Ko ce da vas voli kao ja?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dragan.s

#126 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

dezurni_ucenik wrote:
dragan.s wrote:
dezurni_ucenik wrote:Zorica, Jana, Cana,Grandusa ova ona ... isto sranje drugo pakovanje.Isti proizvod za zaglupljivanje sirih narodnih masa.
Šta ćemo sa Hankom? Gdje ona spada?
Bio sam dovoljno jasan.
Zapravo i nisi. Samo si izbjegao odgovor na konkretno pitanje.
dezurni_ucenik

#127 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dezurni_ucenik »

Znam na sta ciljas i gdje vode ta tvoja djecija zapitkivanja.Da opet ponovim ; Bio sam dovoljno jasan.
dragan.s

#128 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

dezurni_ucenik wrote:Znam na sta ciljas i gdje vode ta tvoja djecija zapitkivanja.Da opet ponovim ; Bio sam dovoljno jasan.
Nisi. Zašto se ne izjasniš konačno? Služi li sva narodna muzika "zaglupljivanju širokih narodnih masa" ili je to samo ona koja dolazi sa druge strane granice? Pa čak i kad je (skoro) ista kao i domaća?
dezurni_ucenik

#129 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dezurni_ucenik »

dragan.s wrote:
dezurni_ucenik wrote:Znam na sta ciljas i gdje vode ta tvoja djecija zapitkivanja.Da opet ponovim ; Bio sam dovoljno jasan.
Nisi. Zašto se ne izjasniš konačno? Služi li sva narodna muzika "zaglupljivanju širokih narodnih masa" ili je to samo ona koja dolazi sa druge strane granice? Pa čak i kad je (skoro) ista kao i domaća?
Navlasis na polje "Hanka je muslimanka, Zorica ne valja jer je cetnikusa".A ja opet : bio sam dovoljno jasan.A ti se nastavi prozdirati sta sam htio reci. :thumbup:
dragan.s

#130 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dragan.s »

dezurni_ucenik wrote:
dragan.s wrote:
Navlasis na polje "Hanka je muslimanka, Zorica ne valja jer je cetnikusa".A ja opet : bio sam dovoljno jasan.A ti se nastavi prozdirati sta sam htio reci. :thumbup:
Nisam to rekao, sam si se u to upetljao generalizujući čitav jedan muzički pravac. Odbijaš da odgovoriš konkretno, ja sam iz toga izvukao svoje zaključke, svako neka izvuče svoje.
LonelyWolf

#131 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by LonelyWolf »

ja sam mislio da ce biti 300 ljudi u vrh glave :shock: :shock: :shock: :? :? :?
Jolpaz

#132 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Jolpaz »

Jolpaz wrote:Gradjevinske skele na zelenim povrsinama, baneri po nadvoznjacima sa kojih nam se smjesi Zorica Brunclik i najavljuje seljakluk i papanluk pod nazivom: "Ko ce da Vas voli kao ja"?

Ko zna koji po redu vasar u reziji seoske varalice Faruka Drine, koga po nepisanom pravilu uvije prate isti sponzori ovog i slicnih teferica.

Postujem pravo drugog i drugacijeg, razumijem da papci trebaju imati svoja okupljanja ali se bojim da ovo vec odavno prelazi u ispiranje mozga.

Kako je krenulo, ovaj menadzer ce nam organizovati koridu u velikom parku u Titovoj ulici :twisted: :twisted: :twisted:

Tema nema veze sa nacionalnom pripadnoscu bilo koga, tako da nema potrebe preseravati se u tom pravcu...
ho oponopono

#133 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by ho oponopono »

:pisnula: i :pisnuo:
Matzan

#134 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Matzan »

Zorica je legenda. :thumbup: :thumbup:

Jolpaz

#135 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Jolpaz »

:nasolji1: :babinsin:
jasko_ba

#136 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by jasko_ba »

Bilo je i bice tih sadrzaja uvijek, dosta ljudi prate ovakve pjevace, rado ce platiti i svi mirni.
Meni je problem sto nema ama bas nikakvih drugih sadrzaja van toga. Dovoljno mi je vidjeti da u Beogradu ili Zagrebu za 15 dana bude toliko dj-eva koliko ih ne bude u Bosni za 2 godine. Rock/pop i ostale zanrove da ne spominjem. Jednostavno je zalosno postalo.
Raigor Stonehoof

#137 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Raigor Stonehoof »

vala ako cemo izmedju zorice i dj-eva, radije biram zoricu :D sta god da pjevala

druga je stvar sto nema velikih koncerata :roll:
Better Man

#138 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Better Man »

Evo večeras je završen trodnevni Beer fest i mogu reći da je bilo odlično. Bilo je dobra posjeta, mada mislim da je moglo i više ljudi da bude.Odlična organizacija, sve je proteklo u savršenom redu i bez ijednog jedinog incidenta. Odlična zabava za sve one koji su operisani od smeća tipa Zorica Brunclik i svog ostalog narodnjačkog smeća, a tu spadaju i Hanka, Halid i ostali, kao i kvazi umjetnici tipa Memo koji je umislio da je Picasso, a u stvari obični lik za kojeg niko nikad ne bi čuo da nije učestvovao u seljačkim farmama na Hayatu i Pinku i plus imao neku seljačku emisiju na Hayatu. Nema mi ništa smješnije kad Halid izjavi kako njega slušaju rokeri. Pa ti koji te slušaju, a smatraju se rokerima nemaju blage veze s istinskom rok muzikom. Jedino ako Tifu ne smatraju rok muzičarem, pa misle da su rokeri, a Tifa je u zadnjih 23 godine bio sve samo ne rok muzičar.
Brat

#139 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Brat »

dezurni_ucenik wrote:Zorica, Jana, Cana,Grandusa ova ona ... isto sranje drugo pakovanje.Isti proizvod za zaglupljivanje sirih narodnih masa.
Uspio si staviti Zoricu, koja je kraljica NARODNE muzike, kao i Hanka recimo, sa legalnim kuravama tipa Jane, Cece i ostalih.. Bravo.
dezurni_ucenik

#140 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by dezurni_ucenik »

Brat wrote:
Uspio si staviti Zoricu, koja je kraljica NARODNE muzike, kao i Hanka recimo, sa legalnim kuravama tipa Jane, Cece i ostalih.. Bravo.

Hvala.To mi je i bio cilj :thumbup:
Brat

#141 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Brat »

Better Man wrote:Evo večeras je završen trodnevni Beer fest i mogu reći da je bilo odlično. Bilo je dobra posjeta, mada mislim da je moglo i više ljudi da bude.Odlična organizacija, sve je proteklo u savršenom redu i bez ijednog jedinog incidenta. Odlična zabava za sve one koji su operisani od smeća tipa Zorica Brunclik i svog ostalog narodnjačkog smeća, a tu spadaju i Hanka, Halid i ostali, kao i kvazi umjetnici tipa Memo koji je umislio da je Picasso, a u stvari obični lik za kojeg niko nikad ne bi čuo da nije učestvovao u seljačkim farmama na Hayatu i Pinku i plus imao neku seljačku emisiju na Hayatu. Nema mi ništa smješnije kad Halid izjavi kako njega slušaju rokeri. Pa ti koji te slušaju, a smatraju se rokerima nemaju blage veze s istinskom rok muzikom. Jedino ako Tifu ne smatraju rok muzičarem, pa misle da su rokeri, a Tifa je u zadnjih 23 godine bio sve samo ne rok muzičar.
Jeste, bilo je vrhunski. Problem je što kad sabereš sva tri dana nije bilo više raje, nego na Zorici u Zetri. Nažalost. A svirali su odlični bendovi (bar meni). Jednostavno, raji se jebe šta pjeva tamo neki Zoni iz tamo nekih Dječaka, daj ti nešto seljačko da razbijem čašu k'o pravi zadnji papak.. To prolazi i to nam se i nudi kad smo bekani. U BG-u Robbie Williams, nama Zorica. Sve ima svoje. Moramo se pomiriti da smo postali šupak svijeta, a i nismo ni sa razmišljanjem izašli iz tog odvratnog mjesta na tijelu.
Kemal Malovčić

#142 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Kemal Malovčić »

Better Man wrote:Evo večeras je završen trodnevni Beer fest i mogu reći da je bilo odlično. Bilo je dobra posjeta, mada mislim da je moglo i više ljudi da bude.Odlična organizacija, sve je proteklo u savršenom redu i bez ijednog jedinog incidenta. Odlična zabava za sve one koji su operisani od smeća tipa Zorica Brunclik i svog ostalog narodnjačkog smeća, a tu spadaju i Hanka, Halid i ostali, kao i kvazi umjetnici tipa Memo koji je umislio da je Picasso, a u stvari obični lik za kojeg niko nikad ne bi čuo da nije učestvovao u seljačkim farmama na Hayatu i Pinku i plus imao neku seljačku emisiju na Hayatu. Nema mi ništa smješnije kad Halid izjavi kako njega slušaju rokeri. Pa ti koji te slušaju, a smatraju se rokerima nemaju blage veze s istinskom rok muzikom. Jedino ako Tifu ne smatraju rok muzičarem, pa misle da su rokeri, a Tifa je u zadnjih 23 godine bio sve samo ne rok muzičar.
A taj je Beet Fest ponudio nešto novo i nešto kvalitetno? Bajaga, Crvena Jabuka, Van Gogh, Partibrejkers, Oktobar 1864...? Pochko? Zaista? Osim Dječaka, koji su iole novi i drukčiji, svi ti izvođači su dosadni, stari, loši, vrijeme ih je pregazilo. Ništa bolje od Zorice Brunclik. Naravno, što se tiče muzike. A što se tiče organizacije i sveukupne priče, događaj poput Beer Festa je i bolji i zanimljiviji od nekog instant koncerta na koji nahrli masa.

To što ti o sebi misliš visoko a o drugima nisko (što si već sto ovdje pokazao), to je stvar snobizma i nema veze sa stvarnošću. Te podjele na "seljačko" i (valjda) "urbano" su izraz najveće gluposti.

Konstantno se ofiraš.

"Rokeru".
celava_dlaka

#143 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by celava_dlaka »

Ako ima iko gori od turbofolk glava onda su to rokeri koji sebe gledaju kao visu rasu zato sto slusaju zutare
Anestezija

#144 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by Anestezija »

sve su to drogeraši
Raigor Stonehoof

#145 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

celava_dlaka wrote:Ako ima iko gori od turbofolk glava onda su to rokeri koji sebe gledaju kao visu rasu zato sto slusaju zutare
ima jos gorih, oni koji sebe smatraju superiornijim u odnosu na druge zato sto vole odredjenu (bilo koju) vrstu muzike koju ti drugi ne slusaju.
ultima_palabra

#146 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by ultima_palabra »

Festival lošeg piva i istrošenih muzičara... mislim, dobro je da postoji, ali sad praviti od toga Lollapaloozu ne stoji nikako.

A i kod nas je ukus raje generalno qrac... sa Jinxima i Dječacima pjeva 100 ljudi, a sa Crvenom Jabukom i Bajagom 2.000 :roll:
Raigor Stonehoof

#147 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

ultima_palabra wrote:Festival lošeg piva i istrošenih muzičara... mislim, dobro je da postoji, ali sad praviti od toga Lollapaloozu ne stoji nikako.

A i kod nas je ukus raje generalno qrac... sa Jinxima i Dječacima pjeva 100 ljudi, a sa Crvenom Jabukom i Bajagom 2.000 :roll:
A ko si ti da kazes da tvoj ukus nije kurac, a njihov ispravan?

O ukusima se ne raspravlja, sve dok je moj najbolji?
m@gm@

#148 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by m@gm@ »

jes meni tebe žao
insomnia78

#149 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by insomnia78 »

:lol:
ultima_palabra

#150 Re: Ko ce da vas voli kao ja?

Post by ultima_palabra »

Raigor Stonehoof wrote:
ultima_palabra wrote:Festival lošeg piva i istrošenih muzičara... mislim, dobro je da postoji, ali sad praviti od toga Lollapaloozu ne stoji nikako.

A ko si ti da kazes da tvoj ukus nije kurac, a njihov ispravan?

O ukusima se ne raspravlja, sve dok je moj najbolji?
Ma čisto govorim u kontekstu Bettermanovog posta... po njemu ispadoše posjetioci Beer festa aman zaman avangarda, a u stvari je daleko od toga.
Post Reply