insomnia78 wrote: Svaka slicna tema se zavrsi isto
Predizborna Bakira i Dodika-kljuc
Dijaspora lozi na rat i klanje, lako je njima izvukli guzicu a nas loze protiv komsija-kljuc
Jave se "srbi" koji toliko istrolaju temu sa referendumima, Jasenovcem, Naserom, vehabijama-kljuc
Bosnjo sve okrene na zajebanciju, 'ta ce oni haha, vidi krsta gotov se srusio hihi, haha hihi-kljuc
Sve ovo zajedno-kljuc
Tako se to radi!
- tandmand
#126 Re: Tako se to radi!
- dobojlija81
#127 Re: Tako se to radi!
našao se pravi o mrtvim glavama pričati bemje ga u staukamen spoticanja wrote:smrdim/gradonacelnik-doboja-o ... tva-glava/
- Sanjarko
#128 Re: Tako se to radi!
Za zaustaviti Agresora najbolje Kamen(Metak) posred čela.insomnia78 wrote:Ne razbijaj mi iluzijeVizionar 1985 wrote: Za rat/sukob potreban je samo jedan Agresor/Napadač koji želi sukob/rat ne dvoje.
Druga strana silom prilika se stvori.
Eto Gadafi htjeo rat/sukob protiv NATO-a/OTAN-a![]()
Je l' to znaci da ni dova ni lug u oci nece zaustaviti cetnika
Molitva i prašina u oči bačena neče odmoći.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#129 Re: Tako se to radi!
TheMule wrote:KatarinaKosaca wrote:@ovo malo duše...
Koga zanima tvoja životna priča, ko si, što si, kad si otišao, došao, prišao, snašaoNiđe veze, sa temom još manje. I pogledaj ko prvi na temi spominje dijasporu i koje želje, čestitke i pozdrave domicilno stanovništvo dobiva od dijaspore i u ime dijaspore. I ti i ovi drugi dušebrižnici što selektivno preskaču postove, pa se onda kao ibrete otkud dijapora u temi
I bolje bi ti bilo da se "nisi petljao", jer ništa nisi rekao. Neku ispovjest lošeg spomenara, nepisemnog tinejdžerskog stila
Evo, vidim navala, german wings![]()
Mene zanima njegova prica. Ti si obicna tuka. Da te sretnem razbio bi te ko sajlu stoko matora
Bujrum prebjeguljo, poznat si po hrabrosti. Samo dođi
- jao_situacije
#130 Re: Tako se to radi!
ma bakir je to zakuho hiljadu posto.insomnia78 wrote:Nema na cemu i drugi putKatarinaKosaca wrote:insomnia78 wrote:Uskoro ce vas poceti i po federaciji 'apsiti i pretresati
Ups, pa vec su
Neka ce, tako vam i trebaHvala..
Čitajući ovaj post, očito...insomnia78 wrote:Dijaspora zakuhava
Dijaspora zakuhava, naravno
Steta sto izbori nisu blizu, petokolonasi bi vec poceli sa pricom kako je to Bakirova i Dodikova predizborna...
A vi opet poletite optuziti dijasporu za zakuhavanje kad se neko usudi ukazati na cinjenice
Lakse je pljunuti po svom nego traziti rjesenje
Ja nisam glas'o niti vam bir'o politicare a da li je iko od vas glasaca trazio ili ce traziti ocitovanje vasih politickih predstavnika povodom ovoga?
A "ljudi" lagano ali sigurno jebu
Upadose u Klix u po Sarajeva, na foru al upadose i odradise pos'o
Naravno, sad ce to, jos koju stranu, forumasi okrenuti na zajebanciju...
Evo hapse ljude zbog zastava i zbog "sigurnosne prijetnje" i boga pitaj sta se jos sprema
ministar sigurnosti sds direktor sipe četnik komandant spec. jednice sipe četnik
ostane još da u fup i mup ks instaliraju nekog četalja i mogu opet šenlučiti.
-
prog321
#131 Re: Tako se to radi!
Ovo je cista provokacija.
Ako ne bude odgovora na nivou drzave, mislim da cemo imati jos veci problem.
Nije pametno tjerati Bosnjacki inat.
- tandmand
#132 Re: Tako se to radi!
Treba gledati da do inata ne dodje, jer je to zadnja opcija onih koji su stjerani u kut jer prije nisu razmisljali. Vidite kako se to u RS radi bez inata, hladno proracunato - sve po zakonu. Imaju strategiju i jasan cilj za razliku od Bosnjaka kod kojih se sve svodi na reakciju, jer nikakve inicijative nemaju u ostvarenju svojih nacionalnih interesa. Vjecita improvizacija na aktuelni trenutak, i to uvijek sa zakasnjenjem.prog321 wrote:Ovo je cista provokacija.
Pogledajmo rezultate rada jedne moderne nacionalisticke stranke HDZa. Dobili su de facto Treći entitet na teritoriji cijele Federacije bez nasilja, agresije i "inata".
Last edited by tandmand on 06/05/2015 19:01, edited 1 time in total.
- jao_situacije
#133 Re: Tako se to radi!
a ti se ne sjećaš onih što su kod prinicipovog mosta pozirali sa četničkom zastavom ?karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
- Kal El
#134 Re: Tako se to radi!
Idem za koji dan kolektivno u Višegrad, imam bradu jer mi se sviđa, a ne zbog vjerskog uvjerjenja (tj. Nisam vehabija) pa da vidim hoće li me policija smrdske izbaviti iz autobusa..
- jao_situacije
#135 Re: Tako se to radi!
ima i bilo i niko im ništa nije uradio bile slike po portalima po fbgay activist wrote:Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
ti se malo praviš lud ?
malo bi opet zamjenu teza da napraviš pravedni i profesnionalni četnički mup samo čuva krvoločne bošnjake od krvoločnih bošnjaka na svadbi ili proslavi ili čemu već.
jel provokacija kad ja u bosanskom brodu uđem u džamiju pa me pripadnik četničkog mupa gleda ispred džamije kao da nosam pištolj i kašikaru ?
stoji eto onako 7 metara od džamijskih vrata i gleda sa prezirom
šta, brine se za sigurnost hodže i mujezina u džamiji ?
- insomnia78
#136 Re: Tako se to radi!
Joj vise i tog bosanskog inataprog321 wrote:Ovo je cista provokacija.
Cetnici poklase pola podrinja, iznesose svo oruzje iz kasarni, ukopase se iznad gradova i tek kad dodje bas pet do dvanest, ili/ili probudi se taj bosanski inat
Ratni zlocinci rade u drzavnim institucijama, sud ih osudjuje na smijesne kazne, u RS-u rade sta hoce, maltretiraju koga hoce a tog inata nigdje
Isti ljudi vladaju dvadeset godina, jebu u zdrav mozak, izglasavaju bukvalno sebi sta hoce, gradjanin nicim nije zasticen a tog inata nigdje
Kriminal hara, ubice se oslobadjaju, donose se smjesne presude a tog inata nigdje
Popusti me molim te mitova o bosanskom inatu
- JThomas
#137 Re: Tako se to radi!
bosanski sabur.
- asurbanipal
#138 Re: Tako se to radi!
JThomas wrote:bosanski sabur.
ili glupost.
Sabur podrazumijeva djelovanje, a ne čekanje skrštenih ruku...
- jao_situacije
#139 Re: Tako se to radi!
na trgu alije izetbegovića stoji zastava koja se nosila da "posveti" klanja silovanja ubijanja pljačkanja paljenja rušenja svega nesrpskog i niko nije ništa progovorio koliko ja znam, a ne da je pozivao policiju da to evidentira kao širenje međunacionalne mržnjekox wrote:Na svakoj pravoslavnoj crkvi se vijori srpska trobojka, pa valjda treba da policija napravi premetačinu istih, oduzme zastave i privede sveštenike na informativne razgovore.gay activist wrote:Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?
Mislim, poslije ovakvih dešavanja moglo bi doći do nemilih dogadjaja pa je to u inrteresu javnog reda i mira i tako to...
Ovo samo pokazuje kako se lako mogu instrumentalizovati entitetske policije na nacionalnoj osnovi, te da nam je reforma policije neophodna.
ali neka evo sad će 20. godišnjica genocida a već su počeli...
sa nekadašnjih 45-50 godina između genocida skraćuju na nekih 30-ak izgleda odlučili da im je predugo čekati 50 godina.
nikad bošnjo pameti neće doći.
- escobar__
#140 Re: Tako se to radi!
insomnia78 wrote:Joj vise i tog bosanskog inataprog321 wrote:Ovo je cista provokacija.
Cetnici poklase pola podrinja, iznesose svo oruzje iz kasarni, ukopase se iznad gradova i tek kad dodje bas pet do dvanest, ili/ili probudi se taj bosanski inat
Ratni zlocinci rade u drzavnim institucijama, sud ih osudjuje na smijesne kazne, u RS-u rade sta hoce, maltretiraju koga hoce a tog inata nigdje
Isti ljudi vladaju dvadeset godina, jebu u zdrav mozak, izglasavaju bukvalno sebi sta hoce, gradjanin nicim nije zasticen a tog inata nigdje
Kriminal hara, ubice se oslobadjaju, donose se smjesne presude a tog inata nigdje
Popusti me molim te mitova o bosanskom inatu
Hahah, svaka čast, mitologija ubi. Te bošnjački inat, te merhametli narod, a sve glupo do bola. Yebo te ovi ti u facu malte ne kažu da te ne vole, ovamo se pucaju tripovima o zločestoj dijaspori, Bakirovoj predizbornoj i sličnim bedastoćama. Nije nikakvo čudo što su nas zadesile 90-te, ponovit će se one itekako i mislim da će to bit i kraj kako za Bošnjake tako i za ovu državu.
-
razonoda
#141 Re: Tako se to radi!
90' nismo bili ovoliko (mrznjom) podijeljeni. Danas imamo --nepozeljne elemente --dijaspora, sandzaklija, krajisnik , I. bosna. Niko ni skim . Dodje li opet -atmosfera 90'-ih bice pravaescobar__ wrote:insomnia78 wrote:Joj vise i tog bosanskog inataprog321 wrote:Ovo je cista provokacija.
Popusti me molim te mitova o bosanskom inatu![]()
Hahah, svaka čast, mitologija ubi. Te bošnjački inat, te merhametli narod, a sve glupo do bola. Yebo te ovi ti u facu malte ne kažu da te ne vole, ovamo se pucaju tripovima o zločestoj dijaspori, Bakirovoj predizbornoj i sličnim bedastoćama. Nije nikakvo čudo što su nas zadesile 90-te, ponovit će se one itekako i mislim da će to bit i kraj kako za Bošnjake tako i za ovu državu.
- insomnia78
#142 Re: Tako se to radi!
Pa mi nismo al ima ko jeste
Podsjecanja radi, najgrozniji i najsvirepiji zlocini i mucenja dogodili su se na samom pocetku rata, kad nije moglo biti govora o nekakvoj osveti i slicno
Podsjecanja radi, najgrozniji i najsvirepiji zlocini i mucenja dogodili su se na samom pocetku rata, kad nije moglo biti govora o nekakvoj osveti i slicno
- tandmand
#143 Re: Tako se to radi!
Samo je pitanje da li je u toku proces palestinizacije Bosnjaka ili mozda, Izraelizacije BiH.
-
prog321
#144 Re: Tako se to radi!
Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
Ako oni ne reaguju, onda ih mozemo samo smjeniti na sljedecim izborima. Sta drugo ?
Ako oni ne reaguju, onda ih mozemo samo smjeniti na sljedecim izborima. Sta drugo ?
-
BadAss14
#145 Re: Tako se to radi!
Ovo je odlican pokazatelj sta se desava kada nisi politicki organizovan i aktivan. Kod Bosnjaka se sve svodi na pojest, popit i poklopit, a BiH se polako pretvara u cetnicku provinciju. Nikakvo reagovanje i dizanje glasa na nepravde. Pazite neki dan ona cirkus delegacija dolazi u SARAJEVO da odrze performans narikanja za cetnickim zlocincima stradalim u uniformama JNA 92, i njih cuva policija GENOCIDNE TVOREVINE, u sred Sarajeva. Umjesto da se u tom istom Sarajevu (jer je to glavni grad BiH) narod digne na noge i proglase nepovjerenje policiji genocidne i traze zastitu nasih povratnika u tu tvorevinu, tamo muk. Oni zive u nekim iluzijama "suzivota i tolerancije", nikakvog osjecaja i odgovornosti za drzavu cije su glavni grad.
Ako se neko poziva na posrbice koje se vode kao "bosnjacki lideri"da ce oni uciniti nesto, taj je lud. Pa oni ucestvuju u posrbljavanju BiH, i navikavaju ztvu na rezultate zlocina 20 god.Hocel se to pseto Izetbegovic pojaviti u javnosti povodom ovoga? Hoce li ga iko konfrotovati?
Ovo ako prodje ovako, sta je sljedeci korak?
Ako se neko poziva na posrbice koje se vode kao "bosnjacki lideri"da ce oni uciniti nesto, taj je lud. Pa oni ucestvuju u posrbljavanju BiH, i navikavaju ztvu na rezultate zlocina 20 god.Hocel se to pseto Izetbegovic pojaviti u javnosti povodom ovoga? Hoce li ga iko konfrotovati?
Ovo ako prodje ovako, sta je sljedeci korak?
- insomnia78
#146 Re: Tako se to radi!
Nista, sjedi, cekajprog321 wrote:Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Mozda nece tebe
Nemas oruzje, nisi nikom ucinio nista nazao, nisi politicki aktivan, nece tebe sigurno
PS: jesi se obratio sluzbama, strankama, zastupniku u parlamentu, u skupstini, predsjednistvu?
- tandmand
#147 Re: Tako se to radi!
To bi bila oruzana pobuna i terorizam u nasoj jedinoj nam BiH.prog321 wrote:Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Nemamo se kome obratiti, jer bi ti isti samo proslijedili tj. uputili apel MZ ... niti ima alternative na izborima. Programski ciljevi skoro svih stranaka su vezani za kleptokratiju a o drzavotvornim interesima Bosnjaka ne vodi racuna niko.prog321 wrote:Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
-
BadAss14
#148 Re: Tako se to radi!
tandmand wrote:To bi bila oruzana pobuna i terorizam u nasoj jedinoj nam BiH.prog321 wrote:Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?Nemamo se kome obratiti, jer bi ti isti samo proslijedili tj. uputili apel MZ ... niti ima alternative na izborima. Programski ciljevi skoro svih stranaka su vezani za kleptokratiju a o drzavotvornim interesima Bosnjaka ne vodi racuna niko.prog321 wrote:Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
Pa ko je clan predsjednistva iz reda bosnjackog naroda? Narod bi ga sad trebo najurit ko pseto, i to ispred njegove kuce.
- bh.tornjak
#149 Re: Tako se to radi!
jbt....koje sranje u Makedoniji....... 
-
palermo
#150 Re: Tako se to radi!
Netačno. Možeš ih natjerati da rade ono što bi trebali da rade. A u ovom trenutku minimum je da izađu pred narod i kažu šta oni misle o ovome i daju argumente za njihovo ponašanje.prog321 wrote:Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Da bi se to desilo mora postojati kritična masa unutar samog naroda,i ono što je jako bitno i intelektualna elita treba stati i za tih zahtjeva. Odnosno pomoći da se ti zahtjevi artikuliraju. Ali, recimo ovaj forum je prilično dobra slika našeg ponašanja. Insomnia mi nije zbog nekih drugih stavova najdraži forumaš, ali je pogodio sa onim postom (post vezana za ključanje tema). Kakav god da je Bakir, i šta god mi mislili o njemu, on je izabran od naroda, i zato umjesto da govorimo on je lopov, bilo bi mnogo produktivnije da kažemo, Bakire ho'š ti raditi svoj posao ili da te ćepanicama gonimo