/

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
p206

#126 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by p206 »

Žena kao majka i stub porodice se uvijek cijenila u naprednom svijetu...

Spominje se njemačka žena, nekoliko puta. Inače, tekst napisan 1841. godine.

Spominje se kraljica kao majka nacije. Tekst napisan 1744. godine.

A ovo što se danas radi, je preseravanje. Nemam ja ništa protiv da ima karijeru, radi 8-9 sati, čuva malo dijete, bude domaćica i supruga, sve odjednom. Ali malo koja to može stići i ostati normalna. Pogotovo ako nema muža koji će joj pomoći...a mnoge, istini za volju, takve i ne cijene dok biraju, tj. dok su djevojke pa im se to obije od glavu redovno. Jer takvi momci su im dosadni i nezanimljivi. I to je jedan od bitnih razloga zašto ima ovoliko razvoda na zapadu, ali i kod nas je to uveliko počelo.
annoy

#127 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

Dobro, ako ćemo ozbiljno...
Pod feminizam se stvarno trpa sve i svašta i tako ga se pokušava diskreditirati. Postoji feminizam koji i ja načelno podržavam, a koji zagovara da su muškarci i žene jednakopravni, dakle ne jednaki. Nitko normalan ne može misliti da su jednaki. Postoje određene biološke razlike koje se ne smiju zanemariti. Međutim, taj neki "normalni" feminizam kaže kako bi muškarci i žene trebali imati jednaka prava...recimo pravo školovanja, glasovanja, zapošljavanja...Ja takav feminizam podržavam jer mi daje pravo IZBORA. Mogu izabrati hoću li studirati, raditi, ili pak biti kućanica, majka, ili kombinirati što god želim. Doduše teško je biti i majka i kućanica i studentica i radnica, žene su tu u zajebanom položaju jer se danas teško živi od jedne plaće pa žena mora raditi i na poslu i kod kuće, a nisu svi muškarci skloni podjeli kućanskih poslova.
Uglavnom, ne bih se nazvala feministicom, pogotovo zato što bi me ove današnje feministice vjerojatno izopćile zato što npr. ne vidim ništa loše u tome da jedan dio života provedem kao majka i kućanica i brinem se samo za djecu i kuću.
Ali opet mi je žalosno kad se žene potpuno ograđuju od feminizma, ipak je on za nas donio dobrih stvari.
Eh sad, ovo što se danas radi i što se naziva feminizmom, ne podržavam u velikoj mjeri, sasvim sigurno tu ima žena koje zaista ne vole, ili čak mrze muškarce, dal zbog toga što su ih možda povrijedili ili iz nekog drugog razloga, i onda pokušavaju dobiti veća prava i boriti se za nekakve "pozitivne" diskriminacije, ženske kvote i slično, što su za mene gluposti i ne vidim ništa pozitivno u tome. Ne mislim da bi djeca isključivo trebala ići majci u slučaju razvoda, nego treba provesti neko psihološko vještačenje. Žene itekako mogu biti loši roditelji, mlatiti djecu i zlostavljati svoje obitelji. Nisu samo muškarci obiteljski nasilnici.
Daleko od toga da mislim da meni kao ženi netko treba dati posebna prava, ja znam svoja prava i odgovornosti, samo želim da imam jednake mogućnosti kao i svaki drugi muškarac, koje mogu iskoristiti ako želim, i da mi nitko ne govori da se vratim u kuhinju.
Iako volim šovinistički humor :D
trcicu trceci

#128 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

ali napadaju odmah ako si protiv feminizma da si sovinista, toliko su iskljucive da to sve vise povecava broj ljudi koji su protiv... sto rece neko u pocetku je to bila dobra ideja i mislim da je ostvarila svoj cilj

Postu iznad svi komplimenti, svaka cast :thumbup:
Last edited by trcicu trceci on 08/03/2015 00:01, edited 1 time in total.
Capajebo

#129 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Capajebo »

annoy wrote:Dobro, ako ćemo ozbiljno...
Pod feminizam se stvarno trpa sve i svašta i tako ga se pokušava diskreditirati. Postoji feminizam koji i ja načelno podržavam, a koji zagovara da su muškarci i žene jednakopravni, dakle ne jednaki. Nitko normalan ne može misliti da su jednaki. Postoje određene biološke razlike koje se ne smiju zanemariti. Međutim, taj neki "normalni" feminizam kaže kako bi muškarci i žene trebali imati jednaka prava...recimo pravo školovanja, glasovanja, zapošljavanja...Ja takav feminizam podržavam jer mi daje pravo IZBORA. Mogu izabrati hoću li studirati, raditi, ili pak biti kućanica, majka, ili kombinirati što god želim. Doduše teško je biti i majka i kućanica i studentica i radnica, žene su tu u zajebanom položaju jer se danas teško živi od jedne plaće pa žena mora raditi i na poslu i kod kuće, a nisu svi muškarci skloni podjeli kućanskih poslova.
Uglavnom, ne bih se nazvala feministicom, pogotovo zato što bi me ove današnje feministice vjerojatno izopćile zato što npr. ne vidim ništa loše u tome da jedan dio života provedem kao majka i kućanica i brinem se samo za djecu i kuću.
Ali opet mi je žalosno kad se žene potpuno ograđuju od feminizma, ipak je on za nas donio dobrih stvari.
Eh sad, ovo što se danas radi i što se naziva feminizmom, ne podržavam u velikoj mjeri, sasvim sigurno tu ima žena koje zaista ne vole, ili čak mrze muškarce, dal zbog toga što su ih možda povrijedili ili iz nekog drugog razloga, i onda pokušavaju dobiti veća prava i boriti se za nekakve "pozitivne" diskriminacije, ženske kvote i slično, što su za mene gluposti i ne vidim ništa pozitivno u tome. Ne mislim da bi djeca isključivo trebala ići majci u slučaju razvoda, nego treba provesti neko psihološko vještačenje. Žene itekako mogu biti loši roditelji, mlatiti djecu i zlostavljati svoje obitelji. Nisu samo muškarci obiteljski nasilnici.
Daleko od toga da mislim da meni kao ženi netko treba dati posebna prava, ja znam svoja prava i odgovornosti, samo želim da imam jednake mogućnosti kao i svaki drugi muškarac, koje mogu iskoristiti ako želim, i da mi nitko ne govori da se vratim u kuhinju.
Iako volim šovinistički humor :D
Image
annoy

#130 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

Capajebo wrote:Image
Uvijek me zanimalo što je ofsajd :trepp:
trcicu trceci

#131 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

kad je s ledja, ustvari kada je muskarac iza ledja u seksu :D u fudbalu isto tako
annoy

#132 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

Znam za bend Ofsajd, sad znam i ovo :sretan:
trcicu trceci

#133 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

poceo sam jedno vrijeme da kontam da nas zene loze za ovaj oPsajd, svaki put isto pitanje kada u drustvu sa zenama gledam... lafo ne znaju, hm
trcicu trceci

#134 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

annoy wrote:Znam za bend Ofsajd, sad znam i ovo :sretan:
i sretan 8.mart, ipak je red cestitati :D Image
uberi sama, meni mrsko
Capajebo

#135 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Capajebo »

Ja postavim ovu sliku na forum, odma komentar kako sam sovinista, 'vaki naki i gori :D
Uzivo iz zajebancije kazem neku provaktivnu salu, odma sovinista, gad itd itd :roll: :mrgreen:
annoy

#136 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

trcicu trceci wrote: i sretan 8.mart, ipak je red cestitati :D Image
uberi sama, meni mrsko
Hvala, hvala.
Moje ruže u dvorištu su još u stanju hibernacije :D
annoy

#137 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

Capajebo wrote:Ja postavim ovu sliku na forum, odma komentar kako sam sovinista, 'vaki naki i gori :D
Uzivo iz zajebancije kazem neku provaktivnu salu, odma sovinista, gad itd itd :roll: :mrgreen:
Družiš se sa preosjetljivim ženama. Ja obožavam šovinistički humor i često se njime služim, a ponekad razmišljam na taj način :shock: recimo vidim da žensko vozi bus pa pomislim "šta je sljedeće" :D
trcicu trceci

#138 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

Capajebo wrote:Ja postavim ovu sliku na forum, odma komentar kako sam sovinista, 'vaki naki i gori :D
primijetio sam na slicici dana da je bilo nesto, to se osililo treba kandjijom tuci sve i gotovo :D
Capajebo

#139 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Družiš se sa preosjetljivim ženama. Ja obožavam šovinistički humor i često se njime služim, a ponekad razmišljam na taj način :shock: recimo vidim da žensko vozi bus pa pomislim "šta je sljedeće" :D
Samo jedan ispravak krivog navoda, 'ta ja znam ko sve ovo cita. Ne druzim se sa zenama. Hvala. :mrgreen:
annoy

#140 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

Capajebo wrote: Samo jedan ispravak krivog navoda, 'ta ja znam ko sve ovo cita. Ne druzim se sa zenama. Hvala. :mrgreen:
Aha, ti igraš za drugu momčad :D
Capajebo

#141 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Capajebo »

annoy wrote:
Capajebo wrote: Samo jedan ispravak krivog navoda, 'ta ja znam ko sve ovo cita. Ne druzim se sa zenama. Hvala. :mrgreen:
Ja igram za sebe :mrgreen:
trcicu trceci

#142 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

annoy wrote:
vidim mi smo ovdje trenutno pa da vas pravo bocnem :D
nego, kakve veze ima feminizam sa seksom? ja mislim da feministice sto se tice seksa su liberalne :D
annoy

#143 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by annoy »

trcicu trceci wrote: vidim mi smo ovdje trenutno pa da vas pravo bocnem :D
nego, kakve veze ima feminizam sa seksom? ja mislim da feministice sto se tice seksa su liberalne :D
Jesu, sa drugim ženama :D
golman

#144 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by golman »

[youtube][/youtube]
trcicu trceci

#145 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by trcicu trceci »

annoy wrote:
trcicu trceci wrote: vidim mi smo ovdje trenutno pa da vas pravo bocnem :D
Jesu, sa drugim ženama :D
haha ma ne znam sta je sa mnom ali ja ih znam koje se bas... mislim za ravnopravnost su u svakom smislu
franceska

#146 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by franceska »

Gledam feministice proteklih par dana. Parole, šetnje, "protesti" :lol: :lol:
Dr Kova

#147 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Dr Kova »

.
Gabrielo

#148 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by Gabrielo »

broj dva wrote:
franceska wrote:Feminizam nije donio ništa dobro.
-------
Donjeo ti je to da ti nece babo i mama odlucit sa kim ces se vjencat.
Meni se cini da su takvi brakovi bili uspjesni za razliku od ovih novih. Roditelji znali izabrati finog i normalnog muskarca. Danas se to bas i ne cijeni pa ima jako puno razvoda.

I nije donjeo. Nauci se pravilno izrazavati.
broj dva

#149 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by broj dva »

Gabrielo wrote:
broj dva wrote:
franceska wrote:Feminizam nije donio ništa dobro.
-------
Donjeo ti je to da ti nece babo i mama odlucit sa kim ces se vjencat.
Meni se cini da su takvi brakovi bili uspjesni za razliku od ovih novih. Roditelji znali izabrati finog i normalnog muskarca. Danas se to bas i ne cijeni pa ima jako puno razvoda.

I nije donjeo. Nauci se pravilno izrazavati.
----------
Super, nek ti babo odluci koga ces jebavat.
I boli te neka stvar za moje izrazavanje, ja kazem "donjeo" i pisem "donjeo".I jos puno toga sto je neispravno a savrseno razumljivo. Ako ti se ne svidja znaj da mi je pun kurac gramaticara i gramaticarki, vi ste medju najjadnijim pojavama na netu.
JThomas

#150 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu

Post by JThomas »

pa nije babo samo radi sina birao, niti je bora stanković ima tako perverznu maštu. odbacivanje tih običaja nema nikakve veze sa feminizmom, već sa izlaskom iz feudalizma. doduše mi se na balkanu ubrzano vraćamo u feudalizam, u svakom elementu.
Post Reply