaj Kurko tice, "pazi, Islam!" bi mozda bila najbolja definicija.
Ali Kemal

#145 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Ali Kemal »

ULTRAK wrote:Ja nikada nisam isao u osnovnu skolu u Bosni. Pisem onako kako izgovaram.
Onda si rodjen pod sretnom zvijezdom 8-)

Da se vratimo na temu, posjeti me na ovu pjesmu

Kad arapi dodju sretna ce se zemlja zvat

ULTRAK

#146 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by ULTRAK »

Sto nebi bilo sreca ako ovi ljudi uloze 4,5 miljardi u Trnovo i 2,5 miljardi u Ilidzu. Ima Sarajevo mnogo velikih problema koje nemoze sam rijesiti. Najveci problem je problem smoga i energije. Lozi se na ugalj itd. To se moze rijesiti jednim projektom obnovljive energije ili savremenijeg rjesenja za grad Sarajevo sto se tice energije. Na taj nacin bi mnogo zdravije bilo tamo zivijeti. A arapi ukoliko se uvuku u BiH, a sve su predispozicije tu da se to zapravo desava, oni ce izgraditi sebi sve sto je potrebno od puteva do rijesenja za smog.
sumirprimus

#147 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by sumirprimus »

A jebte.da neko dodje sa 7 milijardi da se svi fino skinemo bendnemo i pomognemo ako treba....
Gojeni H

#148 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Gojeni H »

sumirprimus wrote:A jebte.da neko dodje sa 7 milijardi da se svi fino skinemo bendnemo i pomognemo ako treba....
Ja mislio malo svratit' do Kladnja. Cuo sam da oni znaju shishe/nargile pravit'. Kad se Arapima propusi, evo Gojenog s nargilama.
On the face of the place.
razonoda

#149 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by razonoda »

Danguba wrote:Oni kada opisuju dzenet uvijek pocnju ''kao ono u Bosni'',
i zato Welcom ljudi...vase je da dodjete sa parama a sve ostalo je nase. :D :bih:
:-) onda.......pare nase a sve ostalo vase. :run:
Danguba

#150 Re: Arapska naselja oko Sarajeva vol 2

Post by Danguba »

razonoda wrote:
Danguba wrote:Oni kada opisuju dzenet uvijek pocnju ''kao ono u Bosni'',
:-) onda.......pare nase a sve ostalo vase. :run:
ne razumijes ti to...na zalost :D :run:
Post Reply