Zamisli Balkan

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

haris303 wrote:
Vodenjak wrote:
haris303 wrote:
... ma ne ljuti se ... samo sam želio da te zovnem na iftar i da skupa odemo na teraviju :D :-)
btw, tačno ponekada imam osjećaj da se neko drugi loguje na tvoj nick ... k'o dvije različite osobe ....
Cini ti se prijatelju!
Pronadji bilo koja dva moja komentara i ukazi na sustinsku razliku pa cu te castiti pivom!
Poslije Ramazana! :D :D
Ma pitam te zato što mi se nekada čini da si skroz normalan a nekada mi se čini da si baš blesav .....
Izgleda da dosta forumasa ispoljava gornje simptome s vremena na vrijeme. Mogli bi jednom i posebnu temu otvoriti.
pitt

Post by pitt »

Za neke su blesavi svi oni koji ne misle isto ili nisu u toru. :roll:
haris303

Post by haris303 »

pitt wrote:Za neke su blesavi svi oni koji ne misle isto ili nisu u toru. :roll:
Kao prvo, znaj da je to dvosmjerno, kao drugo, da to nije tako ne bi se Balkan mogao "zamišljati" :D :-)
sofronije

Post by sofronije »

Ko daje pasoše haškim optuženicima.
Buenos Ajres, Beograd-U MUP-u Srbije traje provera dokumenata koje je haški optuženik Milan Lukić imao kod sebe u trenutku hapšenja u Argentini.
Lukić je pred sudom u Buenos Ajresu priznao da je u Argentinu ušao sa pasošem Srbije i Crne Gore na ime Goran Đukanović. Osnovno pitanje je odakle pasoš optuženom za ratne zločine. Pasoše sa lažnim imenima ili diplomatske pasoše imali su i haški optuženik Milan Martić, ali i Milorad Ulemek i Željko Ražnatović, a spekulisalo se da je i Milan Hadžić zemlju napustio uz pomoć ljudi iz vlasti.

Ratni zlocinci i kriminalci su u Srbiji zasticeni kao beli medvedi .
Ova zemlja je njihov raj na zemlji.
Kalasnjikov im poklanja najsavremenije automobile, stanove, jednom recju zive kao dvoglavi Arapi.
Zlikovci se proglacavaju za ocevima nacije,. a kriminalci su najugledniji gradjani ove zemlje.
Da nije zalosno, bilo bi smesno .
Covek od muke stvarno da zaplace .
Dva najveca zlikovca u istoriji ovog naroda su od strane "legalista" proglaseni za heroje.
Daju im se diplomatski pasosi kao ovom Milanu Lukicu, koji nema pojma koliko je zaklao zena i dece u silnim ratovima u kojima je ucestvovao.
Kada ce u ovoj zemlji pravda konacno poceti da funkcionise, i kada ce se kriminalci i zlocinci naci tamo gde im je i mesto (zatvor) .
kekec

Post by kekec »

sofronije wrote:Ko daje pasoše haškim optuženicima.
:?

Gdje ti zivis? :)
Pasos, na tudje ime, je svakome vrlo lako, danas, nabaviti.
Treba znati pravu osobu- vezu i imati lovu za isti. I problem rijesen. 8)
sofronije

Post by sofronije »

kekec wrote: Gdje ti zivis? :)
Pasos, na tudje ime, je svakome vrlo lako, danas, nabaviti.
Treba znati pravu osobu- vezu i imati lovu za isti. I problem rijesen. 8)
Jasno je meni odlicno sta ti pricas, nego je problem u tome sto drzava stoji iza ratnih zlocinaca i pomaze ih u svakom smislu!.
newwaver

Post by newwaver »

Pozdrav za sve ucesnike foruma Sarajevo com, pozdrav od ekipe iz Srbije koja je uprkos svemu nastavila da misli svojom glavom, protiv netolerancije, protiv nacionalizma i antagonizma svih vrsta.
Ima nas, na svu srecu :-D
Zelim da dokazem da je na nasim prostorima dijalog sasvim moguc i pozeljan. Za nas je sasvim normalno da se zauvek borimo protiv nasilja, protiv rata i scena kojima isti obiluje. Svedoci smo da je na Balkanskom prostoru mnogo toga loseg uradjeno, mnogo je zla naneto, mnogo je bilo patnji, a mi jesmo ekipa koja je svesna svega toga, koja zeli promene, zeli toleranciju i dijalog sa svim ljudima dobre volje, posebno vama u okruzenju.
Nadam se da smo zauvek prosli vreme beznadja, poraza uma, brutalnosti, primitivizma i bezdusnog egoizma.
Zelim vam uspeh u radu, svako dobro i nadam se saradnji i zajednickom uspehu.
Srdacan pozdrav :-D
zlata

Post by zlata »

Hoce'l' se rod'ti jos 'vakvih? Mashalla!!! Da Bog da!!
manijak1

Post by manijak1 »

Nadam se da smo zauvek prosli vreme beznadja, poraza uma, brutalnosti, primitivizma i bezdusnog egoizma.
Zelim da dokazem da je na nasim prostorima dijalog sasvim moguc i pozeljan. Za nas je sasvim normalno da se zauvek borimo protiv nasilja, protiv rata i scena kojima isti obiluje
Ako mogu tako reći :D Vaš sam čovjek .
Obzirom da sve ovo činite u sredini koja još uvijek i neće zadugo u potpunosti raščistiti šta su mrlje a šta čiste pozicije prošlosti , sadašnjosti i da ne prizivam budućnost ako neće barem slijedećih sto ljeta proći u miru , jednostavno moram priznati da ste mnogo , mnogo hrabriji od svih nas .
Eto nek' region :D bude miran i ekonomski prepoznatljivo respektivan :oops: .
St.Germain

Post by St.Germain »

newwaver wrote:Pozdrav za sve ucesnike foruma Sarajevo com, pozdrav od ekipe iz Srbije koja je uprkos svemu nastavila da misli svojom glavom, protiv netolerancije, protiv nacionalizma i antagonizma svih vrsta.
Zelim da dokazem da je na nasim prostorima dijalog sasvim moguc i pozeljan. Za nas je sasvim normalno da se zauvek borimo protiv nasilja, protiv rata i scena kojima isti obiluje. Svedoci smo da je na Balkanskom prostoru mnogo toga loseg uradjeno, mnogo je zla naneto, mnogo je bilo patnji, a mi jesmo ekipa koja je svesna svega toga, koja zeli promene, zeli toleranciju i dijalog sa svim ljudima dobre volje, posebno vama u okruzenju.
bolje vas nasli :)
Drago mi je sto ste se prijavili na nas forum u ovom broju, drago mi je sto svjedocite istinu i u tome cete ovdje naci dobre saveznike. Zelim vam ispred foruma dobrodoslicu, osjecajte se slobodno ucestvovati u diskusijama i davati komentare i lijepo je znati, a vjerujem da govorim u ime vecine nasih forumasa, da u danasnjoj Srbiji postoji ovakva beskompromisna politicka alternativa ciji ste zasad virtuelni, a vjerujem i nadam se, da cete postati istinski glas neke nove bolje Srbije na srecu svih nas. Vase namjere su plemenite, u to sam se uvjerio i sam i nemojte zamjeriti forumasima koji vas ne poznaju i koji gaje sumnje naspram vasih namjera, jer je prostora za sumnju itekako dovoljno, a to znate i sami.
prijateljski pozdrav
Vodenjak

Post by Vodenjak »

St.Germain wrote:
newwaver wrote:Pozdrav za sve ucesnike foruma Sarajevo com, pozdrav od ekipe iz Srbije koja je uprkos svemu nastavila da misli svojom glavom, protiv netolerancije, protiv nacionalizma i antagonizma svih vrsta.
bolje vas nasli :)
Drago mi je sto ste se prijavili na nas forum u ovom broju, drago mi je sto svjedocite istinu i u tome cete ovdje naci dobre saveznike. Zelim vam ispred foruma dobrodoslicu, osjecajte se slobodno ucestvovati u diskusijama i davati komentare i lijepo je znati, a vjerujem da govorim u ime vecine nasih forumasa, da u danasnjoj Srbiji postoji ovakva beskompromisna politicka alternativa ciji ste zasad virtuelni, a vjerujem i nadam se, da cete postati istinski glas neke nove bolje Srbije na srecu svih nas. Vase namjere su plemenite, u to sam se uvjerio i sam i nemojte zamjeriti forumasima koji vas ne poznaju i koji gaje sumnje naspram vasih namjera, jer je prostora za sumnju itekako dovoljno, a to znate i sami.
prijateljski pozdrav
Da dodam samo, kad osjetite da tuku po vama,
ne zaboravite nikad da i nas "ubishe"!

Gluposcu i ogranicenscu mislim!:D
newwaver

Post by newwaver »

:-D
HVALA svima
kekec

Post by kekec »

Da dodam samo, kad osjetite da tuku po vama,
ne zaboravite nikad da i nas "ubishe"!
A mi, poslije toga, sve jaci i jaci.
Njihovih pet minuta ce brzo proci i
bolji dani za sve nas ce doci. :-D
vee-jay

Post by vee-jay »

Svaka cast slicnomisljenicima iz SCG-a! Da Bogo da, pa da se uskoro neki slicni nadju i na prostorima RS-a i BL-a koji isto tako (glasno) misle i razmisljaju....
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

vee-jay wrote:Svaka cast slicnomisljenicima iz SCG-a! Da Bogo da, pa da se uskoro neki slicni nadju i na prostorima RS-a i BL-a koji isto tako (glasno) misle i razmisljaju....
"vee-jay,
siguran sam da ima i tamo onih koji razmisljaju na isti nacin, kao i mi iz Zamisli Srbiju (Zamisli Balkan).
Problem je u tome, kao sto si dobro primetio, sto nama slicni ne misle GLASNO i JASNO :wink:
A, pri tom nisu svesni da dok se SAMI ne ohrabre da JAVNO govore i PISU o onome cega su svesni, bice najvece zrtve politike vlastodrzaca u tzv. r.serBskoj :?

Prijateljski pozdrav,
Zamisli
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

zamisli srbiju wrote:
vee-jay wrote:Svaka cast slicnomisljenicima iz SCG-a! Da Bogo da, pa da se uskoro neki slicni nadju i na prostorima RS-a i BL-a koji isto tako (glasno) misle i razmisljaju....
"vee-jay,
siguran sam da ima i tamo onih koji razmisljaju na isti nacin, kao i mi iz Zamisli Srbiju (Zamisli Balkan).
Problem je u tome, kao sto si dobro primetio, sto nama slicni ne misle GLASNO i JASNO :wink:
A, pri tom nisu svesni da dok se SAMI ne ohrabre da JAVNO govore i PISU o onome cega su svesni, bice najvece zrtve politike vlastodrzaca u tzv. r.serBskoj :?

Prijateljski pozdrav,
Zamisli
"Zamisli Srbiju" Zaista bi bilo dobro kada bi vi poceli otvarati ovakve teme u "RS" i na njihovom portalu http://www.serbiancafe.com
Oni su u fasistickoj nesvjesti i treba ih politicki osvjestiti.

Recite im da se integriraju u Republiku Bosnu i Hercegovinu i ukinu tkz "RS"

Pozdrav
da pamtis

Post by da pamtis »

i mene zanima kako ljudi u RS-u gledaju na web zamisli srbiju?
orbit

Post by orbit »

Novi_Nick wrote:Recite im da se integriraju u Republiku Bosnu i Hercegovinu i ukinu tkz "RS"
ti na marsu zivis? republika bosna i hercegovina je jednako stvarna i legalna kao i republika hercegbosna. republika srpska (bez obzira koje je tvoje ili moje misljenje) postoji i danas potpuno legalno!
gavrilo

Post by gavrilo »

da pamtis wrote:i mene zanima kako ljudi u RS-u gledaju na web zamisli srbiju?
jos uvjek zamisljaju ... :D
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

:-D
Last edited by Novi_Nick on 16/08/2005 16:44, edited 1 time in total.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

gavrilo wrote:
Gavro, nemoj vise da razmisljaju, umisljaju i zamisljaju. Zvekni ti Srbima na http://www.serbiancafe.com u tkz "RS" jednu temu i predlozi im da sami sebi ukinu "RS" da mi Bosanci to nebi morali da radimo. Dalje im predlozi da se integriraju u Republiku BiH bez entiteta koja ce biti decentralizovana drzava sa pet (5) regija: sjeverna - istocna - zapadna - juzna - centralna. Da vidimo sta ce ti reci?

Razlog: mislim da ova tuzba u Hagu za agresiju na BiH i Bosance ide svojim putem pa kontam ako presuda bude pozitivna u korist BiH onda ide i ukidanje "RS" kao genocidno stvorene tvorevine koja je okupirala 49% BH teritorije i protjerala pa skoro sve Bosance iz nje. Pa nesto mi pade na pamet da je bolje i jeftinije sada vec u startu da Srbi i "rs – citaj malim slovima" sami sebe ukinu nego da mi Bosanci to moramo da radimo. Na taj nacin izbjeci ce mo i usparati vrijeme i kostanja koja su nam potrebna za izgradnju moderne drzave R BiH kao i ubrzati clanstvo u EZ.
:D
zamisli srbiju

Post by zamisli srbiju »

Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote:
Gavro, nemoj vise da razmisljaju, umisljaju i zamisljaju. Zvekni ti Srbima na http://www.serbiancafe.com u tkz "RS" jednu temu i predlozi im da sami sebi ukinu "RS" da mi Bosanci to nebi morali da radimo. Dalje im predlozi da se integriraju u Republiku BiH bez entiteta koja ce biti decentralizovana drzava sa pet (5) regija: sjeverna - istocna - zapadna - juzna - centralna. Da vidimo sta ce ti reci?

Razlog: mislim da ova tuzba u Hagu za agresiju na BiH i Bosance ide svojim putem pa kontam ako presuda bude pozitivna u korist BiH onda ide i ukidanje "RS" kao genocidno stvorene tvorevine koja je okupirala 49% BH teritorije i protjerala pa skoro sve Bosance iz nje. Pa nesto mi pade na pamet da je bolje i jeftinije sada vec u startu da Srbi i "rs – citaj malim slovima" sami sebe ukinu nego da mi Bosanci to moramo da radimo. Na taj nacin izbjeci ce mo i usparati vrijeme i kostanja koja su nam potrebna za izgradnju moderne drzave R BiH kao i ubrzati clanstvo u EZ.
Zanimljiva ideja :o
Dosad nam se niko nije registrovao kao clan iz rs, barem ne vidim po profilu i mail-adresi!? A, imamo desetak reg. clanova iz B&H, kao i par iz Hrvatske.
Evo, vec sutra saljem obavestenje o ciljevima programa http://www.zamislisrbiju.org u rs. mislim da ce biti odusevljeni :o kao i u srbiji :D

ps. javicu vam reakcije

pozdrav prijateljima,
Imagine
orbit

Post by orbit »

Novi_Nick wrote:Na taj nacin izbjeci ce mo i usparati vrijeme i kostanja koja su nam potrebna za izgradnju moderne drzave R BiH kao i ubrzati clanstvo u EZ.
a opet modernizma na strani ovih zalagaca za modernizam. ako se modernizam i podudarnost s EU (EZ kako velis) mjeri brojem importiranih dzamija iz arapskih zemalja onda smo prvi! YESSS!!!! bas ste uvjerljivi i srbima i hrvatima! sigurno ce srbi pristati, nema sumnje!
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

zamisli srbiju wrote:
Novi_Nick wrote:
gavrilo wrote: jos uvjek zamisljaju ... :D

Zanimljiva ideja :o
Dosad nam se niko nije registrovao kao clan iz rs, barem ne vidim po profilu i mail-adresi!? A, imamo desetak reg. clanova iz B&H, kao i par iz Hrvatske.
Evo, vec sutra saljem obavestenje o ciljevima programa http://www.zamislisrbiju.org u rs. mislim da ce biti odusevljeni :o kao i u srbiji :D

ps. javicu vam reakcije

pozdrav prijateljima,
Imagine
Bravo "Zamisli Srbiju" ja mislim da u "rs" i prko njihovih portala trebate krenuti :)

Pozdrav :-)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

orbit wrote:
Novi_Nick wrote:Na taj nacin izbjeci ce mo i usparati vrijeme i kostanja koja su nam potrebna za izgradnju moderne drzave R BiH kao i ubrzati clanstvo u EZ.
a opet modernizma na strani ovih zalagaca za modernizam. ako se modernizam i podudarnost s EU (EZ kako velis) mjeri brojem importiranih dzamija iz arapskih zemalja onda smo prvi! YESSS!!!! bas ste uvjerljivi i srbima i hrvatima! sigurno ce srbi pristati, nema sumnje!
:? Dobro Orbit, kulture radi, uvijek se prvo pita... moze te li vi ukinuti tkz "rs" sami kao i entitete u BiH te se integrirati u zajednicku drzavu R BiH kao i ispraviti sve greske koje ste uradili i radite. Ako to nebude "pilo vode" onda im se stavlja "pistolj na celo" sa tuzbom u Hagu, genocidom koji je uradjen na Bosancima u "rs" i BiH, rusenje drzave BiH, pljacka zajednicke imovine pojedinaca i drzave, silovanja, sabotiranje drzavnih institucija, okupacija 49% BH teritorije itd. :shock:
Post Reply