Da je ti neces smjeniti silo??????Maystor wrote:Urugvajac, legendo, u pravu si 1000 %JoseMujica wrote:da se ovo desilo u vrijeme Arziije ovdje bi se već vješala kovala...samo kažem
Vidimo prikrivene simpatizere trovačice djece kako pokušavaju relativizirati i minimizirati njenu odgovornost. No kučka će biti smijenjena![]()
(nažalost, ne zato što je potrovala djecu ...)
Arzija vs danas Mirjana
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#126 Re: Arzija vs danas Mirjana
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#127 Re: Arzija vs danas Mirjana
korupcija u japanu je u rukavicama
i nisu seljačine
sve je sterilno i uglađeno
i nisu seljačine
sve je sterilno i uglađeno
-
Juni
#128 Re: Arzija vs danas Mirjana
Sa naglaskom na "bez razmisljanja"Maystor wrote:Kratko i jasno - smijeniti kučku bez razmišljanja.
- petunija
#129 Re: Arzija vs danas Mirjana
Koje prostačko izražavanjeMaystor wrote:Urugvajac, legendo, u pravu si 1000 %JoseMujica wrote:da se ovo desilo u vrijeme Arziije ovdje bi se već vješala kovala...samo kažem
Vidimo prikrivene simpatizere trovačice djece kako pokušavaju relativizirati i minimizirati njenu odgovornost. No kučka će biti smijenjena![]()
(nažalost, ne zato što je potrovala djecu ...)
-
Juni
#130 Re: Arzija vs danas Mirjana
1)Cijena koju placaju roditelji nije puna, ona je subvencionirana. Smatram da nema potrebe da se budzetska sredstva izdvajaju za nekoga ciji roditelji imaju natprosijecna primanja i imovinu neopterecene kreditima, ta se sredstva mogu usmjeriti na urgentnije stvari i onim kategorijama stanovnistva /porodica kojima su neophodnija. Alli ovo sam spomenula usput, vezano za ishranu u vrticima, jer se jednostavno namece pitanje koliko je uopste moguce pripremiti higijenski ispravan obrok i po nutricionistickim standardima, po ovoj cijeni i pod ovim uslovima tj. u centralnoj kuhinji?Drinski wrote:A sto bi cijena smjestaja bila različita za različite kategorije stanovnika, ako je usluga ista?Juni wrote:Mislim da u svijetu te moralne ostavke podnose u prvom redu nadlezni politicari po tzv. politickoj odgovornosti. To sto su obje direktorice de facto postavljene "po politickoj" liniji nije dovoljno da aminuje politicare od njihove odgovornosti za katastrofalne uslove u SVIM javnim ustanovama.
O Mirjani sam cula (naglasavam cula), uglavnom pozitivne stvari, ali sam zato da se smijeni ukoliko se pokaze da je odgovorna (direktno ili indirektno).Protiv sam da se smijeni po automatizmu- koja ce se iole normalna i kompetentna osoba nakon toga prihvatiti te funkcije?
Sto se tice predskolskih ustanova konkretno mnoge stvari su totalno nerealno postavljene. Obdeniste je prejeftino (znam cijena koju roditelji placaju nije puna cijena, ali ja smatram da bi subvencioniranje trebalo da zavisi od prihoda i imovine roditelja) i potpuno bi bilo na svom mjestu otvoriti javnu raspravu da li je npr. pod ovim uslovima/cijenama realno moze ponuditi higijenski i nutricionisticki ispravan obrok za predskolsku djecu?. Mislim da je djeci puno zdravije(i manje riskantno) da pojedu integralno pecivo i voce nego makarone sa pavlakom i jajimaUmjesto kuhara i sofera koji prevoze obroke moglo bi se zaposliti vise vaspitaca i logoped/defektolog (sto je mislim i predvidjeno i zakonom, ali se ne provodi). Jer obdenista bi PRIJE SVEGA trebale biti ODGOJNE ustanove, ali dzaba ja ovo pricam jer jos uvijek nije sazrela svijest vecine roditelja o ovome (kojih se direktno tice), a kamoli politicara
Subvencija podrazumjeva da se razlika u cijeni plaća iz budzeta, a ne prelamanjem preko leđa ostalih korsinika te usluge.
I ja sam za smjene po automatizmu, ovaj sistem bez smjena je vec 20-30 godina na snazi, i svi su krivi samo rukovodilac nije kriv.
2) Ja nisam za smijene po automatizmu i objasnila sam i zasto.
-
Naslovnica
#131 Re: Arzija vs danas Mirjana
ODLUKA KANTONALNOG SUDA
Arzija Mahmutović nezakonito smijenjena, uskoro se vraća na mjesto direktora JU Djeca Sarajeva?
02.10.15, 09:01h
Kantonalni sud u Sarajevu početkom septembra potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda iz 2012. kojom je utvrđeno da je Arzija Mahmutović nelegalno razriješena sa funkcije direktora JU Djeca Sarajeva
Potvrdio je ovo Esad Hrvačić, advokat Mahmutovićke. Na ovaj način, ističe on, presuda je postala pravosnažna.
- Donošenjem kantonalne presude potvrđeno je da su sve odluke koje su donešene vezano za imenovanje v.d. Upravnog odbora, razriješenje Arzije Mahmutović i imenovanje novog v.d. direktora JU Djeca Sarajeva nezakonite. Presuda ima dvojni karakter. Prvo ovo je moralna pobjeda gospođe Mahmutović koja je tokom ovog postupka prikazana kao ekstremna osoba, a s druge strane ona kao doktor nauka obavlja funkciju obične vaspitačice. U dogovoru sa njom tražit ćemo mirnim putem od Vlade KS-a nadoknadu materijalne i nematerijalne štete koja joj je nanesena, jer je tadašnji premijer i Vlada KS-a odgovorna za sve što se dešavalo sa gospođom Mahmutović. Tražit ćemo nadoknadu za razliku plate, duševnu bol koja joj je nanijeta tim nezakonitim odlukama, te njeno vraćanje na mjesto direktora JU Djeca Sarajeva, kazao je Hrvačić.
(Oslobodjenje.ba, ** No links ** PORTAL/dg)

Arzija Mahmutović nezakonito smijenjena, uskoro se vraća na mjesto direktora JU Djeca Sarajeva?
Kantonalni sud u Sarajevu početkom septembra potvrdio je prvostepenu presudu Općinskog suda iz 2012. kojom je utvrđeno da je Arzija Mahmutović nelegalno razriješena sa funkcije direktora JU Djeca Sarajeva
Potvrdio je ovo Esad Hrvačić, advokat Mahmutovićke. Na ovaj način, ističe on, presuda je postala pravosnažna.
- Donošenjem kantonalne presude potvrđeno je da su sve odluke koje su donešene vezano za imenovanje v.d. Upravnog odbora, razriješenje Arzije Mahmutović i imenovanje novog v.d. direktora JU Djeca Sarajeva nezakonite. Presuda ima dvojni karakter. Prvo ovo je moralna pobjeda gospođe Mahmutović koja je tokom ovog postupka prikazana kao ekstremna osoba, a s druge strane ona kao doktor nauka obavlja funkciju obične vaspitačice. U dogovoru sa njom tražit ćemo mirnim putem od Vlade KS-a nadoknadu materijalne i nematerijalne štete koja joj je nanesena, jer je tadašnji premijer i Vlada KS-a odgovorna za sve što se dešavalo sa gospođom Mahmutović. Tražit ćemo nadoknadu za razliku plate, duševnu bol koja joj je nanijeta tim nezakonitim odlukama, te njeno vraćanje na mjesto direktora JU Djeca Sarajeva, kazao je Hrvačić.
- alibegoa
#132 Re: Arzija vs danas Mirjana
Sve ok ali brate doktor nauka?Naslovnica wrote:ODLUKA KANTONALNOG SUDA
-
Mašinac
#133 Re: Arzija vs danas Mirjana
Bila magistar kad su je smjenili, a postala doktor nauka dok je trajalo ganjanje po sudovima.alibegoa wrote:Sve ok ali brate doktor nauka?Naslovnica wrote:ODLUKA KANTONALNOG SUDA
Žena je OK
-
budza
#134 Re: Arzija vs danas Mirjana
bosnjacima (muslimanima) njihov merhametluk ne dozvoljava veci uspeh od trenutnog.