Odgajanje tudje djece

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Njanjavi

#126 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

insomnia78 wrote:Ovo ope' neko fake profili, neko fali sam sebe i to?
A po cemu je fake profil?
Jel razumijes uopste upotrebu rjeci fake u tome kontekstu?
Masa vas ovde jako zloupotrebljava termine fake, klon, trol, a pojma nemate kad se koji termin koristi i u kakvim situacijama.
Haman trebaju hanume kopiju cipsa, rodni list, foto na uvidjaj da ih neko od starijih mozgova od forumasa ne proglasi trolom, fejkom ili klonom ;)
Reisova

#127 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Reisova »

Jao pojedinih komentara ...jel moguć ovakav primtivizam ? A šta da su oni ti koji su "nebioločki" roditelji odgojili ? u svakom slučaju teška odluka kao i usvajanje ali ljudima koji su u takvoj situaciji kapa do poda !
bubi_mama

#128 Re: Odgajanje tudje djece

Post by bubi_mama »

A ima ih ovdje malo i paranoicnih i tako to :-)
Aurelia Bronski

#129 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Aurelia Bronski »

MoS mislit' ima nas ovdje koji se poznajemo "zaoprave" :-) pa si mozemo priustuti pokoji komentar na racun nasih privatnih zivota.
palestinka

#130 Re: Odgajanje tudje djece

Post by palestinka »

Mislim da ljudi koji kažu da ne bi mogli odgajati 'tuđe' dijete nego samo svoje, imaju problem jer djecu tretiraju kao svojinu ili investiciju koja im se mora 'isplatiti' jer ulažu novac, vrijeme, ljubav...dijete se voli bilo da je usvojeno, tuđe ili svoje í čast je biti dío života jednog bića koje će vam pružiti puno više nego što vi mislite da ste njemu. Ako vam je dijete osobe s kojom žeskhlite živjeti i koju volite, tuđe, treba odustati od toga, ne zbog vas nego zbog djeteta. Ozbiljno shvatam i ljude kojí kažu da ne žele ni svoju djecu í nadam se da ih nikada neće imati, jer šta ako izostane roditeljski osjećaj. Patiće djeca.
Njanjavi

#131 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Aurelia Bronski wrote:
MoS mislit' ima nas ovdje koji se poznajemo "zaoprave" :-) pa si mozemo priustuti pokoji komentar na racun nasih privatnih zivota.
Kakvi vi, vid vam glava kake su, dok gospodi ne dostavite slike i cipsove vi ste svi trolovi, klonovi i fejk profili.
Jos malo pocece se dernjat da ste botovi kako su se krenuli razbacivat terminologijom :lol:
insomnia78

#132 Re: Odgajanje tudje djece

Post by insomnia78 »

Njanjavi wrote:
Aurelia Bronski wrote:
Kakvi vi, vid vam glava kake su, dok gospodi ne dostavite slike i cipsove vi ste svi trolovi, klonovi i fejk profili.
Jos malo pocece se dernjat da ste botovi kako su se krenuli razbacivat terminologijom :lol:
To vi neki klan?
Kad smo vec kod terminologije
:lol:
Njanjavi

#133 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Jasta, klan narogusenih domacica, ne podnosimo celave pa se na tebe hudog namjerili et :D
Aurelia Bronski

#134 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Aurelia Bronski »

insomnia78 wrote: To vi neki klan?
Kad smo vec kod terminologije
:lol:
AhaaaaM :D
Bambi_na_kofeinu

#135 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Bambi_na_kofeinu »

Cartmane wrote:Nije mi ni na kraj pameti odgajati tude bastarde.
Vipsilon wrote:Tuđu kopilad ne bih odgajao. Svakom svačije.
Ubili se za odgoja bilo čije djece.
Ono o odgoju...
S4mpion

#136 Re: Odgajanje tudje djece

Post by S4mpion »

palestinka wrote:Mislim da ljudi koji kažu da ne bi mogli odgajati 'tuđe' dijete nego samo svoje, imaju problem jer djecu tretiraju kao svojinu ili investiciju koja im se mora 'isplatiti' jer ulažu novac, vrijeme, ljubav...dijete se voli bilo da je usvojeno, tuđe ili svoje í čast je biti dío života jednog bića koje će vam pružiti puno više nego što vi mislite da ste njemu. Ako vam je dijete osobe s kojom žeskhlite živjeti i koju volite, tuđe, treba odustati od toga, ne zbog vas nego zbog djeteta. Ozbiljno shvatam i ljude kojí kažu da ne žele ni svoju djecu í nadam se da ih nikada neće imati, jer šta ako izostane roditeljski osjećaj. Patiće djeca.
Zapravo, nemaju ti ljudi nikakav problem ukoliko vole svoje dijete. Nije svako sposoban preuzeti ulogu odgajatelja kad je tuđe dijete u pitanju, ali to ne znači da isti ima problem.Ako osoba nije sposobna da voli i odgaja tuđe dijete, to je jednostavno ljudski, ništa nenormalno.
Gabrielo

#137 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Gabrielo »

Ne bi bio sa nekom koja se vlazila na debila pa shvatila kasnije da kod izbora treba imati druge prioritete. Tako da automatski se ne bi ni nasao u situaciji da trebam odgajati tudje.
Njanjavi

#138 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Gabrielo wrote:Ne bi bio sa nekom koja se vlazila na debila pa shvatila kasnije da kod izbora treba imati druge prioritete. Tako da automatski se ne bi ni nasao u situaciji da trebam odgajati tudje.
:lol: :lol:
Baja bi nesta netaknuto haman, ispod cekica, da nije ni ovlazila nijeNom :lol:

Tuzno nekako procitat masu tih postova, nije da se nesta pravim finjak al brate mili gdje je ljudskost u pizdu maternu vise, ne kontam manjak empatije u insana al ono nikako.
Jel se fakat trudite da ispadate vise nalik hmmm, ne mogu rec zivotinjama, jer u x slucajeva pas odhrani mladunce macke i masa drugih zivotinjskih vrsta se slicno ponasa.
A mi ko biva insani velicanstveni, dajgle stavova i shatro balkanci vrli kategoricnih stavova :lol:
Ociju mi mahnitih, katkad se stidim sto sam insan :roll:
Djete je djete jarane, nije ono ni krivo nit biralo ko ce ga napravit, s kim, s kakvom stokom, i ko ce se o njemu brinut.
Ne zelis, super, ne mutljaj onda sa hanumama koje imaju djecu i svi mirni.
I bolje je da takve osobe ne odgajaju hrcke, kamol djecu :roll:
Gabrielo

#139 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Gabrielo »

Pa ti budi. Ko ti brani. Nije da ih nema. :lol:

Kad shvate da zajebani tipovi nisu dobri roditelji, ti budi sonjo koji ce ih usreciti. :lol:
Leo_alfa

#140 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Leo_alfa »

Reisova wrote:Jao pojedinih komentara...jel moguć ovakav primtivizam ? A šta da su oni ti koji su "nebioločki" roditelji odgojili ? u svakom slučaju teška odluka kao i usvajanje ali ljudima koji su u takvoj situaciji kapa do poda !
Ma cisto stvar statistike, za ocekivati je da ce se pojaviti odredjeni broj osoba sa "konzerva stavovima" koji su naucili koristiti tastaturu ;-).
Vipsilon

#141 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Vipsilon »

bubi_mama wrote:
Ovako rece i moj bivsi muz istim rijecima, pa sad odgaja tudje i jos razmazeno, i ne odgojeno koje mu svaki dan zivce kida.
Kako rekose, karma je kucka, itekakva :D
Kakva karma, ja sam musliman.
Njanjavi

#142 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Gabrielo wrote:Pa ti budi. Ko ti brani. Nije da ih nema. :lol:

Kad shvate da zajebani tipovi nisu dobri roditelji, ti budi sonjo koji ce ih usreciti. :lol:
Pa dobro vrli covjece, ako je to bas definicija sonje, super, nek si nas poducio necemu.
Ali mene vise interesuje taj vas fenomenalno napredan stav sa neke distance, promatranjem nekim i usporedjivanjem insana sa npr hajvanima, za koje smatramo da smo kao napredni, kao evoluirali vise, kao imamo svjest ovo ono, empatiju, ljudskost ko biva.
Pa ono kontam, jebo mater ker odhrani macku, leopard mladunce antilope, vucica lisicu jbote, a vi kobiva velki i velicanstveni insani se zgrazate i gadite nad DJETETOM jer mu je tata neko deseti.
Aferim ljudi, ono nemam rjeci fakat :roll:
palestinka

#143 Re: Odgajanje tudje djece

Post by palestinka »

S4mpion wrote:
palestinka wrote:Mislim da ljudi koji kažu da ne bi mogli odgajati 'tuđe' dijete nego samo svoje, imaju problem jer djecu tretiraju kao svojinu ili investiciju koja im se mora 'isplatiti' jer ulažu novac, vrijeme, ljubav...dijete se voli bilo da je usvojeno, tuđe ili svoje í čast je biti dío života jednog bića koje će vam pružiti puno više nego što vi mislite da ste njemu. Ako vam je dijete osobe s kojom žeskhlite živjeti i koju volite, tuđe, treba odustati od toga, ne zbog vas nego zbog djeteta. Ozbiljno shvatam i ljude kojí kažu da ne žele ni svoju djecu í nadam se da ih nikada neće imati, jer šta ako izostane roditeljski osjećaj. Patiće djeca.
Zapravo, nemaju ti ljudi nikakav problem ukoliko vole svoje dijete. Nije svako sposoban preuzeti ulogu odgajatelja kad je tuđe dijete u pitanju, ali to ne znači da isti ima problem.Ako osoba nije sposobna da voli i odgaja tuđe dijete, to je jednostavno ljudski, ništa nenormalno.
Ljudski je, je da nije ne bi oduvíjek postojali zli očuh i zla maćeha. Ljudi koji tuđu djecu posmatraju kao 'podsjetnik na život s drugim ili drugom' ne bih ni pustila blizu te djece, a kamoli da ih odgajaju. Pa prošle godine je dijete ubijeno zato što novi partner nije mogao podnijetí to što dijete liči na biološkog oca.
bubi_mama

#144 Re: Odgajanje tudje djece

Post by bubi_mama »

Vipsilon wrote:
bubi_mama wrote:
Ovako rece i moj bivsi muz istim rijecima, pa sad odgaja tudje i jos razmazeno, i ne odgojeno koje mu svaki dan zivce kida.
Kakva karma, ja sam musliman.
I on je :D
S4mpion

#145 Re: Odgajanje tudje djece

Post by S4mpion »

E vidiš, ovo što sad kažeš se već mnogo razlikuje od onog što si rekla malo prije:
palestinka wrote:Mislim da ljudi koji kažu da ne bi mogli odgajati 'tuđe' dijete nego samo svoje, imaju problem...
Ovi ljudi nemaju problem.
palestinka wrote: Ljudski je, je da nije ne bi oduvíjek postojali zli očuh i zla maćeha. Ljudi koji tuđu djecu posmatraju kao 'podsjetnik na život s drugim ili drugom' ne bih ni pustila blizu te djece, a kamoli da ih odgajaju. Pa prošle godine je dijete ubijeno zato što novi partner nije mogao podnijetí to što dijete liči na biološkog oca.
Ovi ljudi imaju problem, jer su se prihvatili uloge odgajatelja za koju nisu spremni.
Bloody

#146 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Bloody »

bubi_mama wrote:
Vipsilon
Preporucam ti kad budes napravio i imao dijete,odmah uradi DNK analizu,karma je nemilosrdna :D da ti se ne desi da odgajas "vlastito kopile"
Njanjavi

#147 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Njanjavi »

Ja se smijem opkladit, da barem 30% ovih kategorickih vrlih odgajatelja koji ovde iskenjase svasta nesta ne odgaja "svoje" djete vec postarevo, mesarevo, automehanicara hilme, ili komsije sa treceg sprata :D
Znaci od 10 komentara takvih spodoba, barem su trojica u takvoj situaciji :lol:
Al stob se reklo, neznanje je blagoslov :roll:
insomnia78

#148 Re: Odgajanje tudje djece

Post by insomnia78 »

Znaci svako ko ima svoj izbor, koji se ne uklapa u vas svjetonazor, ne valja
Bambi_na_kofeinu

#149 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Bambi_na_kofeinu »

insomnia78 wrote:Znaci svako ko ima svoj izbor, koji se ne uklapa u vas svjetonazor, ne valja
Samo oni koji djecu nazivaju kopiladima i bastardima kojima će da uskrate svoj vrli odgoj ;-)
Banksy

#150 Re: Odgajanje tudje djece

Post by Banksy »

Njanjavi wrote:
Tuzno nekako procitat masu tih postova, nije da se nesta pravim finjak al brate mili gdje je ljudskost u pizdu maternu vise, ne kontam manjak empatije u insana al ono nikako.
Jel se fakat trudite da ispadate vise nalik hmmm, ne mogu rec zivotinjama, jer u x slucajeva pas odhrani mladunce macke i masa drugih zivotinjskih vrsta se slicno ponasa.
A mi ko biva insani velicanstveni, dajgle stavova i shatro balkanci vrli kategoricnih stavova :lol:
Ociju mi mahnitih, katkad se stidim sto sam insan :roll:
Djete je djete jarane, nije ono ni krivo nit biralo ko ce ga napravit, s kim, s kakvom stokom, i ko ce se o njemu brinut.
Ne zelis, super, ne mutljaj onda sa hanumama koje imaju djecu i svi mirni.
I bolje je da takve osobe ne odgajaju hrcke, kamol djecu :roll:
Ali mene vise interesuje taj vas fenomenalno napredan stav sa neke distance, promatranjem nekim i usporedjivanjem insana sa npr hajvanima, za koje smatramo da smo kao napredni, kao evoluirali vise, kao imamo svjest ovo ono, empatiju, ljudskost ko biva.
Pa ono kontam, jebo mater ker odhrani macku, leopard mladunce antilope, vucica lisicu jbote, a vi kobiva velki i velicanstveni insani se zgrazate i gadite nad DJETETOM jer mu je tata neko deseti.

Aferim ljudi, ono nemam rjeci fakat :roll:
To.
Post Reply