Povratak

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sadie_forever

#126 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

sha_ba wrote:
sadie_forever wrote: Ok kontam i to,i razumijem .

Ali ne idem ja u neizvjesnost,u put bez povratka.Ja pod prvo mogu se vratit kad hocu,pod drugo ne gubim neki posao

znaci ja samo ne razumijem sto im je tesko prihvatit to
pazi, mogu mislit da ti roditeljima nije bilo lako, kad su dosli u tudjinu, eto iskolovali te sve dali za tebe... ali sigurna sam da nemas papire vani i sigurno dje da se vratis, ne bi ni sekunde sad razmisljala sta bi... ovo kazem kao neko ko je 10tak godina vani, ima dvojno drzavljanstvo i kome ne pada na pamet cak ni pod cijenu ljubavi i mogucnosti da se vrati "gore", da selim "dole"... al eto, zivot je to, nikad se ne zna... ti u pamet, dobro razmisli i sretno svakako
Jeste,otac to spominje kao svoj razlog . "On je dao svoj zivot da mi ovdje budemo i ja cu sad pljunut na to i vratit se " ..ali meni to ne zvuci kako neki valjan argument :roll:
mousstapha

#127 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by mousstapha »

Ja da idem u jednom smjeru i srecem puno ljudi koji idu u suprotnom, zapitao bih se da li u najmanju ruku cinim gresku.

Mozda mi koji zivimo u BiH ne vidimo stanje na isti nacin. Cesto se zapitam, sta je to konkretno sto nekoga moze privuci da zivi ovdje.

Ja bih rekao, dodji i vidi moze li to funcionisati, ali samo u situaciji da imas mogucnost da se predmoslis i vratis za 2-3 godine. Bez takve backup opcije, to se cini kao suludan potez.
sha_ba

#128 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sha_ba »

sadie_forever wrote: Jeste,otac to spominje kao svoj razlog . "On je dao svoj zivot da mi ovdje budemo i ja cu sad pljunut na to i vratit se " ..ali meni to ne zvuci kako neki valjan argument :roll:
bil se ti usudila vratit u BiH da nemas mogucnost povratka tu gdje jesi?
sadie_forever

#129 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

sha_ba wrote:
sadie_forever wrote: Jeste,otac to spominje kao svoj razlog . "On je dao svoj zivot da mi ovdje budemo i ja cu sad pljunut na to i vratit se " ..ali meni to ne zvuci kako neki valjan argument :roll:
bil se ti usudila vratit u BiH da nemas mogucnost povratka tu gdje jesi?
Ne naravno
sha_ba

#130 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sha_ba »

sadie_forever wrote: Ne naravno
eto ti odgovora, vezano za roditelje....
a ljubavi sto se tice, dala si sama sebi odgovor na temi zene pitaju zene ;-)
potočanka

#131 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by potočanka »

nemoj ba, nisi se ostvarila... gdje ćeš se udavati a nisi ni fakultet završila, ni trideset godina namirila... i još u zajednicu, o djeci nemoj još ni razmišljati, imaš još fore... slušaj forumaše, sjed gdje jesi i kupi mačku, što bi tebi bilo bolje nego drugima curkama :-)
poslije možeš pričati kako si samostalna žena i da ti niko ne paše, niko ti ne treba... kriteriji ovo ono, džisz :-)
Država

#132 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Država »

potočanka wrote:nemoj ba, nisi se ostvarila... gdje ćeš se udavati a nisi ni fakultet završila, ni trideset godina namirila... i još u zajednicu, o djeci nemoj još ni razmišljati, imaš još fore... slušaj forumaše, sjed gdje jesi i kupi mačku, što bi tebi bilo bolje nego drugima curkama :-)
poslije možeš pričati kako si samostalna žena i da ti niko ne paše, niko ti ne treba... kriteriji ovo ono, džisz :-)
... i nemoj slučajno ni pomisliti da u Bosni nešto valja...

:sax:
insomnia78

#133 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by insomnia78 »

potočanka wrote:nemoj ba, nisi se ostvarila... gdje ćeš se udavati a nisi ni fakultet završila, ni trideset godina namirila... i još u zajednicu, o djeci nemoj još ni razmišljati, imaš još fore... slušaj forumaše, sjed gdje jesi i kupi mačku, što bi tebi bilo bolje nego drugima curkama :-)
Il se mozes udatio doci kod svekrve pad kad lola ufati fursata jer te 'rani, oblaci i kupuje ti uloske
Jos ti sklepa jedno pa drugo djete, da vidis ljubavi i uzivanja
radiša

#134 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by radiša »

Ma joook nek ide provjerenom forom,cim dođe neka napravi dijete i uda se pa za godinu se lako razvest i ostavit djete bez oca...
sha_ba

#135 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sha_ba »

:mrgreen:
sadie_forever

#136 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

insomnia78 wrote:
Il se mozes udatio doci kod svekrve pad kad lola ufati fursata jer te 'rani, oblaci i kupuje ti uloske
Jos ti sklepa jedno pa drugo djete, da vidis ljubavi i uzivanja
On je stava da je to njegova obaveza kao muza,mada bi ja rado nasla posao zasto se inace skolujem
Bambi_na_kofeinu

#137 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Bambi_na_kofeinu »

sha_ba wrote: a ljubavi sto se tice, dala si sama sebi odgovor na temi zene pitaju zene ;-)
Vidjeh i ja ono, ,povlacim napisano ovdje, nezrela si jos sadie, jbg.
potočanka

#138 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by potočanka »

jest, tako je. ni za živu glavu kod svekrve, završićeš u sigurnoj kući. ipak forumaši znaju, mame su im svekrve :D a djeca nisu uživanje nego teška patnja moj reufe :|
Deda Kurcoje

#139 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Deda Kurcoje »

Opet ti kazem, nikada, ali nikada ne ovisiti o nekome. Ljubav prodje, ostaje zivot. Ljubav sigurno prodje, to ti garantujem, pretvori se u nesto drugo, ne mora biti negativno, ali zanos i strast nestanu. Onda ti se desi zivot. Ovo vazi za bilo gdje. A, neizvjesnost je prekoraciti preko praga, pa makar isli do granapa. Procitah i ja post i tvoj pogled na ljubav. Imaju pravo kolege i koleginice, nezrela si i zaljubljena do usiju, sto ce reci, ne bi trebala nikakve odluke donositi (ovo su ti kao alcohol i cocain decisions) u takvom stanju. Apsolutno. Ne moze neko u normalnom stanju, oprosti, bez uvrede, zavrsiti faks u inostranstvu i poslije diplomiranja htjeti doci u Bosnu da radi bilo sta, da zivi sa svekrvom i da je muz izdrzava (a, studirala da bi bila neovisna). Good luck, u svakom slucaju. Ali, ovo smrdi na veliki zivotni zajeb.
Last edited by Deda Kurcoje on 10/05/2015 18:53, edited 2 times in total.
sadie_forever

#140 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

Bambi_na_kofeinu wrote:
sha_ba wrote: a ljubavi sto se tice, dala si sama sebi odgovor na temi zene pitaju zene ;-)
A sta je nezrelo? htjela sam reci da ne vjerujem da postoji takva ljubav,ona jedina prava god-like.
Troll_Happens

#141 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Troll_Happens »

Bambi_na_kofeinu wrote:Jebes mu sve, meni ovo tuzno.
Curi od 26 godina se govori da je tek izleglo pile.
Pa naravno da je pokrece ljubav, sta bi je drugo trebalo pokrenuti u zajednicki zivot.
Lik radi, haman se volite, dovoljno ste zreli, i nije da se selite u ebolom zarazeno podrucje.
Mozes cekati idealne uslove, ali nista nije garant da ces to docekati uz idealnu osobu. Ako mislis a je on onaj pravi za tebe onda je sve vrijedno borbe.
Sto se tice zajednice...ja bih sa svojim zivjela i u plemenskoj zajednici i u kolektivnom smjestaju, ako u tom momentu nemam alternativu, jer znam da se samo s njim vidim.
sta da joj drugo kazem. Sa 26 god zivi sa svojima i to vani???? Nema pojma o zivotu koliko sam shvatio iz price nije ni fax zavrsila koji je ocito vec trebo biti davno gotov ali hajde nije svako isto sposoban a htjela bi da bjezi i misli da ce se udajom spasiti... koliko sam primjetio njena je najveca zelja pobjeci od roditelja.. jesu li oni zaista tako losi ??? ne kontam a najtragicnije sto ona vec 3-4 posta spominje istu recenicu citiram "a pod prvo mogu se vratit kad hocu" Ja to vidim "mogu pobjeci kad zelim" znaci moze usrat dole nesto i pobjec natrag materi pod suknju a ti levatino dole gledaj kako sunce izlazi... Bice je briga i za njega i za Sheher to je suplja ona iz skolskih dana.. To samo gleda svoj interes i potrebu ima a to je pobjec od roditelja da joj netrune vise. Jer je ipak s njima citav zivot provela pod staklenim zvonom.
Znao sam slicnu djevojku koja je bila do rata u bosni kad se zaratilo pobjegla je vani i onda prije par god se dovukla opet da shatro radi nesto kad je SFF. I onda upozna nekog lika malo snjim bila dosla ko za stalno, trazila posao nesto volontirala zajeb. se i na kraju kad je izgustirala sve i kad ga se zasitila samo digla sidro i pravac zapad.. Od tada se vise nije ni javila niti je dolazila... Sve ko da ih je isti k.. pravio. Sve iz iste serije... :skoljka: :shock:
Gabrielo

#142 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Gabrielo »

To ne mozes nikakvog muskarca tamo naci, a mislis da bi mogla u Bosni? :zoka:
ho oponopono

#143 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by ho oponopono »

...bolje sit gladan, nego sit glup... :pusi2:

...nego reci starcima da je stanje i gore, slobodno... iz dana u dan, doduse nekome vlast drugima mast...

...beskicmenjaci prosjecnoj raji kicmu lome, standard, puko prezivljavanje, samo sto ne cujes fijuk granata....

...pucnjave dum dum, furka mangupa sa Alipasina, nist neobicno, relacija posao- kuca, pidzama- radna odjeca, kao kod rodjaka kad pocnu pricati istu, dok locu alkohol i glabaju domaci batak, u toku odmora...kada koriste to vrijeme i da popravljuju zube, nabacuju frizure naravno...

... samo sto oni i crkavaju isplativo, eh kod nas krepaj budalo za nisticu, moli Boga da ustanes zdrav da nekako preguras dan...ne dao Bog bolescuge kakve, eh onda si jebao jeza u ledja, sve placas od vitamina C pa nadalje ako nemas, tako ti grah pao...bio je dobar/a persona, a sta ta utjeha ovom vrijedi dok umire od bolova pobogu, ni kad odapnes nema ukopa dok sve one dadzbine ne platis...eto izmedju ostalog... :pusi2:
ho oponopono

#144 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by ho oponopono »

radiša wrote:
Ma joook nek ide provjerenom forom,cim dođe neka napravi dijete i uda se pa za godinu se lako razvest i ostavit djete bez oca...

...razveli su se supruznici pobogu, kakve veze ima kinder?!

...eto trebaju ljudi zarad njih ostati u braku a njima kako bude, kinder tada izrasce aman u idealnu personu jer su mu roditelji jos u braku makar to bio samo papir...

...tata/mama trebaju biti u pravom smislu te rijeci bez obzira sta pise u MKV... :pusi2:
Bambi_na_kofeinu

#145 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by Bambi_na_kofeinu »

sadie_forever wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:
A sta je nezrelo? htjela sam reci da ne vjerujem da postoji takva ljubav,ona jedina prava god-like.
Jer je nezrelo reci "za svakog sam mislila da je pravi dok nije naisao novi".
Jer je nezrelo odluciti se na brak uz ideju "nista ne gubim, imam se gdje vratiti", ne ulazi se u brak sa figom u dzepu. Da, moze se desiti da ne uspije, ali nemas taj plan prije same udaje.
Ne djeluje mi da ste se vas dvoje dogovorili o svim opcijama, ni da imate jasan plan, zvuci kao da je tu dosta nagadjanja s tvoje strane.

Ja sam stava da roditelji ne bi nikad smjeli prijetiti odricanjem od djeteta, ni mijesati se odraslom djetetu u izbor partnera. I jesam stava da odrasli, zdravi i sposobni i zaljubljeni ljudi trebaju probati sve i ne igrati na sigurno, sve ce doci s vremenom ako taj brak ima zdrave temelje.
I zajednica i kada jedno nema/izgubi posao se da iskombinovati kada su partneri mentalno i emotivno jaki.

Ali ti previse kalkulises i nagadjas i cini mi se da je to jedna od onih veza na daljinu gdje je vise projekcija vlastitih zelja nego realnosti.
Last edited by Bambi_na_kofeinu on 10/05/2015 18:59, edited 1 time in total.
sadie_forever

#146 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

Jao ljudi toliko pretpostavljaju .
sha_ba

#147 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sha_ba »

bambi :thumbup: :kiss:

ja vise necu, na ovu temu
radiša

#148 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by radiša »

ho oponopono wrote: ...razveli su se supruznici pobogu, kakve veze ima kinder?!

...eto trebaju ljudi zarad njih ostati u braku a njima kako bude, kinder tada izrasce aman u idealnu personu jer su mu roditelji jos u braku makar to bio samo papir...
...tata/mama trebaju biti u pravom smislu te rijeci bez obzira sta pise u MKV... :pusi2:
Sve to stoji samo kazem da ne treba letit cim dođe pa brak,djete,nek vidi godinu kako je zivjet sa tim momkom,sami,pa tek onda,bez zaletanja...
sadie_forever

#149 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by sadie_forever »

Bambi_na_kofeinu wrote: Jer je nezrelo odluciti se na brak uz ideju "nista ne gubim, imam se gdje vratiti", ne ulazi se u brak sa figom u dzepu. Da, moze se desiti da ne uspije, ali nemas taj plan prije same udaje.
Ne djeluje mi da ste se vas dvoje dogovorili o svim opcijama, ni da imate jasan plan, zvuci kao da je tu dosta nagadjanja s tvoje strane.

Ja sam stava da roditelji ne bi nikad smjeli prijetiti odricanjem od djeteta, ni mijesati se odraslom djetetu u izbor partnera. I jesam stava da odrasli, zdravi i sposobni i zaljubljeni ljudi trebaju probati sve i ne igrati na sigurno, sve ce doci s vremenom ako taj brak ima zdrave temelje.
I zajednica i kada jedno nema/izgubi posao se da iskombinovati kada su partneri mentalno i emotivno jaki.

Ali ti previse kalkulises i nagadjas i cini mi se da je to jedna od onih veza na daljinu gdje je vise projekcija vlastitih zelja nego realnosti.
Normalno da to iznosim kad sam i doma i ovdje docekana sa "sta ako ovo sta ako ono" .Znaci iznosim sta ako bude nesto sto ja sumnjam da ce se desiti ikada!

Nisam mislila da je prava svaka,vec je bolio kraj ,pa sam mislila "eh nece vise nikada biti tako" :D to su mladalacke ljubavi,ovo je ozbiljna veza od 2012 godine.
kecher II

#150 Re: Povratak u BIH,roditelji ni da cuju

Post by kecher II »

u BiH se moze super zivjeti ako se ima casha, pusti ovo nema perspektive blablabla.. znam licno ljude koji su uspjeli bez ikakvih stela, ustvari sta je uspjeh? ako je to dobro placen posao moze se uspejti i bez stela jer ja znam ljude koji zive super bez stele, rade u privatnom sektoru, i sam sam takav, sad nesto manje uspjesan sto se tice plate ali dobro je, ne zalim se.

ako on ima posao i jos solidno placen i ti sa faksom dodjes ovdje i nadjes neki solidno placen posao moze vam biti super pa da i ne zivite u zajednici sa njegovom mamom nego rentanje ili kredit za svoj kutak i jos uvijek mozete imati i plan B sa tvojim papirima, dodji, vidi, probaj, nista neces izgubiti osim mozda malo sto ce se roditelji ljutiti a i to ce ih pustiti nakon nekog vremena, sumnjam da su neki teski konzervativci pa de se odreknu dijeta zbog njegovog izbora mjesta zivljenja ili zivotnog druga.

koliko sam shvatio cilj joj je da zivi u BiH a ne da se rijesi roditelja, roditelja se moze rijestiti i tamo a ne da dolazi u BiH,
cilj joj isto nije da radi u marketu vec joj i to ne bi bio problem ako mora....itd.....

mi smo majstori interpretacije.
Post Reply