Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post Reply
insomnia78

#126 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
animals wrote: Ajde majke ti, ove ustase pobise sve zivo..
i ova djecica i njihovi roditelji..
navedi mi i jedan zlocin koje su tkzv. danasnje ustase napravile bilo gdje..
Recimo Ahmići.
Ma jok, ba
Vidis da su isto ko i ravnogorci, bezopasno folklorno drustvo
Kitrona

#127 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote: Ako pocinje sa "za dom spremni" poput otiginalne, jesu

Kao što rekoh... sasvim je svejedno. "Psi laju, karavane prolaze"
animals

#128 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

Pa samo idem tvojom logikom. Ja ti kažem cijela njegova ikonografija i navodim ti kontra primjer o vehabiji. Ti naravno nemaš nikakav argument u svoju korist. I svi Hrvati, hvala Bogu, nisu ustaše niti podržavaju Thomsona.
Po tebi su ustase svi koji slusaju Thompsona..
ustase ne postoje, niti su dozvoljena ikakva njihova obiljezja u Hrvatskoj..
ove slicice samo jos postoje u dijaspori ..
Chisum

#129 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Chisum »

animals wrote:
Chisum wrote:
animals wrote:
Ne mislim da je Thopmson ustasa, jer ustase ne postoje..
postoje djeca koja obuku tu ikonografiju, jer su nesvjesni sta je to..
ne postoje ustaska udruzenja u hrvatskoj niti sta slicno..
Thompson je Hrvatski branitelj, koji je branio Hrvatsku drzavu, ali ustasa nikako..
Pa ja svo vrijeme govorim da su djeca kriva, majku im djeciju...

Image

Obukli uniforme, pa jos natjerali i roditelje da urade isto. Vidi se da je ljudima neugodno.
Ajde majke ti, ove ustase pobise sve zivo..
Djecica mala slatka. Kakvi zlocini. Samo naprijed.
Kitrona

#130 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote:
insomnia78 wrote: Ako pocinje sa "za dom spremni" poput otiginalne, jesu
Ne počinje, naravno. Ova pjesma je nastala u najgorim trenicima ovog grada i nema nikakve veze sa Čavoglavama osim melodije.
Znam ba :thumbup:
Eh... riječi su gotovo identične sa iznimkom da se umjesto "Čavoglave" spominje Sarajevo i naravno izostavljen je "sv. Ilija".
Drvosjeca iz Dejcica

#131 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

animals wrote:
Pa samo idem tvojom logikom. Ja ti kažem cijela njegova ikonografija i navodim ti kontra primjer o vehabiji. Ti naravno nemaš nikakav argument u svoju korist. I svi Hrvati, hvala Bogu, nisu ustaše niti podržavaju Thomsona.
Zvanično, isto kao i zastave ISIL-a pa se i jedne i druge tu i tamo pojave s vremena an vrijeme. Ustaški simboli po HR a zastave ISIL-a u Gornjoj Maoči. :oops:
animals

#132 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

Recimo Ahmići.
Zlocin u Ahmicima nisu ustase pocinili..
pitaj normalne Hrvate iz Lasvanske za profil ti koji su to napravili..
opet lupas..
Kitrona

#133 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote:
Recimo Ahmići.
Ma jok, ba
Znam da vam je teško ali dok god nisu agresivni morat ćete se naviknuti na pluralizam mišljenja. Totalitarna društva koja su prorpisivala što je primjereno i kako se smije pričati, nositi misliti(da u SFRJ je postojao zakon koji je kažnjavao razmišljanje) - su prošlost.

Nije da ih branim, ali dok nisu agresivni - ne može ih se zabranjivati. U tom smislu podržavam američki koncept dmeokracije, tamo crni policajci soiguravaju skupove KKK-a.
animals

#134 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

animals wrote:
Zvanično, isto kao i zastave ISIL-a pa se i jedne i druge tu i tamo pojave s vremena an vrijeme. Ustaški simboli po HR a zastave ISIL-a u Gornjoj Maoči. :oops:
Ustaske zastave nema po HR..a zastave dalekoistocni vjerski organizacija ima po BIH..
Kitrona

#135 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Kitrona wrote:
insomnia78 wrote:
Recimo Ahmići.
Ma jok, ba
Znam da vam je teško ali dok god nisu agresivni morat ćete se naviknuti na pluralizam mišljenja. Totalitarna društva koja su prorpisivala što je primjereno i kako se smije pričati, nositi misliti(da u SFRJ je postojao zakon koji je kažnjavao razmišljanje) - su prošlost.

Nije da ih branim, ali dok nisu agresivni - ne može ih se zabranjivati. U tom smislu podržavam američki koncept demokracije, tamo crni policajci osiguravaju skupove KKK-a.
Kitrona

#136 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Kitrona wrote:
Kitrona wrote:
insomnia78 wrote:
Recimo Ahmići.
Ma jok, ba

Nije da ih branim, ali dok nisu agresivni - ne može ih se zabranjivati. U tom smislu podržavam američki koncept demokracije, tamo crni policajci osiguravaju skupove KKK-a.
[/quote]
insomnia78

#137 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Kitrona wrote:Eh... riječi su gotovo identične sa iznimkom da se umjesto "Čavoglave" spominje Sarajevo i naravno izostavljen je "sv. Ilija".
"Čavoglave" počinju povikom "za dom spremni"
Podsjeti me ciji ono to bi pozdrav, il' da se pravimo da se radi o slucajnosti
Drvosjeca iz Dejcica

#139 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

animals wrote: Ustaske zastave nema po HR..a zastave dalekoistocni vjerski organizacija ima po BIH..
Zastava ili znakovlje jedno te isto. Svrati na neki koncertv Thomsona i eto možeš vidjeti ustaške simbole i zastavu. A i po Hrvatskoj možeš vidjeti na mnogim mjestima slova U ispisana sprejom i sličnu ikonografiju koju niko ne uklanja. :oops:

Dalekoistočnih vjerskih organizacija... :lol: :lol: :lol: :lol: ISIL nije vjerska organizacija.
animals

#140 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

insomnia78 wrote:
Kitrona wrote:Eh... riječi su gotovo identične sa iznimkom da se umjesto "Čavoglave" spominje Sarajevo i naravno izostavljen je "sv. Ilija".
Cavoglave je pjesma Hrvatska domoljubna, simbol otpora protiv Srpskog agresora..
isto kao mnoge Bosnjacke..
Kitrona

#141 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

insomnia78 wrote:
I to je kontradiktorna tema u Hravtskoj. Pozdrav "Za dom" se spominje davno prije 2. svjetskog rata. Još u 19. stoljeću.

Evo šta piše srpska wikipedija:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Za_dom_spremni
Drvosjeca iz Dejcica

#142 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Kitrona wrote: Znam da vam je teško ali dok god nisu agresivni morat ćete se naviknuti na pluralizam mišljenja. Totalitarna društva koja su prorpisivala što je primjereno i kako se smije pričati, nositi misliti(da u SFRJ je postojao zakon koji je kažnjavao razmišljanje) - su prošlost.

Nije da ih branim, ali dok nisu agresivni - ne može ih se zabranjivati. U tom smislu podržavam američki koncept dmeokracije, tamo crni policajci soiguravaju skupove KKK-a.
Nemaš ti blage veze već bezveze brljaviš. Na pola države imaš zakon koji društvene mreže i forume svrstava u javno mjesto i po tom zakonu (kao verbalni delikt u SFRJ) ljude već privode i kažnjavaju samo ako neko iznese svoje mišljenje i stav. Taj dio je D. Čović nazvao boljim dijelom BiH prije dviej godine. :oops: Ako je američki koncept demokratije dobar zašto se evo nedavno i još i danas bune američki crnci. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 16/06/2015 21:47, edited 1 time in total.
Kitrona

#143 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Kitrona wrote:
Kitrona wrote:
Recimo Ahmići.
Ma jok, ba

animals

#144 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by animals »

animals wrote: Ustaske zastave nema po HR..a zastave dalekoistocni vjerski organizacija ima po BIH..
Zastava ili znakovlje jedno te isto. Svrati na neki koncertv Thomsona i eto možeš vidjeti ustaške simbole i zastavu. A i po Hrvatskoj možeš vidjeti na mnogim mjestima slova U ispisana sprejom i sličnu ikonografiju koju niko ne uklanja. :oops:

Dalekoistočnih vjerskih organizacija... :lol: :lol: :lol: :lol: ISIL nije vjerska organizacija.
Ne, ISIL je komunisticka organizacija koja kolje ljude uz povike Zivjela partija..
je sta je nego vjerska..
U zadnjem ratu su ratovali Hrvati a ne ustase..
insomnia78

#145 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by insomnia78 »

Nisam ni sumnjao :lol:

I "svastika" je takodje regularni simbol koristen mnogo prije nacista

Ja vam price
Nisam fasista, cetnik, ustasa, handzarovac, rasista ali... :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#146 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Kitrona wrote:
insomnia78 wrote:
I to je kontradiktorna tema u Hravtskoj. Pozdrav "Za dom" se spominje davno prije 2. svjetskog rata. Još u 19. stoljeću.

Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina. :oops:
Bodkin

#147 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

dakle ZDS je ipak univerzalni pozdrav mira?
Kitrona

#148 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Kitrona »

Kitrona wrote: Znam da vam je teško ali dok god nisu agresivni morat ćete se naviknuti na pluralizam mišljenja. Totalitarna društva koja su prorpisivala što je primjereno i kako se smije pričati, nositi misliti(da u SFRJ je postojao zakon koji je kažnjavao razmišljanje) - su prošlost.

Nemaš ti blage veze već bezveze brljaviš. Na pola države imaš zakon koji društvene mreže i forume svrstava u javno mjesto i po tom zakonu (kao verbalni delikt u SFRJ) ljude već privode i kažnjavaju samo ako neko iznese svoje mišljenje i stav. Taj dio je D. Čović nazvao boljim dijelom BiH prije dviej godine. :oops: Ako je američki koncept demokratije dobar zašto se evo nedavno i još i danas bune američki crnci. :oops:
A kako ti to zamišljaš idealnu demokraciju - tako što se nitko ne buni?! I da li zato što ne smiju ili zato što žive u Utopiji.

Opet iz tebe izbija totalitarizam i uravnilovka gdje svi žive i pričaju ono što je dozvoljeno i tako razmišljaju. O tome koji je sistem bilji usporedi SFRJ u kojoj se nitko nikad nije bunio i USA, pa se kod njih nitko nije iznenadio što su ih susjedi poklali.
JohnnyS

#149 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by JohnnyS »

Da se razumijemo, ja ne opravdavam ZDS na početku Čavoglava, ali treba to staviti u kontekst vremena kad je pjesma na stala. Pa u to vrijeme je i najveći prijatelj Bosne i Hercegovine i najveći antifašist s ovih prostora nakon Tita, Stipe Mesić, govorio kako je Hrvatska u 2sr dva puta pobijedila, prvi put 1941., a drugi put 1945. Pa kad je jedan Stipe Mesić na čiji se spomen izlilo hektolitre sperme na ovom forumu smatrao onomad da je Hrvatska pobijedila 1941. što onda očekivati od jednog neukog momka iz vukojebine.
Bodkin

#150 Re: Kukasti krst u Splitu/ Uzroci ovih pojava u Hrvatskoj

Post by Bodkin »

Kitrona wrote:

Pa dobro ako je tako što se onda bunite kada mi nazivamo Selam (mir s tobom), pozdrav star par hiljada godina. :oops:
ti jos ludji :shock: selam i ZDS poredis
Post Reply