Djevojke iz dijaspore

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Šveđanin

#126 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Šveđanin »

Gabrielo wrote:Pojasni malo. :zoka:
Zene u Bosni su mnogo prilagodljivije od muskaraca, lakse idu u korak sa vremenom. Veliki broj muskaraca je zapeo negdje u 1960 i nikako dalje da krene. A takvima ih pravi sredina, jedan primjer mame koje brane muskoj djeci da idu u kuhinju jer jbg nije to posao za njih, sjedi ti sine mama ce sta treba u kuhinji i slicno.

Veliki broj muskaraca misli da je svoj posao u zajednici obavio time sto je isao na posao i donio platu kuci. Djeca, rucak i ostale obaveze u kuci nisu za njih. To bi mozda i palilo u 1960, danas ne..
Zoya wrote:Slazem se i sa svedjaninom oko tih relacija bosanac-skandinavka, rijetko to uspijeva. Sto li? :razz:
Sto se tice Bosanca koji su odrasli na sjeveru znam skladnih veza, brakova...medjutim ako govorimo o onima sto su malo veci dio zivota proveli u Bosni, mentalitet prosjecnog bosanskog muskarca i mentalitet prosjecne skandinavske zene se apsolutno odudaraju i ovo veza sto znam redom je zavrsavalo bas katastrofalno. I to ne cak ni neki tihi razilazak, nego bas katastrofa..

Ljudi se mogu zaljubiti, zavoljeti, to ne biras, to se samo desi zar ne.. ali broj takvih veza, a brakova pogotovo koji su uspjeli su na minimumu.
insomnia78

#127 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

Neces ti zbog toga ostati neozenjen
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#128 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Velkoski »

Meni je dijaspora sve izvan okruga Čaršija - Marijin Dvor.
almir90

#129 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

Mora li se registrovati D.O.O. da se uveze jedna Kolumbijka? One su mi ono baš aj karamba. :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#130 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Velkoski »

almir90 wrote:Mora li se registrovati D.O.O. da se uveze jedna Kolumbijka? One su mi ono baš aj karamba. :D
Ne mora...

Kad smo kod toga, svaki stariji čo'jek u mom životu je bar jednom rek'o da mu je crnkinja životna želja. :lol:
almir90

#131 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

Velkoski wrote: Ne mora...

Kad smo kod toga, svaki stariji čo'jek u mom životu je bar jednom rek'o da mu je crnkinja životna želja. :lol:
Nisu meni one origigi crnkinje nešto, jedino one koje su "miješane", jedan roditelj bijel, drugi crn. Jel' tako dođu one "svijetlije" crnkinje, ili sam pogrešno informisan?
berenice

#132 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by berenice »

insomnia78 wrote:Neces ti zbog toga ostati neozenjen
Ote mi misao iz tastature :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#133 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Velkoski »

almir90 wrote:

Nisu meni one origigi crnkinje nešto, jedino one koje su "miješane", jedan roditelj bijel, drugi crn. Jel' tako dođu one "svijetlije" crnkinje, ili sam pogrešno informisan?
valjda :lol:
Cartmane wrote:Hvala uvodnicaru na otvaranju ove teme, uzeo si mi rijeci iz tipkovnice. Svedi, Crnci, Arapi i Kurdi. Ma neka samo nije nas. Gade mi se, mada ima ih i normalnih koji ne teze asimilaciji. Ali hajde nju nadi, ili to, ili importiraj iz Bosne. Ovo drugo je meni iskljuceno. Da je dovedem kao merhamet, pa da me ostavi nakon sto dobije papire, cim joj guzica malo zine. Ne hvala.
:lol:
vazi

#134 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by vazi »

svasta bi se imalo reci na ovu temu kao npr koja kakva je razlika izmedju "stranih" momaka i bosanaca tj ex juga u dijaspori?

sta to ovi imaju sto nasi nemaju a sto privlaci djevojke?

valjda nam je svima jasno da nije novcanik u pitanju...
almir90

#135 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

Neko ovdje haman u toj liberalnoj šveCkoj opet ništa ne guzi, pa ga malo muka muči. :D
insomnia78

#136 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

almir90 wrote:

Melezkinje :D
Ne mora znaciti, ima "bjeljih" i ovih "normalnih"
Ma ne znam, meni su crnkinje, barem ove francuske bas pobezveze
Vecinom losa tijela ni u faci nisu nesto posebno
Cak su mi bolje arapkinje, mada su i one, vecinom "odroni"
almir90

#137 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by almir90 »

insomnia78 wrote: Melezkinje :D
Ne mora znaciti, ima "bjeljih" i ovih "normalnih"
Ma ne znam, meni su crnkinje, barem ove francuske bas pobezveze
Vecinom losa tijela ni u faci nisu nesto posebno
Cak su mi bolje arapkinje, mada su i one, vecinom "odroni"
I ja sam vidio samo one zagorene posve brate mili. :lol:
Last edited by almir90 on 05/05/2015 00:26, edited 1 time in total.
Sephora

#138 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

vazi wrote:svasta bi se imalo reci na ovu temu kao npr koja kakva je razlika izmedju "stranih" momaka i bosanaca tj ex juga u dijaspori?

Sve manje se mladi druže međusobno u dijaspori ..prije svega ovo malo asocijacija sto ima, članovi su većinom penzioneri oni koji su dosli davnih 70ih..ovi mladi se rasipaju po svijetu ..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#139 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Velkoski »

Cartmane wrote:Ma i kada pomislim, bolje nisu ni zasluzile od toga da im se djeca zovu Johan i da se puncu i punici moraju najaviti tri sedmice unaprijed kako bi dosli na kahvu.
Mislim da im ovo jako teško padne. :lol:
insomnia78

#140 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

Sephora wrote:
vazi wrote:svasta bi se imalo reci na ovu temu kao npr koja kakva je razlika izmedju "stranih" momaka i bosanaca tj ex juga u dijaspori?

Sve manje se mladi druže međusobno u dijaspori ..prije svega ovo malo asocijacija sto ima, članovi su većinom penzioneri oni koji su dosli davnih 70ih..ovi mladi se rasipaju po svijetu ..
A sto da se druzim, samo zato sto su sa istih prostora?
Gledam neku fb stranicu nase dijaspore
Ja se sa takvim tipom ljudi, kakva ih je vecina tu, nisam druzio ni kod kuce pa necu vala ni ovdje

Druzim se sa ljudima sa kojima imam ista interesovanja i razmisljanje

I da me se pogresno ne razumije, uopste ne mislim da sam nesto bolji, ili gori od njih
Jednostavno nismo na istom kanalu
Sephora

#141 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:
Sephora wrote:

A sto da se druzim, samo zato sto su sa istih prostora?
Gledam neku fb stranicu nase dijaspore
Ja se sa takvim tipom ljudi, kakva ih je vecina tu, nisam druzio ni kod kuce pa necu vala ni ovdje

Druzim se sa ljudima sa kojima imam ista interesovanja i razmisljanje

I da me se pogresno ne razumije, uopste ne mislim da sam nesto bolji, ili gori od njih
Jednostavno nismo na istom kanalu
Ako cemo i druženju na poredenju sa Spancima, Portugalcima , Arapima, Turcima, Bosanci se najmanje druže ..
Matzan

#142 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Matzan »

Šveđani su davno ukalkulisali asimilaciju. Primili su nekih pola miliona izbjeglica, tako da u narednih
50-60 godina ne moraju da strahuju od bijele kuge.

Komšinica od mog rođaka u Švedskoj: plavuša (tipična šveđanka), razvedena, 2 djece od kojih je jedno plavo, a drugo crnac. :D

Po nekim pričama Bosanci su ocijenjeni kao veoma pogodni za rad i asimilaciju u društvo.
dječak sa šibicama

#143 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by dječak sa šibicama »

Ja sam u torontu upoznao par Talijana, slucajno, ako vjerujete ti ljudi zive kao u Italiji... postoje dijelovi grada gdje zive odredjene etno skupine, recimo Talijani imaju svoja predgradja, tamo se zivi kao da je Italija, druze se samo medjusobno, pricaju talijanski, na poslu ako moraju engleski i to je to... svo ostalo vrijeme, ko u Italiji.

Cak imaju i svoje parade po gradu, pun grad talijanskih zastava, ko Irci u Bostonu.

Slicno imaju i Portugalci, Portorikanci, Poljaci recimo, cak i ovi nasi balkanci ali u puno manjem obliku. Nasih nema toliko, ali u nekim gradovima ima toliko nasih ljudi, manjim gradovima, da kad naprave klasicni "Cevljanovici" dernek u nekom parku... bas ono vidi se taj nas krkanluk.
insomnia78

#144 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by insomnia78 »

Pa eno u St. Louisu imaju i sebilj :lol:
forum_selektor

#145 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by forum_selektor »

EPP

All interested dijaspora educated klix/klix, please leave me a private message to my inbox anytime, except weekends and holidays.

PM code: Scandinavian long nights :izet:
Matzan

#146 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Matzan »

Cartmane wrote:
Matzan wrote:Šveđani su davno ukalkulisali asimilaciju. Primili su nekih pola miliona izbjeglica, tako da u narednih
50-60 godina ne moraju da strahuju od bijele kuge.

Komšinica od mog rođaka u Švedskoj: plavuša (tipična šveđanka), razvedena, 2 djece od kojih je jedno plavo, a drugo crnac. :D

Po nekim pričama Bosanci su ocijenjeni kao veoma pogodni za rad i asimilaciju u društvo.

Svedanke nisu nikakve domacice i nisu materijal za brak. Govorim generalno. Bosnjaci su ocijenjeni kao najbolje INTEGRIRANA izbjeglicka skupina u Svedskoj. Negdje sam takoder citao da se Bosnjaci u najvecem postotku zene/udaju jedni za druge, sto je ohrabrujuce u borbi dugorocnoj protiv asimilacije, ali kao sto vidis na temi, ima izroda. I to sve vise.

Nema te ljepote ni bogatstva koje bi me zavelo da oženim šveđanku.
One su još više promašen slučaj od ovih nekoliko forumašica što glume n'ake trebe. :evil: :D
dječak sa šibicama

#147 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by dječak sa šibicama »

St. Louis ima navodno preko 50.000 bosanaca, Bosnjaka vecinom, nije ni cudo :D

U Torontu recimo Richmond hill, sve su to progradska naselja sjeverno od Ontario Kings highway, u Richmondu su Zidovi, susjedni Markham Kinezi i Filipinci, Malezijci, Indonezani, sve kosooko... Vaughan, Woodbridge, Maple, little Italia... Mississauga, Brampton, Malezija, Filipini i Balkanci... najbolje su se pozicionirali Portugalci, po centru grada, i Jamajcani... balkanci su u Mississaugi, Londonu, Kitchneru, Hamiltonu, i to je ono srpski klub, hrvatski, klub bosnjaka i slicno, tu normalan covjek ne ulazi da mu ne spale inteligenciju.

Dijaspora nam je... cudo.
Niemand

#148 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Niemand »

Pustite djecu nek zive. Ccc. :D
agnostic_front

#149 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by agnostic_front »

Šta kaže ovaj, ima izroda koji se odupiru asimilaciji :-)

A ne borite se protiv asimilacije kad treba dobar posao?
Matzan

#150 Re: Djevojke iz dijaspore

Post by Matzan »

insomnia78 wrote:Pa eno u St. Louisu imaju i sebilj :lol:

Ne znam šta je tu smiješno?
Kompleksi su čudo, valjda.

Samo se kod nas smatra loše i negativno kad pokušamo tamo negdje zadržati dio svoje kulture i tradicije.
Nije sve u BiH tako loše i nazadno. Pored silnih gluposti koje su kulminirale tokom i nakon zadnjeg rata,
Bosanci i Hercegovci imaju na dosta toga biti ponosni.
Post Reply