Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
probook

#126 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by probook »

zenit dozic wrote:
probook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbi :-) how yes no :roll:
Pa ubijo četnike, jel to ti ih možda žao :?:

Samo nemoj mitomaniju o 3000 ubijenih civila, fino imaju haški dokumenti koliko je bilo civila, a koliko vojnika i da su zalazje i kravice bile legitimna vojna meta, sve ostalo su nebeske basne, kojima žele opravdati svoju agresiju na suverenu zemlju i svoje zločine i genocid.
Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.
Opetja033

#127 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Opetja033 »

probook wrote:
zenit dozic wrote:
probook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbi :-) how yes no :roll:

Samo nemoj mitomaniju o 3000 ubijenih civila, fino imaju haški dokumenti koliko je bilo civila, a koliko vojnika i da su zalazje i kravice bile legitimna vojna meta, sve ostalo su nebeske basne, kojima žele opravdati svoju agresiju na suverenu zemlju i svoje zločine i genocid.
Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.
Salonac, Haag ga je oslobodio. Necete mu vi suditi.
BHCluster

#128 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by BHCluster »

probook wrote:
zenit dozic wrote:

Sta je radio i kako je radio sve odgovore mozes naci u Haskoj presudi Naseru Oricu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#129 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by KatarinaKosaca »

probook wrote:Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.
Jesi li pisao u Nizozemsku to? Hitno, expresno. Den Haag. "To whom it may concern", obavezno stavi ;-)
zenit dozic

#130 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by zenit dozic »

probook wrote:
zenit dozic wrote:

Pa kako sam i naveo u Hagu su ga oslobodili, a civili su poginuli u razmjeni vatre prilikom borbenih dejstava, a ne kako žele implicirati da ih je Orić lično klao i ostale gluposti, inače bi bio osuđen sigurno..
xenforo

#131 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by xenforo »

BHCluster wrote:
xenforo wrote:
ti si ovde poznat kao dežurni lažov i provokator i to je tvoj cilj, mučki provokator, prava istina je u pozadini je politika i dogovor sa četnicima, A vatra je potpaljena u Srebrenici gdje je staničnom Odjelu policije Skelani jedan mještanin prijavio da su nepoznate osobe, na napuštenoj kući u mjestu Rešagići, u općini Srebrenica, ispisali grafite "Smrt Naseru Oriću", "11. juli pobjeda".
Mozes li to svoje dokazati?
evo tutkume http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... est/124529
BHCluster

#132 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by BHCluster »

xenforo wrote:
BHCluster wrote:
xenforo wrote: ti si ovde poznat kao dežurni lažov i provokator i to je tvoj cilj, mučki provokator, prava istina je u pozadini je politika i dogovor sa četnicima, A vatra je potpaljena u Srebrenici gdje je staničnom Odjelu policije Skelani jedan mještanin prijavio da su nepoznate osobe, na napuštenoj kući u mjestu Rešagići, u općini Srebrenica, ispisali grafite "Smrt Naseru Oriću", "11. juli pobjeda".
Mozes li to svoje dokazati?
evo tutkume http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... est/124529
Da si koristio neku presudu kao dokaz haj eto ali neki clanak i to sa bljesaka. :lol: Mislim to sto si napisao o meni?
Last edited by BHCluster on 23/06/2015 19:08, edited 1 time in total.
zenit dozic

#133 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by zenit dozic »

supercali wrote:da se moj neko ukopava ove godine u srebrenici orica bi pokopali ako ne za par dana pokopali bi ga sljedece godine u potocarima

jbg kako smo mi debilan narod za ne povjerovati

al smo mi jos gori sto nismo odjebali ove majke srebrenice tipa one sto ima stanove kuce klince palce i traziti one koje nemaju haman da jedu a kamoli da imaju plate ili sta vec po 2-3 hiljade maraka
Orić svake godine postroji 28 diviziju, to jest preživjele srebreničane, tako da mani se priče da ga narod ne voli i ne podržava.

Drugo općepoznato je gdje lik živi i kuda se kreće, pa ustani sa tastature i rokni ga mudonja, pusti se šuplje.

A bolje biti debil nego četnik i genocidaš i veličat usranog đenerala.
supercali

#134 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by supercali »

zenit dozic wrote:
Orić svake godine postroji 28 diviziju, to jest preživjele srebreničane, tako da mani se priče da ga narod ne voli i ne podržava.

Drugo općepoznato je gdje lik živi i kuda se kreće, pa ustani sa tastature i rokni ga mudonja, pusti se šuplje.

papak procitaj fino sta sam napisao
sta ga imam rokati kad me ne zanima uopste
kazem da se moj neko pokopava u srebrenici ove godine onda bi i on bio pokopan

to da li ga ljudi vole ili ne vole ne zanima me njihova stvar
samo je debilno da ti je vazniji jedan oric nego sin otac brat ili ko vec koji se za manje od mjesec dana pokopava a zlocin se dogodio prije 20 godina
xenforo

#135 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by xenforo »

BHCluster wrote:
Mislim to sto si napisao o meni?
Zar treba o tebi nešto pisat, sam sebe govoriš, nego znaš šta ćeš ratnu zastavu i međ đenetske hurije hašar napravit KKKAAABBBOOOOOMMM
It_is_a_Leclerc

#136 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by It_is_a_Leclerc »

Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.
Ne smije se, i to bih potcrtao, kosti ubijenih ljudi bacati na stol kao ucjena za slobodu Nasera Orića. Ne može jer Bošnjaci nisu takav narod. Kraj i tačka.

Ovo je kontraproduktivno, daje političku dimenziju jednom događaju koji je ne bi smio imati. Pravi odgovor na provokacije iz Beograda bi bio najveći skup dosad, Bošnjaka iz cijelog svijeta, sa našim inostranim prijateljima koji su najavili dolazak. Da dostojanstveno pokopamo one koji se ukopavaju. I odatle pošaljemo poruku jedinstva. Nažalost, instiktivna nepromišljenosti Sadika Ahmetovića i društva samo je dodatno fragmentirala bošnjačku javnost po ovom pitanju.
zenit dozic

#137 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by zenit dozic »

supercali wrote:
zenit dozic wrote:

papak procitaj fino sta sam napisao
sta ga imam rokati kad me ne zanima uopste
kazem da se moj neko pokopava u srebrenici ove godine onda bi i on bio pokopan

to da li ga ljudi vole ili ne vole ne zanima me njihova stvar
samo je debilno da ti je vazniji jedan oric nego sin otac brat ili ko vec koji se za manje od mjesec dana pokopava a zlocin se dogodio prije 20 godina
Inače bi ga rokno :D
djesi kad trba povratnike braniti, predpostavljam gledaš reprizu Rambo 3 sa viljuškom u ruci :lol:
Bolje biti papak nego mudonja iza tastature :zzzz:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#138 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by stetoskop »

A ne znam koji ga je đavo gonio da ide u Švicarsku ili bilo gdje van teritorije FBiH, ako zna da je srbija preko interpola raspisala potjernicu za njim.
I sada trebaju ispaštati porodice stradalih u genocidu i dušama odgađati smiraj.
supercali

#139 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by supercali »

zenit dozic wrote:
djesi kad trba povratnike braniti, predpostavljam gledaš reprizu Rambo 3 sa viljuškom u ruci :lol:
a da procitas ispod te podebljane recenice?

jbt kako si ogranicen uzimas samo ono sto tebi odgovara a da i ne procitas ostalo
Pivo

#140 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Pivo »

bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.
Da je medjunarodnoj zajednici stalo do nas ovih dzenaza ne bi ni bilo.Zato sta god Srebrenicani da odluce ja licno cu ih uvijek podrzavati ako im to ista znaci.
Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.
bosan

#141 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by bosan »

Pivo wrote:
bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.
Da je medjunarodnoj zajednici stalo do nas ovih dzenaza ne bi ni bilo.Zato sta god Srebrenicani da odluce ja licno cu ih uvijek podrzavati ako im to ista znaci.
Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.
Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .
mg

#142 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by mg »

It_is_a_Leclerc wrote:Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.
Ne smije se, i to bih potcrtao, kosti ubijenih ljudi bacati na stol kao ucjena za slobodu Nasera Orića. Ne može jer Bošnjaci nisu takav narod. Kraj i tačka.

Ovo je kontraproduktivno, daje političku dimenziju jednom događaju koji je ne bi smio imati. Pravi odgovor na provokacije iz Beograda bi bio najveći skup dosad, Bošnjaka iz cijelog svijeta, sa našim inostranim prijateljima koji su najavili dolazak. Da dostojanstveno pokopamo one koji se ukopavaju. I odatle pošaljemo poruku jedinstva. Nažalost, instiktivna nepromišljenosti Sadika Ahmetovića i društva samo je dodatno fragmentirala bošnjačku javnost po ovom pitanju.
Osobno smatram Nasera herojem, ali se u potpunosti slažem sa tobom. Ovo je sad preraslo u političku igru, u kojoj se kosti žrtava koriste na način da mi je muka. Srebrenica je tragedija čitavog svijeta, a mi ovdje imamo dužnost da sačuvamo dostojanstvo i da ne licitiramo sa svim ko najveći šljam.
Sanjarko

#143 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Sanjarko »

bosan wrote:
Pivo wrote:
Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .
:thumbup:

Image
zenit dozic

#144 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by zenit dozic »

supercali wrote:
zenit dozic wrote:
a da procitas ispod te podebljane recenice?

jbt kako si ogranicen uzimas samo ono sto tebi odgovara a da i ne procitas ostalo
Vidi se ko je ograničan, upadaš ko padobranac, sa spikom ja bi ovo ono, ovaj narod je ovakav i onakav :-) ja sam ovaki i onaki :run:
Hadzi Lojo

#145 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Hadzi Lojo »

Opce poznato da su cetnici jos na pocetku rata u Hrvatskoj poginule hrvatske civile nozevima masakrirali i prikazivali kao nevine srpske zrtve. To se sve desavalo u Vukovaru i Slavoniji. To je trajalo dok ih hrvatska TV nije provalila, jer su neke zrtve bile prepoznate od njihove familije.
supercali

#146 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by supercali »

:-)

cuj padobranac
a to se ne smije iznijeti svoje misljenje bez petljanja u tudje postove?

ma ja ti se sigurno vodis onom izjavom kome mi da se prilagodjavamo
vi cete samo bahato jer ste tako naucili

a narod i jeste glup do bola
to nije tesko zakljuciti
Danguba

#147 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by Danguba »

bosan wrote:
Ovo moram i ja :thumbup:
problemnatravunu

#148 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by problemnatravunu »

Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo neko imalo relevantan izjavio! :shock:
zateznistub

#149 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by zateznistub »

It_is_a_Leclerc wrote:Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.

Aferim!
artime

#150 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima

Post by artime »

Ko je mogao ovo narediti? I sve pokusavam ali ne mogu da skontam kako sva rodbina zrtava mogla jednoglasno da se sloze :?
Post Reply