Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#126 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
jel tesla bio peder sem što je bio genije...
-
SSemir
- Clan komisije
#128 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
"Tesla je smatrao kako sva znanstvena istraživanja trebaju biti fokusirana na boljitak i napredak ljudskog roda, a ne za stvaranje profita.
Mislim da je ovo odgovor zasto danas i pored toliko tehnologije opet nemamo adekvatan progres u nauci, daljnjem razvoju tehnologije itd.
Sve je uslovljeno profitom.
Ako imas lijek, ogranici ga nek lijeci samo ovo, izmisli drugi za nesto drugo, stopiraj ovo. Pa onda izmisljaju bolest, umjesto da razvijaju lijekove, izmisli bolest jer vec ima spreman lijek za to, jbg lakse im, nego se peglat previse i ici u gubitke da se razvija lijek za neke bolesti koje su trenutno neizljecive.
Imas neku tehnologiju, izbaci sad samo dio, dio ostavi za drugu verziju za koju godinu itd itd...
Kako drugacije odrzavati prodaju...
Mislim da je ovo odgovor zasto danas i pored toliko tehnologije opet nemamo adekvatan progres u nauci, daljnjem razvoju tehnologije itd.
Ako imas lijek, ogranici ga nek lijeci samo ovo, izmisli drugi za nesto drugo, stopiraj ovo. Pa onda izmisljaju bolest, umjesto da razvijaju lijekove, izmisli bolest jer vec ima spreman lijek za to, jbg lakse im, nego se peglat previse i ici u gubitke da se razvija lijek za neke bolesti koje su trenutno neizljecive.
Imas neku tehnologiju, izbaci sad samo dio, dio ostavi za drugu verziju za koju godinu itd itd...
- York Light 100`s
#129 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Naravno, pogotovo kada se uzme u obzir u kakvim je uslovima Muhammed a.s. živio a šta je sve znaoBoateng wrote:Tesla je precijenjen.
- ronnie
#130 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Dovoljno je da isključiš struju (koju je on izumioDobrinja80 wrote:Gledam na kablovskoj strani dokumentarac o Nikoli Tesli, čovjek genije, kao da sam gledao zvijezdane staze.
Kako to da je on otkrio sva ta otkrića , a može se reći dijete sa sela, dobro kasnije se školovao ali šta je imao u to vrijeme olovku i papir i biblioteku.
Današnja djeca imaju kompjutere smartone internet, svo znanje svijeta i sve knjige su im na jedan klik daleko. I opet sve sami debili , neznaju ni proste računarske operacije?
-
KIseljak12
#131 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
A tek Hipokratu, Pitagori, Euklidu i Arhimedu koji su zivjeli 1000 i vise godina prije njega, a napisali su jos vise od onoga sto o nauci stoji u Kur'anu.York Light 100`s wrote:Naravno, pogotovo kada se uzme u obzir u kakvim je uslovima Muhammed a.s. živio a šta je sve znaoBoateng wrote:Tesla je precijenjen.
-
breuer
#132 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Jest jestYork Light 100`s wrote:Naravno, pogotovo kada se uzme u obzir u kakvim je uslovima Muhammed a.s. živio a šta je sve znao
Nikola Tesla izmislio iz jebene glave novi svijet i precijenjen je
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#133 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Pa valjda se um bolje vjezba koristeci grafitnu olovku i kredu,a ne laptop i tablet.
- Sanjarko
#134 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Danas ti je sve kemijsko._BataZiv_0809 wrote:Pa valjda se um bolje vjezba koristeci grafitnu olovku i kredu,a ne laptop i tablet.
Grafit i pero se rijetko upotrebljavaju kao i kreda, a i hemija sve rjedze.
Tezimo digitali.
- Sanjarko
#135 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Pa opet se nove stvari izmisljaju i otkrivaju.Vizionar 1985 wrote:Danas ti je sve kemijsko._BataZiv_0809 wrote:Pa valjda se um bolje vjezba koristeci grafitnu olovku i kredu,a ne laptop i tablet.
Grafit i pero se rijetko upotrebljavaju kao i kreda, a i hemija sve rjedze.
Tezimo digitali.
I Ja sam sam otkrio oko 1.000 novih stvari, ideja, rjesenja itd.
Svijet i nauka i dalje napreduju pa i mi, jedna smo od zemalja sa najvise inovacija po glavi stanovnika
-
KIseljak12
#136 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
breuer wrote:Jest jestYork Light 100`s wrote:Naravno, pogotovo kada se uzme u obzir u kakvim je uslovima Muhammed a.s. živio a šta je sve znaobio trgovac i stalno dolazio u dodir sa bizantskim, grčkim i uopšteno antičkim znanjima
![]()
Nikola Tesla izmislio iz jebene glave novi svijet i precijenjen je
on topic: Treba se vratiti na vostane ploce, mozes tek tu zamisliti ideja, kakve olovke i bakraci
- sinuhe
#137 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
BiH odlicna, predzadnja u Evropi.Vizionar 1985 wrote: Svijet i nauka i dalje napreduju pa i mi, jedna smo od zemalja sa najvise inovacija po glavi stanovnika
https://www.globalinnovationindex.org/c ... a-analysis
- Sanjarko
#138 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Po medaljama koje nasi inovatori donose nismo i po onome koliko u razvoj nauke,kreativnost i dr. ulazemo.sinuhe wrote:BiH odlicna, predzadnja u Evropi.Vizionar 1985 wrote: Svijet i nauka i dalje napreduju pa i mi, jedna smo od zemalja sa najvise inovacija po glavi stanovnika![]()
https://www.globalinnovationindex.org/c ... a-analysis
- York Light 100`s
#139 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Pa što onda ne izmisli ti wireless, iPhone, LED TV ili električne cigare? Imao si dovoljno godina kada te stvari nisu bile usavršene i imao si šansu biti herojClan komisije wrote:Lako je bilo tesli otkrit nesta kad nista nije bilo otkriveno...
Qrac bi sad ista nikola otkrio...
Evo sad bi odmah znao nema radija, otkrijem ga, nema struje otkrijem je...itd.
Inace svi ti naucnici su ubili kreativnost jer su sve poizmisljali, i sad mi ispadamo glupi jer nemamo vise sta da izmislimo...
Djubrad.
E sada je pitanje da je Nikola Tesla bio rođen npr. 1970. godine da li bi to značilo da ne bi imali struju unazad 50 godina ili bi neko drugi umjesto njega to izmislio?
Isto tako da su Licklider, Kleinrock, Gates, Jobs i kompanija bili rođeni kada i Tesla da li bi možda oni bili u stanju uspjeti mnogo više tako da bi Tesla bio mala maca spram njih?
- sinuhe
#140 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
To su medalje sa vašara.Vizionar 1985 wrote: Po medaljama koje nasi inovatori donose nismo i po onome koliko u razvoj nauke,kreativnost i dr. ulazemo.
- Edin H.
#141 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Skunda mi fali da izmislim perpetum mobileYork Light 100`s wrote:Pa što onda ne izmisli ti wireless, iPhone, LED TV ili električne cigare? Imao si dovoljno godina kada te stvari nisu bile usavršene i imao si šansu biti herojClan komisije wrote:Lako je bilo tesli otkrit nesta kad nista nije bilo otkriveno...
Qrac bi sad ista nikola otkrio...
Evo sad bi odmah znao nema radija, otkrijem ga, nema struje otkrijem je...itd.
Inace svi ti naucnici su ubili kreativnost jer su sve poizmisljali, i sad mi ispadamo glupi jer nemamo vise sta da izmislimo...
Djubrad.![]()
E sada je pitanje da je Nikola Tesla bio rođen npr. 1970. godine da li bi to značilo da ne bi imali struju unazad 50 godina ili bi neko drugi umjesto njega to izmislio?
Isto tako da su Licklider, Kleinrock, Gates, Jobs i kompanija bili rođeni kada i Tesla da li bi možda oni bili u stanju uspjeti mnogo više tako da bi Tesla bio mala maca spram njih?
- nKrkan
#142 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Off
Bosna i Hercegovina ima najgluplji obrazovni sistem u našoj galaksiji.
- Bambi_na_kofeinu
#143 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Ne kažem da nema (ni da ima), ali eto informativno čisto, kroz koliko drugih obrazovnih sistema si prošao do sada?nKrkan wrote:Off
- nKrkan
#144 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Vrijme koje provedeš u osnovnoj školi od 1-4 razreda je dovoljno da se uvjeriš u to .Bambi_na_kofeinu wrote:Ne kažem da nema (ni da ima), ali eto informativno čisto, kroz koliko drugih obrazovnih sistema si prošao do sada?nKrkan wrote:Off
- Edin H.
#145 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
4 razreda, a znam vise nego oni sa fakultetimanKrkan wrote:Vrijme koje provedeš u osnovnoj školi od 1-4 razreda je dovoljno da se uvjeriš u to .Bambi_na_kofeinu wrote:Ne kažem da nema (ni da ima), ali eto informativno čisto, kroz koliko drugih obrazovnih sistema si prošao do sada?nKrkan wrote:Off
- strong69
#146 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Ja sam prosao obrazovni sistem BiH a dalje postdiplomske studije sam imao u Austriji i Njemackoj. Jedan dio prakse i posla radio sam i u Francuskoj. Ja odgovorno tvrdim da BiH ima najgori obrazovni sistem. Mrsko mi je apsolvirati to opsirnije ali sam na svojoj kozi naucio.Bambi_na_kofeinu wrote:Ne kažem da nema (ni da ima), ali eto informativno čisto, kroz koliko drugih obrazovnih sistema si prošao do sada?nKrkan wrote:Off
Jos mi je gore saznanje da od osnovne skole nista ne stima. Pedagog jedne osnovne skole u Sarajevu sasvim regularno koristi rijeci kao "anamo", "njiha" itd...
- Edin H.
#147 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
strong69 wrote:
Jos mi je gore saznanje da od osnovne skole nista ne stima. Pedagog jedne osnovne skole u Sarajevu sasvim regularno koristi rijeci kao "anamo", "njiha" itd...
Meni se dopada ono "njizi", ali to se vec druga narjecja u BiH
- insomnia78
#148 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Gledo ti na jubitu?Clan komisije wrote:"Tesla je smatrao kako sva znanstvena istraživanja trebaju biti fokusirana na boljitak i napredak ljudskog roda, a ne za stvaranje profita.
- Bambi_na_kofeinu
#149 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
I biće samo gore jer tek izlaze nove generacije prosvjetara.strong69 wrote:
Ja sam prosao obrazovni sistem BiH a dalje postdiplomske studije sam imao u Austriji i Njemackoj. Jedan dio prakse i posla radio sam i u Francuskoj. Ja odgovorno tvrdim da BiH ima najgori obrazovni sistem. Mrsko mi je apsolvirati to opsirnije ali sam na svojoj kozi naucio.
Slažem se ja, samo volim da to kaže neko ko može potkrijepiti.
- Edin H.
#150 Re: Nikola Tesla genije sa olovkom, današnja djeca debili sa kompjuterima ?
Sretan je narod koji ima ovakvu omladinuBambi_na_kofeinu wrote:I biće samo gore jer tek izlaze nove generacije prosvjetara.strong69 wrote:
Ja sam prosao obrazovni sistem BiH a dalje postdiplomske studije sam imao u Austriji i Njemackoj. Jedan dio prakse i posla radio sam i u Francuskoj. Ja odgovorno tvrdim da BiH ima najgori obrazovni sistem. Mrsko mi je apsolvirati to opsirnije ali sam na svojoj kozi naucio.
Slažem se ja, samo volim da to kaže neko ko može potkrijepiti.