Reuf Bajrović - All About

Post Reply
madner

#126 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by madner »

Reuf = tracak nade.
ins

#127 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ins »

JThomas wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Materijalne greške poput ove s vlasništvom Elektroprivrede su nedopustive :D
u potpunosti se slažem. to je i bila poenta mojih postova.
Očito i dalje ne shvataš zašto je Reuf to rekao :roll: Majku mu razmisli malo!
JThomas

#128 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JThomas »

evo razmislio sam.
Lokman

#129 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lokman »

Dvadeset godina postojalo je neformalno pravilo po kojem hrvatske stranke kontrolišu EP HZHB a bošnjačke stranke kontrolišu EPBiH. Taj neformalni dogovor nije pretočen u zakonsku formu, tako da je formalno-pravno titular Federacija BiH, koji nadzor i politiku provode preko ministarstva energije. Ovdje treba napomenuti da je EPHZHB najperspektivnija kompanija u Federaciji, možda i na Balkanu, za našu EPBiH je "švicarska",, jer ima 100% proizvodnju iz hidroenergije što je san svake energetske kompanije, pogotovo kada više nemaju obaveze da snabdjevaju Aluminij. U političkom smislu Reuf Bajrović ne može pobjediti u ovom sukobu jer nema kontrolu niti mehanizme kontrole na terenu. To je Čović i najavio i budite sigurni da ne blefira.
Reuf bajrović na ovom pitanju pokušava da provede neke političke ciljeve ali nije kapacitiran političkom snagom da ih provede. Nacionalne zaszave i simboli su sekundarno pitanje, ovdje se radi o tokovima novca i kontrolom nad tim istim tokovima novca. Mislim da će ga život natjerati na kompromise, i to veoma brzo.
JohnnyS

#130 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by JohnnyS »

Ova tema je još jedan dokaz kako Bošnjaci batale Republiku Srpsku. Ako je i skinuta tu i tamo koja šahara to izaziva erekcije kod formskih antifašista, a na krsne slave Republike Srpske se i ne obaziru...
Lokman

#131 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lokman »

JohnnyS wrote:Ova tema je još jedan dokaz kako Bošnjaci batale Republiku Srpsku. Ako je i skinuta tu i tamo koja šahara to izaziva erekcije kod formskih antifašista, a na krsne slave Republike Srpske se i ne obaziru...
Meni šahovnica ne smeta, niti mi je ikada smetala, a Bošnjak sam. Ne smeta mi ni ulica Mile Budaka, a pogotovo mi ne smeta ulica Jure Francetića, koji je sa crnom legijom spasio muslimane u istočnoj Bosni i grad Sarajevo kada je slomio ofanzivu 40 hiljada četnika. Dedo mi je poginuo kao ustaša na Kupresu. U poslovnom smislu imam isključivo pozitivna iskustva sa Hrvatima.
GandalfSivi

#132 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by GandalfSivi »

Banksy wrote:
GandalfSivi wrote:
nego se pokusava boriti protiv vladajuce oligarhije.
Nisam siguran pod kojim ministarstvom je BH Telecom ... jer ako se njegovi potezi prepoznaju, bilo bi jako tesko nastaviti sa dosadasnjom praksom.
:-)

DF je preuzeo pola BH Telecoma. Sad ga dijele s SDA.
Cekaj ba sada, sjebajes mi cijelu pricu. Kako ga dijele? Poenta cijele price je da se te stvari ne dijele po strankama vise, nego da idu pod kontrolu resornog ministarstva. Kao sto nam rece vrli ministar, nije to babovina stranaka da dijele drustvenu imovinu...
Banksy

#133 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

... tako što će Demokratska fronta Željka Komšića preuzeti kontrolu nad Elektroprivredom BiH, SDA nad BH Telecomom i Autocestama Federacije, dok će HDZ staviti pod kontrolu Elektroprivredu HZHB i HT Mostar.

DF preuzima kontrolu nad najvrjednijim resursom u državi, budući da je godišnji promet Elektroprivrede BiH oko 950 miliona KM. Nezvanično, najveća tačka sporenja među koalicionim partnerima su Autoceste Federacije.

Ova kompanija ima otvorena dva velika gradlišta, oba vrijedna 400 miliona KM, a u toku su pregovori za izgradnju još dvije dionice autoceste. Ko će voditi ovo preduzeće dogovorit će SDA i HDZ, s tim da će partner kojem ne pripadnu Autoceste Federcije pripasti kontrola nad srodnim javnim preduzećem, Ceste Federacije BIH, koje također raspolaže respektabilnim budžetom.

Pri tome će članice nove koalicione većine kombinovati uticaj u javnim kompanijama na način da će nadzorni odbori i uprave biti višestranačke, ali uvijek s jednom dominantnom strankom u svakom javnom preduzeću. Nezvanično, važan finansijski resurs - Razvojna banka Federacije, dominantno će biti pod kontrolom SDA, uz značajnu participaciju HDZ-a i DF-a.
ins

#134 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ins »

To nam citiras Avaz ili neki portal kao apsolutnu istinu? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Banksy

#135 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Banksy »

Nije sinko Avaz, to vas Safa Oručević pritišće ... :wink:

Ne date li mu što traži, biće toga još, ne sumnjam.
Agron P

#136 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Agron P »

Bajrovic ima samo jednu manu a to je ego, sve ostalo za 10.
Danguba

#137 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Danguba »

Koliko bi pjenili da je Reuf stvarno trazio uklanjanje ''tapiserija'' iz kancelarije. :-)

Ovako, ljudi mu se ''slihtaju'' i metu ispred njega a HDZ kmeci. :izet:
155_mm

#138 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by 155_mm »

znaci trenutno stanje oko sahovnca je sljedece.
certificirani hrvati iz HDZ-a su gebelsovim metodama u javnoist iznijeli da su necertificirani hrvati malo nize rase zvani platformsi kukavicki sakrili sahovnice ispred reufa. cak su dodali da je on to naredio. nizerasni hrvati platformasi to demantuju, demantuje cak i sam reuf kojeg bi u njegovoj rodnoj pripizdini u zvijezde kovali da je tako.
a razlog citavog cirkusa je sto jadni nizerasni reuf ne konta tu rasnu podjelu medju hrvatima i nece da smijeni ove nizerasne hrvate kako bi ustupio mjesto onim pravim certificiranim hrvatima.

i na kraju ovog svega stovani kolega forumas JohnnyS skonta da su bosnjaci batalili RS. majstore kako to zakljuci zivotati?

mada ja ne vidim nista pogresno da HDZ strucnjaci vode i aluminij i vitezit i elektroprivredu. kad vidim dokle su ih doveli mogu samo reci momci samo tako nije jos daleko do konacnog zatvaranja tih firmi.
Danguba

#139 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Danguba »

JohnnyS wrote:Ova tema je još jedan dokaz kako Bošnjaci batale Republiku Srpsku. Ako je i skinuta tu i tamo koja šahara to izaziva erekcije kod formskih antifašista, a na krsne slave Republike Srpske se i ne obaziru...
Nije da se ne obaziru ali trenutno je tako kako je. Mozda bi oni(Bosnjaci) pokusali nesto na silu ali nece da se zamjeruju sa Hrvatima koji odlaze na te slave i 9. januare.
StupskaBitanga

#140 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

Da li mi se samo čini ili se Reuf opasno u tv nastupima ugledao na dojučerašnjeg šefa Lagumdžiju jer neodoljivo podsjeća na njega
Danguba

#141 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Danguba »

Meni Reuf lici na dominatora. :D
VjecitiStudent

#142 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:Da li mi se samo čini ili se Reuf opasno u tv nastupima ugledao na dojučerašnjeg šefa Lagumdžiju jer neodoljivo podsjeća na njega
Da su on i Suljagić, Lagumdžiju temeljito izučili iz svih uglova, uopće nema dileme, čitava knjiga postoji kao svjedočenje.

http://www.sdp.ba/upload/documents/publ ... mdzija.pdf
GandalfSivi

#143 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by GandalfSivi »

Agron P wrote:Bajrovic ima samo jednu manu a to je ego, sve ostalo za 10.
Ima Reuf drugih mana, ali mu ego definitivno nije to, stavise, rega je lik skroz...
Lug

#144 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lug »

Nisu Bosnjaci batalili entitet r. srpska vec Hrvati, koji nazalost nikako da svate da tu i lezi njihov nazovi problem u BiH, a i vuku nas sviju u tu jamu bez dna. Kad se Hrvati zainteresuju za manji entitet kao i Bosnjaci, svi problemi ce se ubrzo rijesiti.
Lakat Jebić

#145 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Lakat Jebić »

ja imam jedno pitanje, mozda je vec bilo govora o tome, al da ne listam sve. po mogucnosti pravnik da me podsjeti. kako moze ministarstvo bit vlasnik? zar nije federacija pravno lice, odnosno otkud ministarstvu status pravnog lica? mozda se ne sjecam, podavno se to ucilo na faksu :D
Hafis

#146 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Hafis »

Ne pitaj ništa...Reuf je to :)
StupskaBitanga

#147 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

Lakat Jebić wrote:ja imam jedno pitanje, mozda je vec bilo govora o tome, al da ne listam sve. po mogucnosti pravnik da me podsjeti. kako moze ministarstvo bit vlasnik? zar nije federacija pravno lice, odnosno otkud ministarstvu status pravnog lica? mozda se ne sjecam, podavno se to ucilo na faksu :D
pa on je malo stvari pojednostavio pa se zakomplikovao
U registru stoji da je vlasnik dionica resorno ministarstvo ali da bi resorno ministarstvo nekog imenovalo ili razriješilo dužnosti Vlada mora to donijeti a ne ministarstvo samo na svoju ruku
ins

#148 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by ins »

Ali isto tako Vlada ne može nikoga imenovati ili razriješiti ako Ministarstvo to ne odobri.
StupskaBitanga

#149 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by StupskaBitanga »

Ključno pitanje za Reufa
Siguran sam da je među nama
Možemo li dobiti elektroprivredu FBiH sačinjenu od koncerna epbih i EPhzhb?
Koja je uopste svrha postojanja 2 EP sa istom vlasničkom strukturom u ovakvim tržišnim uslovima
Haris.ba

#150 Re: Reuf Bajrović - All About

Post by Haris.ba »

Nije isto vlasnistvo i upravljanje ucescem u drzavnom kapitalu.
Eno, ima cak i jedan proces na Opcinskom sudu koji je zacet upravo tim neznanjem u Vladi FBiH.
Tanka je linija do krivicnog djela zloupotreba polozaja.
A neki ministri i u prosloj vladi su isto tako postupali, pa sad imaju problema.
E to je meni materijalna greska.

Krivo mi sto sam ista napisao. Mislio sam bice normalna rasprava. A ono, opet hajcanje - sahovnicom ga u vugla.
Post Reply