Puska M16A1

puskomitraljez M60

Puskomitraljez M84

haubica D-30J 122 mm

APR-40 122mm

MB 120mm

MB 60mm

<in donacija we trust!! Eto vojske i jada tenk jedan ne mogu da kupe. I o kakvoj vojsci pričamo?!SmokingMan wrote:Ovi tenkovi i nisu toliko loša skalamerija,ali za današnje moderne standarde su daleko ispod norme.M60A3 je izašao iz upotrebe prije gotovo 20 godina.Mogli su nam koji izgrebani Abrams donirati.Ovakva vojska je zaslužila bolju opremu...
od njih 20 svih 20 je upalo preko stele, sto ne znaci da su svi nesposobni. ima tu momaka koji bi upali i bez stele da se bez stele moze upasti. mada treba biti posten pa reci da oni njih dole ipak naprave da na nesto lice.drunken tiger wrote:!

Gdje ti zivis?Tesla10 wrote:Holandija ima daleko snažniju vojsku od naše, a manja je država od naše države i daleko mirnije susjede ima nego mi. Kad oni imaju opet oko 350 borbenih aviona tipa F-16, nama bi trebalo jedno 600 minimalno kako bi se mogli braniti od agresora u budućnosti (zna se na koga se ovo prvenstveno odnosi).
Što se tiče PVO-a trebali bi uzeti jedno 10 komada S-500 sistema od Rusa. Normalno ne znam da li bi nam ih prodali. A ako ne bi njih onda bi vjerovatno S-400 ili S-300 bili spremni da daju. Kako god ovo bi nam trebalo biti must have.
Tenkovi. Uzeti jedno 300-400 komada tenkova od Rusa ili Amerikanaca. Mogu i francuski ali i izraelski tenkovi, međutim ako hoćemo najbolje trebamo uzimati od najboljih.
Helikopteri nam također trebaju. Ovo što sada imamo ne valja ni malo. Oni lete, ali opet i moj komšija od 94 godine hoda što ne znači da može i trčati. Pod hitno kupiti 30-40 jurišnih helikoptera i jedno 50 transportnih helikoptera. Opet najbolje je da ih od najjačih nabavimo.
Ovdje bih da stanem sad za sad, jer tema je široka a sad mi se baš više i ne piše dugo.
Kao prvo mi para imamo, za to se ne brinemlajkujMe wrote:Gdje ti zivis?Tesla10 wrote:Holandija ima daleko snažniju vojsku od naše, a manja je država od naše države i daleko mirnije susjede ima nego mi. Kad oni imaju opet oko 350 borbenih aviona tipa F-16, nama bi trebalo jedno 600 minimalno kako bi se mogli braniti od agresora u budućnosti (zna se na koga se ovo prvenstveno odnosi).
Što se tiče PVO-a trebali bi uzeti jedno 10 komada S-500 sistema od Rusa. Normalno ne znam da li bi nam ih prodali. A ako ne bi njih onda bi vjerovatno S-400 ili S-300 bili spremni da daju. Kako god ovo bi nam trebalo biti must have.
Tenkovi. Uzeti jedno 300-400 komada tenkova od Rusa ili Amerikanaca. Mogu i francuski ali i izraelski tenkovi, međutim ako hoćemo najbolje trebamo uzimati od najboljih.
Helikopteri nam također trebaju. Ovo što sada imamo ne valja ni malo. Oni lete, ali opet i moj komšija od 94 godine hoda što ne znači da može i trčati. Pod hitno kupiti 30-40 jurišnih helikoptera i jedno 50 transportnih helikoptera. Opet najbolje je da ih od najjačih nabavimo.
Ovdje bih da stanem sad za sad, jer tema je široka a sad mi se baš više i ne piše dugo.![]()
![]()
To sto si ti naveo je sve glanc ali odakle nam pare za to i za sta ce nam? Nama treba dovoljno jaka vojska da nase potencijalne neprijatelje zastrasi od moguceg napada. Ovo sto si ti nabrojao ne da je van svake pameti nego je dovoljno da se odbranimo od citavog NATO'a totalno nepotrebno.
Rusi S-300 bi i mozda prodali a kako ja znam 6 baterija koje je Iran narucio kostaju 3,5 milijardi dollara, ali S-400 i S-500 nikada to ne daju nikome osim najvecim prijateljima Moskve i tada cak za masne pare.
Necemo najbolje tenkove nego ono sto imamo treba modernizovati malo.
Za helikoptere se slazemSve helikoptere koje sad imamo trebaju se rementovati i modernizirati. Treba kupiti jos Mi-8 i to najvise njih, jeftini su, jeftini su za odrzavanje, cvrsti i kvalitetni i najbolje su za nas.
Jurisni helikopteri pa ne znam ako ce se to kupovati onda Cobre ali samo 6-7 komada.
Ali sve ovo je opet van pameti jer je budzet za odbranu 300 miliona km a veliki dio toga ide na plate i tekuce odrzavanje vojske.
I Holandija nije manja od nas odkud ti to, imaju 16 miliona stanovnika to je skoro 5 puta vise od nas, oni su takodjer bogata zemlja i imaju dovoljno love da odrzavaju takvu vojsku. A imaju je jer su ispali teske pizde u I i II svjetskom ratu gdje su pokoreni oba puta za koji dan bez ispaljenog metka.
Imas m70 u rezervi. 10-tine hiljada.junior3 wrote:A gdje bas m16a1 da bude osnovna puska, moguce da je zapala koja iz Vijetnama ovde.![]()
Moje misljenje je da je m70 dosta bolja od nje.
Da si za vrijeme poplava bilo gdje maknuo sa svog kauča, ne bi pričao priču koju sada pričašdrunken tiger wrote:Nisam ih vidio na terenu za vrijeme poplava jer sam bio na terenu za vrijeme poplava i pomagao i izvlačio narod. Jedino što sam vidio da su uradili je to da su vozali Bakira da vidi kakve su poplave. Vojska nam je smiješna!! Tragikomična. Teško onome koga ovi budu branili.ins wrote:Mogao ih je vidjeti na terenu i za vrijeme poplava, ali nije stigao od vremena provedenog pljuvajuci po forumima, udobno zavaljen na kaucu!