S4mpion wrote:Želiš ispuniti SVOJU ŽELJU, želiš oplemeniti SVOJ BRAK da bi TVOJ ŽIVOT bio bolji, nisi se udaljila od sebičnosti.SaraFina wrote:
Ovisi iz kojih razloga zeliš dijete. Ako su ti razlozi moralno upitni poput brige za starost, produzenje loze i sl..slazem se s tvojom definicijom da se ta pojava moze okarakterizirati sebičnom ..
Medjutim postoje i razlozi kao što su dijete je produkt ljubavi izmedju mene i voljenog muskarca i smatram da će našu vezu/brak svojim postojanjem oplemeniti.
Tu mi onda ne mozeš spočitavati da sam sebična ..
Inace je jako je sebicno kad ne spavas nocima, kad bebu presvlacis po 3-4 puta u toku noci...kad je bolesna, ima temperaturu pa ti se srce cijepa u komadima kad cujes taj tuzni plac...pa je nosas da grcevi prodju, pa prebolis i zube i vakcine, peres platnene pelene, peglas, kuhas hapice...strahujes kad pravi prve korake i gledas kako ce se zabiti u neki sto, komodu ili zid...ili kad euforicno skace po krevetu (naknadno procitas da je neki dr.mr.spec rekao da je to dobro za razvoj inteligencije) a tebi samo na pameti da ne odleti gdje sa kreveta, ne padne, ne slomi se...i pri tome svemu imas onaj blazeno-teleci pogled kad te to tvoje dijete pogleda,nasmijeti se...ili kad dodjes s posla pa ti potrci u zagrljaj i kaze mama ne ocekujuci nista od tebe sem da i ti njega zagrlis i uzvratis mu istim osmjehom...
Bas smo sebicni u PM