Sarajevski Romeo i Julia

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
and

#126 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by and »

KENJAC wrote:.... te mi tu vidjosmo da nema sta rec ! OK , hvala na plodonosnoj diskusiji i uvodjenju novih argumenata. Sluzit ce nam svakako u daljnjoj diskusiji !
pa eto ti nam objasni zašto ovo dvoje zaljubljenih krajem 20 vijeka ako su već htjeli u kanadu nisu mogli sjesti na taksi do aerodroma,čekirati karte i otići?
Drinski

#127 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Drinski »

Banksy wrote:. Kakogod, zahvaljujući toj slici, pa i njihovoj smrti, Sarajevo je još dugo dobijalo simpatije, naklonost, pomoć i kredite svjetske javnosti koje smo svojevoljno i definitivno prokockali desetak godina nakon rata.
A nije trebalo jer su bili svi isto krivi, zar ne?
Banksy

#128 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Banksy »

Shiba wrote:
Banksy wrote:To nije istina. Par je, preko Grbavice i Beograda, kao krajnji cilj imao Kanadu.
Mnogi, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, su bježali i preko Grbavice i Beograda i preko Stupa i Kiseljaka i Splita i preko UN letova, kako je ko znao i mogao, samo da se izvuku iz pakla opkoljenog Sarajeva. Ne vidim da smo ikad, igdje na forumu propitali hiljade poznatih i nepoznatih lica koja su izabrala isti put. Ružno je to što pišeš.
Ne mozemo mi to znati, nisu nikad stigli do Kanade, molim te. Mozda je to bila samo prica, mozda su ustvari htjeli da predju na onu stranu i snajperisu po Sarajevu ili nesto slicno. Sve je moguce, pasha moj...
E to, paša moj, nije moguće.
Drinski

#129 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Drinski »

PM72 wrote:Kenjčeva misija i jeste izjednačavanje krivice,prepravljanje i falsifikovanje istorije,etiketiranje i ljaganje ljudi i događaja.Mene je optuživao da lažem a nikad nije dokazao niti jednu laž ( a ja ga molio da me provali) da bi na kraju izvalio kako je dokazao ko je ubio Boška i Admiru.Kad smo ga nas nekoliko upitali koji su to dokazi - bilo je "mrsko mi guglat,vratite se par stranica prije "??? i slične nebuloze.
:thumbup:
mada, nije jedini.
Banksy

#130 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Banksy »

Drinski wrote:
Banksy wrote:. Kakogod, zahvaljujući toj slici, pa i njihovoj smrti, Sarajevo je još dugo dobijalo simpatije, naklonost, pomoć i kredite svjetske javnosti koje smo svojevoljno i definitivno prokockali desetak godina nakon rata.
Podmeći tamo gdje si naučio. I zaobiđi me ubuduće.
Drinski

#131 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Drinski »

Banksy wrote:
Drinski wrote:
Podmeći tamo gdje si naučio. I zaobiđi me ubuduće.
:lol: :lol: :lol:
Nisam ti ja kriv sto se provaljes.
Zokipfc

#132 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Zokipfc »

Nekako s proljeća wrote:
Znaš koliko me zanima mišljenje dezertera. :evil:
"Nemas argument" -evo ti ga, stranica broj 3. "ne zanima me"

:-)
and

#133 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by and »

Banksy wrote:
To nije istina. Par je, preko Grbavice i Beograda, kao krajnji cilj imao Kanadu.
Mnogi, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, su bježali i preko Grbavice i Beograda i preko Stupa i Kiseljaka i Splita i preko UN letova, kako je ko znao i mogao, samo da se izvuku iz pakla opkoljenog Sarajeva. Ne vidim da smo ikad, igdje na forumu propitali hiljade poznatih i nepoznatih lica koja su izabrala isti put.
a u isto vrijeme kanađani šalju svoje sinove koji rizikujući svoje živote pomažu građanima bih da prežive agresiju i najsuroviju opsadu u modernoj istoriji :zzzz:
KENJAC

#134 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by KENJAC »

Drinski wrote:
PM72 wrote:Kenjčeva misija i jeste izjednačavanje krivice,prepravljanje i falsifikovanje istorije,etiketiranje i ljaganje ljudi i događaja.Mene je optuživao da lažem a nikad nije dokazao niti jednu laž ( a ja ga molio da me provali) da bi na kraju izvalio kako je dokazao ko je ubio Boška i Admiru.Kad smo ga nas nekoliko upitali koji su to dokazi - bilo je "mrsko mi guglat,vratite se par stranica prije "??? i slične nebuloze.
:thumbup:
mada, nije jedini.
https://www.youtube.com/watch?v=IPZIMPIjv24
Evo po peti put isti link ! Od 25 minuta ... toliko o mojim izmisljanjima , no vratimo se tvojim !
S4mpion

#135 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by S4mpion »

zateznistub wrote:Ja ne znam da li ljudima treba crtat'

Nisu presli na "stranu" nego su koristili "njihovu" stranu da idu dalje! Jel' ovo toliko teško svariti?
Možda si u pravu, nikad nećemo saznat, ali u toj situaciji niko nije mogao znati tuđe namjere, već se moglo djelovati samo prema onome što se moglo vidjeti, a to je da dvoje ljudi, prema svemu sudeći, neprijatelja, bježi prema Grbavici.
hizo ramidovic

#136 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by hizo ramidovic »

insomnia78 wrote: Ih a sta su tek seve civila pobile, na nasoj strani, sto snajperima, sto granatama
Pa onda Markake, pa Kapija i za kraj Alija prodade Srebrenicu i eto ti intervencije
Znas u stvari sve ti je to u pet deka
Srbi uopste nisu bili tako "losi momci", pomagali su evakuaciju civila, vidis da je preko Grbavice izlazio ko je htio a i materi od ove su pomogli u Bl
Nasi opet nisu uopste bili toliki "pozitivci"
Vojska krila hranu da Haris moze pricati o kanibalizmu, Seve klale i rokale redom...

Bio je onaj genijalac otvorio temu, sa dokazima :lol: o onoj nekakvoj ubici iz Seva pa ga @dozer i ekipa ispreskakase, ogadise mu forum
da moze ustati iz groba risto djogo (teska mu zemlja) bio bi veoma ponosan na svoj podmladak...
neke stvari ni on licno, u trenucima svoje najvece inspiracije, ne bi ovako objasnio i obrazlozio...
bubi_mama

#137 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by bubi_mama »

Ne zelim da pljujem po mrtvima boze sacuvaj, tuzno je ono sto im se desilo i kako su zavrsili svoju mladost. Ali praviti od njihove smrti Romea i Juliju je previse, bar meni.
Ok shvatam da nisu mogli ici na razmjene kod Bristola, i na most Brastva i Jedinstava, ali mi nije nikako jasno kako su u sred bjela dana krenuli preko Vrbanje? Kojom logikom? Kojim dogovorom i sa kim? Mislim da svi koji su u Sarajevu bili u to vrijeme znaju da u tom pravcu nisi ni gledao u sred bjelog dana a ne nesto drugo? Zasto nisu, ako su vec imali dogovor, prelazili po noci ili sl?
zateznistub

#138 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by zateznistub »

Shiba wrote:
Banksy wrote:To nije istina. Par je, preko Grbavice i Beograda, kao krajnji cilj imao Kanadu.
Mnogi, i Srbi i Hrvati i Bošnjaci, su bježali i preko Grbavice i Beograda i preko Stupa i Kiseljaka i Splita i preko UN letova, kako je ko znao i mogao, samo da se izvuku iz pakla opkoljenog Sarajeva. Ne vidim da smo ikad, igdje na forumu propitali hiljade poznatih i nepoznatih lica koja su izabrala isti put. Ružno je to što pišeš.
Ne mozemo mi to znati, nisu nikad stigli do Kanade, molim te. Mozda je to bila samo prica, mozda su ustvari htjeli da predju na onu stranu i snajperisu po Sarajevu ili nesto slicno. Sve je moguce, pasha moj...

A volio bih da su uspjeli, iako ih ne znam i ne znaci mi licno nista, volio bih da su se spasili. Da su otisli ranije, na vrijeme. Danas bi mozda dosli jednom godisnje iz Kanade da obidju rodbinu, mozda bi doveli djecu (Celine i Thibaulta, recimo) da vide odakle su im roditelji, prosetali bi Sarajevom da ih zelja mine pa nazad kuci. Mozda bi ucestvovali u nekoj ovakvoj raspravi, mozda bi mudrovali o ratu nama koji smo ostali (kao neki upravo sad), mozda bi... U svakom slucaju, mi o njima danas ne bismo pricali.
Jes' jes' Admiru su tajno obucavali da pojedinacno iz PAT-a udara..A Boško.... ko zna sta sve ne

joj mati mila
and

#139 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by and »

zateznistub wrote:
sheilak wrote:karanana i ucenice

vi ne shvatate kakva je tad situacija bila u bl, koliko opasna za bosnjake, a pogotovo za zenu samu. tim su avionom vecinom srbi napustili bl. lako se ignorantski smijati svemu, no cinjenica je da su se tada ljudi pomagali medjusobno-nebrojeni su primjeri. ne da pobjegnu, vec da prezive. kako su joj inace trebali pomoci? skrivat je po bl? branit je? pa to su utopijske misli. pomogli su najbolje kako su znali.
Takve primjere po citavoj bih ne mozes objasniti nekom ko je u tom periodu bio ili veoma mali ili ga jos nije ni rodilo...ne mogu i nece da shvate...
a od koga i što su ljudi bježali?
to su primjeri koji se mogu izraziti u promilima u odnosu na sve šta se desilo
bumerangss

#140 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by bumerangss »

insomnia78 wrote:
zateznistub wrote:
insomnia78 wrote:Romeo ili ne Romeo
Frajer je u jeku rata kren'o četnicima
Neće baš da je tako, al haj' svako ima pravo na mišljenje...
'ajde?
Ubijeni su u pokusaju prelaska gdje?
U najmanju ruku dezerterstvo
Sto je on bolji od hiljada koji su ostali i poginuli?
Zato sto je Bosko zaljubljen u Admiru?
insomnia78 slazem se sa tobom! Klasicno dezerterstvo! To sto je bio zaljubljen mu ne daje za pravo da bjezi iz opkoljenog Sarajeva! I moji roditelji su bili zaljubljeni ali su branili Sarajevo! Trebao je Admiru ostaviti kuci da mu kuha i pere a on na prvu borbenu liniju tjerati agresore od Sarajeva pa bi danas za mene bio heroj kao sto je Jovan Divjak ili bi mozda dobio i najvece ratno odlikovanje "Zlatni ljiljan" kao je Slavisa Šucur pa bih danas ustao kad bi ga ko spomenuo i odao mu munutu sutnje a ovako je... niko i nista!!!
Shiba

#141 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Shiba »

Banksy wrote:E to, paša moj, nije moguće.
zateznistub wrote:Jes' jes' Admiru su tajno obucavali da pojedinacno iz PAT-a udara..A Boško.... ko zna sta sve ne

joj mati mila
Ma znam druze, bio sam malcice sarkastican posto sam vec ranije pitao kome odgovara i kakva je korist od pljuvanja ovo dvoje mladih ljudi. Ocito sam pogrijesio. Ostatak posta je, doduse, iskren.
PM72

#142 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by PM72 »

Kenjčevi "argumenti" svode se na priču - "pitaj pokojnu Savku ona je tu bila".
Zadatak mu je da spletkari,podmeće i falsifikuje.Takvi kao on iz šuplje priče,dezinformacija i demagogije naprave famu o Draži kao antifašisti a sad bi malo da od nas napravi fašiste i ubice svog naroda.Furda.
hizo ramidovic

#143 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by hizo ramidovic »

PM72 wrote:Kenjčevi "argumenti" svode se na priču - "pitaj pokojnu Savku ona je tu bila".
Zadatak mu je da spletkari,podmeće i falsifikuje.Takvi kao on iz šuplje priče,dezinformacija i demagogije naprave famu o Draži kao antifašisti a sad bi malo da od nas napravi fašiste i ubice svog naroda.Furda.
nikad ne potcjenjuj snagu propagande...
Banksy

#144 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by Banksy »

bubi_mama wrote:
Ali praviti od njihove smrti Romea i Juliju je previse, bar meni.
Budimo brutalni do kraja. Pravili smo to mi, naša strana i oni skloni nama, jer je opkoljenom Sarajevu u tom momentu to trebalo i bilo važno. Nakon što smo ih iskoristili i sažvakali, red je da ih 20 godina kasnije i ispljunemo.
PM72

#145 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by PM72 »

hizo ramidovic wrote:
PM72 wrote:Kenjčevi "argumenti" svode se na priču - "pitaj pokojnu Savku ona je tu bila".
nikad ne potcjenjuj snagu propagande...
Mora mu se priznati da je uporan.Ko mazga.Zato mu je nick - kenjac,kako hercegovci zovu tu tegleću marvu.Ne popušta ni sekunde,on je "jurišnik" u dokazivanju podlosti,genocidnosti i pokvarenosti Bošnja i branitelja Sarajeva.
KENJAC

#146 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by KENJAC »

https://www.youtube.com/watch?v=IPZIMPIjv24
Ovaj ciko sa 25-e minute se ne zove Savka a nije ni pokojni. A to za Drazu i cetnike ... znao sam da ces u beznadju ideja sta rec potegnuti za oprobanom i nadasve prihvatljivom metodom. Kad nemas argumenata reci mu da je cetnik i to je to. Sta ces ti sad izmisljat neki drugi nacin kad ovaj funkcionise !
bubi_mama

#147 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by bubi_mama »

Banksy wrote:
bubi_mama wrote:
Budimo brutalni do kraja. Pravili smo to mi, naša strana i oni skloni nama, jer je opkoljenom Sarajevu u tom momentu to trebalo i bilo važno. Nakon što smo ih iskoristili i sažvakali, red je da ih 20 godina kasnije i ispljunemo.
Ja koliko vidim i dalje ih se iskoristava, pogledaj portale od jutros. Mislim se niko od nas ne bi sjetio, bez portala, da im je danas godisnjica pogibije. Ne znam, meni je brate to previse, ipak mislim da se ova prica treba pustiti na miru.
piupiu

#148 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by piupiu »

Uskoro cemo na ovoj temi doci i do cijene ribe na trznici. Krajnje je degutantno ovo sto se dogadja na ovoj temi - potreba da se pljuje po mrtvima, da im se 'dokazu' agresorski motivi, da se - kao sto se zrtvi silovanja spocitava kratka suknja - i njima spocita njihova smrt. Spocitavati zrtvi smrt ... kako to gordo zvuci. :roll: Zanimljiva je ova demokratska forumska svijest - svi su krivi prije nego sto im se dokaze da su nevini. Pa, i mrtvi. :cry:
Last edited by piupiu on 18/05/2015 16:59, edited 1 time in total.
karanana

#149 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by karanana »

Banksy wrote:
bubi_mama wrote:
znaci pravili smo reklamu u tome sto momak i cura, srbin i muslimanka bjeze iz multietnickog i napacenog sarajeva i ginu u prelasku na srpsku agresorsku stranu?
moguce, ali sa ove distance i nije nam neka propaganda bila, mada je prica bila dovoljno simpaticna za strane novinaske lesinare.
PM72

#150 Re: Sarajevski Romeo i Julia

Post by PM72 »

"Beznađe" ideja :lol:
Svaki put me oduševi nekim biserom mudrosti.Ne kažem ja tebi da si četnik.taman posla.Nikad i nigdje nisam to napisao.Ti si falsifikator,demagog i provokator.Ti si nadrastao "bradonje".Evoluirao si.Uspravio si se.Sad se služiš perfidnijim metodama.Sad ti je drago slušati Sefera ili Munju,naravno,kad optužuju "svoje".A što ih ne citiraš kad pričaju o srpskim zločinima,o pripremama za rat i plan RAM,o velikosrpskoj strategiji i spremnosti na sukob? To te ne zanima? Mudar si ti.Mudar!

davno sam ti napisao da ti nisam ja kriv što si dio rata ostao u Sarajevu pa se sad po srpskim emigrantskim krugovima pravdaš za nosanje knjižice Armije BiH.Njih foliraj i njima petljaj.Nama nemoj.
Locked