80 m2 je veci samo za jednu sobicu od 50m2Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
Nema nista bez kuce od 200 m2, to je ok, solidna 2 sprata po 100m2, da se lijepo opustas na moru, neces se patit.
80 m2 je veci samo za jednu sobicu od 50m2Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
šta je tibra sa svojim kvadratima onda?? špajz naseljeZviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
muminovic wrote:Cijeene nekretnina u Hrvatskoj su extremno skupe.
razonoda wrote:Svi govore o nekim strasnim --nametima---. Zna li oko -koliki su ti nameti. I taj porez -je neki %. Razumijem Bosance , nisu navikli da placaju za luxuz, pa im cudno kad dodju u HR da moraju cak i '''struju '''platiti.
razonoda wrote:Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.Jeste za vecinu, nisi ni ti odrastao u vecoj kvadraturi., nemoj se shegaciti.
HAVANA wrote:muminovic wrote:Cijeene nekretnina u Hrvatskoj su extremno skupe.
Ma mogu oni dizati u nebo ali rijetki su da mogu izvuci preko 1000 do 1500 eura po m2.Toliko i vrijedi.
Jedno je Jadransko more sa svojom ljepotom. I to se mora platiti. Pogotovo blizina EU zemalja, gdje gardjani to mogu platiti.Trebam te wrote:muminovic wrote:Cijeene nekretnina u Hrvatskoj su extremno skupe.
I ne vrijede,
razonoda wrote:Jedno je Jadransko more sa svojom ljepotom. I to se mora platiti. Pogotovo blizina EU zemalja, gdje gardjani to mogu platiti.Trebam te wrote:muminovic wrote:Cijeene nekretnina u Hrvatskoj su extremno skupe.
I ne vrijede,
Ti si odrastao u kuci , no vecina je u tim 60 -im kvadratima.Zviz wrote:razonoda wrote:Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.Jeste za vecinu, nisi ni ti odrastao u vecoj kvadraturi., nemoj se shegaciti.
Jedna kuca brojala 168m2 na dva sprata, druga 105m2 jedan sprat. Mislim svak ima svoje ali 60m2 za tri cetri odralse osobe je tjesno i za odmora od 10 dana a ne sta vise.
Ne vrijedi, inace bi cijelu godinu dana turizam cvjetao a ne samo 6 sedmica u godini.razonoda wrote:Jedno je Jadransko more sa svojom ljepotom. I to se mora platiti. Pogotovo blizina EU zemalja, gdje gardjani to mogu platiti.Trebam te wrote:muminovic wrote:Cijeene nekretnina u Hrvatskoj su extremno skupe.
I ne vrijede,
razonoda wrote:@ZVIZ
ja zivim na Floridi--jedna od najljpsjih plaza na svijetu je u mom gradu-----ALI Jadran je bolji ugodjaj, i to domaci znaju.
sto ---more-moreTrebam te wrote:razonoda wrote:@ZVIZ
ja zivim na Floridi--jedna od najljpsjih plaza na svijetu je u mom gradu-----ALI Jadran je bolji ugodjaj, i to domaci znaju.
bizarno je poredjenje sa Floridom
med11 wrote:Ako nekoga zanima, odlična kuća na prodaju.
http://www.olx.ba/artikal/13466968/kuca-ston-peljesac/
Provociras bezveze, sta ce bosanac na moru zimi? bura i dosadno...bosanci skijaju i vole zimu!!!razonoda wrote:Pa da Bosanci imaju novaca .dolazili bi i zimi . Jeste hladno, ali je ugodnije nego u SA recimo.
Za investiciju --nisam ni ja sigurna da se isplati. Mozda ako je Zvizu 25 --pa da ceka do penzije da naraste cijena. Mada, cini mi se da cijene nekretnina ne idu gore u tu korist.
A, sto ne bi pobjegli od SMOGA.Trebam te wrote:Provociras bezveze, sta ce bosanac na moru zimi? bura i dosadno...bosanci skijaju i vole zimu!!!razonoda wrote:Pa da Bosanci imaju novaca .dolazili bi i zimi . Jeste hladno, ali je ugodnije nego u SA recimo.
Za investiciju --nisam ni ja sigurna da se isplati. Mozda ako je Zvizu 25 --pa da ceka do penzije da naraste cijena. Mada, cini mi se da cijene nekretnina ne idu gore u tu korist.
bosanci da gledaju njemacke babe po hrvatskim hotelima i da se guraju sa poljskim penzionerima...dje ti je pamet ociju ti![]()
![]()
haj razguli
KENJAC wrote:Ljudi dragi sta ovo pisete ? Jel ko od vas kupio kucu pa probo izdavat kad nisi prisutan ?hrle1976 wrote:Kako vi koji kao i ja vec decenijama zivite van ex-YU granica razmisljate o evt. kupovini stana ili kuce na Jadranskoj obali, mislim u Hrvatskoj? Je 'l isplatljivo? Koje su restrikcije kad stranac kupuje etc.
... Ja sam u mom zivotu napravio hiljadu gluposti. Al sto je glupost bila kupit kucu i pa je izdavat dok sam ja 1500 km daleko ... e to vam ne mogu objasnit! Citajuci ovo naletih na neki post dje neko objasnjava kako " imas cetiri apartmana , svaki po 100 eura , sezona traje 90 dana... i eto lake racunice .... udje 36 'iljada u dzep a kurcem nisi mrdno'"sad bi trebo stavit jedno trijes smajlija sto kolutaju ocima. Sve me ovo podsjeca na onu scenu iz Shindler liste kad stari napravi ono nesto za za par minuta a Svabo mu kaze "odlicno u danu imas toliko minuta podjeljeno sa par minuta , dakle moras napravit za dan .... toliko komada" Jel ko od vas cuo za boravisnu taksu ? Jel ko od vas cuo za kontrole prijavljivanja turista? Jel ko od vas cuo kolike su kazne za neprijavljene goste ? To mogu muckat domaci , a ti bi da dodjes sa strane pa nesto fol da ti ... ma bjaaaazi ! Nema veze sto si iz Bosne , mada ti je to otezavajuca okolnost, isto je onima iz Pozege. Mora bit sve po propisu. Kad izadje gost , ko ce oprat i sve sredit ? Jeste imas varijantu agencije. Jest , ali oni ti to dzabe rade
!! Ides li preko agencije donji si. Pola ti ne prijave a ono sto prijave ti placas porez.
Kad sam prodo kucu ko da sam se rodio. Na stranu to da su cijene na Azurnoj obali mnogo prihvatljivije.
Inace , studija o isplatljivosti izdavanja kaze da godisnja ZARADA od 4% je fenomenalna , te s toga rok za otplatu investicije je veci od 20 godina.
Da rezimiram. Ako ne zivis u toj kuci u periodu izdavanja , mani se corava posla. Ne uzimaj veliku kucu jer ce se javljat svajaka rodbina! Ne uzimaj kucu jer su troskovi odrzavanja trostruko veci od stana ! Moj savjet : provodi se sada dok mozes , a nesto kupi kad podjes u penziju. Ja sam ti reko a ti vidi sta ces i kako ces ! Zivio !
hrle1976 wrote:KENJAC wrote:Ljudi dragi sta ovo pisete ? Jel ko od vas kupio kucu pa probo izdavat kad nisi prisutan ?hrle1976 wrote:Kako vi koji kao i ja vec decenijama zivite van ex-YU granica razmisljate o evt. kupovini stana ili kuce na Jadranskoj obali, mislim u Hrvatskoj? Je 'l isplatljivo? Koje su restrikcije kad stranac kupuje etc.
... Ja sam u mom zivotu napravio hiljadu gluposti. Al sto je glupost bila kupit kucu i pa je izdavat dok sam ja 1500 km daleko ... e to vam ne mogu objasnit! Citajuci ovo naletih na neki post dje neko objasnjava kako " imas cetiri apartmana , svaki po 100 eura , sezona traje 90 dana... i eto lake racunice .... udje 36 'iljada u dzep a kurcem nisi mrdno'"sad bi trebo stavit jedno trijes smajlija sto kolutaju ocima. Sve me ovo podsjeca na onu scenu iz Shindler liste kad stari napravi ono nesto za za par minuta a Svabo mu kaze "odlicno u danu imas toliko minuta podjeljeno sa par minuta , dakle moras napravit za dan .... toliko komada" Jel ko od vas cuo za boravisnu taksu ? Jel ko od vas cuo za kontrole prijavljivanja turista? Jel ko od vas cuo kolike su kazne za neprijavljene goste ? To mogu muckat domaci , a ti bi da dodjes sa strane pa nesto fol da ti ... ma bjaaaazi ! Nema veze sto si iz Bosne , mada ti je to otezavajuca okolnost, isto je onima iz Pozege. Mora bit sve po propisu. Kad izadje gost , ko ce oprat i sve sredit ? Jeste imas varijantu agencije. Jest , ali oni ti to dzabe rade
!! Ides li preko agencije donji si. Pola ti ne prijave a ono sto prijave ti placas porez.
Kad sam prodo kucu ko da sam se rodio. Na stranu to da su cijene na Azurnoj obali mnogo prihvatljivije.
Inace , studija o isplatljivosti izdavanja kaze da godisnja ZARADA od 4% je fenomenalna , te s toga rok za otplatu investicije je veci od 20 godina.
Da rezimiram. Ako ne zivis u toj kuci u periodu izdavanja , mani se corava posla. Ne uzimaj veliku kucu jer ce se javljat svajaka rodbina! Ne uzimaj kucu jer su troskovi odrzavanja trostruko veci od stana ! Moj savjet : provodi se sada dok mozes , a nesto kupi kad podjes u penziju. Ja sam ti reko a ti vidi sta ces i kako ces ! Zivio !
jedan od 5 komentara na ovoj temi, od kojih se moze nesto nauciti. Hvala!
razonoda wrote:med11 wrote:Ako nekoga zanima, odlična kuća na prodaju.
http://www.olx.ba/artikal/13466968/kuca-ston-peljesac/gdje je cijena
Naravno da nije...zavisi za sta ti kuca sluzi i njena lokacija.Ako je kontinentalna lokacija...taman, ali ako je morska...onda je to uludo bacen novac, narocito ako koristis kredit.Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
nedims wrote:Naravno da nije...zavisi za sta ti kuca sluzi i njena lokacija.Ako je kontinentalna lokacija...taman, ali ako je morska...onda je to uludo bacen novac, narocito ako koristis kredit.Zviz wrote:Ako je 80m2 raskosenost onda hbga.
U mom primjeru...od ranih jutarnji sati pa do kasno navece...ja sam uglavnom na terasi ili basti ili u setnji ili plaza i kupanje ili ... sav zivot se vodi na terasi ili oko kuce. Kuca sluzi samo za prespavati. Kvadraturu odredjujes prema broju korisnika (porodica).