GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post Reply
HM 2011

#126 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

burger_pasa wrote:
hrasno38 wrote:http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/26786 ... -kaze.html

Multu multi kulti SDA vise ne treba generala Jovu Divjakam niti treba sve one borce i heroje oslobodilackog rata....SDA sada ima Covica za partnera i Izetbegovica na celu koji mu guzice daje samo da bi ostao na vlasti. I naravno onu staru pricu koja pocinje i zavrsava ....DA NIJE BILO SDA NE BI BILO NI BIH!!!! Dabogda vam se sjeme zatrlo!!!!
Sta ima Jovo da nam supljake prica. Da nije bilo SDA i prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovica, nebi bilo Bosne i Hercegovine. To je fakat i tako cijeli svijet gleda na nastanak Bosne i Hercegovine. A Jovo je svoj doprinos dao, dobio je zasluge i penziju i nek se vise nejavlja da palamudise. Svi znamo, kao i taj Jovo, da je kljuc napredka zemlje cetnitet koji neda drzavi naprijed, ni u EU, ni u NATO.
Ima i Jovo šta da priča, ima svaki učesnik odbrane šta da kaže - jer učesnici odbrane nisu branili SDA nego BiH i vlastite živote....

Značaj Jove je što je puckom prstiju mogao biti na nekoj haubici na Trebeviću i rokati po civilima, po ženama i djeci, po stanovima, kućama zamišljajući da su to vojni ciljevi....

nije to uradio - uradio je vojnički fakat časnu stvar - ostao je unutar okupacijske zone i stavio svoja znanja i iskustvo na raspolaganje odbrani....

U današnjem svijetu - to je gest čovjeka, pa tek onda vojnika i to je fakat stvar vrijedna pomena....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#127 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by hrasno38 »

York Light 100`s wrote:I šta su još? Genocidaši? Koljači? Šta još šta imaju zajedničko sa VRS?
SDa nije nikada imala osobine SDS-a
Nije ratne osobine ali posljeratne je nadmasila i nenadjebiva je zajedno sa SNSD-om u citavoj BiH. SDS je bih unistio u ratu a SDA u miru ili bar ovaj federalni dio.
Ali Kemal

#128 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Ali Kemal »

HM 2011 wrote:kako dani prolaze i gledam sta se desava / samo SDA podrsku zasluzuje /
Pa i Jovo je podrzavao SDA :oops:
U tome je dao ogroman doprinos, medjutim napravio je ogromnu stetu gradjanskoj BiH, jer se stavio u sluzbu nacionalne stranke, a nacionalne stranke ne mogu da stvore gradjansku drzavu. To se jos nikada nije nigdje desilo niti ce se desiti, a opet bez gradjanske BiH nema ni napretka, Bosna ostaje zakovana na dnu Europe ko zna koliko jos decenija.
HM 2011

#129 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

Ali Kemal wrote:
HM 2011 wrote:kako dani prolaze i gledam sta se desava / samo SDA podrsku zasluzuje /
U tome je dao ogroman doprinos, medjutim napravio je ogromnu stetu gradjanskoj BiH, jer se stavio u sluzbu nacionalne stranke, a nacionalne stranke ne mogu da stvore gradjansku drzavu. To se jos nikada nije nigdje desilo niti ce se desiti, a opet bez gradjanske BiH nema ni napretka, Bosna ostaje zakovana na dnu Europe ko zna koliko jos decenija.
Nacionalna stranka - nacija u BiH ?

Šta je nacija - šta narod.....

Moglo bi se slobodno reći da se Jovo stavio na nacionalnu stranu Bosne i Hercegovine - što ujedno znači da se stavio na stranu građanske BiH....

Međutim slijedom događaja od 1993 godine pa dalje - dobili smo što smo dobili - građanski genocid i građansko etničko čišćenje - situacija se promjenila i stavovi su se promjenili te sada imamo to što imamo, a sve uz plebiscitarnu svjetsku podršku a kamo li lokalnu koja drugačije osim tri naroda niti ne razumije već 100 godina......

Prva prepreka toj građanskoj BiH ti je u samim ljudima koji je propagiraju - oni bi građansku al da svi i dalje budemo srbi hrvati i bošnjaci sa sve konstitutivnim pravima - odnosno rado bi se oni -.,-., al da im ne uđe....

Sad ti meni reci gdje je tu osnov za bilo kakvu optužbu usmjerenu prema SDA ?
Ali Kemal

#130 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Ali Kemal »

HM 2011 wrote:Nacionalna stranka - nacija u BiH ?

Moglo bi se slobodno reći da se Jovo stavio na nacionalnu stranu Bosne i Hercegovine - što ujedno znači da se stavio na stranu građanske BiH....
Hajd ne dipr Tite ti :lol: na plakatima SDA pred izbore 1991 je jasno pisalo Muslimanska stranka, da ne bi doslo do neke zabune zbog naziva koji je zaista glup, a i pojavila se iu medjuvremenu MBO, Muslimanska Bosnjacka Organizacija gdje je bilo sve potpuno jasno.
Tako da ako ti ne razumijes sta znaci nacionalna stranka ili zelis da prodas drugim muda pod bubrege, vjeruj mi da ti nece svako povjerovati.
HM 2011 wrote:Prva prepreka toj građanskoj BiH ti je u samim ljudima koji je propagiraju - oni bi građansku al da svi i dalje budemo srbi hrvati i bošnjaci sa sve konstitutivnim pravima - odnosno rado bi se oni -.,-., al da im ne uđe....

Na primjer, SDA je prva stranka osnovana u BiH koja je zastupala i jos uvijek zastupa interese samo jednog naroda, Bosnjaka :oops:
Sto se tice druga dva naroda, kao i ostalih, oni zele da zive zajedno sa njima, ali pod uvjetom da dominiraju. Dokazano i u teoriji i u praksi.
Zbog toga su nekada trebali Jovu, a sada ga vise ne trebaju. Logicno, jel tako?
kljuc_

#131 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by kljuc_ »

HM 2011 wrote:
Ali Kemal wrote:
Nacionalna stranka - nacija u BiH ?

Međutim slijedom događaja od 1993 godine pa dalje - dobili smo što smo dobili - građanski genocid i građansko etničko čišćenje - situacija se promjenila i stavovi su se promjenili te sada imamo to što imamo, a sve uz plebiscitarnu svjetsku podršku a kamo li lokalnu koja drugačije osim tri naroda niti ne razumije već 100 godina......

Prva prepreka toj građanskoj BiH ti je u samim ljudima koji je propagiraju - oni bi građansku al da svi i dalje budemo srbi hrvati i bošnjaci sa sve konstitutivnim pravima - odnosno rado bi se oni -.,-., al da im ne uđe....

Da se i ja slozim prvi i zadnji put u zivotu sa nekim SDA oovcem . Boze mi oprosti. Nista od gradjanske ako imamo ta tri famozna musketira ili bolje receno rugla te tri rugobe i nakaze . Dakle gradjanska , drzava u kojoj je bosanski narod ili ako hocete bosanskohercegovacki narod suveren i konstitutivan a svi drugi su nacionalne manjine je upravo ta famozna gradjanska drzava .
Ali Kemal

#132 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Ali Kemal »

kljuc_ wrote:Da se i ja slozim prvi i zadnji put u zivotu sa nekim SDA oovcem . Boze mi oprosti. Nista od gradjanske ako imamo ta tri famozna musketira ili bolje receno rugla te tri rugobe i nakaze . Dakle gradjanska , drzava u kojoj je bosanski narod ili ako hocete bosanskohercegovacki narod suveren i konstitutivan a svi drugi su nacionalne manjine je upravo ta famozna gradjanska drzava .
Ne razumijes, gradjanska drzava se ne pravi dekretima, to je prije svega stanje svijesti koje se gradi decenijama, a mi vec trosimo trecu uzalud.
Moze se reci da su komunisti imali odredjenog uspjeha u tome, dok je SDA i bratija onda dosla i to sve ponistila, kao krava kada se ritne i prospe kantu sa mlijekom.
HM 2011

#133 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

Ali Kemal wrote:
HM 2011 wrote:Nacionalna stranka - nacija u BiH ?

Hajd ne dipr Tite ti :lol: na plakatima SDA pred izbore 1991 je jasno pisalo Muslimanska stranka, da ne bi doslo do neke zabune zbog naziva koji je zaista glup, a i pojavila se iu medjuvremenu MBO, Muslimanska Bosnjacka Organizacija gdje je bilo sve potpuno jasno.
Tako da ako ti ne razumijes sta znaci nacionalna stranka ili zelis da prodas drugim muda pod bubrege, vjeruj mi da ti nece svako povjerovati.
HM 2011 wrote:Prva prepreka toj građanskoj BiH ti je u samim ljudima koji je propagiraju - oni bi građansku al da svi i dalje budemo srbi hrvati i bošnjaci sa sve konstitutivnim pravima - odnosno rado bi se oni -.,-., al da im ne uđe....

Na primjer, SDA je prva stranka osnovana u BiH koja je zastupala i jos uvijek zastupa interese samo jednog naroda, Bosnjaka :oops:
Sto se tice druga dva naroda, kao i ostalih, oni zele da zive zajedno sa njima, ali pod uvjetom da dominiraju. Dokazano i u teoriji i u praksi.
Zbog toga su nekada trebali Jovu, a sada ga vise ne trebaju. Logicno, jel tako?

Image

Toliko o muslimanima......

I onda je došao referendum i referendumsko pitanje koje je trebalo da promjeni sve to, da ucrta novi pute BiH, put građanske države, gdje je inicijalno bitno da si građanin pa tek onda bilo šta drugo - što je SDA podržavala......

međutim nekima se to nije svidjelo.... i onda je došla ta kobna 1993..... i imaš ovo što imaš....
XXS

#134 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by XXS »

Kad je trebalo ginuti u odbrani trebali su i bili su ravnopravni, a danas, kad se prisjecamo i odajemo pocast nema ih ni na mapi, a kamo li da se ode negdje mimo mezarja i da se oda pocast.

SDA pulen i nacelnik opstine Novi Grad, Semir Efendic, nije ni spomenuo one koji nisu sehidi niti njihove porodice u svome facebook postu o proslavi dana armije.

"Danas je u dvorani Ramiz Salčin bilo zaista svečano. Obilježen je Dan Armije RBiH 15 april, uz prisustvo oko 1500 boraca - pripadnika novogradskih brigada, članova šehidskih porodica, ratnih vojnih invalida, i oko 700 učenika novogradskih osnovnih škola."

Ko hina jebe kad su bili glupani i nisu otisli za svojim krdom.

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 030&type=1
kljuc_

#135 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by kljuc_ »

Ali Kemal wrote:
kljuc_ wrote:Da se i ja slozim prvi i zadnji put u zivotu sa nekim SDA oovcem . Boze mi oprosti. Nista od gradjanske ako imamo ta tri famozna musketira ili bolje receno rugla te tri rugobe i nakaze . Dakle gradjanska , drzava u kojoj je bosanski narod ili ako hocete bosanskohercegovacki narod suveren i konstitutivan a svi drugi su nacionalne manjine je upravo ta famozna gradjanska drzava .
Ne razumijes, gradjanska drzava se ne pravi dekretima, to je prije svega stanje svijesti koje se gradi decenijama, a mi vec trosimo trecu uzalud.
Moze se reci da su komunisti imali odredjenog uspjeha u tome,
dok je SDA
i bratija onda dosla i to sve ponistila, kao krava kada se ritne i prospe kantu sa mlijekom.
Spadam u najvece kriticare SDA ali , Ali , nemoj se provljivat.
Da mi je neko rekao da cu braniti tu odvratnu SDA od insinucaija ne bi mu vjerovao.
insomnia78

#136 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by insomnia78 »

moke_31 wrote:
insomnia78 wrote:Nisam iz tog razloga stavio pod navodnike, vec zato sto navodim zbog cega
Spijuni ipak ne dobijaju javno ordenje
Osim toga ovaj orden imaju i Halilhodzic i Andric
Pa zbog čega si onda stavio navodnike ?? :-)

Haj znamo zašto su dobili Halilhodžić i Andrić, ali zbog čega je onda Jovo dobio orden?

Sigurno nije zbog "njegovog gradjanskog razuma, odbijanja predrasuda i etnicke diskriminacije"! :lol: :lol:
Pa zbog navodjenja citata, citat se stavlja pod navodnike
Cekaj, jasno ti je zasto je Vahid H. fudbalski trener dobio orden a nije ti jasno zasto je orden dobio skolovani oficir koji se stavio i sluzbu ARBiH kad su "njegovi" okrenuli cijevi prema narodu, covjek koji se poslije rata poceo baviti humanitarnim radom, promicuci prave vrjednosti i radeci protiv diskriminacije drugih i drugacijih?
Stvarno?
kljuc_

#137 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by kljuc_ »

Jovo Divjak je moj heroj. Bas kao i Tito . Komsic , Vikic , Siber S , Vinko , Slavisa S ...su moji heroji. Vesovic , Lovrenovic(i) , Stojic , Beric, Lukovic , Janja Bec , zene u cernom , Feral su takodje moji narodni heroji veci i od Cercila i od De Gola i od Himalaja . Moji heroji moji Bogovi .ali moji. kome nisu nek se yebe. Sta ja tu mogu .
JThomas

#138 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by JThomas »

SDA since 1993.

u pravu su ljudi, nije ovo od juče ni od prekjuče.
moke_31

#139 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by moke_31 »

insomnia78 wrote:
moke_31 wrote:
insomnia78 wrote:Nisam iz tog razloga stavio pod navodnike, vec zato sto navodim zbog cega
Spijuni ipak ne dobijaju javno ordenje
Osim toga ovaj orden imaju i Halilhodzic i Andric
Pa zbog čega si onda stavio navodnike ?? :-)

Haj znamo zašto su dobili Halilhodžić i Andrić, ali zbog čega je onda Jovo dobio orden?

Sigurno nije zbog "njegovog gradjanskog razuma, odbijanja predrasuda i etnicke diskriminacije"! :lol: :lol:
Pa zbog navodjenja citata, citat se stavlja pod navodnike
Cekaj, jasno ti je zasto je Vahid H. fudbalski trener dobio orden a nije ti jasno zasto je orden dobio skolovani oficir koji se stavio i sluzbu ARBiH kad su "njegovi" okrenuli cijevi prema narodu, covjek koji se poslije rata poceo baviti humanitarnim radom, promicuci prave vrjednosti i radeci protiv diskriminacije drugih i drugacijih?
Stvarno?
Ima u BiH još dosta takvih kao on i sličnih pa nisu dobili Orden, ali hajde nek ti bude, do mene je.
HM 2011

#140 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:
SDA since 1993.

bemje mu zakljucak - citava organizacija se zove organizacija porodica sehida i poginulih boraca...... radi jednog lapsus mentisa komplet sve se vrijedja.... bas bezze....
Bodkin

#141 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Bodkin »

burger_pasa wrote:

Multu multi kulti SDA vise ne treba generala Jovu Divjakam niti treba sve one borce i heroje oslobodilackog rata....SDA sada ima Covica za partnera i Izetbegovica na celu koji mu guzice daje samo da bi ostao na vlasti. I naravno onu staru pricu koja pocinje i zavrsava ....DA NIJE BILO SDA NE BI BILO NI BIH!!!! Dabogda vam se sjeme zatrlo!!!!
Sta ima Jovo da nam supljake prica. Da nije bilo SDA i prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovica, nebi bilo Bosne i Hercegovine. To je fakat i tako cijeli svijet gleda na nastanak Bosne i Hercegovine. A Jovo je svoj doprinos dao, dobio je zasluge i penziju i nek se vise nejavlja da palamudise. Svi znamo, kao i taj Jovo, da je kljuc napredka zemlje cetnitet koji neda drzavi naprijed, ni u EU, ni u NATO.

To pasa, jebi mu majku cetnicku. Zivjela sda!
Ali Kemal

#142 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Ali Kemal »

HM 2011 wrote:I onda je došao referendum i referendumsko pitanje koje je trebalo da promjeni sve to, da ucrta novi pute BiH, put građanske države, gdje je inicijalno bitno da si građanin pa tek onda bilo šta drugo - što je SDA podržavala...
Dobro, hajde ti meni objasni, ako je neko za gradjansku drzavu, zasto onda formira stranku koja zastupa interese samo jednog naroda?
kljuc_

#143 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by kljuc_ »

burger_pasa wrote:

Sta ima
Jovo
da nam supljake prica. Da nije bilo SDA i prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovica, nebi bilo Bosne i Hercegovine. To je fakat i tako cijeli svijet gleda na nastanak Bosne i Hercegovine. A Jovo je svoj doprinos dao, dobio je zasluge i penziju i nek se vise nejavlja da palamudise. Svi znamo, kao i taj Jovo, da je
kljuc
napredka zemlje cetnitet koji neda drzavi naprijed, ni u EU, ni u NATO.
Ne reci uzalud ime Bozije :)
Ali Kemal

#144 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Ali Kemal »

kljuc_ wrote:
Ali Kemal wrote:
Moze se reci da su komunisti imali odredjenog uspjeha u tome,
dok je SDA
i bratija onda dosla i to sve ponistila, kao krava kada se ritne i prospe kantu sa mlijekom.
Spadam u najvece kriticare SDA ali , Ali , nemoj se provljivat.
Da mi je neko rekao da cu braniti tu odvratnu SDA od insinucaija ne bi mu vjerovao.
Razmisli dobro da li je osnivanja stranaka koje zastupaju interese samo jednog naroda i jedne religijske skupine, kao i plebiscitarna podrska na izborima bio kraj gradjanskom oprijedeljenju u Bosni.
45 godina je u Bosni bilo krivicno djelo raspirivanje nacionalne mrznje sve dok nisu dosle na vlast nacionalne stranke, od kojih je SDA prva osnovana.
Poslije je postalo normalno da sovinizam postaje normalna stvar.
JThomas

#145 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by JThomas »

sva tri naroda su na prvim izborima plebiscitarno glasala za stranke koje zastupaju interese samo jednog naroda. a alternativa jeste bilo, više nego danas. tu nema šta ko kome da spočitava.
HM 2011

#146 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by HM 2011 »

JThomas wrote:sva tri naroda su na prvim izborima plebiscitarno glasala za stranke koje zastupaju interese samo jednog naroda. a alternativa jeste bilo, više nego danas. tu nema šta ko kome da spočitava.
Ja u priči o strankama koje zastupaju interese samo jednog naroda vidim sljedeće:

1. Srbi i Hrvati imaju pravo na nacionalne države Bosanci i Hercegovci nemaju.
2. Srbi i Hrvati prenose stranke u BiH - Bošnjaci su trebali da bleje.
3. Pošto nisu blejali pred njih je stavljen referendum sa referendumskim pitanjem - izjasnili su se za građansku BiH, za Bosance i Hercegovce - pokazali državotvornu svijest.
4. Nekome je to smetalo, ali im ne smeta da njihove države budu jednonacionalne.

5. Kao krunski zaključak - Samo formiranje SDA je krivo za rat - da nije SDA formirana ne bi bilo rata - slaga neko dok je tenkovima gazio po Hrvatskoj....

dajte ljudi uozbiljite se..... ovo je postalo trange frange gore od mućki....
JThomas

#147 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by JThomas »

dronu, botu, već sam te jednom zamolio da me ne citiraš.
York Light 100`s

#148 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by York Light 100`s »

Ljudi trebaju prestati porediti onu SDA i ovu SDA kada govore da su skupa sa VRS najveže zlo koje je zadesilo ovu zemlju. Da nas ova SDA yebe u miru slažem se mada je dvolični ljigavi Bošnjo predstavio na onoj temi o dvojici boraca što se htjelo zapaliti SDA kao korektnu stranku, kriva su njih dvojica što neće da rade pa se onda pitam u čemu nas to SDA yebe?
Ili je se to onako samo govorilo na onoj temi jer nekoliko kompleksaša je imalo potrebu da saopšti kako su se poslije rata bolje snašli i imaju bolji život nego one pijandure :oops:

Ne želim skrećati sa teme niti provocirati ali je to šizofrenično ponašanje našeg naroda, SDA se redovno pljuje, poređuje se čak i sa genocidašima a kada je u pitanju priča kao sa onom dvojicom iz Živinica onda je do njih jer neće zasukati rukave, zašto se onda SDA pljuje ako nam je omogućila sistem gdje može svako raditi ko hoće? :-)
Što kritikujemo neispunjeno obećanje od 100.000 radnih mjesta kada imamo već dovoljno radnih mjesta da se mogu i ova dvojica zaposliti, još nam ona omladina ljenčuge svake godine bježe na zapad gdje mogu ljenčariti svaki dan, pa onda bi bilo još više slobodnih radnih mjesta
Banksy

#149 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by Banksy »

JThomas wrote:
SDA since 1993.

DANI: Slažete li se sa ocjenom da je Predsjedništvo "palo" onog trenutka kada se faktički odstupilo od Platforme Predsjedništva iz maja 1992. godine? Platforma je definirala i multinacionalni karakter Armije BiH, ali i ciljeve borbe za državu BiH.

KLJUIĆ: Moram reći da sam ja jedan od tvoraca Platforme i na to sam veoma ponosan, jer je to, po meni, dokument avnojevske snage. Mi smo zaista '92. godine imali jednu vrstu narodnooslobodilačke borbe, što se moglo vidjeti po velikoj zastupljenosti i Hrvata i Srba i u Armiji i u Vrhovnom štabu. Međutim ja sam do listopada '92. godine bio član Predsjedništva, kad sam protuustavno zamijenjen.
... Poslije je došlo do erozije države BiH '93., kad je ta multinacionalna komponenta reducirana i kad se poslije mog odlaska vjerojatno nije ni diskutiralo o vojnim akcijama.

DANI: Ko je zaista komandovao Armijom?

KLJUIĆ: Vi mene stalno tjerate da ja kažem ono što vi želite da kažem, da su vlast i odgovornost bile u rukama jednog čovjeka. Tačno je, ako pogledate stenograme, onda ćete vidjeti da niti jedan važniji detalj o radu i komandi Armije nije bio na dnevnom redu! Ja vam moram reći da je jedan od komandanata na sjednicama Predsjedništva stalno odlazio i u četiri oka nešto raspravljao sa jednim od članova Predsjedništva BiH. Kad sam ja to primijetio, došao je meni i rekao. "Izvini, nije to zbog tebe, mi vjerujemo u tebe, ali ne vjerujemo ovim Srbima." Vjerovatno je jednog dana otišao Lazoviću i Pejanoviću i rekao to obratno. Dakle, u to vrijeme pojavili su se ljudi koji nisu htjeli na Predsjedništvu kao vrhovnoj komandi da donose odluke, nego je odlučivanje prenijeto u privatne ruke i sad sigurno moraju snositi i odgovornost.

RSE: Jeste li se ikada tokom tog perioda osjetili iskorištenim od strane većinskog dijela muslimanskih političara?

Lazović: Pa, sada sa ove vremenske distance može se reći da sam često bio u poziciji da budem iskorišten. Međutim, to je bio period kada zaista nisam razmišljao o tim stvarima. Mene je nosila jedna iskrena ideja borbe za Bosnu i Hercegovinu i bez obzira na to šta se sve dešavalo sa Bosnom i Hercegovinom, zaista nikada nisam izgubio nadu da je to što nam se dešava, pa i političke opcije koje su na vlasti, nešto prolazno. Ja sam uvijek ima tu neku optimističku viziju da ovo mora stati, da ove opcije moraju otići sa scene i, evo, konačno dolazi vrijeme njihovog silaska sa političke scene. Tako da nisam razmišljao o tome da li sam iskorišten ili ne. Očigledno da su neki ljudi, neki političari koji su tada bili u vodstvu nacionalnih stranaka, konkretno u ovom slučaju SDA, i mene i Tatjanu i Mirka Pejanovića, Ivu Komšića i tako dalje, doživljavali kao neko nužno zlo. Mislim da će vrijeme pokazati da je upravo naša pozicija, ovih ljudi koje sam maloprije nabrojao, od istorijskog značaja za Bosnu i Hercegovinu i to je nešto što je puno vrijednije od toga da li smo u određenom trenutku bili izmanipulisani ili ne i da li smo služili nekome kao ikebana.

Zanimljiv intervju ...
http://www.slobodnaevropa.org/content/a ... 45348.html
insomnia78

#150 Re: GENERALA JOVU DIVJAKA VISE NE TREBA SDA!!!!

Post by insomnia78 »

moke_31 wrote:Ima u BiH još dosta takvih kao on i sličnih pa nisu dobili Orden, ali hajde nek ti bude, do mene je.
Jebo ga ti, zamisli tek koliko ih ima ko Vahid, sto Francuza, sto stranaca
Post Reply