Seljakluk u Bingo centrima

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zunazu

#126 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by zunazu »

Black swan wrote:svasta vama smeta
Mogla bi malo više željeti bolje svom narodu i državi. To se bez zdrave samokritike ne postiže.
Matzan wrote:
emmir1 wrote:Gledam neke đemperčine navuku na sebe, prsluke pa kecelju, pa da se bar malo poćešljaju ili našminkaju.
Ja znam je'nu na kasi što radi, nije picu depilirala. :)
Mislim, brate, strašno. :D
Android Knego wrote:desavalo da istekne rok trajanja pa dodjes kuci, otvoris, recimo, pavlaku i mozes je odmah baciti u smece... tako se bas i ne gradi reputacija...
Rok trajanja takvih proizvoda se tradicionalno gleda na licu mjesta.

Nisam imao takvih iskustava sa Bingom ali jesam sa Drvoprometom.
Last edited by zunazu on 03/05/2015 12:30, edited 1 time in total.
JKG

#127 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by JKG »

JKG wrote:
mufa1 wrote:
JKG wrote: Meni smeta atmosfera seoske zadruge, koja "crna" nesnobovska atmosfera! Smeta mi i sto momak iz obezbjedjenja vaze povrce!!!

Šta radi s povrća??
važe- sta nije jasno???
Bosanski jezik u 100 pitanja i 100 odgovora, Sarajevo, 1999
Vaga ili važe, od vagati?

Pravilno je oboje!
JKG

#128 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by JKG »

Cherry-Cherry wrote:Vagati; on vaga.
Jest da je bez veze začatavati temu sa gramatikom, to stvarno ne volim, ali morala sam. :zoka:
off topic:

Bosanski jezik u 100 pitanja i 100 odgovora, Sarajevo, 1999
Vaga ili važe, od vagati?

Pravilno je oboje!
Ridjobrki

#129 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Ridjobrki »

Sad ovako kontam, kad kupujem volim da je uredno, al' da prodajem namjerno bih malo to razbacao da je haotičnije i da narod zapinje za proizvode.

I fakat ne vidim razliku u odnosu na zapadne lidlove, kerforove, hemšopove koji služe nabavci svakodnevne fasunge. Možda malo da porade na rasporedu proizvoda jer padaju na levatskim folovima - npr. pozicija kruha i mlijeka do kojih se prelako dođe a to je valjda najstariji trik u knjizi...
O'zone
Globalni moderator

#130 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by O'zone »

Ništa jbga svi u Škafu i kupujte.
StupskaBitanga

#131 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by StupskaBitanga »

ili u Robot
oskarboy

#132 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by oskarboy »

bingo i robot kao da zive u 20 stoljecu,to je tako neuredno,nepregledno,seljacki uradjeno.pa sta ce im onaj security odmah na blagajnama?vise tamo kao da je svaki kupac potencijalni lopov.mljecni proizvodi im se kvare jer oni hladnjaci gotovo da nista ne hlade.zar je to toliko tesko kopirat od drugih kako se market uredjuje i uljepsava.imali su merkator za primjer.pa oni kao da ne znaju sta je trzisna utakmica i potrebna konkurencija.kupci se privlace ne samo robom.vec i ambijentom,kulturom,ljubaznoscu,uredjenosti.i te price da bingo ima masu domacih proizvoda okacite macku o rep.bingo je krcat srbijanskim proizvodima.lafo jeftiniji.sve je to u 5 deka.sve za 5 pfeninga gore dole.cuj domaci,pa pricate kao da imate dionice binga pa ga branite.patriotizam se ogleda tako sto ces radnika dobro platit a ne za 400 km da po citav dan mora radit.konzum bar placa vise svoje radnike a time i doprinose i poreze koji idu drzavi.dok bingo to ne radi.
Edin H.

#133 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Edin H. »

oskarboy wrote:bingo i robot kao da zive u 20 stoljecu,to je tako neuredno,nepregledno,seljacki uradjeno.pa sta ce im onaj security odmah na blagajnama?vise tamo kao da je svaki kupac potencijalni lopov.mljecni proizvodi im se kvare jer oni hladnjaci gotovo da nista ne hlade.zar je to toliko tesko kopirat od drugih kako se market uredjuje i uljepsava.imali su merkator za primjer.pa oni kao da ne znaju sta je trzisna utakmica i potrebna konkurencija.kupci se privlace ne samo robom.vec i ambijentom,kulturom,ljubaznoscu,uredjenosti.i te price da bingo ima masu domacih proizvoda okacite macku o rep.bingo je krcat srbijanskim proizvodima.lafo jeftiniji.sve je to u 5 deka.sve za 5 pfeninga gore dole.cuj domaci,pa pricate kao da imate dionice binga pa ga branite.patriotizam se ogleda tako sto ces radnika dobro platit a ne za 400 km da po citav dan mora radit.konzum bar placa vise svoje radnike a time i doprinose i poreze koji idu drzavi.dok bingo to ne radi.
Drugi koncept poslovanja.
HomeArt

#134 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by HomeArt »

oskarboy wrote:bingo i robot kao da zive u 20 stoljecu,to je tako neuredno,nepregledno,seljacki uradjeno.pa sta ce im onaj security odmah na blagajnama?vise tamo kao da je svaki kupac potencijalni lopov.mljecni proizvodi im se kvare jer oni hladnjaci gotovo da nista ne hlade.zar je to toliko tesko kopirat od drugih kako se market uredjuje i uljepsava.imali su merkator za primjer.pa oni kao da ne znaju sta je trzisna utakmica i potrebna konkurencija.kupci se privlace ne samo robom.vec i ambijentom,kulturom,ljubaznoscu,uredjenosti.i te price da bingo ima masu domacih proizvoda okacite macku o rep.bingo je krcat srbijanskim proizvodima.lafo jeftiniji.sve je to u 5 deka.sve za 5 pfeninga gore dole.cuj domaci,pa pricate kao da imate dionice binga pa ga branite.patriotizam se ogleda tako sto ces radnika dobro platit a ne za 400 km da po citav dan mora radit.konzum bar placa vise svoje radnike a time i doprinose i poreze koji idu drzavi.dok bingo to ne radi.
Nije ni tebi lahko :roll:

Zivim pored Robota i često tamo kupujem i nikad ama bas nikad nisam kupio ništa pokvareno, i šta znači seljačko a šta građansko slaganje robe!?

Fakat ne kontam jel stvarno ima ljudi kojima vrhunac dana kupovina u trznom centru pa im smeta hiljadu stvari odim jedne jedine bitne a to je cijena.

P.S. ako ti je bitno da izmedju polica imaju "dvije trake" odeš u Bingo u Ilijašu, ja odoh u Edeku da preskačem kutije po podu i guram se sa "seljacima", osim što mi ostane love još se i nasmijem nekom cirkusu usput. :D
Last edited by HomeArt on 03/05/2015 13:38, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#135 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by kakavdanakneiskustvu »

pileci file im na akciji od cetvrtka,dva puta navracao,u zenici u bingu filea nema nikako
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#136 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by KatarinaKosaca »

U Bingu mi je sve nekako kao da su pokupili sa poda na pijaci. Povrće uvelo, nikakvo, maloprije sam ušla u Bingo nisam našla običnu kiselu vodu mala flašica, nego ima ona super mala i velika. Ono klasično pakovanje, na primjer nema. Nema je ni u frižideru. Sastav frižidera katastrofa isto. Kupujem kod Hoše.. sviđa mi se asortiman, cijene su super, uvijek svježe sve, to mi je izbor. Iako , jako mi nedostaje Merkator za kupovinu 1x sedmično..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#137 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by _BataZiv_0809 »

kurtzouma wrote: nek si ti Batu Živojinovića provjerenog Slobinog fana sa sve petokrakom Jugo milicije stavio na avatar :D ne smeta ti Todorićeva Konzum mafija jel de :D petokolonaši stari naši al eto nećemo na komšiju :D 8-)
Prosto se divim tvom komentaru :D Koji li si od nedavno banovanih forumasa :per:
Android Knego

#138 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Android Knego »

zunazu wrote:
Android Knego wrote:desavalo da istekne rok trajanja pa dodjes kuci, otvoris, recimo, pavlaku i mozes je odmah baciti u smece... tako se bas i ne gradi reputacija...
Rok trajanja takvih proizvoda se tradicionalno gleda na licu mjesta.
jbg, ne mozes uvijek ni gledati. valjda bi to trebalo spadati u minimum kojeg ti granap treba ponuditi da bi stekao tvoje povjerenje.
rok upotrebe bi trebalo potegnuti ako se neko otruje, a ne da to spada u sastavni dio kupovine.
Android Knego

#139 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Android Knego »

O'zone wrote:Ništa jbga svi u Škafu i kupujte.
kad ih vec pominjes...
nedavno svratim autom da uzmem "nesto slatko za puta", prvi put u zivotu usao u njihovu prehranu...

dvije scene:

prva, "imate frizider sa sokovima?" "nemamo!"
jbt, nemaju frizider? zar i to negdje ima?!

druga, dodjose mi pod ruku neke jeftine strudle, na akciji... kontam, kako god okrenem, prejeftino mi nesto... sjeo u auto, da pogledam "made in", kad ono... ne znam da li bi iko pogodio... Albanija?!? nisam znao da uvozimo hranu i iz Abanije... :D
Dozer

#140 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Dozer »

Ufff... Bingo... Realno, u Tuzli je to neka vrsta regularne prodavnice u koju idu svi. U Sarajevu, pocev od Hadzica gdje je, cini mi se, prvi otvoren, to ni izbliza ne lici na ono u Tuzli.
Pocev od toga da je u tom Bingu u Hadzicima sve bilo nekako "zbrda-zdola", smiksano, bez ikakvog smisla, i jednostavno je od ulaska izgledalo vise kao buvljak, nego kao neki ozbiljan supermarket.

Kako su preuzeli Interexe po gradu, a tamo sam bio redovna musterija godinama jer su imali regularan asortiman svega i svacega, a bili oko 10-ak % jeftiniji od VF-a/Konzuma, i oko 20-ak % od Mercatora, to je postala klasicna prodavnica za brdjane. Nemam namjeru vrijedjati nikoga, zaista, ali ono na Koreji sad izgleda kao stovariste gradjevinskog materijala, a ne supermarket. Doduse, kada pogledam seficu... sve je jasno... :roll:
black

#141 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by black »

cekajte, jesam li ja nesto pogresno razumio, je li vi pricate o odlasku u pozoriste ili u jebeni granap :oops: :mrgreen:
Ci-Nick

#142 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Ci-Nick »

Taj " jebeni granap" treba ipak da bude dovoljno uređen, čist i propisan jer ne prodaje se tu pijesak nego hrana koja ne samo da može biti neukusna i nekvalitetna nego može biti i neispravna pa i otrovna.
Uđeš u Bingo u Zenici ( Lukovo Polje) u julu mjesecu i na odjeljenju sa čokoladama vidiš kako su se sve čokolade presavile ko gimnastičarke preko "ograde" jer objekat nije hlađen,.. a bogami ni grijan zimi.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#143 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Chmoljo »

Dozer wrote:Ufff... Bingo... Realno, u Tuzli je to neka vrsta regularne prodavnice u koju idu svi. U Sarajevu, pocev od Hadzica gdje je, cini mi se, prvi otvoren, to ni izbliza ne lici na ono u Tuzli.
Pocev od toga da je u tom Bingu u Hadzicima sve bilo nekako "zbrda-zdola", smiksano, bez ikakvog smisla, i jednostavno je od ulaska izgledalo vise kao buvljak, nego kao neki ozbiljan supermarket.

Kako su preuzeli Interexe po gradu, a tamo sam bio redovna musterija godinama jer su imali regularan asortiman svega i svacega, a bili oko 10-ak % jeftiniji od VF-a/Konzuma, i oko 20-ak % od Mercatora, to je postala klasicna prodavnica za brdjane. Nemam namjeru vrijedjati nikoga, zaista, ali ono na Koreji sad izgleda kao stovariste gradjevinskog materijala, a ne supermarket. Doduse, kada pogledam seficu... sve je jasno... :roll:
slažem se. bio neki dan u kupovini i toliko smo se usrkletili da smo htjeli što prije izaći. to znači i manje potrošenih para.

za razliku od tog, Mercator u Ložioničkoj je molio da se potroši koji dinar i kad nije bila planirana kupovina i bez obzira što je bilo skuplje. Bingo bi se osevapio da zaposli nekog stručnjaka da sve to malo dovede u red. i sevapa i isplatio bi mu se višestruko u $$$

umjesto da iskoristi zamah koji mu je narod dao birajući uvijek Bingo mimo Konzuma, on :?
Dobrinja80

#144 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Dobrinja80 »

oskarboy wrote:bingo i robot kao da zive u 20 stoljecu,to je tako neuredno,nepregledno,seljacki uradjeno.pa sta ce im onaj security odmah na blagajnama?vise tamo kao da je svaki kupac potencijalni lopov.mljecni proizvodi im se kvare jer oni hladnjaci gotovo da nista ne hlade.zar je to toliko tesko kopirat od drugih kako se market uredjuje i uljepsava.imali su merkator za primjer.pa oni kao da ne znaju sta je trzisna utakmica i potrebna konkurencija.kupci se privlace ne samo robom.vec i ambijentom,kulturom,ljubaznoscu,uredjenosti.i te price da bingo ima masu domacih proizvoda okacite macku o rep.bingo je krcat srbijanskim proizvodima.lafo jeftiniji.sve je to u 5 deka.sve za 5 pfeninga gore dole.cuj domaci,pa pricate kao da imate dionice binga pa ga branite.patriotizam se ogleda tako sto ces radnika dobro platit a ne za 400 km da po citav dan mora radit.konzum bar placa vise svoje radnike a time i doprinose i poreze koji idu drzavi.dok bingo to ne radi.[
:thumbup:
fidoremilienko

#145 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by fidoremilienko »

Amko komerc mi je recimo puno bolji nego bingo. I Hoše isto.
sumirprimus

#146 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by sumirprimus »

al kad pocnete o prodavacicama, i neprofesionalnosti...u bilo kom tregovackom centru lancu marketu...
na prste izbrojat,ko danas ide u trgovacku skolu?
frngla

#147 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by frngla »

Bingo je najneuredniji market, prate ga Robot i Hoše. Nažalost jedini market koji je lijepo uređen (od domaćih lanaca) je Penny plus, s tim što je Penny premalen, odnosno dođe kao neki bolji supermarket.
Not My Idea

#148 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Not My Idea »

sumirprimus wrote:al kad pocnete o prodavacicama, i neprofesionalnosti...u bilo kom tregovackom centru lancu marketu...
na prste izbrojat,ko danas ide u trgovacku skolu?
Mislim da ni 10% radnika u svim marketima zajedno nema trgovacku skolu. Al to stvarno nema puno veze s licnom higijenom i izgledom.
Eto sad ce me neki razapet,al radnice u Bingu su stravicne. A rezon nekih je-kome da se ona sredjuje i sminka a plata joj 500 maraka, bil se ti sminkao?!!
Prvo,ne znam sta mislite koliko to radnici u Konzumu imaju platu? Drugo, nikako ne mogu shvatit da se zena ako nista zbog sebe malo ne sredi i dotjera. A ne ko aveti...
Mozda se i onim zenama u Konzumu nekad ne mili nasminkat,al provjereno znam da one moraju drzat do izgleda, pocesljane kose?!, noktiju itd.
A one u Bingu,sto neko vec napisa...obuce neki xxl dzemper,pa uniformu pa preko neki ribarski prsluk...kosa nije oprana 10 dana, na licu nema ni kreme kamol sminke...ne znam,meni to nije u redu.

sto se tice zapustenosti Binga,ocigledno je da je stanje isto u cijeloj Bosni...pa zato ponekad imam osjecaj da im je to "stil" :-) kontajuci,ako ful napucaju i usminkaju, ljudi ce kontat da je to nesto skupo, da je to "novi mercator"...valjda je jasno sta hocu rec.

veliki market u Zenici, imaju 3 kase...jedna skoro pa nikad ne radi, a na drugoj vec barem pola godine traka ne radi. na komadu kartona stoji "traka ne radi"..i onda ti moras vadit atikal po artikal i gurat ga,a ujedno i stic u kese ubacit,da ne pravis guzvu. ma haos
sumirprimus

#149 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by sumirprimus »

eto vidis sad je lakse...
Rizvan

#150 Re: Seljakluk u Bingo centrima

Post by Rizvan »

Zar neko stvarno prati da li se radnice u samoposlugama šminkaju? Oj zemljo Indijo. :lol:
Post Reply