Kvalitet rasprave na forumu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
razonoda

#126 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

natt wrote:
razonoda wrote:U svakom slucju --dobro je da postoji. Pa, cak i za ''te'' sto vrijedjaju. Ako se porlije toga osjecaju dobro , zadovoljno --onda mi je duplo draze ,ako sam to postigla.
Zalosna mi je --tema- akcioznost-- mlade osobe sa velikim problemom--a ne mozes im pomoci.Barem ,saznaju da nisu jedini , i razmjene iskustva.
Ne pravi zrtve od ljudi koji imaju rjesive probleme. Time im odmazes.
To da su 'rjesivi'' necu o tome, da im ne odmazem.
supercali

#127 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by supercali »

Zanimljivo mi je isto ako se ja sa radoznalom zakacim recimo na temi religija a ona pocne isti negativan stav prenositi i na temu kuhanja ili neka skroz druga tema
razonoda

#128 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

:lol: I onda te neka -spodoba--proglasi ''botom'' :eh:
MJAU - da

#129 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by MJAU - da »

supercali wrote:Zanimljivo mi je isto ako se ja sa radoznalom zakacim recimo na temi religija a ona pocne isti negativan stav prenositi i na temu kuhanja ili neka skroz druga tema
Religija i nereligija (ateizam) je slobodno da kežem, bolna tema za nas, tako da je i očekivati žestoku raspravu tamo. Moj najdraži forumaš je baš religiozni lik, ali eto, nemam neku potrebu da ga prijavljujem, jer je sagovornik, kao da je ateista. :)
supercali

#130 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by supercali »

MJAU - da wrote:
supercali wrote:Zanimljivo mi je isto ako se ja sa radoznalom zakacim recimo na temi religija a ona pocne isti negativan stav prenositi i na temu kuhanja ili neka skroz druga tema
Religija i nereligija (ateizam) je slobodno da kežem, bolna tema za nas, tako da je i očekivati žestoku raspravu tamo. Moj najdraži forumaš je baš religiozni lik, ali eto, nemam neku potrebu da ga prijavljujem, jer je sagovornik, kao da je ateista. :)
Ma religiju sam uzeo kao primjer
Mogu se oni zakaciti i na politici na temi o autima svejedno je
Bodkin

#131 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Bodkin »

problem je sto je jako puno dbrih forumasa otislo. drugi problem je sto je forum postao mjesto gdje ljudi dolaze da se nagovore ljudima. odgovori veze nemaju sa postovima. nije uopste diskusija nego je podjebavanje i nametanje misljenja. ne sjecam se kad sam diskutovao normalno sa forumasem sa kojim se ne slazem. tj sjecam se par njih ali ne bih spominjao nickove. ima tema top forumasi za to.

uglavnom odavno vise nije postalo bitno raspravljati se nego samo nametati misljenje i podjebavati. reci stvari koje se u stvarnom zivotu ne smiju reci.
radiša

#132 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by radiša »

To se zove ljubav.Pozovi je na kafu.
supercali

#133 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by supercali »

Ma nju sam uzro za primjer jer mi je.prva pala na pamet
Doduse ne sjecam se da sam ikad sa njom nesto i raspravljao tako da nismo ni mogli se zakaciti
razonoda

#134 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

radiša wrote:
:-) Sta bi bilo da se svi forumashi nadju na kafi. :roll:
supercali

#135 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by supercali »

Od maskara do orgija eto sta
radiša

#136 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by radiša »

razonoda wrote:
radiša wrote:
:-) Sta bi bilo da se svi forumashi nadju na kafi. :roll:
Kafic bi hajrovo.
zunazu

#137 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zunazu »

Muhamed Đakmić wrote:učimo li iz forumanja išta o ophođenju prema drugim ljudima?
Taman posla, odavde da učimo. :D

To je stvar balkanskog mentaliteta, kojim se baš i ne možemo ponositi.

Kad bi se svako prije gušenja drugog i drugačijeg sjetio da je Bog stvorio ljude da budu različiti vjerovatno bi manje bilo fašističkih ispada.

Ali ovdje svaki drugi čovjek misli da je najpametniji i da je svako ko ne misli kao on nepotreban na Zemlji. Vrlo bolesno ponašanje, rekao bih.
razonoda

#138 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

supercali wrote:Od maskara do orgija eto sta
:shock: bash orgija.
razonoda

#139 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by razonoda »

zunazu wrote:
Muhamed Đakmić wrote:učimo li iz forumanja išta o ophođenju prema drugim ljudima?
Taman posla, odavde da učimo. :D

To je stvar balkanskog mentaliteta, kojim se baš i ne možemo ponositi.

Kad bi se svako prije gušenja drugog i drugačijeg sjetio da je Bog stvorio ljude da budu različiti vjerovatno bi manje bilo fašističkih ispada.

Ali ovdje svaki drugi čovjek misli da je najpametniji i da je svako ko ne misli kao on nepotreban na Zemlji. Vrlo bolesno ponašanje, rekao bih.
Zbog toga je ovaj forum mnogima :shock: otvorio oci.
supercali

#140 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by supercali »

Dobro to je mozda neka prikrivena zelja :D
gospodja profiterka

#141 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by gospodja profiterka »

Učestala kuknjava forumskih administratora i moderatora u zadnje vrijeme... Zaista ne razumijem. Ovo je forum u privatnom vlasništvu. Na koncu, kvalitet i smjer rasprava određuje moderacija, a ne učesnici u diskusiji. Jasno je da na forum otvorenog tipa dođe svakakvih likova, imaju se pravo registrirati, ali za sve drugo zadužena je moderacija. "Dobrih starih forumaša" nema uglavnom zato što su prečesto banovani, pa odustali. To se desi svakom forumu nakon nekog vremena. Ostaju najistrajniji, to jeste, oni kojima nije do diskusije već do iživljavanja frustracija. Iole bistrija osoba se registrira pomirena s činjenicom da će ubrzo biti banovana na zahtjev gomile. Forumi se ni po čemu ne razlikuju od javnog diskursa na svakoj razini, oni su refleksija naše stvarnosti: dominiraju brutalni i zaslijepljeni idioti. Ja to ne doživljavam kao tragediju.

U uvodnom postu piše da su prijave uglavnom opravdane. Pa ako su opravdane, u čemu je onda problem? U tome što su opravdane?
julisiz es grant

#142 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by julisiz es grant »

Velkoski wrote:
I onda se neko čudi kada se ovakvom frajeru sastavi sve na gomilu, a to se dešava godinama i ljudi se banuju zbog njega godinama.
A dotičnog je zabranjeno banovati, svojevremeno došla naredba "odozgo"...iz pouzdanih izvora znam :wink:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#143 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Chmoljo »

pratim. :zoka:
Gojeni H

#144 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Gojeni H »

Nabrao Muhamed-aga 6 stranica na temi, aferim.

Al' nuto sto su svi pristojni, ali jebe ih onaj neki drugi, ili mnogi drugi, koji eto nisu. :D
zateznistub

#145 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zateznistub »

oho vam se, oho!
Mali_Vuk

#146 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by Mali_Vuk »

Što si taki :D
KENJAC

#147 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by KENJAC »

Mogu samo da sa zaljenjem konstatujem da je ovaj forum postojao pocetkom 90'-ih , rat i tok rata bi imao sasvim drugi karakter. Mogu samo da zamislim koliko je ljudi ostalo prevarenim onim laznim uljepsavanjem "zvanicne" verzije zivota i suzivota u BiH ! Da je postojao ovaj forum znao bi da krajnje suplja prica o "grupi" ljudi ! Znao bih da se radi o jednoj ukorijenjenoj mrznji koja je samo cekala da se izlije kao zagnijeni cir ! Ako ja mogu da u ovome trazim opravdanje zasto sam pocetkom devedesetih ostao uvucen u vrtlog dogadjanja koji nisu imali nista zajednicko sa mojim nacinom razmisljanja , onda sadasnje generacije nemaju tu ispriku. Tacno se sve zna i niko nista ne krije. Zato "Zivio forum Klix.ba" "Zivila sloboda govora" "Zivila iskrenost BiH naroda i narodnosti"
zunazu

#148 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by zunazu »

Chmoljo wrote:pratim. :zoka:
Šta, rezultate? :D

Liga Klix jug.
julisiz es grant

#149 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by julisiz es grant »

KENJAC wrote:Mogu samo da sa zaljenjem konstatujem da je ovaj forum postojao pocetkom 90'-ih , rat i tok rata bi imao sasvim drugi karakter. Mogu samo da zamislim koliko je ljudi ostalo prevarenim onim laznim uljepsavanjem "zvanicne" verzije zivota i suzivota u BiH ! Da je postojao ovaj forum znao bi da krajnje suplja prica o "grupi" ljudi ! Znao bih da se radi o jednoj ukorijenjenoj mrznji koja je samo cekala da se izlije kao zagnijeni cir ! Ako ja mogu da u ovome trazim opravdanje zasto sam pocetkom devedesetih ostao uvucen u vrtlog dogadjanja koji nisu imali nista zajednicko sa mojim nacinom razmisljanja , onda sadasnje generacije nemaju tu ispriku. Tacno se sve zna i niko nista ne krije. Zato "Zivio forum Klix.ba" "Zivila sloboda govora" "Zivila iskrenost BiH naroda i narodnosti"
To je samo još jedan od dokaza kako se bajka o "bratstvu-jedinstvu" održavala isključivo državnom represijom.
nosara

#150 Re: Kvalitet rasprave na forumu

Post by nosara »

julisiz es grant wrote:
KENJAC wrote:Mogu samo da sa zaljenjem konstatujem da je ovaj forum postojao pocetkom 90'-ih , rat i tok rata bi imao sasvim drugi karakter. Mogu samo da zamislim koliko je ljudi ostalo prevarenim onim laznim uljepsavanjem "zvanicne" verzije zivota i suzivota u BiH ! Da je postojao ovaj forum znao bi da krajnje suplja prica o "grupi" ljudi ! Znao bih da se radi o jednoj ukorijenjenoj mrznji koja je samo cekala da se izlije kao zagnijeni cir ! Ako ja mogu da u ovome trazim opravdanje zasto sam pocetkom devedesetih ostao uvucen u vrtlog dogadjanja koji nisu imali nista zajednicko sa mojim nacinom razmisljanja , onda sadasnje generacije nemaju tu ispriku. Tacno se sve zna i niko nista ne krije. Zato "Zivio forum Klix.ba" "Zivila sloboda govora" "Zivila iskrenost BiH naroda i narodnosti"
To je samo još jedan od dokaza kako se bajka o "bratstvu-jedinstvu" održavala isključivo državnom represijom.
Kvalitetnom represijom... Bilo je malih pokusaja da se to narusi, ali aparat je mljeo ta reakcionarna govna bez graske... :D
Locked