Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zambaklija

#126 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by zambaklija »

vi ste meni gigantska enigma,kako preživite sa tom crkavicom....
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#127 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Domaci izdajnik »

Ma daj molim te...jel čuješ teze: ako nije mr.dr. sci. i na dobroj funkciji nek krepa gladan tako i treba....Ovaj genije je garant sa nekog privatnog faksa ala Megatrend :run:
ZelenaZgrada

#128 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by ZelenaZgrada »

Lajavikrelac wrote:Ma daj molim te...jel čuješ teze: ako nije mr.dr. sci. i na dobroj funkciji nek krepa gladan tako i treba....Ovaj genije je garant sa nekog privatnog faksa ala Megatrend :run:
To ti samo u svojoj glavi "čuješ".

Ne možeš zaposliti legalno radnika za manje od 22000din. Ovi što rade na crno češće dobiju više, pošto ne plaćaju doprinose pa im gazda izboriji višak na ruke.

U svakom slučaju priča o 20.000 kao proseku je budalaština.

A što se tiče faxa, kladim se da bi ti nervni slom doživio dok bi došo do pola mog (12 semestara) prema tome jebo te Megatrend :lol:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#129 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Domaci izdajnik »

Dobio sam ja davno nervni slom od takvih stručnjaka....a ti i dalje živi u utopiji kako je BG terra promesa u kojoj je dolce vita....Znaš i mi glupi Bosanci ponekad dobacimo do Bg onako lutajući, pa upoznamo i naučimo ponešto.
breuer

#130 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by breuer »

JThomas wrote:
bach wrote:
JThomas wrote:ovo je neko ubacio imena gradova i brojeve u generator nasumičnih brojeva, nema drugog objašnjenja.
Samo se nadaj tome...
detroit ispred seula, dubaija, tel aviva, ljubljane, talina, rige i budimpešte.
I to bankrotiraT :-)
ZelenaZgrada

#131 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by ZelenaZgrada »

Lajavikrelac wrote:Dobio sam ja davno nervni slom od takvih stručnjaka....a ti i dalje živi u utopiji kako je BG terra promesa u kojoj je dolce vita....Znaš i mi glupi Bosanci ponekad dobacimo do Bg onako lutajući, pa upoznamo i naučimo ponešto.
Niko to nije rekao, ponovo praviš konstrukcije u svojoj glavi i podmećeš. Ko što niko nije insinuirao da si glup al ti imaš punu slobodu da se tako osećaš, što se mene tiče. To što ponekad dobaciš do BG teško da te stavlja u poziciju autoriteta u odnosu na mene koji tu živim 20+ godina, zar ne? Al vidim da ti imaš neki defanziva stav, ko da sam ja došao na temu da širim pro-beogradsku propagandu :lol: Pa nisam jeboga ti, čak sam naglasio da se jedva sastavlja i sa tim realnim zaradama koje su u rasponu 30-50k, to meni teško da zvuči kao dočaravanje neke "obećane zemlje".

Taj ko ti je rekao da se u BGu prosečno zarađuje 20k dinara kenja ko foka, prosto i jednostavno- ili se radilo o osobi limitiranoj na najlošije plaćene niskokvalifikovane poslove. Da se razumemo, ima tu sirotinje po periferiji koja radi na crno za manje od 15000 ali ima ih u istom okruženju koji mlate i po nekoliko hiljada evra (isto na crno) pa ti svejedno prosek izađe iznad 20.
saja_dj

#132 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by saja_dj »

http://m.klix.ba/vijesti/bih/kosi-lift- ... /150309069

Evo i Sarajevo ima favele haman.

Strasno ovo izgleda. Strasno ruzno... :|
supercali

#133 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by supercali »

Lajavikrelac wrote:Dobio sam ja davno nervni slom od takvih stručnjaka....a ti i dalje živi u utopiji kako je BG terra promesa u kojoj je dolce vita....Znaš i mi glupi Bosanci ponekad dobacimo do Bg onako lutajući, pa upoznamo i naučimo ponešto.
prosjek plata u bg je 30-35 hiljada dinara
to mi kaze rodjak koji zivi gore citav zivot
van Basten

#134 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by van Basten »

ne znm za prosjek plata ali znam kad sam u maju bio u bg da me je fasciniralo kako se u minut poštuje red vožnje gradskih buseva. Nešto što fakat nisam očekivao tamo i čemu smo mi miljama daleko.
Bodkin

#135 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Bodkin »

SmokingMan wrote:Čudno,Vankuver je prije 3-4 godine imao golemih problema sa narkomanijom,ljudi su se drogirali gdje god su stigli,doslovno...Ovakav skok na skali je nevjerovatan...
Vankuver je godinama u vrhu. Gore je narkokanija malo drugaciji problem nego kod nas jer je sitni narkomani nece izbosti radi par dolara. Najveca policijska stanica im je u kvartu u kojen au avi beskucnici i narkomani smjesteni. Mozes tuda hladno proci u 2 ujutro. Sjebao bi se kako to izgleda i mozda bi te neko pitao za koji dolar ali ti dlaka ne bi falila sa glave. Dok te kod nas za kovanicu od 5 km nabode
Miki123

#136 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by Miki123 »

Bodkin wrote:
SmokingMan wrote:Čudno,Vankuver je prije 3-4 godine imao golemih problema sa narkomanijom,ljudi su se drogirali gdje god su stigli,doslovno...Ovakav skok na skali je nevjerovatan...
Vankuver je godinama u vrhu. Gore je narkokanija malo drugaciji problem nego kod nas jer je sitni narkomani nece izbosti radi par dolara. Najveca policijska stanica im je u kvartu u kojen au avi beskucnici i narkomani smjesteni. Mozes tuda hladno proci u 2 ujutro. Sjebao bi se kako to izgleda i mozda bi te neko pitao za koji dolar ali ti dlaka ne bi falila sa glave. Dok te kod nas za kovanicu od 5 km nabode

mah, narkomančina je ista i u bosni i u vankuveru. jedino si siguran kad je 2 m pod zemljom.
nellismo

#137 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by nellismo »

saja_dj wrote:
mk ultra wrote:
karanana wrote:jebi ga, ko je silom neprilika ili otvorenim prilikama u novom valu migracija stanovnistva u posljednjih 20 godina dosao u sarajevo iz foce, visegrada, lukavca.....(ne zamjerite ako nisam sve spomenuo ili ako sam spomenuo ovo sto sam spomenuo) i drugih okupiranih ili manje razvijenih dijelova BiH, njima je sarajevo vrh.
a oni koji su tu zivili decenijama ili oni koji su iz grada otisli 90ih pa se sada povremeno vracaju vide i znaju da je grad propao i poprilicno postao ovo sto se u naslovu navodi.
barem ja to tako primjetim uporedjujuci utiske ovih sarajlija koji su duze tu od prije rata ili su se ovdje rodili u poredjenju sa utiscima i elanom i raspolozenjem ovih tako da kazem novih sarajlija koji su tu doselili u zadnjih 10-20 godina.
ovo ti je samo jedan aspekt problema
nepismenost naroda se rješava pravilnim kažnjavanjem i pravilnim sistemom
a to što neko nema volje da ustroji narod to je drugo

zovneš policiju da maknu vozila koja su parkirana na trotoaru, oni dođu, vide, odu...? zašto?
jel tome kriv čovjek koji je došo iz Strgačine?
na kraju je opet kriv narod koji glasa ma odakle god dosao.

onaj sto se parkira na trotoar, sto prelijece gdje nema ni blizu semafora, sto ne placa kartu grasu, ne placa plin toplanama itd itd.

takav profil covjeka, nece glasati za profil politicara koji bi se suprotstavio ovom nacinu/kulturi zivljenja.

zasto mislite da dijaspora stalno kuka? lose im u becu? jest lose po kulturi zivota, moraju mjesecnu placat inace 50-100€ kazne, i nema parkiranja po trotoaru.
Narod je kriv što je nekulturan, što voli hraknut u sred ferhadije, posrati se na kaldrmi uz kovače, što ne postoji ni 2% kulture u Sarajevu.
Kakve veze ima glasanje naroda, za koga god glasaš ista govna i lopovi dolaze?!
Kriva je policija, eko policija, revizori, inspektori koji ne rade svoj posao. Zato je ovo divlji zapad gdje moraš upotrebom fizičke sile riješavati probleme. Žalosno...
OldMayor

#138 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by OldMayor »

Cuj kakve veze ima glasanje naroda. Oooj zemljo. Izborni proces se ne zavrsava samo glasanjem, kao sto nas narod misli. On konta stavio X i zavrsio posao. Ne. Narod mora konstatno pratiti sta ove budale na vlasti rade. Ali ne preko nekakvih placenih nevladinih udruzenja, nego gradjani sami treba da skontaju sta im politicari (ne)rade.

Ej bolan evo pola godine oni jos nisu formirali kantonalnu vladu?! A firme u govnima, ni vode, ni struje, ni plina, ni prevoza. Sta su radili pola jebene godine.

E sad da smo mi fino normalan grad, narod. Sutra bi izaslo barem 50.000 ljudi na ulicu i trazilo vanredne izbore u Kantonu Sarajevo. I onda bi ti fino vidio kako bi oni dogovorili tu vladu za 2h. Budi siguran u to. Ali njima se nigdje ne zuri, lagano evo pola godine se guzeljaju, malo skijanje, malo odmori, eh sad ce malo sjest 'radit' do juna, onda idu ljetni odmori, pa ce onda pocetkom iduce godine reci kako im je ostalo malo vremena, kako treba jos vremena (treba im jos jedan mandat) i tako ukrug...

Izadji na ulicu, trazi da do sutra formiraju vladu il hocemo nove izbore.

Al vec onda vidim Bakira ili one njegove ostale njuske iz stranke, izaci ce na presicu, pa ce reci ovo je sve izrezirano, ovo tamo onaj, ovaj hoce da nas uruse, bla bla i narod ce se vratit kucama...

I kako onda narod nije kriv? Jeste, jedino je narod kriv.
vade_mecum

#140 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vade_mecum »

Bodkin wrote:Dok te kod nas za kovanicu od 5 km nabode
ovo je glupost samo takva. sarajevo je medju sigurnijim gradovima u evropi, a druga je stvar sto svako krivicno djelo zavrsi na portalima pa narod ko iznenadjen sto se nesto desilo. nerealno je za ocekivati da se u gradu velicine i dinamike kao sarajevo nista ne desava.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#141 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by _BataZiv_0809 »

vade_mecum wrote:
ovo je glupost samo takva. sarajevo je medju sigurnijim gradovima u evropi, a druga je stvar sto svako krivicno djelo zavrsi na portalima pa narod ko iznenadjen sto se nesto desilo. nerealno je za ocekivati da se u gradu velicine i dinamike kao sarajevo nista ne desava.
Tacno je da se forsira crna hronika, ali da je sigurniji, ne bih bas rekao.
bach

#142 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by bach »

vade_mecum wrote:
Iduće godine svijet neće tražiti mišljenje kuće Mercer, nego tvoje mišljenje. 100 posto, garantujem, časna pionirska
vade_mecum

#143 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vade_mecum »

bach wrote:
vade_mecum wrote:
Iduće godine svijet neće tražiti mišljenje kuće Mercer, nego tvoje mišljenje. 100 posto, garantujem, časna pionirska
barem je jasno da je ova list load of crap blago receno
_BataZiv_0809 wrote:
vade_mecum wrote:
Tacno je da se forsira crna hronika, ali da je sigurniji, ne bih bas rekao.
sta onda reci za npr. neke francuske gradove tipa pariz, marseille i lyon gdje uvece sasvim normalna pojava vidjeti policiju u maskirnim uniformama i dugim cijevima? i ovo nije rekla-kazala
vade_mecum

#144 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by vade_mecum »

i niko nije u 146 postova primjetio da sarajevo nema problema sa beskucnicima sto je jako bitno
corsa

#145 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by corsa »

To si u pravu, nasi beskucnici nikome ne prave probleme! :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#146 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by _BataZiv_0809 »

vade_mecum wrote: sta onda reci za npr. neke francuske gradove tipa pariz, marseille i lyon gdje uvece sasvim normalna pojava vidjeti policiju u maskirnim uniformama i dugim cijevima? i ovo nije rekla-kazala
Znam. Bio sam svjedok vatrenog okrsaja izmedju neke balavurdije u Parizu. Takvo nesto nisam vidio u Sarajevu. Ali koliko Pariz ima stanovnika naspram Sarajeva?
nellismo

#147 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by nellismo »

Pa ja i rekoh da je narod kriv, ali nije narod kriv zbog glasanja.
Sad da se gore dogovaraju raguž, fahro i co isto bi bilo, ništa u Sa nebi bilo ni bolje ni gore.
Svake godine prijete isključenjem pplina i kad god to najave idu komentari tipa gglasali ste za njih sad patite. A za bilo koga da su glasali isto bi bilo. E to je moja poenta. Narod letargičan i jebe mu se. Penzije podjele tek 10.03. raja bankarima jebe mater što nema penzije :)
NeenaSa

#148 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by NeenaSa »

Gje pocheti i gdje stati.
Dug je niz nabrajanja.
Priorno, kriminalitet vodechih . Koliko vas je shto ste birali , po familijarnoj, ono ... samo nek' je nash :-) i boli me , smjeshten/a sam na Drzhavnu sisu, ..... etc.

'Bem ti zhivot, jedan Glavni grad nema vode, grijanja, struje, ... gdje smo i u kojem stoljechu. :roll:
cyprus

#149 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by cyprus »

OldMayor wrote:Cuj kakve veze ima glasanje naroda. Oooj zemljo. Izborni proces se ne zavrsava samo glasanjem, kao sto nas narod misli. On konta stavio X i zavrsio posao. Ne. Narod mora konstatno pratiti sta ove budale na vlasti rade. Ali ne preko nekakvih placenih nevladinih udruzenja, nego gradjani sami treba da skontaju sta im politicari (ne)rade.

Ej bolan evo pola godine oni jos nisu formirali kantonalnu vladu?! A firme u govnima, ni vode, ni struje, ni plina, ni prevoza. Sta su radili pola jebene godine.

E sad da smo mi fino normalan grad, narod. Sutra bi izaslo barem 50.000 ljudi na ulicu i trazilo vanredne izbore u Kantonu Sarajevo. I onda bi ti fino vidio kako bi oni dogovorili tu vladu za 2h. Budi siguran u to. Ali njima se nigdje ne zuri, lagano evo pola godine se guzeljaju, malo skijanje, malo odmori, eh sad ce malo sjest 'radit' do juna, onda idu ljetni odmori, pa ce onda pocetkom iduce godine reci kako im je ostalo malo vremena, kako treba jos vremena (treba im jos jedan mandat) i tako ukrug...

Izadji na ulicu, trazi da do sutra formiraju vladu il hocemo nove izbore.

Al vec onda vidim Bakira ili one njegove ostale njuske iz stranke, izaci ce na presicu, pa ce reci ovo je sve izrezirano, ovo tamo onaj, ovaj hoce da nas uruse, bla bla i narod ce se vratit kucama...

I kako onda narod nije kriv? Jeste, jedino je narod kriv.
Stvar jeste u narodu, ali nije toliko do glasanja... Ne može loš narod izabrati dobre političare... Niti bi dobar narod trpio loše političare... Narod bira političare onakve kakav je i on sam...
NeenaSa

#150 Re: Sarajevo- najgori grad na Balkanu ili Sarajevo je rupa od grada ili car je go

Post by NeenaSa »

I tako, decenijama tapkati.
Post Reply