Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

seoBIH

#126 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by seoBIH »

jao_situacije wrote: fino reci izjasni se, jest uhljebio sam se tu ili imam nekoga uhljebljenog u pošti ili carini, pa da te razumijem ne grize se ruka koja te hrani
šta ih koji klinac braniš lopovi su
Pošta, a posebno carina je stoka. Svojim očima gledao kako bacaju na carini pakete u kojima piše da je lomljivo. Pisao sam na ovom forumu o tome. Svađao se sa njima zbog 2 slomljena displeja i slično.

Stoka su velika, ali smo i mi stoka. Kažem ti, imam jako puno iskustva u internet naručivanju i znam kako ide. Lično znam dosta osoba koje se jos hvale da su zajebale kineze. Sve što pišem na forumu pišem iz iskustva, pa tako i ovo.

Opet kažem, dio krivice snosi pošta, ali i korisnici iste.

Fin kažem, neka ti pošalju sa TN i dobit ćeš paket u 80% slučajeva. Bez TN, manje više, sam si sebi kriv.
Discball

#127 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by Discball »

Naručujem sa ebay-a zadnjih 9 godina ...sve stvati malih vrijednosti do 50tak KM i niksda nisam imao problema do unazad 5 ili 6 mjeseci kada su mi nestale dvije pošiljke. Prvo ssm naručio jednu koju nisam dobio i tražio povrat za nju, pa sam ponovo naručio i ponovo nisam dobio pa sam ponovo tražio povrat. Vrijddnost pošiljke jd bila oko 7$ i za te vrijddnosti mi jd pravo glupo plaćati TN.

Ja sam gotovo siguran da je u pošti problem.....i nekim jako malim dijelom u kupcima u BiH. Što se tiče prevara od strane kupaca ne kažem da ih nema ali sko ndko hoće zaista da se okoristi peglativno je i vrlo brzo će biti suspendiran, tako da bi morao non stop otvarati nove accounte i više kartica a vjerujem da bi i banka dobila upit ubrzo vezsn za prevaru.

Dakle tipujem da je pošta problem 95-98%, a taj problem se može rjješiti kao pto neko reče masovnim otkazima pa će neko propjevati....uglavnom naj....m im se familije ukoliko ubuduće budem imao problem da nešto naručim.

:evil:
saiks

#128 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by saiks »

Procitajte ovaj predzadnji post i sve ce vam biti jasno. Uhvatio postara kako prodaje njegov objektiv s ebaya

http://forum.klix.ba/nestanak-poslanih- ... 59s50.html
soul_assassin

#129 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by soul_assassin »

S eBaya naručujem već 5-6 godina i problemi počinju od prije godinu dana cca. kada paketi prestaju dolaziti. Neki dan mi se čak i Ebay obratio, sa riječima da je primijećena sumnjiva aktivnost na profilu, budući da mnogo tražim refund za robu koju pošiljalac (kinezi :D ) ne može utvrditi da je stigla. I kontam šta očekuju, da ja uredno platim za nešto što nikad nije došlo.

Elem dvije stvari mi padaju na pamet. Kakav god da smo mi narod, ne vjerujem i ne mogu da vjerujem da smo mi jedini toliki hajvani da hoćemo da zeznemo kineze za tih par dolara i prijavimo da pošiljka nije došla i uzmemo refund čisto na riječ. Da se to ne radi i negdje drugo, pogotovo na ovom nakaradnom balkanu?

Druga stvar što mi još teže pada je opcija da je kriva pošta. Eh ako su oni krivi, bojim se da je nama fajront što se tiče dobiavanja stvari s ebaya. Jer naši su budžetlije, s kinezima ili bez njih plata je tu i kapa a to što mi ne možemo naručiti, zapravo mislim da se njih toliko i ne tiče, Ko što neko reče, od računa se fino može živjeti.

Baš me interesuje kako i da li ćemo ovo riješiti uskoro.
seoBIH

#130 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by seoBIH »

soul_assassin wrote:I kontam šta očekuju, da ja uredno platim za nešto što nikad nije došlo.
.
Očekuju da si u uređenoj državi. Kada vide da nisi, ideš na listu sa ugandom, sirjom i ostalim kurcima palcima. :bih: Neko je zove domovinom, ja je zovem čmarom. :bih:
LARVA

#131 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by LARVA »

Moguće je prijaviti Carinu / Poštu u policijskoj upravi koja pokriva istu.
Ta policijska uprava će pokrenuti istragu po tome pitanju.
To su mi rekli u mojoj lokalnoj PU.

Davno bih to već i uradio, još prije nekoliko mjeseci.
Ne živim nikako blizu te PU koja pokriva carinu, npr. aerodrom na Ilidži.
Nije mi bilo isplativo, zbog ukradenog ići gore.
Gotovo ni ne kupujem ovako više, neka gospoda krade.
mayab

#132 Re: Kada će početi hapsiti poštansku gamad?

Post by mayab »

14.4. narucio stvarcicu , ispod 10 KM, normalno, free shipping, danas 24.4. stiglo :shock: , baš iznenadjujuce brzo, onda vidim da je iz Hong Konga :D
Ne znam je li mi ikad ista brze došlo!
Post Reply