Seks, brak, neimastina

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#126 Re: Seks, brak, neimastina

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:

Nisam. Nego sam pričala što traziš onu Ruskinju koja te kao malodobnog dječaka seksualno napastovala!
Sad napastvovanje je diskutabilno jer si bio više no voljan? :D
Pa bila je i ona sa nama kad smo ono bludnicili u Beogradu, Dorčul 2012?
Kikibombona

#127 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Kroksica wrote: Placebo efekti.
Ja se isto tako osjecam nakon partije saha, sta cemo sad? Vodit kampanju da mladi sto vise saha igraju?
:lol:

Da li si ozbiljna? :shock:

Mozda si frigidna pa ne osjecas ugodu. Ima tih slucajeva kod muskaraca i zena. Vecini ljudi seks pricinjava veliko zadovoljstvo.
Ako je slobodan stan, sto ne usele, osnuju porodicu i uzivaju u zajednickom zivotu a prezervative ostave za ogranicavanje potomstva?
Slobodan dok su roditelji na poslu, a stariji brat sa rajom na kafi. :D

Da li ti zivis u BiH?

Mnogi ljudi nemaju finansijsku podlogu da se prehrane, a o stanu da ne govorimo..... Ti bi im savjetovala da apsitiniraju i igraju sah!? :lol:
SaraFina

#128 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Kikibombona wrote:
SaraFina wrote:
Sad dramatiziraš :D

Očigledno je da lik trola .. Ja ne znam nijedan primjer u blizoj okolini njegovih godina bez seksualnog iskustva. Kakva samoća zaboga?

Kao da se u BiH i pedesetih i šezdesetih godina bilo ko od Muslimana pridrzavao vjerskih pravila?
O sadašnjosti da ne govorim :D
Apsolutno ne.

Evo, uzet cu kao primjer zgradu u kojoj zivim. Vise od trecine momaka izmedju 25 i 35 nema stalno zaposlenje. Ovi mladji od 20 - 25 ne rade u 80% slucajeva, tacnije znam dvojicu koji imaju stalne poslove. Ovi ostali cvaknu koji dinar tu i tamo, ako i to. Sarafina, jebena je situacija kod nas, ti ocigledno nemas pravu sliku.

Na srecu pa se ne pridrzavamo.....

I u mom okruzenju postoje ljudi bez stalnog zaposlenja. Rodjak mi je fakultetski obrazovan, što kazeš čvakne neku lovu sredjujući kompjutere ali ima uredan i zdrav seksualni zivot.
Stalnu djevojku i izlaze, pa onda gdje im mogućnosti dozvoljavaju.
Vikendom idu van grada.. Zive uglavnom solidno za bosanske uvjete. Neopterećeni su predrasudama u visegodišnjoj vezi i sasvim je normalno svima u okolini da su par.
Planiraju brak.. Ali kad se bar jedno zaposli.
I takvih slučajeva u Sarajevu je koliko zeliš ..

No da neko sebi uskraćuje seksualne aktivnosti zbog nemogućnosti da osnuje brak .. Finansijske ili bilo koje druge je ludilo.
Posebno zdravim i potentnim muskarcima je to problem i psihičke prirode.
Capajebo

#129 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Da nemam posla, da nemam sta jesti... mislim da bi vise razmislj'o o tome gdje da nadjem pos'o i pojedem nesto. :mrgreen:
@ngel

#130 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

Ja samo ne znam kako nekome ko je toliko ojadjen, gladan i zedan, nema gdje da spava, nema dinara u dzep...kako mu u tom stanju moze padati na um seks
Capajebo

#131 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Dobro @ngel, nemoras me bas stalno kopirat :roll: :mrgreen:
@ngel

#132 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

Capajebo wrote:Dobro @ngel, nemoras me bas stalno kopirat :roll: :mrgreen:
haha...vidi fakat, a samo isto mislimo :roll:
SaraFina

#133 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Nisam. Nego sam pričala što traziš onu Ruskinju koja te kao malodobnog dječaka seksualno napastovala!
Sad napastvovanje je diskutabilno jer si bio više no voljan? :D
Pa bila je i ona sa nama kad smo ono bludnicili u Beogradu, Dorčul 2012?

To priznaješ da si se seksao bez braka? Ohoooo ti se ohoooo što kaze Havanna :)

Dzehenemske vatre će biti grozne!

Zamišljam već kotao pun vode kako se polako krckaš a neka u miniću i halterima ti se pred očima saginje i lopatom nabacuje ugalj na vatru.

A ti kako god.. Saginješ glavu da zaviris ispod suknjice potoneš u ključalu vodu do očiju ..
Bozija kazna! I tako sve..
S4mpion

#134 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

SaraFina wrote: No da neko sebi uskraćuje seksualne aktivnosti zbog nemogućnosti da osnuje brak .. Finansijske ili bilo koje druge je ludilo.
Postoje li, možda, u tom scenariju muškarci koji ne žele ništa prije braka, a da su normalni, bez ikakvog ludila i bez problema psihičke prirode? :pusi:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#135 Re: Seks, brak, neimastina

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
To priznaješ da si se seksao bez braka? Ohoooo ti se ohoooo što kaze Havanna :)

Dzehenemske vatre će biti grozne!

Zamišljam već kotao pun vode kako se polako krckaš a neka u miniću i halterima ti se pred očima saginje i lopatom nabacuje ugalj na vatru.

A ti kako god.. Saginješ glavu da zaviris ispod suknjice potoneš u ključalu vodu do očiju ..
Bozija kazna! I tako sve..
I ti si :D
SaraFina

#136 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Capajebo wrote:Da nemam posla, da nemam sta jesti... mislim da bi vise razmislj'o o tome gdje da nadjem pos'o i pojedem nesto. :mrgreen:

Pa logično da bi.

Postoje uvijek pririteti. Ali kad se zadovolji potreba za hranom, snom, licnom higjenom.. Dodje na um.. Da uključiš igricu na PC :)
Kikibombona

#137 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

@ngel wrote:Ja samo ne znam kako nekome ko je toliko ojadjen, gladan i zedan, nema gdje da spava, nema dinara u dzep...kako mu u tom stanju moze padati na um seks
Nije ovdje gotovo niko gladan i zedan, nije bez krova nad glavom i nije bas bez dinara!

Vecina takvih slucajeva zivi sa roditeljima koji imaju primanja, i oni samo ponekad cvaknu neki dinar za dzeparca ili dobiju od roditelja.... Da se osamostale, da se ozene, za to nemaju para!

Naravno da ti ljudi prvenstveno zele naci posao, ali isto tako zele partnera, zele da se sa nekim vezu emotivno i seksualno. To je prirodan instikt svakog covjeka.

Sta da radimo sa tim ljudima koji je jako puno sa vjerskog stanovista?
Da im porucimo da apstiniraju i igraju sah, a da sejh za to vrijeme poklapa cetri zene!!?
Capajebo

#138 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

Kikibombona wrote:
@ngel wrote:Ja samo ne znam kako nekome ko je toliko ojadjen, gladan i zedan, nema gdje da spava, nema dinara u dzep...kako mu u tom stanju moze padati na um seks
Nije ovdje gotovo niko gladan i zedan, nije bez krova nad glavom i nije bas bez dinara!

Vecina takvih slucajeva zivi sa roditeljima koji imaju primanja, i oni samo ponekad cvaknu neki dinar za dzeparca ili dobiju od roditelja.... Da se osamostale, da se ozene, za to nemaju para!

Naravno da ti ljudi prvenstveno zele naci posao, ali isto tako zele partnera, zele da se sa nekim vezu emotivno i seksualno. To je prirodan instikt svakog covjeka.

Da im porucimo da apstiniraju i igraju sah, a da sejh za to vrijeme poklapa cetri zene!!?
Bogati jel' tebi neki sejh pokupio curu pa ga toliko mrzis? U svakom postu krivis nekog sejha...
Kikibombona

#139 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:
I u mom okruzenju postoje ljudi bez stalnog zaposlenja. Rodjak mi je fakultetski obrazovan, što kazeš čvakne neku lovu sredjujući kompjutere ali ima uredan i zdrav seksualni zivot.
Stalnu djevojku i izlaze, pa onda gdje im mogućnosti dozvoljavaju.
Vikendom idu van grada.. Zive uglavnom solidno za bosanske uvjete. Neopterećeni su predrasudama u visegodišnjoj vezi i sasvim je normalno svima u okolini da su par.
Planiraju brak.. Ali kad se bar jedno zaposli.
I takvih slučajeva u Sarajevu je koliko zeliš ..

No da neko sebi uskraćuje seksualne aktivnosti zbog nemogućnosti da osnuje brak .. Finansijske ili bilo koje druge je ludilo.
To je po meni sasvim ispravno. Takvih je kod nas ogroman broj kako si i sama zakljucila. Al sa vjerskog stanovista tvoj rodjak cini grijeh. O tome je tema.
@ngel

#140 Re: Seks, brak, neimastina

Post by @ngel »

SaraFina wrote:
Capajebo wrote:Da nemam posla, da nemam sta jesti... mislim da bi vise razmislj'o o tome gdje da nadjem pos'o i pojedem nesto. :mrgreen:

Pa logično da bi.

Postoje uvijek pririteti. Ali kad se zadovolji potreba za hranom, snom, licnom higjenom.. Dodje na um.. Da uključiš igricu na PC :)
Ako moze obezbijediti sebi hranu i mjesto gdje ce prespavati, moze i svojoj supruzi, sa djecom mogu pricekati dok se malo snadju, sve ostale opcije su samo puki izgovori
jao_situacije

#141 Re: Seks, brak, neimastina

Post by jao_situacije »

Capajebo wrote:
Kikibombona wrote:

Bogati jel' tebi neki sejh pokupio curu pa ga toliko mrzis? U svakom postu krivis nekog sejha...
:lol: :lol: sad htjedoh da pitam
Niemand

#142 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Niemand »

:meza1:
SaraFina

#143 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

S4mpion wrote:
SaraFina wrote: No da neko sebi uskraćuje seksualne aktivnosti zbog nemogućnosti da osnuje brak .. Finansijske ili bilo koje druge je ludilo.
Postoje li, možda, u tom scenariju muškarci koji ne žele ništa prije braka, a da su normalni, bez ikakvog ludila i bez problema psihičke prirode? :pusi:

Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Za zene već mi je normalnije da nemaju seksualnih veza prije braka, no ne smatram da bi to trebalo biti pravilo.
S4mpion

#144 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

SaraFina wrote:
S4mpion wrote:

Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Za zene već mi je normalnije da nemaju seksualnih veza prije braka, no ne smatram da bi to trebalo biti pravilo.
Dakle, ne postoje. :pusi:
Capajebo

#145 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Capajebo »

SaraFina wrote:

Pa logično da bi.

Upravo tako. Uvijek postoje prioriteti. E ja ne znam je li toliko tesko skontati da je muslimanu, vjerniku, vjera najveci prioritet?
Ridjobrki

#146 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

SaraFina wrote: Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Wrong.

Muškarci svoje određeno seksualno iskustvo uglavnom koriste za kompletnije i kvalitetnije zadovoljavanje sebe.
Kikibombona

#147 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Kikibombona »

Capajebo wrote: Bogati jel' tebi neki sejh pokupio curu pa ga toliko mrzis? U svakom postu krivis nekog sejha...
Da mi sejh pokupi djevojku, ego bi bio unisten za sva vremena. Ne mogu ni zamisliti. :lol:

Ne, prijatelju..... Kivan sam na ove zakone koji handre sirotinju. Sva ta pravila i jesu za sirotinju, kako ovozemaljska - tako i vjerska.

Sada je doslo vrijeme da je po vjeri seks i emotivni odnos sa partnerom luksuz koji si mogu priustiti samo materijalno potkovani. Sirotinja koja nema para i ne moze zasnovati brak treba apstinirati i igrati sah. S druge strane, bogatasima je dozvoljeno da imaju cetri zene. Pa ko je tu lud? :-)

Ako ovo nije nepravda ja ne znam sta jeste.
S4mpion

#148 Re: Seks, brak, neimastina

Post by S4mpion »

Kikibombona wrote:
Vodeći se ovom logikom, navodno bi trebali ohalalit i krađu. Što da šeik voza Ferrari, a ja golfa... :pusi:
Ridjobrki

#149 Re: Seks, brak, neimastina

Post by Ridjobrki »

Nepravda je i biti muško a nazvat sebe "kikibombona" :-?
SaraFina

#150 Re: Seks, brak, neimastina

Post by SaraFina »

Ridjobrki wrote:
SaraFina wrote: Mišljenja sam da muško prije stupanja u brak treba posjedovati odredjeno seksualno iskustvo, zbog kompletnijeg i kvalitetnijeg zadovoljavanja partnerice.
Wrong.

Muškarci svoje određeno seksualno iskustvo uglavnom koriste za kompletnije i kvalitetnije zadovoljavanje sebe.
Mislim da to nije tačno .. I da u mnogome ovisi od partnerice ..
Ako je zena neodlučna, ako su osjećaji mlaki s bilo koje strane i zadovoljstvo će biti srazmjerno tome.
Medjutim, ako je tebi stalo do zene, ti ćeš se svim silama truditi da joj maksimalno ugodiš. A i ona tebi.
Zato smatram da je sex bez ljubavi čista glupost. Sex bez braka uz ljubav i privrzenost moze biti izvanredno iskustvo.
Post Reply