Dvije minute prije radnog vremena ..
- JThomas
#126 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
ova se šminka na poslu, onaj se oblači...dođe l' neko obučen i spreman na posao? 
-
Zoya
#127 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
I sminkam i oblacim
Rekov to je tako u zadnje vrijeme a inace dodjem obucena i opet sat prije.
Rekov to je tako u zadnje vrijeme a inace dodjem obucena i opet sat prije.
-
kakavdanakneiskustvu
#128 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
JThomas wrote:ova se šminka na poslu, onaj se oblači...dođe l' neko obučen i spreman na posao?
ja
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#129 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Mnogi niti su obuceni niti spremni za posaoJThomas wrote:ova se šminka na poslu, onaj se oblači...dođe l' neko obučen i spreman na posao?
- Edin H.
#130 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Sto rece Zlatko F. birvaktile profesorici kada ga je pitala zasto kasni na jutarnje casove, ne mogu se ujutru probuditi.
"Pa zasto ne legnes ranie?"
"Ako legnem ranije ne mogu zaspati!"
Vrijeme prolazi, vremena se mijenjaju, ali mudrost ostaje!
"Ako legnem ranije ne mogu zaspati!"
-
kakavdanakneiskustvu
#131 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Edin H. wrote:Sto rece Zlatko F. birvaktile profesorici kada ga je pitala zasto kasni na jutarnje casove, ne mogu se ujutru probuditi.
"Ako legnem ranije ne mogu zaspati!"![]()
- ho oponopono
#132 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
...ma hajd dvije minutice gore dole ali visiti na netu cijelu smjenu, bas produktivno radno vrijeme... 
- topcam
#133 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Kod mene budale imaju sefove na whats-up, i cude se kako ih oni skontaju. Cak i namjerno je fakat tesko biti toliko lud.ho oponopono wrote:...ma hajd dvije minutice gore dole ali visiti na netu cijelu smjenu, bas produktivno radno vrijeme...
- Sephora
#134 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Pa desit ce se jednom..topcam wrote:Kod mene budale imaju sefove na whats-up, i cude se kako ih oni skontaju. Cak i namjerno je fakat tesko biti toliko lud.ho oponopono wrote:...ma hajd dvije minutice gore dole ali visiti na netu cijelu smjenu, bas produktivno radno vrijeme...
Pa bio je jedan slucaj, kada djevojka vrlo cesto bila na bolovanju... Imala profil na Fb , vrlo cesto postala foto mjesta gle bi bila...dok sef i gazda nisu malo procesljali njen profil i vidjeli zapravo, da ' bolesna tako' izlazila vrlo cesto..Sve je to bio razlog da dobije otkaz..jer ako je neko bolestan, nece ici u diskoteke i Veneciju na week end..i gdje sve jos ne..
- SaraFina
#135 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Uvijek dolazim na vrijeme .... Trudim se ukalkulirati i guzve i manje zastoje u saobraćaju čak ..poštujem i cijenim tudje vrijeme pa tako i svoje.
Radim sa porodičnim ljudima i često moramo ja i kolege samci, uskociti u pomoć, što je razumljivo.
Nadam se da će i meni uskakati tako drugi, kad bude bilo potrebe.
Radim sa porodičnim ljudima i često moramo ja i kolege samci, uskociti u pomoć, što je razumljivo.
- Sephora
#136 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
I ja bih volila da je kraća pauza, i da mogu ranije zavrsiti posao, ili prije poceti.. Ovako mi cijeli dan na poslu..zimi posebno je dosadno, po mraku odem, po mraku se vratim sa posla..petkom se radi do 20-21h...ali eto..ima sve gore od goreg..kakavdanakneiskustvu wrote:Sephora wrote:Imam kolegicu koja dođe na posao bas dvije minute prije početka radnog vremena...i uvjek u frci...u koliko god da joj radni dan počinje ...
![]()
.Meni to djeluje početi radni dan na vrat - na nos, djeluje mi kao da sam zakasnila na posao... jer obično dođem 10ak minuta prije..
Vi ? Dođete li kao i ona, u zadnje minute, ili malo ranije?
Pauze koristite i koliko ih imate?Radnim danom ručate / večerate na radnom mjestu..?
Moja pauza je svaki dan 12:00 -14:00.. a kafa pauza bude između - bez određenog vremena..
velika ti pauza,meni pola sata
-
SHOCK
#137 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Isti sam kao kolegica iz prvog posta, i zaista ne volim što je to tako, ali to je neka navika (plus lijenost) koje se baš teško riješiti. Uvijek neka frka, žurba, a ne mora biti tako... 
- Bloody
#138 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Prva dodjem a zadnja odem,volim sve imati na oku.
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#139 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Zavisi od koga preuzimam smjenu. Ako je neko naporan onda je dvije minute prerano, dođem tačno u 08:00, puno je da te dvije minute neko davi.
Pretežno dođem ranije pola sata i popijem kahvu sa kolegom iz noćne.
Pretežno dođem ranije pola sata i popijem kahvu sa kolegom iz noćne.
- vjesticanametli
#140 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
i pite pravimtopcam wrote:Radis li ti ili samo supe zaljevas, meni inace samo one u "ramsosu" valjaju..
dobro nam je
- sadie_forever
#141 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
samo ti radi pa ces ostariti bez porodiceSaraFina wrote:Uvijek dolazim na vrijeme .... Trudim se ukalkulirati i guzve i manje zastoje u saobraćaju čak ..poštujem i cijenim tudje vrijeme pa tako i svoje.
- vjesticanametli
#142 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
hahahha a kad rodi ovi sto im je uskakala ce reci ma ĐŽe cemo mi stari raditi duze

- BarbaDue
#143 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
I ja sam odmah htio upitatiSephora wrote:Kada budemo kahvenisali reci cu ti...TAFKAP wrote:Gdje radis?
- Sephora
#144 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Šta daš da saznaš..,.BarbaDue wrote:I ja sam odmah htio upitatiSephora wrote:Kada budemo kahvenisali reci cu ti...TAFKAP wrote:Gdje radis?
- BarbaDue
#145 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Dam ti slatkiš 
- Sephora
#146 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Cokoladu sa lješnjacima .....ma na poslu forumam.... 
- BarbaDue
#147 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Može
Interesantna mi je bila tvoja pauza od 12-14
Interesantna mi je bila tvoja pauza od 12-14
- topcam
#148 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Dobro je kad je tim dobar, ja znam kako je kad je i los tim, ovdje nema iz kojeg odjeljenja, ali sve pase, jedini supci su ona karikavjesticanametli wrote:i pite pravimtopcam wrote:Radis li ti ili samo supe zaljevas, meni inace samo one u "ramsosu" valjaju..salim se ba radim jasta.....ali nije frka izaci, ako si pospan i premoren otici, imamo stvarno masu dobrih stvari u firmi, kasnimo i ranimo, tracamo, placemo i smijemo se
dobro nam je![]()
izmedju vlasnika i nas obicnih smrtnika. A i oni postali "malo pitomiji" (skontali vlasnici, da su isti imali previse slobode, pa ih obuzdali),
ali u firmi sa 40 zaposlenih dva danas vec "polu" supka se mogu trpiti.
Dva supka u firmi gdje radi troje a dva supka, skupa sa vlasnikom, plus plitkoumna atribut sekretarica, vec teze.
PS: Razvijas, ili kupovna jufka
- vjesticanametli
#149 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
sučem jufke hahhaha ma ima i kod nas supkova ali su na ignore i zagorcamo im zivot hahahhah meni je moja firma super hihi
- P308
#150 Re: Dvije minute prije radnog vremena ..
Radim od 8 do 15 ... dodjem nekih 5-10 minuta prije 8...na posao idem pjeske i treba mi oko 20 minuta, tako da nikada ne kasnim...