artime wrote:Ovo je istina.
Šta je istina? Da svaka porodica uzme po jednu Romsku pa javi kako im je. I to piše žena koja priziva prije par mjeseci na ovom istom forumu kristalnu noć muslimanima, misleći pri tom na Bošnjake, i ti joj lajkaš. Ljudi nemaju da prežive, a ne da uzimaju cijele porodice Romske ili neke druge. Romi su poseban narod, u genetskom kodu u ponašanju, načinu življenja, to ne znači da su gori od nas, samo su drugačiji. Spomenuo si hispanose. Na primjer oni u nekim zemljama na sex gledaju i tako se ponašaju potpuno drugačije nego "mi". To , opet ne znači da su gori, ako su drugačiji. I nemoj ti, molim te, bar si ti pametan čovjek lajkati fašisoidne postove.
artime wrote:Ali po mom misljenju nije sada sto je to IN ili moderno, nego zato sto svako krece od sebe. Koja je slucajnost sto smo rodjeni bas u bijelog balkanskoj porodici, a ne u romskoj. Svako se moze naci na njihovom mjestu. Zato ne treba lako osudjivati.Svakako smo donji u ovoj drzavi. Cijeli zivot smo neka podrasa. Zamisli kako je romima. Niko ih nece iz razloga vec navedenih.
ALi opet sta mi znamo. Romi su vrhunac druge "rase" kod nas.
Na guardianu vijest negdje u Americi policajac upucao nenaoruzanog covjeka u glavu. Ovaj jedva ostao ziv, ako je uopste prezivio dosad.. I onda dole skrolas vijest i procitas da je HispanicOno sve ti je jasno, u vecini slucajeva... definitivno postoji ta moralna vertikala koju svi mi licemjerno (ne nuzno negativno, it is what it is filozofija) isticemo.
Ali sve je to vjestacki nametnuto. Zamislite nas u prirodi sa tim istim rasama. Mislim da bi naglasak bio na prezivljavanju, a ne po izgledu, boji koze itd.