Tako se to radi!

Post Reply
tandmand

#126 Re: Tako se to radi!

Post by tandmand »

insomnia78 wrote: Svaka slicna tema se zavrsi isto

Predizborna Bakira i Dodika-kljuc

Dijaspora lozi na rat i klanje, lako je njima izvukli guzicu a nas loze protiv komsija-kljuc

Jave se "srbi" koji toliko istrolaju temu sa referendumima, Jasenovcem, Naserom, vehabijama-kljuc

Bosnjo sve okrene na zajebanciju, 'ta ce oni haha, vidi krsta gotov se srusio hihi, haha hihi-kljuc

Sve ovo zajedno-kljuc
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
dobojlija81

#127 Re: Tako se to radi!

Post by dobojlija81 »

našao se pravi o mrtvim glavama pričati bemje ga u stau
Sanjarko

#128 Re: Tako se to radi!

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Za rat/sukob potreban je samo jedan Agresor/Napadač koji želi sukob/rat ne dvoje.
Druga strana silom prilika se stvori.
Eto Gadafi htjeo rat/sukob protiv NATO-a/OTAN-a
Ne razbijaj mi iluzije :sad:
Je l' to znaci da ni dova ni lug u oci nece zaustaviti cetnika
Za zaustaviti Agresora najbolje Kamen(Metak) posred čela.
Molitva i prašina u oči bačena neče odmoći.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#129 Re: Tako se to radi!

Post by KatarinaKosaca »

TheMule wrote:
KatarinaKosaca wrote:@ovo malo duše...

Koga zanima tvoja životna priča, ko si, što si, kad si otišao, došao, prišao, snašao :D Niđe veze, sa temom još manje. I pogledaj ko prvi na temi spominje dijasporu i koje želje, čestitke i pozdrave domicilno stanovništvo dobiva od dijaspore i u ime dijaspore. I ti i ovi drugi dušebrižnici što selektivno preskaču postove, pa se onda kao ibrete otkud dijapora u temi

I bolje bi ti bilo da se "nisi petljao", jer ništa nisi rekao. Neku ispovjest lošeg spomenara, nepisemnog tinejdžerskog stila :wink:

Evo, vidim navala, german wings :lol: :lol:

Mene zanima njegova prica. Ti si obicna tuka. Da te sretnem razbio bi te ko sajlu stoko matora

Bujrum prebjeguljo, poznat si po hrabrosti. Samo dođi :wink:
jao_situacije

#130 Re: Tako se to radi!

Post by jao_situacije »

insomnia78 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Uskoro ce vas poceti i po federaciji 'apsiti i pretresati
Ups, pa vec su
Neka ce, tako vam i treba
:roll: Hvala..
insomnia78 wrote:Dijaspora zakuhava
Čitajući ovaj post, očito...
Nema na cemu i drugi put
Dijaspora zakuhava, naravno
Steta sto izbori nisu blizu, petokolonasi bi vec poceli sa pricom kako je to Bakirova i Dodikova predizborna...

A vi opet poletite optuziti dijasporu za zakuhavanje kad se neko usudi ukazati na cinjenice
Lakse je pljunuti po svom nego traziti rjesenje
Ja nisam glas'o niti vam bir'o politicare a da li je iko od vas glasaca trazio ili ce traziti ocitovanje vasih politickih predstavnika povodom ovoga?

A "ljudi" lagano ali sigurno jebu
Upadose u Klix u po Sarajeva, na foru al upadose i odradise pos'o

Naravno, sad ce to, jos koju stranu, forumasi okrenuti na zajebanciju...
Evo hapse ljude zbog zastava i zbog "sigurnosne prijetnje" i boga pitaj sta se jos sprema
ma bakir je to zakuho hiljadu posto.

ministar sigurnosti sds direktor sipe četnik komandant spec. jednice sipe četnik

ostane još da u fup i mup ks instaliraju nekog četalja i mogu opet šenlučiti.
prog321

#131 Re: Tako se to radi!

Post by prog321 »

Ovo je cista provokacija.
Ako ne bude odgovora na nivou drzave, mislim da cemo imati jos veci problem.
Nije pametno tjerati Bosnjacki inat.
tandmand

#132 Re: Tako se to radi!

Post by tandmand »

prog321 wrote:Ovo je cista provokacija.
Treba gledati da do inata ne dodje, jer je to zadnja opcija onih koji su stjerani u kut jer prije nisu razmisljali. Vidite kako se to u RS radi bez inata, hladno proracunato - sve po zakonu. Imaju strategiju i jasan cilj za razliku od Bosnjaka kod kojih se sve svodi na reakciju, jer nikakve inicijative nemaju u ostvarenju svojih nacionalnih interesa. Vjecita improvizacija na aktuelni trenutak, i to uvijek sa zakasnjenjem.
Pogledajmo rezultate rada jedne moderne nacionalisticke stranke HDZa. Dobili su de facto Treći entitet na teritoriji cijele Federacije bez nasilja, agresije i "inata".
Last edited by tandmand on 06/05/2015 19:01, edited 1 time in total.
jao_situacije

#133 Re: Tako se to radi!

Post by jao_situacije »

karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
a ti se ne sjećaš onih što su kod prinicipovog mosta pozirali sa četničkom zastavom ?
Kal El

#134 Re: Tako se to radi!

Post by Kal El »

Idem za koji dan kolektivno u Višegrad, imam bradu jer mi se sviđa, a ne zbog vjerskog uvjerjenja (tj. Nisam vehabija) pa da vidim hoće li me policija smrdske izbaviti iz autobusa..
jao_situacije

#135 Re: Tako se to radi!

Post by jao_situacije »

gay activist wrote:
karanana wrote:sta bi se desilo da sada kroz federalno sarajevo prodje auto sa srpskom trobojkom?

mozda bi bila frka mozda ne, ne znam da li bi policija intervenisala u cilju sprecavanja frke.
Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?
ima i bilo i niko im ništa nije uradio bile slike po portalima po fb

ti se malo praviš lud ?

malo bi opet zamjenu teza da napraviš pravedni i profesnionalni četnički mup samo čuva krvoločne bošnjake od krvoločnih bošnjaka na svadbi ili proslavi ili čemu već.

jel provokacija kad ja u bosanskom brodu uđem u džamiju pa me pripadnik četničkog mupa gleda ispred džamije kao da nosam pištolj i kašikaru ?
stoji eto onako 7 metara od džamijskih vrata i gleda sa prezirom
šta, brine se za sigurnost hodže i mujezina u džamiji ?
insomnia78

#136 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

Joj vise i tog bosanskog inata
Cetnici poklase pola podrinja, iznesose svo oruzje iz kasarni, ukopase se iznad gradova i tek kad dodje bas pet do dvanest, ili/ili probudi se taj bosanski inat

Ratni zlocinci rade u drzavnim institucijama, sud ih osudjuje na smijesne kazne, u RS-u rade sta hoce, maltretiraju koga hoce a tog inata nigdje

Isti ljudi vladaju dvadeset godina, jebu u zdrav mozak, izglasavaju bukvalno sebi sta hoce, gradjanin nicim nije zasticen a tog inata nigdje

Kriminal hara, ubice se oslobadjaju, donose se smjesne presude a tog inata nigdje

Popusti me molim te mitova o bosanskom inatu
JThomas

#137 Re: Tako se to radi!

Post by JThomas »

bosanski sabur.
asurbanipal

#138 Re: Tako se to radi!

Post by asurbanipal »

JThomas wrote:bosanski sabur.

ili glupost.

Sabur podrazumijeva djelovanje, a ne čekanje skrštenih ruku...
jao_situacije

#139 Re: Tako se to radi!

Post by jao_situacije »

kox wrote:
gay activist wrote:

Pogodio si suštinu. Koliko uopšte imamo takvih slučajeva da Srbi kroz federaciju mašu srpskim zastavama?
Na svakoj pravoslavnoj crkvi se vijori srpska trobojka, pa valjda treba da policija napravi premetačinu istih, oduzme zastave i privede sveštenike na informativne razgovore.
Mislim, poslije ovakvih dešavanja moglo bi doći do nemilih dogadjaja pa je to u inrteresu javnog reda i mira i tako to... :-)
Ovo samo pokazuje kako se lako mogu instrumentalizovati entitetske policije na nacionalnoj osnovi, te da nam je reforma policije neophodna.
na trgu alije izetbegovića stoji zastava koja se nosila da "posveti" klanja silovanja ubijanja pljačkanja paljenja rušenja svega nesrpskog i niko nije ništa progovorio koliko ja znam, a ne da je pozivao policiju da to evidentira kao širenje međunacionalne mržnje

ali neka evo sad će 20. godišnjica genocida a već su počeli...
sa nekadašnjih 45-50 godina između genocida skraćuju na nekih 30-ak izgleda odlučili da im je predugo čekati 50 godina.

nikad bošnjo pameti neće doći.
escobar__

#140 Re: Tako se to radi!

Post by escobar__ »

insomnia78 wrote:
Cetnici poklase pola podrinja, iznesose svo oruzje iz kasarni, ukopase se iznad gradova i tek kad dodje bas pet do dvanest, ili/ili probudi se taj bosanski inat

Ratni zlocinci rade u drzavnim institucijama, sud ih osudjuje na smijesne kazne, u RS-u rade sta hoce, maltretiraju koga hoce a tog inata nigdje

Isti ljudi vladaju dvadeset godina, jebu u zdrav mozak, izglasavaju bukvalno sebi sta hoce, gradjanin nicim nije zasticen a tog inata nigdje

Kriminal hara, ubice se oslobadjaju, donose se smjesne presude a tog inata nigdje

:thumbup:

Hahah, svaka čast, mitologija ubi. Te bošnjački inat, te merhametli narod, a sve glupo do bola. Yebo te ovi ti u facu malte ne kažu da te ne vole, ovamo se pucaju tripovima o zločestoj dijaspori, Bakirovoj predizbornoj i sličnim bedastoćama. Nije nikakvo čudo što su nas zadesile 90-te, ponovit će se one itekako i mislim da će to bit i kraj kako za Bošnjake tako i za ovu državu.
razonoda

#141 Re: Tako se to radi!

Post by razonoda »

escobar__ wrote:
insomnia78 wrote:

:thumbup:

Hahah, svaka čast, mitologija ubi. Te bošnjački inat, te merhametli narod, a sve glupo do bola. Yebo te ovi ti u facu malte ne kažu da te ne vole, ovamo se pucaju tripovima o zločestoj dijaspori, Bakirovoj predizbornoj i sličnim bedastoćama. Nije nikakvo čudo što su nas zadesile 90-te, ponovit će se one itekako i mislim da će to bit i kraj kako za Bošnjake tako i za ovu državu.
90' nismo bili ovoliko (mrznjom) podijeljeni. Danas imamo --nepozeljne elemente --dijaspora, sandzaklija, krajisnik , I. bosna. Niko ni skim . Dodje li opet -atmosfera 90'-ih bice prava :run: spasavaj se ko moze .
insomnia78

#142 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

Pa mi nismo al ima ko jeste
Podsjecanja radi, najgrozniji i najsvirepiji zlocini i mucenja dogodili su se na samom pocetku rata, kad nije moglo biti govora o nekakvoj osveti i slicno
tandmand

#143 Re: Tako se to radi!

Post by tandmand »

Samo je pitanje da li je u toku proces palestinizacije Bosnjaka ili mozda, Izraelizacije BiH.
prog321

#144 Re: Tako se to radi!

Post by prog321 »

Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
Ako oni ne reaguju, onda ih mozemo samo smjeniti na sljedecim izborima. Sta drugo ?
BadAss14

#145 Re: Tako se to radi!

Post by BadAss14 »

Ovo je odlican pokazatelj sta se desava kada nisi politicki organizovan i aktivan. Kod Bosnjaka se sve svodi na pojest, popit i poklopit, a BiH se polako pretvara u cetnicku provinciju. Nikakvo reagovanje i dizanje glasa na nepravde. Pazite neki dan ona cirkus delegacija dolazi u SARAJEVO da odrze performans narikanja za cetnickim zlocincima stradalim u uniformama JNA 92, i njih cuva policija GENOCIDNE TVOREVINE, u sred Sarajeva. Umjesto da se u tom istom Sarajevu (jer je to glavni grad BiH) narod digne na noge i proglase nepovjerenje policiji genocidne i traze zastitu nasih povratnika u tu tvorevinu, tamo muk. Oni zive u nekim iluzijama "suzivota i tolerancije", nikakvog osjecaja i odgovornosti za drzavu cije su glavni grad.
Ako se neko poziva na posrbice koje se vode kao "bosnjacki lideri"da ce oni uciniti nesto, taj je lud. Pa oni ucestvuju u posrbljavanju BiH, i navikavaju ztvu na rezultate zlocina 20 god.Hocel se to pseto Izetbegovic pojaviti u javnosti povodom ovoga? Hoce li ga iko konfrotovati?
Ovo ako prodje ovako, sta je sljedeci korak?
insomnia78

#146 Re: Tako se to radi!

Post by insomnia78 »

prog321 wrote:Sta vi predlazete? Da uzmemo oruzje i pravac Dodikstan ?
Ako oni ne reaguju, onda ih mozemo samo smjeniti na sljedecim izborima. Sta drugo ?
Nista, sjedi, cekaj
Mozda nece tebe
Nemas oruzje, nisi nikom ucinio nista nazao, nisi politicki aktivan, nece tebe sigurno

PS: jesi se obratio sluzbama, strankama, zastupniku u parlamentu, u skupstini, predsjednistvu?
tandmand

#147 Re: Tako se to radi!

Post by tandmand »

To bi bila oruzana pobuna i terorizam u nasoj jedinoj nam BiH.
prog321 wrote:Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
Nemamo se kome obratiti, jer bi ti isti samo proslijedili tj. uputili apel MZ ... niti ima alternative na izborima. Programski ciljevi skoro svih stranaka su vezani za kleptokratiju a o drzavotvornim interesima Bosnjaka ne vodi racuna niko.
BadAss14

#148 Re: Tako se to radi!

Post by BadAss14 »

tandmand wrote:
To bi bila oruzana pobuna i terorizam u nasoj jedinoj nam BiH.
prog321 wrote:Postoje procedure, postoje ljude i sluzbe kojima se mozemo obratiti.
Nemamo se kome obratiti, jer bi ti isti samo proslijedili tj. uputili apel MZ ... niti ima alternative na izborima. Programski ciljevi skoro svih stranaka su vezani za kleptokratiju a o drzavotvornim interesima Bosnjaka ne vodi racuna niko.

Pa ko je clan predsjednistva iz reda bosnjackog naroda? Narod bi ga sad trebo najurit ko pseto, i to ispred njegove kuce.
bh.tornjak

#149 Re: Tako se to radi!

Post by bh.tornjak »

jbt....koje sranje u Makedoniji....... :run:
palermo

#150 Re: Tako se to radi!

Post by palermo »

Netačno. Možeš ih natjerati da rade ono što bi trebali da rade. A u ovom trenutku minimum je da izađu pred narod i kažu šta oni misle o ovome i daju argumente za njihovo ponašanje.

Da bi se to desilo mora postojati kritična masa unutar samog naroda,i ono što je jako bitno i intelektualna elita treba stati i za tih zahtjeva. Odnosno pomoći da se ti zahtjevi artikuliraju. Ali, recimo ovaj forum je prilično dobra slika našeg ponašanja. Insomnia mi nije zbog nekih drugih stavova najdraži forumaš, ali je pogodio sa onim postom (post vezana za ključanje tema). Kakav god da je Bakir, i šta god mi mislili o njemu, on je izabran od naroda, i zato umjesto da govorimo on je lopov, bilo bi mnogo produktivnije da kažemo, Bakire ho'š ti raditi svoj posao ili da te ćepanicama gonimo
Post Reply