Ljetovanje 2015
- phillie
#126 Re: Ljetovanje 2015
Ja mislim da njima sezona pocinje sredinom sedmog mjeseca...ovo sad je predsezona..
-
ado-šampion
#127 Re: Ljetovanje 2015
Sto odmah ne postavi da ne pisem onoliki post kao replikaciju nekom djetetu...golman wrote: http://www.youtube.com/watch?v=0s_pES3pIVk
ma u pravu si sve...smrad,krkanluk na svakom koraku
- agent_zero
#128 Re: Ljetovanje 2015
To careMali_Vuk wrote:Evo ovako, što se tiče Drača, barem je tako bilo prošle godine:
Pozitivno:
-Cijene! Jako pristupačne. Na puno mjesta je čak i Sarajevo preskupo za Drač.
-Smještaj! Ne znam kako je u privatnim smještajima, ali hoteli su predobri. Sobe čiste i uredne. Često ti mijenjaju posteljinu, ručnike isl.
-Osoblje u hotelima! Preljubazni su. Opušteni i uvijek nasmijani. Osjećaj je neuporedivo bolji nego u Hrvatskoj. Albanci su izmislili turizam za Hrvate. Ovo je inače opšti dojam, ne samo moj.
-Hrana! Da ližeš prste!
-Žene! U kakvim mi zabludama živimo i sa kakvim predrasudama. Albanke su prelijepe. Jesu doduše malo poniske, ali blistaju.
Negativno:
-Daljina! Yebiga, skoro dva dana ti propadnu u vožnji, tamo i nazad. Ko ne voli vožnju, nayebo je![]()
-Higijena izvan hotelskog kruga! Ni 5 metara od raskoša nalazi se masa smrdljivih kontejnera i prljave ulice.
-Prosjaci! Hvataju te za noge oni što leže na kartonima i prose. Jezivo! Ima ih čini mi se koliko i turista!
-Plaže! Džaba ti tvoj suncobran i kilometarske pješćane plaže. Daj mi malo borovine i da me žulja kamenčić pod guzicom
-More! Kilometrima je dubina do koljena. Tolko je bistro da nema šanse da vidiš svoja stopala. O ronjenu i sličnim užitcima ne treba ni pričati.
-Saobraćaj! Dabogsačuva. Pravila ne postoje. Pretiču te i sa lijeve i sa desne straneU kružnom toku važi pravilo jačeg i luđeg. Na autoputu su magarac, biciklo i konjska kola najnormalnija pojava
-Nijedan polocijaca ne govori nijedan strani jezik.
Et, ako se sjetim još čega, napisat ću..
Previše mi tih negativnih stvari ima, ja isto volim kao i ti borovinu i zelenilo oko plaže, ne volim beton i pijesak samo. Zato sam pitao na drugoj temi jednu forumašicu ima li u albaniji, oko drača, nešto što barem malo liči na HR ili tursku?
Btw, kojem hotelu si bio?
- agent_zero
#129 Re: Ljetovanje 2015
ado-šampion wrote:Sto odmah ne postavi da ne pisem onoliki post kao replikaciju nekom djetetu...golman wrote: http://www.youtube.com/watch?v=0s_pES3pIVk
- ElRe
#130 Re: Ljetovanje 2015
http://www.vijesti.me/caffe/jaz-proglas ... opi-838597golman wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=0s_pES3pIVk
- Raigor Stonehoof
#131 Re: Ljetovanje 2015
ElRe wrote:http://www.vijesti.me/caffe/jaz-proglas ... opi-838597golman wrote:
http://www.youtube.com/watch?v=0s_pES3pIVk
mozda je do ukusa, al ja ne bih ljetovao na ovakvoj plazi za dzaba

lijepi hr jadran
- agent_zero
#133 Re: Ljetovanje 2015
Raigor Stonehoof wrote:mozda je do ukusa, al ja ne bih ljetovao na ovakvoj plazi za dzabagdje je hlaaaaaaaad, jebalo me ganjanje 1,5 kvadratnog metra hlada oko suncobrana
lijepi hr jadran
-
ado-šampion
#134 Re: Ljetovanje 2015
Ljudi jel iko od vas uopste bio u Budvi, znate li da Jaz plaza nije u Budvi nego pola sata pjeske od Budve?!
A najjace mi je to svi kao nesto proglasavaju, na Jadranu sto HR sto CG ima jedno 10 plaza koje su kao najbolje na svijetu.
Evo jedna kad udaramo linkove: http://www.tripadvisor.com/LocationPhot ... atia.html.
Ja sam bio 50 metara od ove plaze, ovdje:

Ovo se zove plaza, stavis lezaljku pod bor i uzivas vazdan, malo more, malo na sunce, malo hlad...
A najjace mi je to svi kao nesto proglasavaju, na Jadranu sto HR sto CG ima jedno 10 plaza koje su kao najbolje na svijetu.
Evo jedna kad udaramo linkove: http://www.tripadvisor.com/LocationPhot ... atia.html.
Ja sam bio 50 metara od ove plaze, ovdje:

Ovo se zove plaza, stavis lezaljku pod bor i uzivas vazdan, malo more, malo na sunce, malo hlad...
- Raigor Stonehoof
#135 Re: Ljetovanje 2015
pa to. ja u makarskoj doduse ljetujem:

kad sam prvi i zadnji put bio u crnoj gori, gledam parking na 20 m od plaze i ljudi polijegali u hlad oko auta

kad sam prvi i zadnji put bio u crnoj gori, gledam parking na 20 m od plaze i ljudi polijegali u hlad oko auta
- agent_zero
#136 Re: Ljetovanje 2015
ado-šampion wrote:
Eh, ovako i ja volim i zamišljam more... hotel u zelenilu, čisto PLAVO more (a ne mulj), miris borovine... A ne ono nabacano jedan do drugog hotel, metar i po-dva prolaza između, nigdje zelenila, drveća, haman blato gdje ulaziš u vodu...
- decko_sa_kovaca
#137 Re: Ljetovanje 2015
pitanje za ove koji cesto ljetuju u mak. Da li je tesko pronaci smjestaj do 15 ojra u sred sezone bez hrane. Narod prica da je Makarska preskupa tipa "ako nadjes spavanje za 20 ojra udaraj se nogom u *uzicu"
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#138 Re: Ljetovanje 2015
Nije teško naći, samo je teško uhvatiti slobodno u vrhu sezone jer to su većinom stalne mušterije kod ljudi koji izdaju sobe i apartmane, ali da, može se naći
....sad što raja izvoljeva pa hoće za 15 jevreja da skače u more sa balkona od 20 kvadrata, ima wi-fi, jacuzzi, klimatizaciju i vodeni krevet 
- skuterumoj
#139 Re: Ljetovanje 2015
Dva puta bio u Brelima, sve najboljeagent_zero wrote:ado-šampion wrote:
Ovo se zove plaza, stavis lezaljku pod bor i uzivas vazdan, malo more, malo na sunce, malo hlad...![]()
Brela
Eh, ovako i ja volim i zamišljam more... hotel u zelenilu, čisto PLAVO more (a ne mulj), miris borovine... A ne ono nabacano jedan do drugog hotel, metar i po-dva prolaza između, nigdje zelenila, drveća, haman blato gdje ulaziš u vodu...
- Raigor Stonehoof
#140 Re: Ljetovanje 2015
moguce je sigurno, ako ides u npr trokrevetnu sobu koju placate 45 eura.decko_sa_kovaca wrote:pitanje za ove koji cesto ljetuju u mak. Da li je tesko pronaci smjestaj do 15 ojra u sred sezone bez hrane. Narod prica da je Makarska preskupa tipa "ako nadjes spavanje za 20 ojra udaraj se nogom u *uzicu"
- decko_sa_kovaca
#141 Re: Ljetovanje 2015
Ma meni nije problem udaljenost ni opremljenost jer sam citavu noc vani. Ja bih volio da skupim sto vise kontakt telefona od takvih objekata, ako neko ima nek posalje na pp ako nije problemLajavikrelac wrote:Nije teško naći, samo je teško uhvatiti slobodno u vrhu sezone jer to su većinom stalne mušterije kod ljudi koji izdaju sobe i apartmane, ali da, može se naći....sad što raja izvoljeva pa hoće za 15 jevreja da skače u more sa balkona od 20 kvadrata, ima wi-fi, jacuzzi, klimatizaciju i vodeni krevet
- decko_sa_kovaca
#142 Re: Ljetovanje 2015
taman nas je trojeRaigor Stonehoof wrote:moguce je sigurno, ako ides u npr trokrevetnu sobu koju placate 45 eura.decko_sa_kovaca wrote:pitanje za ove koji cesto ljetuju u mak. Da li je tesko pronaci smjestaj do 15 ojra u sred sezone bez hrane. Narod prica da je Makarska preskupa tipa "ako nadjes spavanje za 20 ojra udaraj se nogom u *uzicu"
- Raigor Stonehoof
- dobar osjecaj
#144 Re: Ljetovanje 2015
Mi smo kao studentarija bez puno novca ljetovali u Makarskoj kod zene koja se zove Marija Jancula. Zivi u kuci u srcu Makarske u Prvomajskoj ulici i izdaje sobe za 10, 15 i 20 KM. Skromno, cisto sa zajednickim kupatilom po spratu i zajednickom kuhinjom.
Danas tesko da bi otisla u Makarsku. Volim zelena mjesta ali manja i mirnija s drugacijom strukturom stanovnistva i gostiju.
Danas tesko da bi otisla u Makarsku. Volim zelena mjesta ali manja i mirnija s drugacijom strukturom stanovnistva i gostiju.
- decko_sa_kovaca
#145 Re: Ljetovanje 2015
061/500-891 gospodja Mirsadanezznalicaa wrote:Molim vas ako neko ima stranicu ili kontakt broj od onih agencija što organizuju putovanje u Hrvatsku . Znam da bude ono prevoz+smještaj oko 180km..Bilo je to prije po banderama u gradu al ne mogu da nađem
Reci te da vam je dao Tarik broj ako nije problem (imam procenat)
- Kinaski
#146 Re: Ljetovanje 2015
Ima li kakav festival na moru al da je tamo negdje malo iza bajrama. Nije red da se za ramazan insan sunca po moru
- Legollas
#147 Re: Ljetovanje 2015
Zna li iko ima li kakva tarifa u roamingu za surfanje internetom? Prošle godine sam vidio da je VIP imao neku tarifu, 10 dana neograničenog interneta, po vrlo pristupačnoj cijeni.
Ako ima ko kavih informacija, bujrum nek podjeli s nama
-
calculator
#148 Re: Ljetovanje 2015
http://forum.klix.ba/ko-je-trenutno-naj ... #p11488886Legollas wrote:Zna li iko ima li kakva tarifa u roamingu za surfanje internetom? Prošle godine sam vidio da je VIP imao neku tarifu, 10 dana neograničenog interneta, po vrlo pristupačnoj cijeni.
- Legollas
#149 Re: Ljetovanje 2015
I kako to funkcionira? Odem na kiosk (TISAKKvaziExpert wrote:Ako pitas za HR, ima welcome to croatia od tele2, 3GB za 50kn (koristio je ja prosle godine), i ima simpa tarifa 10kn dnevno neogranicen netLegollas wrote:Zna li iko ima li kakva tarifa u roamingu za surfanje internetom? Prošle godine sam vidio da je VIP imao neku tarifu, 10 dana neograničenog interneta, po vrlo pristupačnoj cijeni.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#150 Re: Ljetovanje 2015
Bosanci, meni najmiliji gosti, uvik u autu dovedu makar osobu više negoli auto more primit. Kako priđu granicu, nije jasno. Čin parkiraju, ispadaju vanka s osmijehon, ko da nisu putovali 5, 6, 7, 8 sati po najvećoj vrućini. Puten, kažu, stali u Jablanicu, donili ti malo pečenoga, pa u Blagaj, donili ti urmašicu, a u Metkoviću kupili marmeladu od nektarina, mislili ponit kući, ali in se sviđaš pa ti dali i to. Grle te i ljube iako se prvi put vidite. Rezervirali su apartman na sedan dana, a lovu potrošili drugi dan ujutro. Nesritni i nikakvi spremaju se kući, povest će i rođaka nazad, trevili ga jutros na plaži, doša samo na dan. Kako su ti se uvukli pod kožu, daš in pet dana gratis. Rođaku također. Oni plaču od sriće, ti jecaš. Pitaju te šta ti je, ne znaš ni sam. Otad ste najboji prijateji pa zimi, dakako, ideš u njih. Više spize izideš u tih sedan dana negoli u sebe cilu godinu. Kad se vratiš doma oni te svako malo pitaju kako si, a ti njih samo kad in misliš doć u goste. Kad o njima pričaš svome društvu, spominješ ih ka čimavice koje ti liti navrnu pa ne moš zaradit, a kad oni svojima govore o tebi, svaki njiov prijatej misli kako si super pa te zafrendava na fejsbuku. Zaključiš da si ograničen dalmatinskin mentaliteton i gadiš se sam sebi u periodu od 1.10. do 1.6.