Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.zenit dozic wrote:Pa ubijo četnike, jel to ti ih možda žaoprobook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbihow yes no
![]()
Samo nemoj mitomaniju o 3000 ubijenih civila, fino imaju haški dokumenti koliko je bilo civila, a koliko vojnika i da su zalazje i kravice bile legitimna vojna meta, sve ostalo su nebeske basne, kojima žele opravdati svoju agresiju na suverenu zemlju i svoje zločine i genocid.
Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
-
probook
#126 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
- Opetja033
#127 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Salonac, Haag ga je oslobodio. Necete mu vi suditi.probook wrote:Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.zenit dozic wrote:Pa ubijo četnike, jel to ti ih možda žaoprobook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbihow yes no
![]()
Samo nemoj mitomaniju o 3000 ubijenih civila, fino imaju haški dokumenti koliko je bilo civila, a koliko vojnika i da su zalazje i kravice bile legitimna vojna meta, sve ostalo su nebeske basne, kojima žele opravdati svoju agresiju na suverenu zemlju i svoje zločine i genocid.
- BHCluster
#128 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Sta je radio i kako je radio sve odgovore mozes naci u Haskoj presudi Naseru Oricu.probook wrote:Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.zenit dozic wrote:Pa ubijo četnike, jel to ti ih možda žaoprobook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbihow yes no
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#129 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Jesi li pisao u Nizozemsku to? Hitno, expresno. Den Haag. "To whom it may concern", obavezno staviprobook wrote:Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.
-
zenit dozic
#130 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Pa kako sam i naveo u Hagu su ga oslobodili, a civili su poginuli u razmjeni vatre prilikom borbenih dejstava, a ne kako žele implicirati da ih je Orić lično klao i ostale gluposti, inače bi bio osuđen sigurno..probook wrote:Pa ako je i 10 treba odgovarati. Svako ko je i 1 civila ubio treba biti osudjen.zenit dozic wrote:Pa ubijo četnike, jel to ti ih možda žaoprobook wrote:Naser "heroj" nije nikoga ubio, zapravo to je sve bilo u odbrani i u borbihow yes no
![]()
-
xenforo
#131 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
evo tutkume http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... est/124529BHCluster wrote:Mozes li to svoje dokazati?xenforo wrote:ti si ovde poznat kao dežurni lažov i provokator i to je tvoj cilj, mučki provokator, prava istina je u pozadini je politika i dogovor sa četnicima, A vatra je potpaljena u Srebrenici gdje je staničnom Odjelu policije Skelani jedan mještanin prijavio da su nepoznate osobe, na napuštenoj kući u mjestu Rešagići, u općini Srebrenica, ispisali grafite "Smrt Naseru Oriću", "11. juli pobjeda".BHCluster wrote:Sve objasnjeno za dezurne pljuvache:
Ćamil Duraković: Hapšenjem Orića situacija je eskalirala i to je razlog za odgađanje dženaze
- BHCluster
#132 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Da si koristio neku presudu kao dokaz haj eto ali neki clanak i to sa bljesaka.xenforo wrote:evo tutkume http://www.bljesak.info/rubrika/vijesti ... est/124529BHCluster wrote:Mozes li to svoje dokazati?xenforo wrote: ti si ovde poznat kao dežurni lažov i provokator i to je tvoj cilj, mučki provokator, prava istina je u pozadini je politika i dogovor sa četnicima, A vatra je potpaljena u Srebrenici gdje je staničnom Odjelu policije Skelani jedan mještanin prijavio da su nepoznate osobe, na napuštenoj kući u mjestu Rešagići, u općini Srebrenica, ispisali grafite "Smrt Naseru Oriću", "11. juli pobjeda".
Last edited by BHCluster on 23/06/2015 19:08, edited 1 time in total.
-
zenit dozic
#133 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Orić svake godine postroji 28 diviziju, to jest preživjele srebreničane, tako da mani se priče da ga narod ne voli i ne podržava.supercali wrote:da se moj neko ukopava ove godine u srebrenici orica bi pokopali ako ne za par dana pokopali bi ga sljedece godine u potocarima
jbg kako smo mi debilan narod za ne povjerovati
al smo mi jos gori sto nismo odjebali ove majke srebrenice tipa one sto ima stanove kuce klince palce i traziti one koje nemaju haman da jedu a kamoli da imaju plate ili sta vec po 2-3 hiljade maraka
Drugo općepoznato je gdje lik živi i kuda se kreće, pa ustani sa tastature i rokni ga mudonja, pusti se šuplje.
A bolje biti debil nego četnik i genocidaš i veličat usranog đenerala.
- supercali
#134 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
papak procitaj fino sta sam napisaozenit dozic wrote:
Orić svake godine postroji 28 diviziju, to jest preživjele srebreničane, tako da mani se priče da ga narod ne voli i ne podržava.
Drugo općepoznato je gdje lik živi i kuda se kreće, pa ustani sa tastature i rokni ga mudonja, pusti se šuplje.
sta ga imam rokati kad me ne zanima uopste
kazem da se moj neko pokopava u srebrenici ove godine onda bi i on bio pokopan
to da li ga ljudi vole ili ne vole ne zanima me njihova stvar
samo je debilno da ti je vazniji jedan oric nego sin otac brat ili ko vec koji se za manje od mjesec dana pokopava a zlocin se dogodio prije 20 godina
-
xenforo
#135 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Zar treba o tebi nešto pisat, sam sebe govoriš, nego znaš šta ćeš ratnu zastavu i međ đenetske hurije hašar napravit KKKAAABBBOOOOOMMMBHCluster wrote:
Mislim to sto si napisao o meni?
- It_is_a_Leclerc
#136 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.
Ne smije se, i to bih potcrtao, kosti ubijenih ljudi bacati na stol kao ucjena za slobodu Nasera Orića. Ne može jer Bošnjaci nisu takav narod. Kraj i tačka.
Ovo je kontraproduktivno, daje političku dimenziju jednom događaju koji je ne bi smio imati. Pravi odgovor na provokacije iz Beograda bi bio najveći skup dosad, Bošnjaka iz cijelog svijeta, sa našim inostranim prijateljima koji su najavili dolazak. Da dostojanstveno pokopamo one koji se ukopavaju. I odatle pošaljemo poruku jedinstva. Nažalost, instiktivna nepromišljenosti Sadika Ahmetovića i društva samo je dodatno fragmentirala bošnjačku javnost po ovom pitanju.
Ne smije se, i to bih potcrtao, kosti ubijenih ljudi bacati na stol kao ucjena za slobodu Nasera Orića. Ne može jer Bošnjaci nisu takav narod. Kraj i tačka.
Ovo je kontraproduktivno, daje političku dimenziju jednom događaju koji je ne bi smio imati. Pravi odgovor na provokacije iz Beograda bi bio najveći skup dosad, Bošnjaka iz cijelog svijeta, sa našim inostranim prijateljima koji su najavili dolazak. Da dostojanstveno pokopamo one koji se ukopavaju. I odatle pošaljemo poruku jedinstva. Nažalost, instiktivna nepromišljenosti Sadika Ahmetovića i društva samo je dodatno fragmentirala bošnjačku javnost po ovom pitanju.
-
zenit dozic
#137 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Inače bi ga roknosupercali wrote:papak procitaj fino sta sam napisaozenit dozic wrote:
Orić svake godine postroji 28 diviziju, to jest preživjele srebreničane, tako da mani se priče da ga narod ne voli i ne podržava.
sta ga imam rokati kad me ne zanima uopste
kazem da se moj neko pokopava u srebrenici ove godine onda bi i on bio pokopan
to da li ga ljudi vole ili ne vole ne zanima me njihova stvar
samo je debilno da ti je vazniji jedan oric nego sin otac brat ili ko vec koji se za manje od mjesec dana pokopava a zlocin se dogodio prije 20 godina
djesi kad trba povratnike braniti, predpostavljam gledaš reprizu Rambo 3 sa viljuškom u ruci
Bolje biti papak nego mudonja iza tastature
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#138 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
A ne znam koji ga je đavo gonio da ide u Švicarsku ili bilo gdje van teritorije FBiH, ako zna da je srbija preko interpola raspisala potjernicu za njim.
I sada trebaju ispaštati porodice stradalih u genocidu i dušama odgađati smiraj.
I sada trebaju ispaštati porodice stradalih u genocidu i dušama odgađati smiraj.
- supercali
#139 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
a da procitas ispod te podebljane recenice?zenit dozic wrote:
Inače bi ga rokno![]()
djesi kad trba povratnike braniti, predpostavljam gledaš reprizu Rambo 3 sa viljuškom u ruci![]()
jbt kako si ogranicen uzimas samo ono sto tebi odgovara a da i ne procitas ostalo
-
Pivo
#140 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.
Da je medjunarodnoj zajednici stalo do nas ovih dzenaza ne bi ni bilo.Zato sta god Srebrenicani da odluce ja licno cu ih uvijek podrzavati ako im to ista znaci.
- bosan
#141 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .Pivo wrote:Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.
Da je medjunarodnoj zajednici stalo do nas ovih dzenaza ne bi ni bilo.Zato sta god Srebrenicani da odluce ja licno cu ih uvijek podrzavati ako im to ista znaci.
-
mg
#142 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Osobno smatram Nasera herojem, ali se u potpunosti slažem sa tobom. Ovo je sad preraslo u političku igru, u kojoj se kosti žrtava koriste na način da mi je muka. Srebrenica je tragedija čitavog svijeta, a mi ovdje imamo dužnost da sačuvamo dostojanstvo i da ne licitiramo sa svim ko najveći šljam.It_is_a_Leclerc wrote:Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.
- Sanjarko
#143 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
bosan wrote:Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .Pivo wrote:Poenta je u tome da se ovom i slicnim odlukama umanjuje simbolicka vrijednost genocida. Kvalifikovanjem zlocina u Srebrenici terminom genocid, on prestaje biti samo pitanje mene, tebe, Munire, Camila, Srebrenicana pa cak i Bosnjaka. To postaje pitanje covjecanstva. Neprimjereno ga je kao takvog koristiti u dnevno-politicke svrhe i sasvim je nebitno da li se radi o Naseru ili bilo kome drugom. Srebrenica je dosta veca od svakoga pojedinacno. U tom pogledu sasvim je nebitan stav samih zrtava, iako mi je jasno da to vrlo ruzno zvuci.bosan wrote:Ako je za Srebrenicane Naser heroj sta se mi koji nismo Srebrenicani imamo kofrcit.Ljudi imaju pravo da odgode dzenazu , to su njihovi mrtvi . Ako imaju razlog a ocito da imaju onda sta tu mi imamo nesto komentarisat ili sta ce reci medjunarodna zajednica.Nabit medjunarodnu zajednicu na kurac.

-
zenit dozic
#144 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Vidi se ko je ograničan, upadaš ko padobranac, sa spikom ja bi ovo ono, ovaj narod je ovakav i onakavsupercali wrote:a da procitas ispod te podebljane recenice?zenit dozic wrote:
Inače bi ga rokno![]()
djesi kad trba povratnike braniti, predpostavljam gledaš reprizu Rambo 3 sa viljuškom u ruci![]()
jbt kako si ogranicen uzimas samo ono sto tebi odgovara a da i ne procitas ostalo
-
Hadzi Lojo
#145 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Opce poznato da su cetnici jos na pocetku rata u Hrvatskoj poginule hrvatske civile nozevima masakrirali i prikazivali kao nevine srpske zrtve. To se sve desavalo u Vukovaru i Slavoniji. To je trajalo dok ih hrvatska TV nije provalila, jer su neke zrtve bile prepoznate od njihove familije.
- supercali
#146 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
cuj padobranac
a to se ne smije iznijeti svoje misljenje bez petljanja u tudje postove?
ma ja ti se sigurno vodis onom izjavom kome mi da se prilagodjavamo
vi cete samo bahato jer ste tako naucili
a narod i jeste glup do bola
to nije tesko zakljuciti
- Danguba
#147 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ovo moram i jabosan wrote:
Nasera Orica su uhapsili po zahtjevu izvrsioca genocida. U tome je problem . Srbija je pocinila genocid u Srebrenici i hiljade drugih zlocina po Bosni i Hercegovini. Ako neko od nas treba da odgovara pred sudom onda zna se ko je nadlezan za to : Sud za ratne zlocine u Haagu ili sud BiH. A ne sud drzave koja je ucestvovala u genocidu i plus predsjednik te drzave je cetnicki vojvoda a predsjednik vlade pucao po Sarajevu i pitaj Boga gdje jos.I sad ce nam puno znacit da jedan cetnik dodje koji bi ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina. Sigurno ce i zivima i mrtvima biti drago sto je on tu .
- problemnatravunu
#148 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ja ne mogu da vjerujem da je ovo neko imalo relevantan izjavio!Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
- zateznistub
#149 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Aferim!It_is_a_Leclerc wrote:Srebrenica je dio bošnjačke nacionalne memorije. Ona pripada svim Bošnjacima, a ni grupi ljudi u Organizacionom odboru. To je vrlo bitno reći.
-
artime
#150 Re: Ako Orić ne bude pušten na slobodu, odgađa se dženaza u Potočarima
Ko je mogao ovo narediti? I sve pokusavam ali ne mogu da skontam kako sva rodbina zrtava mogla jednoglasno da se sloze