A jos dobri bosnjaniTvrtko II Kotromanić wrote:pa znam da nisi jednichannel10 wrote: Druze nisam jedini kojeg Hamza asocira na mundzose. Sta bi mi jos rekao kad bi znao da sam šnjakazpu pu pu....
ima vas dosta
Svadja radi imena bebe
-
channel10
#126 Re: Svadja radi imena bebe
- Tvrtko II Kotromanić
#127 Re: Svadja radi imena bebe
Hamzi rodjenih prije rataAltsa wrote: hamzi uzrasta do 15 godina kojima su roditelji poslijeratni "osvjesceni" muslimani dali strano ime. daj ba nemoj me nasmijavati.
- dječak sa šibicama
#128 Re: Svadja radi imena bebe
Habib JR.
- Tvrtko II Kotromanić
#129 Re: Svadja radi imena bebe
volim i ja popit, pa opet nisam alergican na nesto sto je dio moje kulture niti mislim da cu postat veliki eUropljanin i kozmoplit tako sto cu ismijavat i pljuvat moju kulturuchannel10 wrote:A jos dobri bosnjaniTvrtko II Kotromanić wrote:pa znam da nisi jednichannel10 wrote: Druze nisam jedini kojeg Hamza asocira na mundzose. Sta bi mi jos rekao kad bi znao da sam šnjakazpu pu pu....
ima vas dosta... a ne dzasvi im se tako lijepo bosnjacko ime........ Kako to majka mu stara, a jos vole popit?! Hocemo li i njih ganjati?
-
arslanbey
#130 Re: Svadja radi imena bebe
cuj strano ime,a koliko je hamzi djedova samoTvrtko II Kotromanić wrote:Hamzi rodjenih prije rataAltsa wrote: hamzi uzrasta do 15 godina kojima su roditelji poslijeratni "osvjesceni" muslimani dali strano ime. daj ba nemoj me nasmijavati.
- Ridjobrki
#131 Re: Svadja radi imena bebe
Meni je Hamza asocijacija na sladoled - sladoledžija čaršijski se tako zvao.
A majka rahmetli se zvala Habiba i sutra bih kćeri po njoj ime dao.
- Tvrtko II Kotromanić
#132 Re: Svadja radi imena bebe
ma sve su to teroristicka imena baRidjobrki wrote:Meni je Hamza asocijacija na sladoled - sladoledžija čaršijski se tako zvao.
nije toga kod nas prije rata bilo
-
channel10
#133 Re: Svadja radi imena bebe
Nisam ja alergican na takva imena, samo kazem na sta me asociraju. Ja nisam nikakva mjera, niti zelim biti. Samo sam iznio svoje misljenje koje neko moze i ne mora uvaziti ili procitati pa komentarisati. Neka daju ime kakvo hoce. Ako im se svidja, bujrum.
Sto se tice te kulture koju spominjes, neka neko otvori anketu sa pitanjem da li je ime Hamza uvijek bilo dio kulture bosanaca i hercegovaca, pa cemo vidjeti rezultate. Vec je napisano da je ime Hamza postalo "popularno" nakon rata i ja cu samo na to dodati, medju ruralnim stanovnistvom ove zemlje ( vrlo je moguce lijepljenje sad svega i svacega nakon ovoga, ali libo me neka stvar jer to je fakat cinjenica ).
Sto se tice te kulture koju spominjes, neka neko otvori anketu sa pitanjem da li je ime Hamza uvijek bilo dio kulture bosanaca i hercegovaca, pa cemo vidjeti rezultate. Vec je napisano da je ime Hamza postalo "popularno" nakon rata i ja cu samo na to dodati, medju ruralnim stanovnistvom ove zemlje ( vrlo je moguce lijepljenje sad svega i svacega nakon ovoga, ali libo me neka stvar jer to je fakat cinjenica ).
-
arslanbey
#134 Re: Svadja radi imena bebe
Onda pogledaj spisak prvacica po urbanim skolama i vidjet ces koje su Hamzechannel10 wrote:Nisam ja alergican na takva imena, samo kazem na sta me asociraju. Ja nisam nikakva mjera, niti zelim biti. Samo sam iznio svoje misljenje koje neko moze i ne mora uvaziti ili procitati pa komentarisati. Neka daju ime kakvo hoce. Ako im se svidja, bujrum.
-
Cybernetic
#135 Re: Svadja radi imena bebe
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 14:54, edited 1 time in total.
- Tvrtko II Kotromanić
#136 Re: Svadja radi imena bebe
ime koje je bilo jako cesto i prije (govorim prije- prije stotinu godina)
davali su ga muslimani svojoj djeci, muslimani Bosnjaci
helem dio bh. kulture, jel
davali su ga muslimani svojoj djeci, muslimani Bosnjaci
helem dio bh. kulture, jel
- Joe McCarthy
#137 Re: Svadja radi imena bebe
Nadijevati imena po arapskim beduinima u 21. stoljeću... Tuga i sramota...arslanbey wrote:Znam par koji se svadja radi imena djeteta,on hoce ime Habib a ona hoce Hamza
kako to rijesiti?
-
channel10
#138 Re: Svadja radi imena bebe
Pa sta ces kad su se spustili i u carsije. Njihovo pravo da idu gdje hoce i rade sta hoce. Takodjer, da daju imena kakva hoce. Samo cinjenice.arslanbey wrote:Onda pogledaj spisak prvacica po urbanim skolama i vidjet ces koje su Hamzechannel10 wrote:Nisam ja alergican na takva imena, samo kazem na sta me asociraju. Ja nisam nikakva mjera, niti zelim biti. Samo sam iznio svoje misljenje koje neko moze i ne mora uvaziti ili procitati pa komentarisati. Neka daju ime kakvo hoce. Ako im se svidja, bujrum.
- Joe McCarthy
#139 Re: Svadja radi imena bebe
Druže moj nećeš ni povjerovat kako će se to brzo promjeniti.japin_mutapi wrote:u evropi ljudi ne gledaju druge ljude po imenu već po djelima tako da nema veze kakvo je ime i neće mu ime olakšati život ... isto je i u americiU-zap wrote:Reci im da ne valja niti jedno niti drugo ime buduci da su stara muslimanska imena. Ako zele djetetu da olaksaju zivot u buducnosti najbolje bi bilo da mu daju neko europsko univerzalno ime kako dijete se ne bi osjecalo zapostavljenim ako odluci da napusti BiH. Zasto djetetu stavljati ludjacku kosulju bez razloga? Savjetuj ih da mu daju neko ljepse ime
nisu evropljani zadrti kao balkanci niti imaju komplekse
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#140 Re: Svadja radi imena bebe
Ima onaj ime generator nek ukucaju da im kompjuter izbaci ime. 
-
channel10
#141 Re: Svadja radi imena bebe
Vec sad oni drugacije gledaju na to sto je neko musliman, bez obzira kako se zvao, da li Hamza ili neko ljepseJoe McCarthy wrote:Druže moj nećeš ni povjerovat kako će se to brzo promjeniti.japin_mutapi wrote:u evropi ljudi ne gledaju druge ljude po imenu već po djelima tako da nema veze kakvo je ime i neće mu ime olakšati život ... isto je i u americiU-zap wrote:Reci im da ne valja niti jedno niti drugo ime buduci da su stara muslimanska imena. Ako zele djetetu da olaksaju zivot u buducnosti najbolje bi bilo da mu daju neko europsko univerzalno ime kako dijete se ne bi osjecalo zapostavljenim ako odluci da napusti BiH. Zasto djetetu stavljati ludjacku kosulju bez razloga? Savjetuj ih da mu daju neko ljepse ime
nisu evropljani zadrti kao balkanci niti imaju komplekse
- Joe McCarthy
#142 Re: Svadja radi imena bebe
Zbog arapskih pizdarija sve sa muslimanskim imenom će da najebe po Europi, ako ima mozga nek mu da prolazno ime Rusmir ili Armin.channel10 wrote: Vec sad oni drugacije gledaju na to sto je neko musliman, bez obzira kako se zvao, da li Hamza ili neko ljepsemuslimansko ime.
-
arslanbey
#143 Re: Svadja radi imena bebe
pa promjeni vjeru,ali ni takve ne vole
smatraju ga vjetroljupcem,covjek bez svoje ja 
- Ridjobrki
#144 Re: Svadja radi imena bebe
Ma Jusuf pa nek se predstavlja kao Joseph - svejedno ista stvar 
-
channel10
#145 Re: Svadja radi imena bebe
Ode ti sad dalekoJoe McCarthy wrote:Zbog arapskih pizdarija sve sa muslimanskim imenom će da najebe po Europi, ako ima mozga nek mu da prolazno ime Rusmir ili Armin.channel10 wrote: Vec sad oni drugacije gledaju na to sto je neko musliman, bez obzira kako se zvao, da li Hamza ili neko ljepsemuslimansko ime.
- Bambi_na_kofeinu
#147 Re: Svadja radi imena bebe
Rek'o bi čovjek svi rasli po evropskim plemićkim kućama pa vam Hamza para uši.
Podrazumijeva se da su vam se babe, nane, roditelji i tetke zvali Bartolomej, Rufus, Eleonora i Meri-Elizabet.
Jebote, ono nije čulo za Hamzu do '92...
Mora da je Humo bio avangarda u vakat.
Podrazumijeva se da su vam se babe, nane, roditelji i tetke zvali Bartolomej, Rufus, Eleonora i Meri-Elizabet.
Jebote, ono nije čulo za Hamzu do '92...
Mora da je Humo bio avangarda u vakat.
-
Cybernetic
#148 Re: Svadja radi imena bebe
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 14:54, edited 1 time in total.
- ho oponopono
#149 Re: Svadja radi imena bebe
...joj Hamza, kosa mi se na glavi dize, ko i Lamija pola parka se okrene kad ih zovu...fuj... 
- York Light 100`s
#150 Re: Svadja radi imena bebe
Altsa wrote:hamzi uzrasta do 15 godina kojima su roditelji poslijeratni "osvjesceni" muslimani dali strano ime. daj ba nemoj me nasmijavati.
Koliko ima Hamzi sa 30, 40 i 50 godina koje ja znam. Eno ako mi ne vjeruješ ukucaj Hamza na Facebook pa ćeš vidjeti rezultate od Hamzi Bošnjaka što su rođeni prije rata.
Prvo, ako nas nije rat osvjestio kad će nas osvjestiti* to ti krivo što nas je rat osvjestio? Znam da ti je krivo što smo osvješćeni baš kada smo počeli davati super imena bošnjačkoj djeci poput Zdravko i Dražen
Drugo ako si "osvješćeni" musliman kako onda može drugo muslimansko ime biti strano? Nema razlike između imena Emir i Fahmi. Samo zato što je ime Emir češće zastupljeno na našim prostorima ne čini to ime Fahmi strano ako se daje zbog vjerskog a ne nacionalnog razloga.
Ne provaljuj se sa imenom Hamza, ako nisi ni jednom sreo jednog Hamzu prije rata ne mora značiti da to ime nije postojalo prije rata kod nas. Tvoj ukus ako ne voliš to ime i tvoja stvar ako ime Hamza dovodiš u vezu sa terorizmom ali je glupost što pišeš da su se Hamze kod nas tek pojavile od dolaska vehabija