Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Da li ćete podržat DITU kupovinom njenih proizvoda ?

da
236
65%
ne
17
5%
kad vidim kakav će biti kvalitet
41
11%
kad vidim kakav će biti odnos cijene i kvaliteta
60
17%
ne znam
8
2%

Total votes: 362

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#126 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Havanu sa paznjom i postovanjem treba slusati :!: Covjek je sigurno bolje upucen od nas.

Ko je sad vlasnik Dite?
sandra01

#127 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by sandra01 »

HAVANA wrote:
shake69 wrote:Kad se samo sjetim mladjahnog vlasnika Lore koji je kao najbolje uposlenike slao na Bahame, za nagradu, preuze Ditu, u neka doba prije desetak godina, i zavali je u jos veca govna!
Pa sta je sad,ne valja kad vodi,ne valja kad ne vodi...Ja sto znam,znam ga od malih nogu,cehra mu je vazda dobra bila.Znam mnogo ljudi koje je zaposlio u to vrijeme,ko god je zelio da radi.Ni od jednog nisam cuo ruznu rijec o njemu.Al narod,narod sve zna,kad pocne pad,nogom ce te nagurat jos...Kriv je zbog pogresnih odluka i izbora,mogao je bolje,manje se zaduzivati...Al da je kriv za neku satro pljacku,i da je profitirao od svega toga,ne nasmijavajte me.Imao je sve prije dite...U poredjenju sa tim vremenom,nema vise nista...
Zavali sebe dozavrat,sta god ko pricao,siguran sam da haris nije imao losu namjeru.Na kraju ga je to kostalo svega sto je napravio.Nije to bas tako jednostavno,razne su igre tu u pitanju,lako je tudjim kurcem gloginje mlatit...Kriticari svega nek otvore granap pa nek probaju a ne ovako nesto sta je on bio zamislio,i poceo,i zaduzio se...i otreso ko s kruske.Radnicima zelim svu srecu i kupicu naravno... :bih:
:thumbup: slazem se
HAVANA

#128 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HAVANA »

z u m b u l wrote:pa de nas prosvjetli sa tvojom/njegovom verzijom istine oko Lore i DITE
đej zapelo, ko je zajebo

Nemam ja sta koga prosvijetliti niti sam neciji advokat.Svako neka snosi posljedice pogresnih odluka i poteza.To je tako.Mogu samo reci da sigurno nije los covjek i da nije nikakvu korist izvukao na tudjoj nesreci.Sto je sad to vise uopste bitno,zasto uvijek i o svemu mahala mora znati.Imam preceg posla koji mogu raditi da sprijecim ono sto se njemu i mnogim drugim desilo.Spoj lobija,naplate potrazivanja,kredita,teskoca u poslovanju,obustavljanja isplate druge transe kredita koji je vec bio odobren,prvi dio investiran,na drugom corak,visak radnika...Tu kad zapne,tones ko titanik,veoma brzo...Ne znam ti ja tu puno niti me interesuje,vidim sta se desava ljudima i sta se i meni samom desavalo sa bankom te jebene 2008 na 2009-tu...Zao mi sto nije uspio ono sto je bio naumio.Banka je tu dok ti ide,dok su bilansi stanja i uspjeha dobri,kad zapne,nece ti pomoc...jos ce te nogom zagurat...Neki dan su me na petom kreditu do sada opet zajebavali skoro 2 mjeseca,uzeli mjenice,hipoteku 3 puta vece vrijednosti ...jedino jos krvi nisam dao.I opet do zadnjeg dana razvlacenje,uslovi,ucjene...Dan prije isteka ugovora, kad sam morao izvrsiti uplatu,kad sam rekao da necu sad nikako,da zatvore sve moje racune,od moje firme,da idem u drugu banku...Onda su pustili novac,onda moze.Suru mi jebu kako stignu,nece da mu reprogramiraju kredit,ne dozvoljavaju mu da povuce novac od zivotnog osiguranja i otplati dio kredita,ne dozvoljavaju jer je vinkulirano na njih,moze im se...A covjek tone,troskovi ga stizu,rata mu previsoka...a moze se povratiti kad bi ga podrzali,manju ratu moze stici.Jos se dogovaraju,kolo price,mjeseci prolaze,cifra veca i veca,zatezne kamate...Gamad banke,gamad vlast,tesko poslovanje,tezak mentalitet...Dobro ista i radi ikako... :-)
animals

#129 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by animals »

Hajvan wrote:
animals wrote: to ti je slobodno trziste..
vece ribe jedu male..
onda tu i nema neke slobode!?!
Ako budu proizvodili samo za BIH trziste
mogu odmah zatvoriti pogone..
Kaligrafija

#130 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Kaligrafija »

z u m b u l wrote:pa de nas prosvjetli sa tvojom/njegovom verzijom istine oko Lore i DITE
đej zapelo, ko je zajebo

Zajebali su ga jarane razuzdan zivot (da ne pricam) i kriminalni milje koji ga je reketiro, mislim na Harisa, e sad jel uzimo velike pare na kamatu ili je bio klasicni reket to nisam siguran...Nemoj hvalospjevki o Harisu, @Havana zivota ti... muljator zesci... Cinjenice su i da su njemu mnogi ostali duzni... I to sto je napravio posao sa Lorom, nije sam uradio, cak sta vise, neki su digli Loru zajedno sa njim, mozda i vise nego on, pa ih je na kraju zajebo... Ima tu prica metar...
HomeArt

#131 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HomeArt »

DITI treba dati šansu i podržati domaću proizvodnju ali DITA na tržištu može opstati samo kvalitetom i cijenom. Ovo što sad rade ne obećava puno.
HAVANA

#132 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HAVANA »

Kaligrafija wrote:
đej zapelo, ko je zajebo

Zajebali su ga jarane razuzdan zivot (da ne pricam) i kriminalni milje koji ga je reketiro, mislim na Harisa, e sad jel uzimo velike pare na kamatu ili je bio klasicni reket to nisam siguran...Nemoj hvalospjevki o Harisu, @Havana zivota ti... muljator zesci... Cinjenice su i da su njemu mnogi ostali duzni... I to sto je napravio posao sa Lorom, nije sam uradio, cak sta vise, neki su digli Loru zajedno sa njim, mozda i vise nego on, pa ih je na kraju zajebo... Ima tu prica metar...

Cuuuj,mozda ti vise znas,ja ga nisam puno vidjao.I kad ga vidim ,vazda je bio sa zenom i djecom,il u poslu...Sto,jel bijelo vuko? :oops: Jel se razveo zbog kakve rospije,jel u koloseumu zanocio? Prije bi vjerovo da mi za majku kiju to kazu.Kamatu,da od banaka.Rijetko vidim pravno lice koje posluje u tom obimu da uzima pare na kamatu od kamatara.Znas li ti koji su krediti tu u pitanju? Da mu nece kakav nabildani smetljarcic sa stotinjak hiljada u zivotu dati par miliona na kamatu i koliko bi ona iznosila po tom obracunu cuvenom?Uzmes 2 vratis 212 :D :-) I da mu da,na koji nacin pravno lice da ubaci taj novac u regularni tok,a on je samo i poslovao preko racuna,sa prijavljenom robom,kifovi,kufovi,picke materine...nije na hepoku prodavo. :roll:
Bjezi ba sta me navlacite,ja ko neciji advokat.Ja pisem ono sto znam i kakav steknem utisak o nekome,mozda i grijesim,ali rijetko u ovim stvarima.Nego,zao mi covjeka,volio bi da je uspio.Volio bi da je vise sretnijih i uspjesnih ljudi,valjda bi i mahala onda vise radila a manje srala i brojala tudje pare,srece i nesrece.Kod nas ni loptu ne mozes sutat,i onda si kloc,il si srbin,hrvat,balija,lopov,glup ...il ti je glava velika...
BarbaDue

#133 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by BarbaDue »

Sad ću zvučati kao žena ali...

dosta mi je procter and gamble i ostalih proizvoda, pa jedva čekam da se na policama nađu Arix, 3D i ostali proizvodi iz palete. :bih:
shake69

#134 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by shake69 »

HAVANA wrote:
shake69 wrote:Kad se samo sjetim mladjahnog vlasnika Lore koji je kao najbolje uposlenike slao na Bahame, za nagradu, preuze Ditu, u neka doba prije desetak godina, i zavali je u jos veca govna!
Pa sta je sad,ne valja kad vodi,ne valja kad ne vodi...Ja sto znam,znam ga od malih nogu,cehra mu je vazda dobra bila.Znam mnogo ljudi koje je zaposlio u to vrijeme,ko god je zelio da radi.Ni od jednog nisam cuo ruznu rijec o njemu.Al narod,narod sve zna,kad pocne pad,nogom ce te nagurat jos...Kriv je zbog pogresnih odluka i izbora,mogao je bolje,manje se zaduzivati...Al da je kriv za neku satro pljacku,i da je profitirao od svega toga,ne nasmijavajte me.Imao je sve prije dite...U poredjenju sa tim vremenom,nema vise nista...
Zavali sebe dozavrat,sta god ko pricao,siguran sam da haris nije imao losu namjeru.Na kraju ga je to kostalo svega sto je napravio.Nije to bas tako jednostavno,razne su igre tu u pitanju,lako je tudjim kurcem gloginje mlatit...Kriticari svega nek otvore granap pa nek probaju a ne ovako nesto sta je on bio zamislio,i poceo,i zaduzio se...i otreso ko s kruske.Radnicima zelim svu srecu i kupicu naravno... :bih:
Polahko, bolan, naveo sam samo kao primjer. Momak se fakat zaletio, a izgleda bas Dita mu dohakala. I ja znam da nije neki prevarant, ali cinjenicno je s njim Dita umjesto oporavka, otisla u jos vecu dubiozu. A bas sam tada pomislio, super, nas lik koji ce spasiti Ditu.
Ovaj Kunalic mi djeluje preoptimisticno. Daj Boze da sve bude tako. Ljeto, dolazak dijaspore i slicno ce imati sigurno pozitivne efekte, ali sta ako sve splasne u oktobru!? Ipak, sretno Diti!
nellismo

#135 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by nellismo »

HAVANA wrote:
probook wrote:
HAVANA wrote:Pijem pivu sarajevsku....Sve sto mogu i sto ima prolaz ukusom i kvalitetom kupujem domace. :bih:
Divim ti se da mozes piti onu sarajevsku splačinu tzv pivu. Neki dan se za'bao i kupio nekolike plave limenke: ukis tzv piva je kao da normalno pivo otvorim i drzim tako otvoreno jedno 2-3 sata i onda popijem. Ne bi je dzaba vise...

Odlicna piva.

Image
Ima li je skuplje u BiH? :)
Naslovnica

#136 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Naslovnica »

Odakle se nabavlja sirovina za pravljenje detrdženata kod nas?
Da li je DITA imala proizvodni proces "from scratch - od početka do kraja", ili se baza i svi ostali potrebni sastojci nabavljaju iz vana, a u fabrici se miješaju i pakuju?!
Isto me interesuje i za EZ u Busovači?
Ovo čisto informativno.
StupskaBitanga

#137 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

Ko prvi nadje u Sarajevu neka javi
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#138 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Bice interesantno pratiti kako ce na ovo sve reagovati EZ busovaca, Dora Zenica, onda oni Hellena, Max Clean iz Banjaluke, pa i Violeta koja se ukljucila u proizvodnju deterdzenta za sudje....
Kaligrafija

#139 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Kaligrafija »

HAVANA wrote:
Kaligrafija wrote:
đej zapelo, ko je zajebo

Cuuuj,mozda ti vise znas,ja ga nisam puno vidjao.I kad ga vidim ,vazda je bio sa zenom i djecom,il u poslu...Sto,jel bijelo vuko? :oops: Jel se razveo zbog kakve rospije,jel u koloseumu zanocio? Prije bi vjerovo da mi za majku kiju to kazu.Kamatu,da od banaka.Rijetko vidim pravno lice koje posluje u tom obimu da uzima pare na kamatu od kamatara.Znas li ti koji su krediti tu u pitanju? Da mu nece kakav nabildani smetljarcic sa stotinjak hiljada u zivotu dati par miliona na kamatu i koliko bi ona iznosila po tom obracunu cuvenom?Uzmes 2 vratis 212 :D :-) I da mu da,na koji nacin pravno lice da ubaci taj novac u regularni tok,a on je samo i poslovao preko racuna,sa prijavljenom robom,kifovi,kufovi,picke materine...nije na hepoku prodavo. :roll:
Bjezi ba sta me navlacite,ja ko neciji advokat.Ja pisem ono sto znam i kakav steknem utisak o nekome,mozda i grijesim,ali rijetko u ovim stvarima.Nego,zao mi covjeka,volio bi da je uspio.Volio bi da je vise sretnijih i uspjesnih ljudi,valjda bi i mahala onda vise radila a manje srala i brojala tudje pare,srece i nesrece.Kod nas ni loptu ne mozes sutat,i onda si kloc,il si srbin,hrvat,balija,lopov,glup ...il ti je glava velika...
Da sam supak prico bi ovdje javno, ali nisam... Nek je on ziv i zdrav... Od mene halal mu sarma...
Danguba

#140 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Danguba »

Sada je sve do njih. Ako uspiju sa kvalitetom, trziste im je obezbijedjeno.
Vidim i Omega ih preuzima.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#141 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote:Sada je sve do njih. Ako uspiju sa kvalitetom, trziste im je obezbijedjeno.
To isto lanac marketa?
Danguba

#142 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Danguba »

_BataZiv_0809 wrote:
Danguba wrote:Sada je sve do njih. Ako uspiju sa kvalitetom, trziste im je obezbijedjeno.
To isto lanac marketa?
da. ne veliki ali dobar.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#143 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Danguba wrote: da. ne veliki ali dobar.
Bitno je da imaju plasman.
StupskaBitanga

#144 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by StupskaBitanga »

valjda će uskoro biti na policama da vidimo puls tržišta
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#145 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by _BataZiv_0809 »

Jedva cekam 3d i Arix :thumbup:
The 51st State

#146 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

Naslovnica wrote:Odakle se nabavlja sirovina za pravljenje detrdženata kod nas?
Da li je DITA imala proizvodni proces "from scratch - od početka do kraja", ili se baza i svi ostali potrebni sastojci nabavljaju iz vana, a u fabrici se miješaju i pakuju?!
Isto me interesuje i za EZ u Busovači?
Ovo čisto informativno.
svi proizvodjaci deterdzenata na svijetu "mijesaju i pakuju", a sirovine se dobavljaju vecinom iz eu.
Rizvan

#147 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by Rizvan »

A koliko je ova medijska kampanja korektna prema drugim proizvođačima deterdženata u BiH? Mislim, i tamo postoje radnici.
The 51st State

#149 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by The 51st State »

Rizvan wrote:A koliko je ova medijska kampanja korektna prema drugim proizvođačima deterdženata u BiH? Mislim, i tamo postoje radnici.
u javnim nabavkama na teritoriji federacije u jednoj godini se sprzi 60 mil km za higijenske proizvode, neka tu nadju modus da poguraju domace proizvodjace, a sto da ne i ditu prvenstveno, nikakva im kampanja ne bi trebala.
HAVANA

#150 Re: Da li ćete podržati DITA-u kupovinom domaćih deterdženata

Post by HAVANA »

Kukala im majka ako na vlast budu cekali.Da ih hoce bar pustit,da ih ne miniraju raznim semama...Jebe se njih, i za domace proizvode i za radnike.Materine guzove bi slozili i unistili da im ko plati.
Locked