Nema gandze

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kikibombona

#126 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

Naso, vidi se da si zelena i da te uveliko mimoisla ulicna skola. Uopste ne razumijes na koji nacin funkcionise trgovina marihuanom. Na ovoj temi si kao Alisa u zemlji cuda, mozes pisati i prosipati se, nista shvatiti i pravilno percipirati.

Preko foruma ne mozes doci do marihuane iz nekoliko razloga. A da ti sada i to crtam, ne bih nesto, osim ako ne izrazis zelju. :mrgreen:
bleee_sa

#127 Re: Nema gandze

Post by bleee_sa »

Kiki, živ bio.
Draži si mi na Siriji, mani se ove teme. :oops:
Kikibombona

#128 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote: Ma kak'a hemija, znam par likova koji devaraju s tim u Holandiji
Hasis, trava sve se prodaje na crno
Previse je to para da bi se tako lako neko odreko kolaca
I cigare su legalne na citavom svijetu pa se svercaju masovno
Sta mislis ko'lko bi bio "paket" s akcizama i citavon "ugradnjom" drzave?
Nisam bio u Holandiji, ali po pricama ovih koji jesu cujem da se trava legalno moze kupiti za pristupacnu cijenu. Ne vidim onda razlog za rizik. Crno trziste naravno egzistira, al je legalizacijom neminovno uzdrmano i ima manji priliv sredstava. Kod nas kes od trave uzimaju kriminalci u procentu 100%.
nasa

#129 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Kiki , saberi se i ne budi sujetan jer to sto ti pokusavas licnu naklonost nelagalnom dimljenju prikazati kao borbu za drzavu, bolesne, ugrozene itd. jeste presmijesno i nema potrebe da se ljutis...
m_l

#130 Re: Nema gandze

Post by m_l »

Bajkice.
Kikibombona

#131 Re: Nema gandze

Post by Kikibombona »

nasa wrote:Kiki , saberi se i ne budi sujetan jer to sto ti pokusavas licnu naklonost nelagalnom dimljenju prikazati kao borbu za drzavu, bolesne, ugrozene itd. jeste presmijesno i nema potrebe da se ljutis...
Ma ne ljutim se Naso, uopste...

Ti ne razumijes neke stvari, evidentno nisi dijete ulice koje je upoznalo sve i svasta, koje razumije relacije i taktike ljudi sa one strane zakone. Ne kazem da ti je to mana, vec kazem da za ovu temu nisi ni najmanje kompetentna, da o njoj ne znas bas nista.

Svako ko konzumira travu zna gdje i na koji nacin moze doci do paketica. Forum ili bilo koja drustvena mreza nisu mjesto za to. Samo bi totalna budala preko foruma trazila zabranjenu supstancu. Sve i da ti se javi neko, kako mozes znati da nije inspektor za narkotike? Potpuno je nemoguce da ti se iko javi, jer se sa dilerom upoznajes na preporuku, a taj koji te preporuci odgovara za tebe. Nema teorije da neko sa foruma moze preporuciti nekog lika kojeg ne poznaje svome dileru. Pa to je tolika glupost da se izvagati ne moze. Ima jos citav niz nepisanih pravila koji javni forum potpuno eliminisu kao mjesto gdje mozes traziti shemu za nedozovljene supstance. Ne mozes ni u cetri oka, ako ne poznajes dobro osobu koja ce te povezati sa dilerom. Dakle, prijatelj veze prijatelja sa dilerom. Ova tema je cista zajebancija, osim ako me ne smatras kolosalnom budalom i naivcem na granici retardacije. :D

A borba za drzavu i ugrozene je prirodni instikt koji mi se aktivira u svakoj situaciji. Nemali broj puta sam u raji pokrenuo ovu pricu. Ili ti mislis da je Kikiju draze da raja daje pare kdiminalcima nego drzavi i bijedi?

Tvoj je problem kriva predodzba i tipcna konzervativno-vjernicka predrasuda prema ljudima koji vole popiti, dzoju zapaliti.... u vasim glavama ti ljudi su sebicnjaci (klosari, moralno posrnuli) koji misle samo na svoje poroke i cija briga za ugrozene je izraz vrhunskog licemjerja. Zato kazes 'suti i pusi'.
nasa

#132 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Ako se ne ljutis onda...hm... :D
Prvo, prvi post na ovoj temi je ono zbog cega sam se uopce upisala jer inace ne ucestvujem u ovakvim temama, smatram da odrasli ljudi znaju sta rade.
Drugo, ti ili ne zivis ovdje ili gubis kontakt sa stvarnoscu, doduse to mislim za mnoge komentatore raznih tema.... jer kod nas drzava ne kontrolise nista, ono kad kazes drzava i pomislis na neku teritoriju, granice, zakone koji se tu sprovode....e to kod nas nema.Ima ilegalne robe, ukradenih auta, dilera i jos mnogo toga sto drzava ne moze da kontrolise ali eto utopicni povremeni konzumenti marihune s namjerom da pomognu drzavi i ugrozenim smatraju da bismo uspjesno proveli legalizaciju marihuana i sve fino stavili pod kontrolu i ubirali pdv.
Trece, idemo dalje...do koga ta legalna ljekovita zdrava marihuana stize...mozda do Selene Gomez kojoj kad se smuci od previse viskija i udisanja skokne negdje na lijecenj i duhovni preporod ili neke bosanske varijante slicnih kojima je ustvari svejedno sta je legalno, a sta ne ili stigne u stvarnost ispred nekih srednjih skola po BiH gdje mame i tate jedva odvajaju za udzbenike i koji vise djeci ne mogu ni priprijetiti da ce u zatvor....vec mogu da se nadaju da ce znati granicu i da nece zavrsiti u kanalu jer ovdje ipak mnogi zavrse u kanali, a samo rijetki u halucinacijama piskaraju o travi po forumu.

Eto, to ja mislim, mislim da pojma nemata sta pisete i da nekakvom glupavom pricom o ljekovitosti i sl.koju niko ne porice ali ona ne mora voditi u legalizaciju, samo opravdavate svoj nacin zivota...

I ne sumnjam ja da ti to drzis pod kontrolom i ne brinem se za tebe ali da za niz onih koji vise oko zgrada po Sarajevu i koji nemaju ni obrazovanje, ni nikog iza ledja da ih gura, koji zdravi bez potrebe da se s istom lijece sebe ubijaju iz dana u dan jer to im je jedina zabava dok ne predju na nesto gore, a mnogi i to urade.

Trava je losa, alcohol je los, duhan je los, masnoce su lose...niko nije idiot da mu treba objasnjavati da od jednog jointa, case vina, jednog bifteka, 5 cigara nece umrijeti ali ne supljiraj o korisnosti navedenog, biraj za sebe, a ako ulazis u pricu o drugim onda dobro istrazi bh.stvarnost.
aura lajt

#133 Re: Nema gandze

Post by aura lajt »

meni je i dalje vrhcina , eo me ko skoljka :skoljka:
Bambino Blu

#134 Re: Nema gandze

Post by Bambino Blu »

Trava je trava, skank je skank :D
VCorp

#135 Re: Nema gandze

Post by VCorp »

insomnia78 wrote:I odakle vam to da ce legalizovanje sprjeciti nezakonitu trgovinu
Mislite da u Holandiji nema narko mafije?
:lol: :lol: :lol:
Pa ista je cijena marihuane kao na tržištu, u coffe shopovima. Bolje ti je onda kupiti provjereno nego da ti zavaljaju kilu albanskog govneta. Bolje da se ljudi zaposle i da drzavi ide PDV nego mafiji koja će i ubijati za te stvari. Meni je smiješno objašnjavati ovdje odraslim ljudima stvari koje na Zapadu zna svaki tinejdzer, adolescent ...
insomnia78

#136 Re: Nema gandze

Post by insomnia78 »

Hajd objasni nam, cika Ahmo
swanfilter

#137 Re: Nema gandze

Post by swanfilter »

Bio u Ams prosle godine, na ulici se nudi sve osim trave. Sto se tice te prodaje na crno, sigurno da postoji jer nije legalna u Belgiji, Njemackoj, ..., al ne kontam koliko je isplativa jer gram najgore vutre (Jamaica) kosta 5-6 euro. Eh, ima se Purple Haze koja i 15 euro za 0,8 grama i nju se mozda i isplati uzgajati i prodavati na crno ...
jao_situacije

#138 Re: Nema gandze

Post by jao_situacije »

pređite na kokain i heroin
Pryda

#139 Re: Nema gandze

Post by Pryda »

nasa wrote: Eto, to ja mislim, mislim da pojma nemata sta pisete i da nekakvom glupavom pricom o ljekovitosti i sl.koju niko ne porice ali ona ne mora voditi u legalizaciju, samo opravdavate svoj nacin zivota...
Onda bi se po nekoj logici trebali zalagati za dekriminalizaciju a ne legalizaciju? :D

Trava je svakako polulegalna(najbolji izraz koji mogu smislit) - pusi i kupuje ko hoce ALI pare ne idu drzavi nego kriminalcima..
kecher II

#140 Re: Nema gandze

Post by kecher II »

joj teme, prvo sam se dobro ismijo k'o da sam i zapalio pa je onda procito

je l' stvarno nema nigdje, za TK znam ono sto ja znam, mada nisam u tim vodama, cisti konzument i ovaj moj nema i kaze da je lose stanje.

glupo i naivno je ganju posmatrat na taj nacin kao da je odskocna daska za propast.
celava_dlaka

#141 Re: Nema gandze

Post by celava_dlaka »

Stjui haj na buxnu :razz:
GandalfSivi

#142 Re: Nema gandze

Post by GandalfSivi »

Buraz mi pao u zescu depresiju, kaze na Balkanu nema...
VCorp

#143 Re: Nema gandze

Post by VCorp »

jao_situacije wrote:pređite na kokain i heroin

Tu je raja za marihuanu a ne za narkomaniju.
jao_situacije

#144 Re: Nema gandze

Post by jao_situacije »

VCorp wrote:

marihuana nije droga :shock: :-?
sizifinho

#145 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

jao_situacije wrote:
VCorp wrote:

marihuana nije droga :shock: :-?
normalno da je droga haha

Pod drogom se danas podrazumijeva svaka hemijska supstanca koja alterira raspoloženje, percepciju i svijest, odnosno koja na bilo koji nacin mijenja mentalnu aktivnost i psihicko stanje.Po definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zavisnost od droge ili narkomanija je stanje periodicnog ili hronicnog trovanja štetnog po pojedinca i društvenu zajednicu, prouzrokovano ponavljanim uzimanjem prirodnih ili sintetskih droga.Zavisnost od droga karakteriše:

-postojanje psihicke ili fizicke, ili pak i jedne i druge, ovisnosti od droge,

-nesavladiva potreba (želja, žudnja, kompulzija) za uzimanjem sredstava ovisnosti (droge) i njenim nabavljanje po svaku cijenu,

-sklonost povecanju doze (kolicine) droge ili izmjena tolerancije,

-štetno dejstvo na osobu koja uzima drogu, uz štetno djelovanje na društvo,

-pojava apstinencijskog sindroma poslije naglog prekidanja uzimanja droge.
VCorp

#146 Re: Nema gandze

Post by VCorp »

I svi ti simptomi imaju kakve veze s travom ? :D
jao_situacije

#147 Re: Nema gandze

Post by jao_situacije »

sizifinho wrote: normalno da je droga haha

Pod drogom se danas podrazumijeva svaka hemijska supstanca koja alterira raspoloženje, percepciju i svijest, odnosno koja na bilo koji nacin mijenja mentalnu aktivnost i psihicko stanje.Po definiciji Svjetske zdravstvene organizacije zavisnost od droge ili narkomanija je stanje periodicnog ili hronicnog trovanja štetnog po pojedinca i društvenu zajednicu, prouzrokovano ponavljanim uzimanjem prirodnih ili sintetskih droga.Zavisnost od droga karakteriše:

-postojanje psihicke ili fizicke, ili pak i jedne i druge, ovisnosti od droge,

-nesavladiva potreba (želja, žudnja, kompulzija) za uzimanjem sredstava ovisnosti (droge) i njenim nabavljanje po svaku cijenu,

-sklonost povecanju doze (kolicine) droge ili izmjena tolerancije,

-štetno dejstvo na osobu koja uzima drogu, uz štetno djelovanje na društvo,

-pojava apstinencijskog sindroma poslije naglog prekidanja uzimanja droge.
Hvala na objašnjenju, ali ja to sve već znam..
čudim se da odvaja narkomaniju i THC, pa ga zato pitam..
sizifinho

#148 Re: Nema gandze

Post by sizifinho »

jao_situacije wrote:Hvala na objašnjenju, ali ja to sve već znam..
čudim se da odvaja narkomaniju i THC, pa ga zato pitam..
nisam zbog tebe ni napisao.
Narkomaniju mozes odvojiti od THC-a jer osoba da bi bila narkoman, kao sto vidis, mora imat dva osnovna ispunjena uslova: 1. da se koriste psihoaktivne supstance
2. i fizicku, psihicku ovisnost.

Ako neko koristi, a nije ovisan, nije narkoman
nasa

#149 Re: Nema gandze

Post by nasa »

Pryda wrote:
nasa wrote: Eto, to ja mislim, mislim da pojma nemata sta pisete i da nekakvom glupavom pricom o ljekovitosti i sl.koju niko ne porice ali ona ne mora voditi u legalizaciju, samo opravdavate svoj nacin zivota...
Onda bi se po nekoj logici trebali zalagati za dekriminalizaciju a ne legalizaciju? :D

Trava je svakako polulegalna(najbolji izraz koji mogu smislit) - pusi i kupuje ko hoce ALI pare ne idu drzavi nego kriminalcima..
Zato sto drzava ne funkcionise, kod nas nemaju sredstava da se aktivno bore s tezim drogama i posljedicama istih, a ne s marihuanom ali upravo to I jeste problem I upravo zato mi smo zadnja zemlja koja to treba legalizovati.

Inace, o mitovima od kojih su se neki pominjali i na temi:

http://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/menta ... ?&l_over=1

A jedan si I ti izrekla tvrdnjom da pusi ko hoce I kupuje ko hoce, mozda ali oni su ipak manjina

7. Mit: Svi uzimaju marihuanu

Sedmi mit ili zabluda je «Marihuanu i tako svi uzimaju». Ovo vjerovanje možete često čuti, no srećom ono ni izdaleka ne odgovara istini. Točno je da kada želimo ukazati na problem da onda naglašavamo njegovu veličinu, jer i da samo 1% mladih uzima drogu je ne samo problem, nego velik problem. Većina mladih ne uzima marihuanu niti će je ikad uzeti. Mladi se kreću u krugovima sličnim sebi. Tako se netko tko uzima drogu kreće u krugu drugih osoba koje uzimaju drogu. Za njih drogu uzimaju svi. Ako pitate nekoga tko se kreće u društvu zdrave populacije mladih ljudi, oni će vam reći da ne uzima nitko ili mali broj. Ako promatrate koliko je mladih eksperimentiralo s marihuanom, broj jest velik i kreće se oko 30-40 %, ovisno o sredini u kojoj istražujete. Ali ako istražujete redovito korištenje, onda je taj broj srećom najmanje tri do četiri puta manji. Prema istraživanju provedenom 2011.g. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, udio mladih koji su probali marihuanu barem jednom u životu iznosio je 18,3% (11,2% učenika I i 34,5% učenika IV razreda srednjih škola). Zadnjih mjesec dana konzumiralo je 5,2% učenika (2,4% učenika I razreda i 8,3% učenika IV razreda). Iako postoje naznake mogućeg trenda rasta konzumiranja marihuane, činjenica je da marihuanu ipak uzima samo manjina mladih.
kecher II

#150 Re: Nema gandze

Post by kecher II »

nasa wrote:
Pryda wrote:

Zato sto drzava ne funkcionise, kod nas nemaju sredstava da se aktivno bore s tezim drogama i posljedicama istih, a ne s marihuanom ali upravo to I jeste problem I upravo zato mi smo zadnja zemlja koja to treba legalizovati.

Inace, o mitovima od kojih su se neki pominjali i na temi:

http://www.zzjzdnz.hr/hr/zdravlje/menta ... ?&l_over=1

A jedan si I ti izrekla tvrdnjom da pusi ko hoce I kupuje ko hoce, mozda ali oni su ipak manjina

7. Mit: Svi uzimaju marihuanu

Sedmi mit ili zabluda je «Marihuanu i tako svi uzimaju». Ovo vjerovanje možete često čuti, no srećom ono ni izdaleka ne odgovara istini. Točno je da kada želimo ukazati na problem da onda naglašavamo njegovu veličinu, jer i da samo 1% mladih uzima drogu je ne samo problem, nego velik problem. Većina mladih ne uzima marihuanu niti će je ikad uzeti. Mladi se kreću u krugovima sličnim sebi. Tako se netko tko uzima drogu kreće u krugu drugih osoba koje uzimaju drogu. Za njih drogu uzimaju svi. Ako pitate nekoga tko se kreće u društvu zdrave populacije mladih ljudi, oni će vam reći da ne uzima nitko ili mali broj. Ako promatrate koliko je mladih eksperimentiralo s marihuanom, broj jest velik i kreće se oko 30-40 %, ovisno o sredini u kojoj istražujete. Ali ako istražujete redovito korištenje, onda je taj broj srećom najmanje tri do četiri puta manji. Prema istraživanju provedenom 2011.g. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, udio mladih koji su probali marihuanu barem jednom u životu iznosio je 18,3% (11,2% učenika I i 34,5% učenika IV razreda srednjih škola). Zadnjih mjesec dana konzumiralo je 5,2% učenika (2,4% učenika I razreda i 8,3% učenika IV razreda). Iako postoje naznake mogućeg trenda rasta konzumiranja marihuane, činjenica je da marihuanu ipak uzima samo manjina mladih.
ma nema ba veze ko je i koliko ih uzima, bitno je da je NEMA i to je srz problema.
Post Reply