Jeste li varali?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kritichar
#126 Re: Jeste li varali?
Penny are you a slut?
- skupljac_zeljeza
#127 Re: Jeste li varali?
Smatraš li da će te probleme riješiti predbračna iskustva u krevetu jer sex je ipak samo jedna dimenzija (istina bitna) u muško-ženskim odnosima? I jedino je to način spašavanja veze iz monotonije u koju može zapasti? Ne živim na Marsu nego među ljudima i znam ih koji imaju skoro pa savršen brak (skroz savršen je naša percepcija i ne vjerujem da postoji) i opet i muškarci i žene požele nešto drugačije pa upadaju u flertove i avanture sa manjim ili većim iskustvima. Neki to rade po inerciji.sheilak wrote:pa gle, ja sam bila malo i ironicna. jer smatram da postoje dublji razlozi kod muskarca koji to trazi od zene/djevojke od cistote koju navodi. recimo, psiholoske prirode poput nesigurnosti ili onih uvjetovanih tradicijom, koja se ne propituje zdravo.skupljac_zeljeza wrote:Ne bih ja dijelio savjete kako će ko. Ako postoji fokusiranost i posvećenost dok piješ kafu sa partnerom, bit će je i u krevetu. Površnost se vidi i bez lupe.sheilak wrote:
zato, radi vlastite sigurnosti, uradite to prije braka.
no, fokusiranost i posvecenost partneru mogu se odrzavati neko vrijeme. ali ako to ne ide prirodno, ako se ne crpi zadovoljstvo iz toga, onda ce i to popustiti. naravno, moze se i dalje na silu odrzavati, ali nista sto je na silu nije dobro. niti zdravo.
- sheilak
#128 Re: Jeste li varali?
za kritichara
gle, kriticharu, ako je ovo bilo upuceno meni ili zenama/djevojkama koje dijele moje misljenje...ne da mislim da je, ali ako jeste slucajno...mene ti takve stvari ne vrijedjaju. mene bi recimo vise uvrijedilo da me neko smatra sexualno isfrustriranom osobom, frigidnom, nezadovoljenom.
ili impotentnom...ili hadumom, da sam musko...
al necu upirati prstom ni u koga sad...
gle, kriticharu, ako je ovo bilo upuceno meni ili zenama/djevojkama koje dijele moje misljenje...ne da mislim da je, ali ako jeste slucajno...mene ti takve stvari ne vrijedjaju. mene bi recimo vise uvrijedilo da me neko smatra sexualno isfrustriranom osobom, frigidnom, nezadovoljenom.
ili impotentnom...ili hadumom, da sam musko...
Last edited by sheilak on 16/04/2015 10:40, edited 1 time in total.
-
franceska
#129 Re: Jeste li varali?
Jao rezultata ankete. Sve anđeo do anđela

-
pakica_
#130 Re: Jeste li varali?
i ja gledam i ne vjerujem.. da ih je pola slagalo, opet je punofranceska wrote:Jao rezultata ankete. Sve anđeo do anđela![]()
![]()
-
franceska
#132 Re: Jeste li varali?
Jašta je sestro. Previšepakica_ wrote:i ja gledam i ne vjerujem.. da ih je pola slagalo, opet je punofranceska wrote:Jao rezultata ankete. Sve anđeo do anđela![]()
![]()
- sheilak
#134 Re: Jeste li varali?
ne, ne govorim ja da ce osvjezenje sexualnog bracnog zivota spasiti brak. niti da ce ga odrzati ako je od pocetka bio dobar. no svakako moze moze pomoci odrzanju fokusiranosti na partnera i posvecenost njemu. ili odmoci tome, ako nije dobar.skupljac_zeljeza wrote:
Smatraš li da će te probleme riješiti predbračna iskustva u krevetu jer sex je ipak samo jedna dimenzija (istina bitna) u muško-ženskim odnosima? I jedino je to način spašavanja veze iz monotonije u koju može zapasti? Ne živim na Marsu nego među ljudima i znam ih koji imaju skoro pa savršen brak (skroz savršen je naša percepcija i ne vjerujem da postoji) i opet i muškarci i žene požele nešto drugačije pa upadaju u flertove i avanture sa manjim ili većim iskustvima. Neki to rade po inerciji.
ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
a o varanju...pa nista nece sprijeciti osobu sklonu varanju da vara. nit savrsen sexualni bracni zivot niti ostali (savrseni) aspekti bracnog zivota. sve je to kako bi neki rekli - individualno.
- kritichar
#135 Re: Jeste li varali?
@sheilak
ma nije tebi, ne znam kako se pronađe u ovom
ovaj klip može biti zanimljiv samo onima koji još uvijek znaju za moral i vrednuju ga
koji stvari ne posmatraju samo kroz puki materijalizam i fizička zadovoljstva
a s tobom na ovu temu ja nemam šta pričati
ma nije tebi, ne znam kako se pronađe u ovom
ovaj klip može biti zanimljiv samo onima koji još uvijek znaju za moral i vrednuju ga
koji stvari ne posmatraju samo kroz puki materijalizam i fizička zadovoljstva
a s tobom na ovu temu ja nemam šta pričati
- sheilak
#136 Re: Jeste li varali?
ma, naravno da nije za mene, znam ja to. ali u slucaju da jeste....
a iskreno, nemamo mi niti na jednu temu o bilo cemu pricati. mislim da si ti jedna od rijetkih osoba kojoj sam to rekla.
a iskreno, nemamo mi niti na jednu temu o bilo cemu pricati. mislim da si ti jedna od rijetkih osoba kojoj sam to rekla.
- S4mpion
#137 Re: Jeste li varali?
Kad cura postaje "funjara i profuknjača"?nightvision wrote: ne cuva se nevinost medju nogama vec u glavi.
ne trpaj kojekakve funjare i profuknjace u isti kos sa sasvim normalnim curama i koje spavaju s momkom s kojim su u nekakvoj normalnoj vezi.
znam "finih" cura koje su cuvale nevinost do braka, ali onu nevinost "s prijeda", dok su se istovremeno naprimale quraca u dupe, zato man'te se te primitivne vjerske filozofije.
nije bitno jesil' joj prvi nego da si joj zadnji. ko toga nije svjestan vjerovatno ce prije ili kasnije dobiti rogove.
Koji broj mora premašit?
Koliko vremena mora bit u vezi?
Svako ima svoju definiciju "funjare" i "profuknjače", pa tako i ti i budi uvjeren da tvoja nije jedina ispravna.
- skupljac_zeljeza
#138 Re: Jeste li varali?
Kao i u obrnutom smjeru. Neko nevinost poštuje, a neko ismijava, a opet sve žele u većini slučajeva bijele vjenčanice.sheilak wrote: ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
-
pakica_
#139 Re: Jeste li varali?
ima nas koje ne zele da se udajuskupljac_zeljeza wrote:Kao i u obrnutom smjeru. Neko nevinost poštuje, a neko ismijava, a opet sve žele u većini slučajeva bijele vjenčanice.sheilak wrote: ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
- sheilak
#140 Re: Jeste li varali?
pa znaju bit prelijepe haljine, sta ti je.skupljac_zeljeza wrote:Kao i u obrnutom smjeru. Neko nevinost poštuje, a neko ismijava, a opet sve žele u većini slučajeva bijele vjenčanice.sheilak wrote: ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
- skupljac_zeljeza
#141 Re: Jeste li varali?
Ti si san većine muškaraca.pakica_ wrote:ima nas koje ne zele da se udajuskupljac_zeljeza wrote:Kao i u obrnutom smjeru. Neko nevinost poštuje, a neko ismijava, a opet sve žele u većini slučajeva bijele vjenčanice.sheilak wrote: ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
- skupljac_zeljeza
#142 Re: Jeste li varali?
Što ne uzmu u nekoj od 50 nijansi sive nego baš 'snijeg bijele'? Kamere ne trebaju blic dok se to sve islika.sheilak wrote:pa znaju bit prelijepe haljine, sta ti je.skupljac_zeljeza wrote:Kao i u obrnutom smjeru. Neko nevinost poštuje, a neko ismijava, a opet sve žele u većini slučajeva bijele vjenčanice.sheilak wrote: ali moji su se postovi odnosili na inzistiranje (nekih) muskaraca da su im djevojke nevine pri ulasku u brak. i na pljuvanje drugih koji to nisu. jer smatram da se radi tu o razlozima patoloske psiholoske prirode.
-
pakica_
#143 Re: Jeste li varali?
Boga mi, samo svoj cejf gledam.. a sa svim sto sam cula i vidjela, udaja je samo glavoboljaskupljac_zeljeza wrote:
Ti si san većine muškaraca.
- S4mpion
#144 Re: Jeste li varali?
Brak nije prirodan. Ako ćeš se već držat teze o prirodi, onda ne budi selektivna.sheilak wrote:da, volim citati postove moralnih cistota. muskih. odlican case study eventualne impotencije, kompleksa manje vrijednosti i/ili smanjenog libida.![]()
mislim, apsurdno je ovo i govoriti, ali glupo je traziti od nekog da nevin/nevina udje u brak. i sebicno. ne znam sto bih rekla za muskarce koji to traze, osim da mi ne djeluju zdravo. sexualnost je posve prirodna, tezi da se zadovolji, upozna, istrazi, da se shvati sto se zeli, a sto ne.... bitan je dio normalnog funkcioniranja. najbolje je stoga da to uradite prije braka. ako se krene s tim u braku i mozda s drugim ljudima, ako te partner ne zadovoljava, pa moguce je da bi te neko od bedema morala i lincovao na javnom gradskom trgu.
zato, radi vlastite sigurnosti, uradite to prije braka.
- skupljac_zeljeza
#145 Re: Jeste li varali?
Kako ćeš tako, a gdje je ćejf muškarca?pakica_ wrote: Boga mi, samo svoj cejf gledam..
-
pakica_
#146 Re: Jeste li varali?
i njegovo je da gleda moj cejfskupljac_zeljeza wrote:Kako ćeš tako, a gdje je ćejf muškarca?pakica_ wrote: Boga mi, samo svoj cejf gledam..
- The One and Only
#147 Re: Jeste li varali?
Svako bira za sebe partnera, u tome gleda prema sebi i šta je najbolje za sebe. Nema tu političke korektnosti. Meni ne smeta to ako je cura imala sex s nekim prije mene ali mi žestoko smeta "drolja mentalitet". To je kada cura izgubi pojam za moral, podsmijava se svemu što joj ograničava slobodu. Takve cure ćete prvom prilikom prevariti uz osmijeh na licu ili još gore iskorištavati materijalno ako radiš dok se ona sa drugim puca. Bolje sam ostati nego se upustiti sa takvom u neke odnose.
- supercali
#148 Re: Jeste li varali?
Nikad jer kad sam sa djevojkom onda sam sa djevojkom
Valjda zato je moja najduza veza bila 2 mjeseca ostalo sam slobodan tako da nikad ne varam
Valjda zato je moja najduza veza bila 2 mjeseca ostalo sam slobodan tako da nikad ne varam
-
Gabrielo
#149 Re: Jeste li varali?
sheilak wrote:za kritichara![]()
ili impotentnom...ili hadumom, da sam musko...al necu upirati prstom ni u koga sad...

Ona isto razmislja ko ti.
- Sephora
#150 Re: Jeste li varali?
Gabrielo wrote:sheilak wrote:za kritichara![]()
ili impotentnom...ili hadumom, da sam musko...al necu upirati prstom ni u koga sad...
Ona isto razmislja ko ti.