Slažem se, međutim kome neko da pravi put kad u tom selu niko ne živi. Valjda prvo da se nasele ta sela pa onda da im neko stvaraDrvosjeca iz Dejcica wrote:Yes, sve je to tako ali...BarbaDue wrote:ne vezano za izjavu Bakira ili bilo koga drugog ali ima smisla teorija o opstanku na selu.
vjerujem da ima mnogu ljudi koji imaju po 10 dunuma zemlje negdje na selu a žive kao podstanari u gradu.
takvi obavezno imaju golfa2 i pati se u životu.
kada bi prodali golfa i za te pare kupili kravu i dvije koze, otišli na selo, sigurno se ne bi patili.
Da država ima neku strategiju, konkretan program povratka ljudi na selo a ne da pričaju isprazne priče bez konkretnih poteza.
Da ponude neki poticaj ljudima koji se odluče revitalizirati svoje imanje ili tuđa zapuštena imanja.
Da ponude povoljne garantovane otkupne cijene recimo za krompir, mlijeko, sireve od ljudi koji se vrate na imanja.
Da mrdnu krucem i da infrastrukturu do tih sela malo osposobe, poboljšaju u nekom drugom intervalu revitalizacije sela i ljudi na selu.
Milion drugih stvari da urade onda bi priča Bakira imala smisla ovako je u rangu ispraznih šupljiranja na forumu.
uslove za život. Ni ja nisam dobio idealne uslove za život, bogami sam se za sve morao napatiti.
Posebna priča su demobilisan i RVI, svaka čast izuzecima ali ima tu svašta. Ja bi im ukinuo nekakve klix novčane pomoći i za te novce im kupio
kozu, motike i sjeme krompira pa se ti buni kolko god hoćeš.
Govorim čisto o praksi i logici.