V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
SmokingMan

#126 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by SmokingMan »

Image
and

#127 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by and »

interesantna situacija u srbiji vezana za rezoluciju.
srbija hoće u eu i nato.u eu rezolucija već postoji.i oni su u srbiji donijeli rezoluciju u kojoj su izbjegli riječ genocid,iako njihov pravni zastupnik varadi kaže da je činjenica i da tako piše u presudi da je bio genocid.kaže da piše da srbija nema ništa sa tim i da se njih ne tiče,a u isto vrijeme srbija zaobilazeći propise i pravne procedure i dogovore preko švicarske hapsi srebreničnog borca koji je po njihovim optužbama oslobođen u hagu i traži njegovo izručenje.srbija koja nema ništa sa genocidom,događajima u bih,hapsi građane bih i želi da sudi za događaje koji nemaju ništa s njima,državljanima druge zemlje? :-)
breuer

#129 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by breuer »

Jedva se dočeka popljuvat rusku braću ;) a kad ambasador začepi gubicu Dodiku niTko ni da bekne :izet:
Danguba

#130 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula. Na današnjoj pres konferenciji, Vučić je kazao da je ovo dogovoru sa predstavnicima tamošnje Vlade i predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Aleksandar Vučić spreman doći na obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici

Aleksandar Vučić
Svoj govor o Srebrenici Vučić je počeo riječima Ernesta Hemingwayja "Hrabrost je gordost pod pritiskom" te zamolio Bošnjake da ga posebno saslušaju iako to, kako je rekao u Srbiji samo odnosi glasove.

"Ako me ovakvog kakav jesam, sa mojom otvorenom rukom hoćete da vidite u Srebrenici, ja ću tamo doći bez obzira na sve rizike poslije riječi koje sam danas izgovorio o Naseru Oriću i rezoluciji o Srebrenici", kazao je Vučić.

"U Srebrenici se dogodio težak, jeziv zločin i Srbi kao mnogostradalni narod, narod koji je od balkanskih ratova, Prvog, Drugog i rata '90-tih je svakako narod koji je najviše stradao. Da bi pokazao svoju veličinu, čovjek mora pokazati da poštuje tuđu patnju i tuđi bol. To što ćemo da veličamo svoje žrtve, a i to ne umijemo, a da nipodaštavamo tuđi bol i patnju, nigdje nas neće odvesti", kazao je Vučić.

"Upravo zato mi moramo više nego bilo ko da pokažemo da poštujemo muke, patnju, bol... Ako hoćete da razumijemo mržnju mnogih Bošnjaka prema nama koji su prošli kroz pakao Srebrenice", dodao je Vučić.

"Mi i Bošnjaci smo od balkanskih ratova često bili na različitim stranama. U Podrinju je to neprijateljstvo bilo toliko da gotovo nikada žive nismo razmjenjivali, samo mrtve smo prebrojavali. Jedni i drugi. Hoćemo li to da radimo i u budućnosti? Da li nam je potreban neko sa strane da nam drži pridike kakvi naši odnosi trebaju biti? Hoćemo li se prebrojavati pa da Srbi dično viču kako nas je 8,2 miliona na Balkanu, a Bošnjaka 2,8 miliona? Da ponovo ulazimo u ratove, da nam rijeke ponovo budu krvave, a da poslije toga ponovo moramo živjeti zajedno?", pita se Vučić.

"Upravo zbog toga, mi Srbi nećemo da krijemo prezir i nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom rodu i učestvovali u jednom od najtežih zločina kakav je bio ovaj u Srebrenici. Do sada smo uhapsili 12 osoba, četiri su pravosnažno osuđena, osam ih je u pritvoru, a jedna osoba je oslobođena. Mi ćemo sa tim poslom da nastavimo. Ali nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo, da pokušamo da relativizujemo taj zločin. To je veliki i strašan zločin. Upravo zato ja smatram da je trebalo da se radi na pomirenju, a ne na dodatnoj destabilizaciji u regionu. Prijedlozi rezolucija koje dolaze sa strane nisu donijeli pomirenje u region. Naprotiv, donijeli su dodatne tenzije. Prepune su političkih i pravnih kvalifikacija, a ne priča o ljudskim tragedijama. Zato srpska vlada iako je niko nizašta ne pita, ne može glasati za rezoluciju koja je predložena", dodao je Vučić.

"Ali sam zato kao predsjednik Vlade Srbije u dogovoru sa svim institucijama, spreman da pognem i sagnem svoju glavu, da pokažem kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama da bi Srbi, onih 99,99 posto koji nisu učestvovali u takvom zločinu, mogli da idu uzdignute glave i čela ma gdje god se u svijetu nalazili", dodao je premijer Srbije.

"To znači da ako Bošnjaci budu željeli, ako to za njih ne bude predstavljalo dodatnu poteškoću, kao neko ko smatra jednim od odnosnih ciljeva svoje politike mir i pomirenje između Srba i Bošnjaka uprkos ovakvom našem odnosu prema rezoluciji, bit ću spreman da odam počast bošnjačkim žrtvama u Srebrenici", kazao je Vučić.

"Želim da se obratim Bošnjacima koji žive u BiH i Srbiji. Od Vlade Srbije i od mene lično imate pruženu ruku da uređujemo odnose, ruku kojom trebamo napraviti mir zbog nas i naše djece. Ruku koju nikada neće moći dovoljno razumjeti jer će to koristiti u za svoje političke potrebe neki sa strane. U narednih 100 ili 200 godina živjet ćemo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Ne možemo da se odvojimo. Molim vas da tu ruku ne odbijate iako znam koliko je strasti danas u vama, koliko ljutnje, baš kao što znam koliko je ljutnje i kod Srba koji ovo slušaju i misle u sebi 'Evo ga opet neko ko neće da se izbori za nas Srbe već razmišlja i o nekom drugom'", kazao je Vučić.
Haj sad MRŠ.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#131 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KatarinaKosaca »

It_is_a_Leclerc wrote:
- Mi ne negiramo ovaj pojam koji je postavio Međunarodni tribunal. U Srebrenici se desio zločin genocida.
Izjava ruskog ambasadora.

RS na aparatima. :D :D
Hvala Bogu.. nisam slušala vijesti, sad kad ovo pročitah za muštuluka si. Već se bio razmahao traktordžija (uz puno uvažavanje poljoprivrednika) iz Laktaša sa vilom na Dedinju.
insomnia78

#132 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by insomnia78 »

Polako, ne zaljecite se
Lavrov: Rezolucija je apsolutno antisrpska http://blic.rs/i/568993
Rusi će staviti veto na rezoluciju ako Srbija to zatraži http://blic.rs/i/566777
Visoka cena ruskog veta http://blic.rs/i/568569
Moenx

#133 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Moenx »

Cini se da aktuelno stanje u Ukrajini i ruski uticaj dole samo poveceva mogucnost da se Zapadu odrijese ruke te da on na Balkanupoveca svoj pritisaki uticaj . Otprilike ako Rusi zele "uredjivati " Ukrajinu tada i EU moze Balkan sa dosta manje tolerancije
Opet ako se neko pita da lice se nesto desiti u vezi nadolazeceg dogadjaja i nadolazece obljetnice pa sad moguce je
Ali sjetimo se i prije deset godina tacno nesto je radio i Camil Durakovic mislim da je bilo za 2005 i mozda postoje neki i rezultati ta inicijativa je manje vise prihvacena u RS i Bosnjaci pa makar u tragovima prihvaceni su u RS kao svakodnevnica i njihov glas kroz neke lidere se cuo (lokalne Camil Durakovic Emir SUljagic rahmetli Bracika)
DAkle rezultata je bilo ali ne bas zadovoljavajucih -- i tada se govorilo o distriktu Srebrenica dobilo se par ljudi na vodecim mjestima u opstinama u okviru RS
Mislimda je danasnji sastav i konstrukcija BIH dijelo eksperimenata Zapada i Rusije (citaj DEjtonsko uredjenje)
Ako pogledamo ovaj region je okovan nacionalizmom ali istovremeno jako je rovarenje u blatu korupcije ekonomske nestabilnosti -- svaki ut kada krene nizbrdo vozdovi se pozivaju na nacionalno i mislim da bi moglo nekim ljiudima iz Svijeta puci film mislim mozda reci ce Dodiku Bakiru da se gone i ako u tom momentu budu potewzali nacionalnu politiku upravo ce ih zbog toga jos vise stegnuti
Neke teritorije su date RS neke Federaciji i ukoliko se u glavama svijeta uspstavi kako to nije konstruktivno i da to ometa razvoj regiona moglo bidoci do necega sto se zove ditrikti preustroj konacnopovijesno definiranje genocida kroz udzbenike i u skladu s tim razvijanje medjuljudskih odnosa u BIH i regionu
emmir1

#134 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by emmir1 »

http://slobodanvaskovic.blogspot.com

Mislim da je ova dosta dobra analiza, vrijedi pročitati
KatarinaKosaca

#135 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Polako, ne zaljecite se
Lavrov: Rezolucija je apsolutno antisrpska http://blic.rs/i/568993
Rusi će staviti veto na rezoluciju ako Srbija to zatraži http://blic.rs/i/566777
Visoka cena ruskog veta http://blic.rs/i/568569
Ja se ipak nadam da neće... Kao prvo Srbija neće zatražiti, jer im je preče Kosovo i borba oko toga. Onda, jedno je reći ovo je "antisrpski", a drugo staviti veto. Putin prkosi zapadu, ali ipak ne do daske, ipak ima dozu i to obično onu koja se njega tiče.
Ludzak

#136 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Ludzak »

Britanija hoće da rezoluciju a ne spominje uopće odgovorne za genocid. Treba dobro pročitati da slučajno ne piše da su nas vanzemaljci gađali. Za nekoliko godina Srbija uopće neće biti počinioc genocida.

Ma jjebo ti njihovu rezoluciju. Ne treba je ni potpisati.
Danguba

#137 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

Ludzak wrote:Britanija hoće da rezoluciju a ne spominje uopće odgovorne za genocid. Treba dobro pročitati da slučajno ne piše da su nas vanzemaljci gađali. Za nekoliko godina Srbija uopće neće biti počinioc genocida.

ja sam uvijek sumnjao u tvoju ozbiljnost ili neznanje... :roll:

@ insomnia78,

ja sam jos prije par dana rekao da je to skupa prica. :wink:
p206

#138 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by p206 »

Bilo kako bilo, jedno je sigurno, na kraju će samo Amerikanci poentirati.Bilo ovdje ili u Ukrajini.
KatarinaKosaca

#139 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by KatarinaKosaca »

Upravo mi je na TV emisija "Apostrof", Srbi pjene. Na stranu što je voditelj pojam antinovinarstva, ali ovom čovjeku iz SDA (zaboravih kako se zove, u skupštini je RS-a, ćelav, Ramiz ili tako nekako se zove) svaka čast :thumbup:
Bori se sa dva genocidaša sa dna kace+drskim voditeljom koji ga prekida.
Dakle, da je baš tako da su "vanzemaljci", a ne Srbi, ne bi se tolike polemike vodile. Daj Bože samo da ovo UN usvoji...
Ludzak

#140 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Ludzak »

Danguba wrote:
Ludzak wrote:Britanija hoće da rezoluciju a ne spominje uopće odgovorne za genocid. Treba dobro pročitati da slučajno ne piše da su nas vanzemaljci gađali. Za nekoliko godina Srbija uopće neće biti počinioc genocida.

@ insomnia78,

Pripremaju rezoluciju ne navodeci pocinioca genocida. To meni smijesno, ali eto. Treba jasno glasno navesti pocinioca genocida.
Kada su potpisivali rezoluciju o armenskom genocidu, tada su jasno naveli Tursku kao pocinioca. A u ovom slucaju se ne navodi. Zasto ? Ali Bosnjaci su previse naivni i vjeruju svakome.
Iskreno ja ne bih podržao ovakvu peticiju dokle god se Srbija štiti. Ako nije navedena Srbija, onda se jasno štiti Srbija i srpski narod.
Danguba

#141 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

Ludzak wrote:
Danguba wrote:

@ insomnia78,

Pripremaju rezoluciju ne navodeci pocinioca genocida. To meni smijesno, ali eto. Treba jasno glasno navesti pocinioca genocida.
Kada su potpisivali rezoluciju o armenskom genocidu, tada su jasno naveli Tursku kao pocinioca. A u ovom slucaju se ne navodi. Zasto ? Ali Bosnjaci su previse naivni i vjeruju svakome.
Iskreno ja ne bih podržao ovakvu peticiju dokle god se Srbija štiti. Ako nije navedena Srbija, onda se jasno štiti Srbija i srpski narod.
Vidi ga opet. :-)
Srbija je presudom suda osudjena za ne sprecavanje genocida u Srebrenici.
Rezolucija koju predlaze Engleska(pretpostavljam) ne spominje pocinioce ali su oni do sada navedeni u par presuda(vojne i policijske strukture eresa...do sada).
Moenx

#142 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Moenx »

Pogledati ovih 15 minuta dokumenta kojeg su ljudi iz svijeta sakupili o srebrenickoj tragediji

http://www.cikportal.com/2000/06/potres ... javio.html

Splet snimaka i vaznih svjedocanstava svjedoka zrtava i un vojnika
MMM1977

#143 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

Ma ko jebe UN, bitnije je da prođe ova rezolucija u Kongresu, koja je puno jača nego umotana rezolucija UK. A time što će Rusija staviti veto (i time se staviti na stranu Srbije i RS, tačnije na stranu genocidaša u ovom slučaju) nama samo odgovara jer polarizira odnose između zapada i istoka kada je region u pitanju. A zna se ko tu izlazi kao pobjednik.

Nije mi samo jasno, ako će već biti veto zašto ovoliko pjene? Po vascijeli dan samo o tome pričaju na svim medijima.
Danguba

#144 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

MMM1977 wrote:Ma ko jebe UN, bitnije je da prođe ova rezolucija u Kongresu, koja je puno jača nego umotana rezolucija UK. A time što će Rusija staviti veto (i time se staviti na stranu Srbije i RS, tačnije na stranu genocidaša u ovom slučaju) nama samo odgovara jer polarizira odnose između zapada i istoka kada je region u pitanju. A zna se ko tu izlazi kao pobjednik.

Nije mi samo jasno, ako će već biti veto zašto ovoliko pjene? Po vascijeli dan samo o tome pričaju na svim medijima.
Srbija nece direktno traziti od Rusije ulaganje veta ali su zato poslali izaslanika. :wink:
MMM1977

#145 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by MMM1977 »

Danguba wrote:
MMM1977 wrote:Ma ko jebe UN, bitnije je da prođe ova rezolucija u Kongresu, koja je puno jača nego umotana rezolucija UK. A time što će Rusija staviti veto (i time se staviti na stranu Srbije i RS, tačnije na stranu genocidaša u ovom slučaju) nama samo odgovara jer polarizira odnose između zapada i istoka kada je region u pitanju. A zna se ko tu izlazi kao pobjednik.

Srbija nece direktno traziti od Rusije ulaganje veta ali su zato poslali izaslanika. :wink:
Ma nisu Amerikanci glupi, vide oni šta se dešava. Koštat će Srbiju ovo koketiranje sa Rusijom debelo, to je sigurno. Ne praštaju oni nikome.

Vučić išao u USA, čekao po hodnicima, plafon su mu bili razgovori sa nekim savjetnicima, uglavnom niko ozbiljan ga nije ni primjetio. A i to nešto govori.

U 2015. će u Kongresu biti donešene dvije rezolucije o Srebrenici, pitanje je zašto? Mi smo njima nebitni ali na taj način vrše pritisak na Srbiju. Uglavnom, USA sprema fakturu Srbiji za Rusiju a šta će biti na njoj ostaje sa vidimo.

Dodik je lik koji nestaje, nebitan u svemu ovome.
asker

#146 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by asker »

Danguba wrote:
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula. Na današnjoj pres konferenciji, Vučić je kazao da je ovo dogovoru sa predstavnicima tamošnje Vlade i predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Aleksandar Vučić spreman doći na obilježavanje 20. godišnjice genocida u Srebrenici

Aleksandar Vučić
Svoj govor o Srebrenici Vučić je počeo riječima Ernesta Hemingwayja "Hrabrost je gordost pod pritiskom" te zamolio Bošnjake da ga posebno saslušaju iako to, kako je rekao u Srbiji samo odnosi glasove.

"Ako me ovakvog kakav jesam, sa mojom otvorenom rukom hoćete da vidite u Srebrenici, ja ću tamo doći bez obzira na sve rizike poslije riječi koje sam danas izgovorio o Naseru Oriću i rezoluciji o Srebrenici", kazao je Vučić.

"U Srebrenici se dogodio težak, jeziv zločin i Srbi kao mnogostradalni narod, narod koji je od balkanskih ratova, Prvog, Drugog i rata '90-tih je svakako narod koji je najviše stradao. Da bi pokazao svoju veličinu, čovjek mora pokazati da poštuje tuđu patnju i tuđi bol. To što ćemo da veličamo svoje žrtve, a i to ne umijemo, a da nipodaštavamo tuđi bol i patnju, nigdje nas neće odvesti", kazao je Vučić.

"Upravo zato mi moramo više nego bilo ko da pokažemo da poštujemo muke, patnju, bol... Ako hoćete da razumijemo mržnju mnogih Bošnjaka prema nama koji su prošli kroz pakao Srebrenice", dodao je Vučić.

"Mi i Bošnjaci smo od balkanskih ratova često bili na različitim stranama. U Podrinju je to neprijateljstvo bilo toliko da gotovo nikada žive nismo razmjenjivali, samo mrtve smo prebrojavali. Jedni i drugi. Hoćemo li to da radimo i u budućnosti? Da li nam je potreban neko sa strane da nam drži pridike kakvi naši odnosi trebaju biti? Hoćemo li se prebrojavati pa da Srbi dično viču kako nas je 8,2 miliona na Balkanu, a Bošnjaka 2,8 miliona? Da ponovo ulazimo u ratove, da nam rijeke ponovo budu krvave, a da poslije toga ponovo moramo živjeti zajedno?", pita se Vučić.

"Upravo zbog toga, mi Srbi nećemo da krijemo prezir i nećemo prestati da se borimo protiv onih koji su okaljali obraz srpskom rodu i učestvovali u jednom od najtežih zločina kakav je bio ovaj u Srebrenici. Do sada smo uhapsili 12 osoba, četiri su pravosnažno osuđena, osam ih je u pritvoru, a jedna osoba je oslobođena. Mi ćemo sa tim poslom da nastavimo. Ali nećemo da krijemo i da se pravimo da ne vidimo, da pokušamo da relativizujemo taj zločin. To je veliki i strašan zločin. Upravo zato ja smatram da je trebalo da se radi na pomirenju, a ne na dodatnoj destabilizaciji u regionu. Prijedlozi rezolucija koje dolaze sa strane nisu donijeli pomirenje u region. Naprotiv, donijeli su dodatne tenzije. Prepune su političkih i pravnih kvalifikacija, a ne priča o ljudskim tragedijama. Zato srpska vlada iako je niko nizašta ne pita, ne može glasati za rezoluciju koja je predložena", dodao je Vučić.

"Ali sam zato kao predsjednik Vlade Srbije u dogovoru sa svim institucijama, spreman da pognem i sagnem svoju glavu, da pokažem kakav odnos imamo prema nevinim srebreničkim žrtvama da bi Srbi, onih 99,99 posto koji nisu učestvovali u takvom zločinu, mogli da idu uzdignute glave i čela ma gdje god se u svijetu nalazili", dodao je premijer Srbije.

"To znači da ako Bošnjaci budu željeli, ako to za njih ne bude predstavljalo dodatnu poteškoću, kao neko ko smatra jednim od odnosnih ciljeva svoje politike mir i pomirenje između Srba i Bošnjaka uprkos ovakvom našem odnosu prema rezoluciji, bit ću spreman da odam počast bošnjačkim žrtvama u Srebrenici", kazao je Vučić.

"Želim da se obratim Bošnjacima koji žive u BiH i Srbiji. Od Vlade Srbije i od mene lično imate pruženu ruku da uređujemo odnose, ruku kojom trebamo napraviti mir zbog nas i naše djece. Ruku koju nikada neće moći dovoljno razumjeti jer će to koristiti u za svoje političke potrebe neki sa strane. U narednih 100 ili 200 godina živjet ćemo jedni sa drugima, a ne jedni pored drugih. Ne možemo da se odvojimo. Molim vas da tu ruku ne odbijate iako znam koliko je strasti danas u vama, koliko ljutnje, baš kao što znam koliko je ljutnje i kod Srba koji ovo slušaju i misle u sebi 'Evo ga opet neko ko neće da se izbori za nas Srbe već razmišlja i o nekom drugom'", kazao je Vučić.
Haj sad MRŠ.
Zanimljivo ovo pokazivanje misica, nas 8,2 a vas 2,8 :lol: , pa eto ja cu doc pognut glavu, ne slusajte strance (ko nas bre zavadi).......................................niko ti ovo vise ne pusi gubicaru jedan! Mrs!
calculator

#147 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by calculator »

Danguba wrote:
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula.....

Haj sad MRŠ.

Zašto MRŠ?
Moenx

#148 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Moenx »

Sve u svemu javno mnjenje da li kontrolirano ili ne od strane nekih politickih glava, koji bi eto skrenuli pznju sa ekonomije na nacionalne politike(u sto ne ulazim) je skoncentrisano na to da se prikaze u najboljemsvijetlu vlastita nacija i prikupe poeni od strane svijeta
No trebamo stati i zapitati se sto je tako
Mi Bosnjaci kao najvece zrtve danasnjice iznureni se deset genocida u protekla dvas vijeka moramo biti odgovorni i pametni
Zasto ova tri naroda uvijek traze podrsku svjetskih sila u zauzimanju njihovih stavova
Upitajmo se da li su cetnici cineci genocid hodali po tankoj zici i trazili pogodan trenutak za svoja zvjerstva ne bi li prikrili svoje zlodjelo -- ako pogledamo u proslost vidjecemo da je tako i da je cijelim tokom rata bila prisutna kampanja da se prkriju zlocini
Ako se vratimo u proslost jedan ilustrativan primjer bi mogao biti sudbina ustasa u dr svj ratu
Oni su od Jasenovca koji je znacio njihovu pripadnost nacistickom pokretu koji je tada cinio zamah, skoncaliuBleiburgu nadajuci se da ce im Britanci pomoci --- cak postoje i neki tragovi da su slali pisma 45 Britancima kako zele prijeci na savez stranu ili pak da oznace kao neko ko ce se boriti protiv komunista
Dakle njihov put je bio oznacen i trasiran njihovim nastojanjima da se zblize velikim silama i na kraju ih je to i dokrajcila sa istorijske scene
Slicno je i sa cetnicima koji su koketirali sa NJemcima a i sa Britancima Rusima s kim sve ne dok su u Podrinju slicno kao i 90 ih cinili iste takve zlocine vise puta

Naravno nasa borba da se genocid prizna nikako se ne moze mjeriti sa tim politikama ali moramo i toga lisiti nase zrtve odnosno biti dostojanstveni ocekivati osudu genocida apelovati iskreno i jasno ali ujedno biti dovoljno hrabri i da prihvatimo partnerstvo i sa nekim Srbima koji e misle isto kao i banjalucke glavonje i livadari , mada i tu trebamo poraditi da su nam bitniji nasi gradjani a ne gradjani Srbije
Danguba

#149 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Danguba »

calculator wrote:
Danguba wrote:
Premijer Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će prisustvovati obilježavanju 20. godišnjice genocida u Srebrenici 11. jula.....

Haj sad MRŠ.

Zašto MRŠ?
Uzmes nesto iz konteksta i postavis pitanje. :-)
Evo ti malo pa pogleda...i procitaj jos jednom izvjestaj sa presice...i da ne zaboravim, probaj se iskljuciti na pet min. da ne budes Srbin pa to sve sagledaj. :wink:

calculator

#150 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by calculator »

Dangubo, nisam Srbin. Kako si uspio zaključiti i smatrati me Srbinom? Ili samo provociraš?
Post Reply