udes uvidjaj pomoc
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Dendrlix
#126 Re: udes uvidjaj pomoc
Ne mora. Mozes se slobodno i polukruzno okrenuti na isprekidanoj iako nema znaka.
-
gratis
#127 Re: udes uvidjaj pomoc
ako mislis da nisi kriv ...zar nije bilo pametnije da si ti angazovo privatno sudskog vjestaka i trazio njegov nalaz prije sudjenja i to prikazo kao dokaz ?taureg71 wrote:sudija je odmah rekao da ne bi razbijali glavu ni on a ni mi da je najbolje kad je ista iole slozenije da se angazuje vjestak i ako se slazemo da ko od nas izgubi slucaj da ga na kraju plati...slozili smo se...policajci rekli isto ono sta su radili tokom uvidjaja, nisu davali misljenje ko je kriv...eto...javim naravno sta je biloi..
-
mahalas505
#128 Re: udes uvidjaj pomoc
Na osnovu cega baziras ovo misljenje? Mora biti neki zakon ili propis koji definise tu zabranu? ZOBS?gtc wrote:U praksi mislim da iskljucivanja lijevo nisu dozvoljena na magistralnom putu ukoliko za to nema neki posebni znak i sitno isprekidana traka. Naravno to su neka prinudna rjesenja, a jedina sigurna i 100% dozvoljena su sa trakama za odvajanje i petljama.
-
gtc
#129 Re: udes uvidjaj pomoc
Pa to kazem da treba provjeriti.mahalas505 wrote:Na osnovu cega baziras ovo misljenje? Mora biti neki zakon ili propis koji definise tu zabranu? ZOBS?gtc wrote:U praksi mislim da iskljucivanja lijevo nisu dozvoljena na magistralnom putu ukoliko za to nema neki posebni znak i sitno isprekidana traka. Naravno to su neka prinudna rjesenja, a jedina sigurna i 100% dozvoljena su sa trakama za odvajanje i petljama.
Uopsteno magistralni put je put viseg reda nije to neka lokalna cesta i slicno tako da ne znam da li su takve radnje dozvoljene zbog brzine kretanja vozila.
Npr. magistralnim putom ne smiju upravljati traktori, radna vozila i slicno upravo radi usporavanja saobracaja, nista sto se krece ispod 40km/h.
Ja znam npr da na pojedinim dijelovima M17 imas znakove koji dozvoljavaju skretanje lijevo, a isto mislim da je isprekidana traka tu, ali imas znak da smijes skrenuti. Ima i dijelova gdje npr. ne smijes -benzinske i slicno iobicno tu bude i znak da je skretanje zabranjeno. Tu ti nikad nije dozvoljeno prelazenje u drugu traku.
-
taureg71
#130 Re: udes uvidjaj pomoc
Doslovce je kod mene ovako...isprekidana regularna, a ima smjerokaz samo lijevo i pise na tabli ime naselja lijevo...i bas zato dam zmigavac 100 metara prije i usporavamgoran16v wrote:Nisam siguran da jedno iskljucuje drugo, na skretanju za vikednicu mojih roditelja je klasicna isprekidana linija za preticanje, nema saobracajnog znaka koji dozvoljava skretanje, ali ima putokaz za mjesto. Svaki put kad treba da skrenem ako ide neko iza mene ja puno prije skretanja dam zmigavac i pocnem usporavati da jasno pokazem namjeru, da ne bude zabune da idem u preticanje (ako ima neko ispred mene), ali otvorim 8 ociju i nije mi se jednom desilo da moram pustit nekog ko pretice kolonu i s...
-
taureg71
#131 Re: udes uvidjaj pomoc
Napisao sam u postovima sta sve ima i nema...klasicna isprekidana i smjerokaz ulijevo sa imenom naselja u koje se lijevo ulazi...niti njemu ko brani da pretice, niti meni da skrenem...Lose uradjeno sve to, treba puna linija da stoji i tacka !!!gtc wrote:Jedno pitanje, jako vazno - Da li si ti imao tu dozvoljeno skretanje na taj put, tj. postoji li neki znak koji tebi to dozvoljava ili brani?
Ako nema nikakvog puta onda racunaj da je tebi tu skretanje zabranjeno i da si ti kriv jer si usporio kolonu i sta sve ne.
Ukoliko je tu znak da je tebi skretanje dozvoljeno onda dalje nema sta da se prica. Nisi napravio apsolutno nikakav prekrsaj jer niti mozes da znas sta se desava 2 auta iza tebe niti te apsolutno zanima. On je duzan da procjeni da li je u mogucnosti preteci to jedno auto ili nije. Puno su vece sanse da on vidi tebe nego ti njega. Osim toga trebao je da vidi znak da je dozvoljeno skretanje u lijevo i da tu ne pretice ako je vidio da je kolona skoro stala.
E sad - jel ima znaka ili nema?
Isto tako hladno mislim da treba tuziti onog koji je tu stavio isprekidanu liniju ukoliko je to raskrsnica. ( Ako si imao znak to je onda sasvim regularna raskrsnica). Ako nemas na magistralnom putu znak, pogledaj kada budes izlazio sa tog sporednog puta da li ti je zabranjeno skretanje lijevo, ako jeste znaci da se tu ne smije sijeci traka i da si opet ti kriv bio.)
U praksi mislim da iskljucivanja lijevo nisu dozvoljena na magistralnom putu ukoliko za to nema neki posebni znak i sitno isprekidana traka. Naravno to su neka prinudna rjesenja, a jedina sigurna i 100% dozvoljena su sa trakama za odvajanje i petljama.
-
taureg71
#132 Re: udes uvidjaj pomoc
to u pravu ne moze...prvo ide vjestak koji je angazovan od suda, pa ako ti kao jedna od strana nisi zadovoljan njegovim nalazom onda ako se sudija slozi imam pravo angazovati svog vjestaka...gratis wrote:ako mislis da nisi kriv ...zar nije bilo pametnije da si ti angazovo privatno sudskog vjestaka i trazio njegov nalaz prije sudjenja i to prikazo kao dokaz ?taureg71 wrote:sudija je odmah rekao da ne bi razbijali glavu ni on a ni mi da je najbolje kad je ista iole slozenije da se angazuje vjestak i ako se slazemo da ko od nas izgubi slucaj da ga na kraju plati...slozili smo se...policajci rekli isto ono sta su radili tokom uvidjaja, nisu davali misljenje ko je kriv...eto...javim naravno sta je biloi..
- Rimad
#133 Re: udes uvidjaj pomoc
Da pokušamo logički. U naselju imam situaciju da ulica prolazi pored mjesta za parkiranje ( sporedna ulica kroz naselje) - slično kao kod na potezu Predsjedništvo-Baščaršija, gdje se parkiraju uz sporednu ulicu. Takođe, ima krivina u neposrednoj blizini.
Meni se jednom dogodilo da, kada sam se isparkiravao, odjednom se iza krivine stvorilo auto (nije ga bilo kada sam počeo izlaziti) i frajer ne staje (neki stariji sa unukom). Ne znam šta je htio, ali stao je tik pored mene da me ne udari. U toj situaciji, ispada da sam mu uzeo prvenstvo prolaza, jer sam se ja isparkiravao.
S druge strane, nije nikoga bilo kada sam počeo izlaziti sa parking mjesta i u međuvremenu ako neko naleti, ja ne mogu reagovati pa ići u rikverc, pogotovo u situaciji kada pazim da ne udarim druga parkirana auta. Po mom mišljenju, njegova bi bila krivica, da me je udario, jer on se nije nalazio u ulici prilikom mog izlaska.
Slično, logično mi je da se utvrdi ko je prvi počeo radnju, ti radnju skretanja ili taj drugi radnju preticanja.
Meni se jednom dogodilo da, kada sam se isparkiravao, odjednom se iza krivine stvorilo auto (nije ga bilo kada sam počeo izlaziti) i frajer ne staje (neki stariji sa unukom). Ne znam šta je htio, ali stao je tik pored mene da me ne udari. U toj situaciji, ispada da sam mu uzeo prvenstvo prolaza, jer sam se ja isparkiravao.
S druge strane, nije nikoga bilo kada sam počeo izlaziti sa parking mjesta i u međuvremenu ako neko naleti, ja ne mogu reagovati pa ići u rikverc, pogotovo u situaciji kada pazim da ne udarim druga parkirana auta. Po mom mišljenju, njegova bi bila krivica, da me je udario, jer on se nije nalazio u ulici prilikom mog izlaska.
Slično, logično mi je da se utvrdi ko je prvi počeo radnju, ti radnju skretanja ili taj drugi radnju preticanja.
-
dgL_
#134 Re: udes uvidjaj pomoc
uzeo si mu prvenstvo prolaza, nema se tu sta gledat logika... duzan si bio da utvrdis da bezbjedno mozes da se ukljucis u saobracaj, pravdanje njega tu nije bilo kad sam ja krenuo ti ne pije vode NIGDJE... jedino jos ako postoje nevidljiva auta... te su stvari vrlo jasne...Rimad wrote:Da pokušamo logički. U naselju imam situaciju da ulica prolazi pored mjesta za parkiranje ( sporedna ulica kroz naselje) - slično kao kod na potezu Predsjedništvo-Baščaršija, gdje se parkiraju uz sporednu ulicu. Takođe, ima krivina u neposrednoj blizini.
-
gtc
#135 Re: udes uvidjaj pomoc
Pa ako je tako ja uopste onda ne vidim sta si ti tu kriv?!taureg71 wrote:Napisao sam u postovima sta sve ima i nema...klasicna isprekidana i smjerokaz ulijevo sa imenom naselja u koje se lijevo ulazi...niti njemu ko brani da pretice, niti meni da skrenem...Lose uradjeno sve to, treba puna linija da stoji i tacka !!!gtc wrote:Jedno pitanje, jako vazno - Da li si ti imao tu dozvoljeno skretanje na taj put, tj. postoji li neki znak koji tebi to dozvoljava ili brani?
Ako nema nikakvog puta onda racunaj da je tebi tu skretanje zabranjeno i da si ti kriv jer si usporio kolonu i sta sve ne.
Ukoliko je tu znak da je tebi skretanje dozvoljeno onda dalje nema sta da se prica. Nisi napravio apsolutno nikakav prekrsaj jer niti mozes da znas sta se desava 2 auta iza tebe niti te apsolutno zanima. On je duzan da procjeni da li je u mogucnosti preteci to jedno auto ili nije. Puno su vece sanse da on vidi tebe nego ti njega. Osim toga trebao je da vidi znak da je dozvoljeno skretanje u lijevo i da tu ne pretice ako je vidio da je kolona skoro stala.
Isto tako hladno mislim da treba tuziti onog koji je tu stavio isprekidanu liniju ukoliko je to raskrsnica. ( Ako si imao znak to je onda sasvim regularna raskrsnica). Ako nemas na magistralnom putu znak, pogledaj kada budes izlazio sa tog sporednog puta da li ti je zabranjeno skretanje lijevo, ako jeste znaci da se tu ne smije sijeci traka i da si opet ti kriv bio.)
U praksi mislim da iskljucivanja lijevo nisu dozvoljena na magistralnom putu ukoliko za to nema neki posebni znak i sitno isprekidana traka. Naravno to su neka prinudna rjesenja, a jedina sigurna i 100% dozvoljena su sa trakama za odvajanje i petljama.
Nisi radio nista nedozvoljeno, osim toga ti dok si imao lijevi zmigavac on te nije smio preticati svakako.
Ako te osude osudit ce te na pricu neku zato dobro pazi. Tebi je zakonski bilo dozvoljeno sve sto si ti radio. Smio si znaci i usporiti tu, i skrenuti i sve. Na onom ko pretice je uvijek da vodi najvise racuna sta radi, osim toga ti si bio ispred njega, u 99% slucajeva svaki udarac sa zadnje strane je kriv onaj koji ga napravi.
Ti se brani da nisi radio nikakav prekrsaj i da si bio duzan da pratis samo sta radi onaj iza tebe. To si i radio, i kazi da nisi mogao ocekivati da ce u tom trenutku neko praviti prekrsaj dok ti skreces i udariti te. (Jer logicno, on bi pretekao i tog iza tebe i tebe i samim time napravio prekrsaj jer ocito nije imao dovoljno mjesta da se ubaci izmedju vas dvojice, sto je i sam morao da procjeni, sto bi znacilo da je on sve vas ugrozio, a ne ti).
-
taureg71
#136 Re: udes uvidjaj pomoc
Tako je !!! Hvala na savjetima i podrsci !!! javim sta je bilo uskoro...gtc wrote:Pa ako je tako ja uopste onda ne vidim sta si ti tu kriv?!taureg71 wrote:Napisao sam u postovima sta sve ima i nema...klasicna isprekidana i smjerokaz ulijevo sa imenom naselja u koje se lijevo ulazi...niti njemu ko brani da pretice, niti meni da skrenem...Lose uradjeno sve to, treba puna linija da stoji i tacka !!!gtc wrote:Jedno pitanje, jako vazno - Da li si ti imao tu dozvoljeno skretanje na taj put, tj. postoji li neki znak koji tebi to dozvoljava ili brani?
Nisi radio nista nedozvoljeno, osim toga ti dok si imao lijevi zmigavac on te nije smio preticati svakako.
Ako te osude osudit ce te na pricu neku zato dobro pazi. Tebi je zakonski bilo dozvoljeno sve sto si ti radio. Smio si znaci i usporiti tu, i skrenuti i sve. Na onom ko pretice je uvijek da vodi najvise racuna sta radi, osim toga ti si bio ispred njega, u 99% slucajeva svaki udarac sa zadnje strane je kriv onaj koji ga napravi.
Ti se brani da nisi radio nikakav prekrsaj i da si bio duzan da pratis samo sta radi onaj iza tebe. To si i radio, i kazi da nisi mogao ocekivati da ce u tom trenutku neko praviti prekrsaj dok ti skreces i udariti te. (Jer logicno, on bi pretekao i tog iza tebe i tebe i samim time napravio prekrsaj jer ocito nije imao dovoljno mjesta da se ubaci izmedju vas dvojice, sto je i sam morao da procjeni, sto bi znacilo da je on sve vas ugrozio, a ne ti).
- sparky
#138 Re: udes uvidjaj pomoc
u ZOBSu nigdje ne pise da je zabranjeno skretanje na isprekidanoj liniji na magistralnoj cesti(ko je bar jednom vozio kroz BiH, vidio je tih iskljucenja mali milion). vecina nasih magistralnih pravaca prolazi kroz naseljena mjesta i ceste su kratke isprekidane linije, za iskljucenje. neko je napisao da se istom ne smiju kretati vozila koja ne mogu ici brze od 40kmh, sto nije tacno. to vrijedi za autoput/autocestu.
poznavajuci nepoznavanje zakona nasih policajaca, mozda bi ti ovi dole clanovi mogli pomoci bar malo.
ako je sve bilo kako si opisao, onda nemas potrebe da se brines na sudu.
^lan/^lanak 36.
(1) Voza~ koji namjerava obaviti neku radnju vozilom na putu/cesti (pomjeranje
vozila udesno ili ulijevo, mijenjanje saobra}ajne/prometne trake, preticanje/pretjecanje,
obila`enje, zaustavljanje, skretanje udesno ili ulijevo, polukru`no
okretanje, vo`nja unazad/unatrag i sl.) smije po~eti takvu radnju samo
ako se prethodno uvjerio da to mo`e u~initi bez opasnosti za druge u~esnike/sudionike
u saobra}aju/prometu ili imovinu, vode}i pri tome ra~una o polo`aju
vozila i pravcu i brzini kretanja
^lan/^lanak 37.
(1) Prije obavljanja radnji vozilom iz ~lana/~lanka 36. ovog Zakona, voza~
je du`an jasno i blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri druge u~esnike/sudionike
u prometu, daju}i znak pomo}u pokaziva~a pravca ili, ako oni ne postoje,
odgovaraju}im znakom rukom
^lan/^lanak 42.
(1) Voza~ ne smije mijenjati na~in upravljanja vozilom naglim smanjenjem
brzine kretanja vozila, osim u slu~aju neposredne opasnosti.
(2) Voza~ koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila du`an je to
u~initi na na~in kojim ne}e ugroziti druge voza~e koji se kre}u iza njega.
^lan/^lanak 48
(2) Voza~ vozila koje skre}e ulijevo du`an je obaviti skretanje kre}u}i se
krajnjom lijevom saobra}ajnom/prometnom trakom koja se prote`e uz sredi{-
nju liniju/crtu i uz zami{ljeni ili obilje`eni luk koji spaja dvije sredi{nje linije/crte
bo~nih kolovoza/kolnika, odnosno saobra}ajnom/prometnom trakom koja se
prote`e uz lijevu ivicu/rub puta/ceste s jednosmjernim saobra}ajem/prometom,
osim ako saobra}ajnim/prometnim znakom na putu/cesti nije druga~ije
odre|eno.
9. Preticanje/pretjecanje i obila`enje
^lan/^lanak 57.
(1) Preticanje/pretjecanje i obila`enje voza~ smije obaviti samo ako time ne
ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i ako na putu/cesti
ima dovoljno prostora za bezbjedno/sigurno izvo|enje tih radnji.
(2) Voza~ ne smije preticati/pretjecati i obilazi kad time, s obzirom na karakteristike
puta/ceste i postoje}e okolnosti na putu/cesti i u saobra}aju/prometu
ili s obzirom na tehni~ka svojstva vozila kojim upravlja, ugro`ava druge u~esnike/sudionike
u saobra}aju/prometu.
^lan/^lanak 61.
Voza~ ne smije vozilom po~eti preticati/pretjecati ili obilaziti:
1) kolonu vozila;
2) ako je voza~ koji se kre}e iza njega po~eo preticati/pretjecati;
3) ako je voza~ koji je ispred njega na istoj saobra}ajnoj/prometnoj traci/traku
dao znak da namjerava preticati/pretjecati ili obi}i vozilo koje je ispred
njegovog vozila, ili obi}i drugu prepreku/zapreku na putu/cesti;
^lan/^lanak 67.
(1) Voza~ je du`an upotrijebiti zvu~ni znak upozorenja kad god je u pitanju
bezbjednost/sigurnost saobra}aja/prometa, a naro~ito:
1) na putu/cesti izvan naselja, radi upozorenja drugog u~esnika/sudionika
u saobra}aju/prometu da ga `eli prete}i ili obi}i, ako bi nedavanjem tog znaka
postojala opasnost od saobra}ajne/prometne nesre}e;
poznavajuci nepoznavanje zakona nasih policajaca, mozda bi ti ovi dole clanovi mogli pomoci bar malo.
ako je sve bilo kako si opisao, onda nemas potrebe da se brines na sudu.
^lan/^lanak 36.
(1) Voza~ koji namjerava obaviti neku radnju vozilom na putu/cesti (pomjeranje
vozila udesno ili ulijevo, mijenjanje saobra}ajne/prometne trake, preticanje/pretjecanje,
obila`enje, zaustavljanje, skretanje udesno ili ulijevo, polukru`no
okretanje, vo`nja unazad/unatrag i sl.) smije po~eti takvu radnju samo
ako se prethodno uvjerio da to mo`e u~initi bez opasnosti za druge u~esnike/sudionike
u saobra}aju/prometu ili imovinu, vode}i pri tome ra~una o polo`aju
vozila i pravcu i brzini kretanja
^lan/^lanak 37.
(1) Prije obavljanja radnji vozilom iz ~lana/~lanka 36. ovog Zakona, voza~
je du`an jasno i blagovremeno obavijestiti o svojoj namjeri druge u~esnike/sudionike
u prometu, daju}i znak pomo}u pokaziva~a pravca ili, ako oni ne postoje,
odgovaraju}im znakom rukom
^lan/^lanak 42.
(1) Voza~ ne smije mijenjati na~in upravljanja vozilom naglim smanjenjem
brzine kretanja vozila, osim u slu~aju neposredne opasnosti.
(2) Voza~ koji namjerava znatnije smanjiti brzinu kretanja vozila du`an je to
u~initi na na~in kojim ne}e ugroziti druge voza~e koji se kre}u iza njega.
^lan/^lanak 48
(2) Voza~ vozila koje skre}e ulijevo du`an je obaviti skretanje kre}u}i se
krajnjom lijevom saobra}ajnom/prometnom trakom koja se prote`e uz sredi{-
nju liniju/crtu i uz zami{ljeni ili obilje`eni luk koji spaja dvije sredi{nje linije/crte
bo~nih kolovoza/kolnika, odnosno saobra}ajnom/prometnom trakom koja se
prote`e uz lijevu ivicu/rub puta/ceste s jednosmjernim saobra}ajem/prometom,
osim ako saobra}ajnim/prometnim znakom na putu/cesti nije druga~ije
odre|eno.
9. Preticanje/pretjecanje i obila`enje
^lan/^lanak 57.
(1) Preticanje/pretjecanje i obila`enje voza~ smije obaviti samo ako time ne
ometa normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i ako na putu/cesti
ima dovoljno prostora za bezbjedno/sigurno izvo|enje tih radnji.
(2) Voza~ ne smije preticati/pretjecati i obilazi kad time, s obzirom na karakteristike
puta/ceste i postoje}e okolnosti na putu/cesti i u saobra}aju/prometu
ili s obzirom na tehni~ka svojstva vozila kojim upravlja, ugro`ava druge u~esnike/sudionike
u saobra}aju/prometu.
^lan/^lanak 61.
Voza~ ne smije vozilom po~eti preticati/pretjecati ili obilaziti:
1) kolonu vozila;
2) ako je voza~ koji se kre}e iza njega po~eo preticati/pretjecati;
3) ako je voza~ koji je ispred njega na istoj saobra}ajnoj/prometnoj traci/traku
dao znak da namjerava preticati/pretjecati ili obi}i vozilo koje je ispred
njegovog vozila, ili obi}i drugu prepreku/zapreku na putu/cesti;
^lan/^lanak 67.
(1) Voza~ je du`an upotrijebiti zvu~ni znak upozorenja kad god je u pitanju
bezbjednost/sigurnost saobra}aja/prometa, a naro~ito:
1) na putu/cesti izvan naselja, radi upozorenja drugog u~esnika/sudionika
u saobra}aju/prometu da ga `eli prete}i ili obi}i, ako bi nedavanjem tog znaka
postojala opasnost od saobra}ajne/prometne nesre}e;
-
gratis
#139 Re: udes uvidjaj pomoc
@taureg71 ... zanima me samo posto imam slicnu situaciju ...
je li se na usmenom pretresu pojavila i druga strana i policajci ?
jesi li imo svoju foto dokumentaciju i sl. nesto sto koristis u svoj odbranu ?
jesu li oni ...druga strana ili policija na usmeni pretres donijeli fotodokumentaciju i sl ?
Kako to sve ide ?
Mozes odgovoriti ako hoces i na PP da ne skrecemo sa tvoje teme ovdje...
je li se na usmenom pretresu pojavila i druga strana i policajci ?
jesi li imo svoju foto dokumentaciju i sl. nesto sto koristis u svoj odbranu ?
jesu li oni ...druga strana ili policija na usmeni pretres donijeli fotodokumentaciju i sl ?
Kako to sve ide ?
Mozes odgovoriti ako hoces i na PP da ne skrecemo sa tvoje teme ovdje...
-
taureg71
#140 Re: udes uvidjaj pomoc
Juce zavrseno, vjestak rekao da sam ja uveliko skrenuo prema sporednom putu kad je ovaj krenuo da pretice i da je mogao da prikoci bezbjedno da je drzao ostojanje ovog vozila ispred sebe koje se kretalo...dobio taj lik kaznu 300 km i kaznene bodove i da mi njegovo osiguranje prizna stetu tj radove na autu koje sam obavio vec, jer ne mogu cekati dok se proces ne zavrsi...hvala svima na komentarima, bilo je bas korisnih 
- holowey
#141 Re: udes uvidjaj pomoc
taureg71 wrote:Juce zavrseno, vjestak rekao da sam ja uveliko skrenuo prema sporednom putu kad je ovaj krenuo da pretice i da je mogao da prikoci bezbjedno da je drzao ostojanje ovog vozila ispred sebe koje se kretalo...dobio taj lik kaznu 300 km i kaznene bodove i da mi njegovo osiguranje prizna stetu tj radove na autu koje sam obavio vec, jer ne mogu cekati dok se proces ne zavrsi...hvala svima na komentarima, bilo je bas korisnih
drago mi je da se po tebe dobro zavrsilo
-
goran16v
#142 Re: udes uvidjaj pomoc
Moglo se predpostaviti...taureg71 wrote:Juce zavrseno, vjestak rekao da sam ja uveliko skrenuo prema sporednom putu kad je ovaj krenuo da pretice i da je mogao da prikoci bezbjedno da je drzao ostojanje ovog vozila ispred sebe koje se kretalo...dobio taj lik kaznu 300 km i kaznene bodove i da mi njegovo osiguranje prizna stetu tj radove na autu koje sam obavio vec, jer ne mogu cekati dok se proces ne zavrsi...hvala svima na komentarima, bilo je bas korisnih
-
gtc
#143 Re: udes uvidjaj pomoc
Pa sta ces kad se kod nas policajac postaje sa 4 razreda osnovne i nekog mini kursa. Naravno, ima izuzetaka koji su i fer i korektni, ali je dobar dio ovako ovih priucenih glupana koji dvije ciste nemaju i stvore ti toliki problem kao sto su tebi. Sad umjesto da i oni dobiju neke "kaznene bodove" pa da sljedeci puta dobro paze da ne izgube posao radi toga, oni ce sutra opet ici i napraviti isto.
-
taureg71
#144 Re: udes uvidjaj pomoc
gtc wrote:![]()
Pa sta ces kad se kod nas policajac postaje sa 4 razreda osnovne i nekog mini kursa. Naravno, ima izuzetaka koji su i fer i korektni, ali je dobar dio ovako ovih priucenih glupana koji dvije ciste nemaju i stvore ti toliki problem kao sto su tebi. Sad umjesto da i oni dobiju neke "kaznene bodove" pa da sljedeci puta dobro paze da ne izgube posao radi toga, oni ce sutra opet ici i napraviti isto.
100% si ubo srz teme i poentu....da su oni normalno napravili uvidjaj ne bi ja ni bio okrivljen...ovako cimanje, sekiracija,ma...
-
obuzdan
#145 Re: udes uvidjaj pomoc
Zasto bi ti nudio novac ako nije kriv?taureg71 wrote:citaj pazljivo, sve sam napisao, isprekidana je linija ...pravac...naveo sam i u kojoj traci, samo ne citas pazljivo...znaci udaren sam kad sam skoro skrenuo preko trake lijeve i skoro dohvatio sporedni put prednjim tockovima...policajac tvrdi da nisam pogledao mogu li bezbjedno preteci ??? ja ga pitam a kako on koji je 2. auto iza mene moze da vidi migavac moj i da kocim kad je izmedju nas u koloni jos jedno auto ? on slijeze ramenima...lavic wrote:Ako si skretao preko pune linije kriv si. Nisi naveo u kojoj traci je nastao kontakt, ali bez obzira ne mozes samo ti biti kriv, mora svoj dio imati i onaj koji te je udario nazad, pod uslovom da ovo sto si napisao je istina.
-
taureg71
#146 Re: udes uvidjaj pomoc
ne kontam poantu ??? nudio je novac jer je " mislio" da je kriv...pajdo, je li mislis da nudjenje novca " pije" vode na sudu i da je to DOKAZ da nisam kriv ja nego on ???obuzdan wrote:Zasto bi ti nudio novac ako nije kriv?taureg71 wrote:citaj pazljivo, sve sam napisao, isprekidana je linija ...pravac...naveo sam i u kojoj traci, samo ne citas pazljivo...znaci udaren sam kad sam skoro skrenuo preko trake lijeve i skoro dohvatio sporedni put prednjim tockovima...policajac tvrdi da nisam pogledao mogu li bezbjedno preteci ??? ja ga pitam a kako on koji je 2. auto iza mene moze da vidi migavac moj i da kocim kad je izmedju nas u koloni jos jedno auto ? on slijeze ramenima...lavic wrote:Ako si skretao preko pune linije kriv si. Nisi naveo u kojoj traci je nastao kontakt, ali bez obzira ne mozes samo ti biti kriv, mora svoj dio imati i onaj koji te je udario nazad, pod uslovom da ovo sto si napisao je istina.
-
mahalas505
#147 Re: udes uvidjaj pomoc
Koji clanovi zakona su napisani u presudi?taureg71 wrote:Juce zavrseno, vjestak rekao da sam ja uveliko skrenuo prema sporednom putu kad je ovaj krenuo da pretice i da je mogao da prikoci bezbjedno da je drzao ostojanje ovog vozila ispred sebe koje se kretalo...dobio taj lik kaznu 300 km i kaznene bodove i da mi njegovo osiguranje prizna stetu tj radove na autu koje sam obavio vec, jer ne mogu cekati dok se proces ne zavrsi...hvala svima na komentarima, bilo je bas korisnih
-
obuzdan
#148 Re: udes uvidjaj pomoc
taureg71 wrote:
ne kontam poantu ??? nudio je novac jer je " mislio" da je kriv...pajdo, je li mislis da nudjenje novca " pije" vode na sudu i da je to DOKAZ da nisam kriv ja nego on ???
Kod nas nista ne pije vode. Znam za slicne slucajeve gdje su 100% nevini ljudi proglaseni krivim. Tako da je najpostenije iazci, otresti ga i onda zovnut drotove...
-
taureg71
#149 Re: udes uvidjaj pomoc
Dobicemo presudu napismeno za 10-15 dana valjda...pricao je sudija i spominjao te brojeve ko da upamtimahalas505 wrote:Koji clanovi zakona su napisani u presudi?taureg71 wrote:Juce zavrseno, vjestak rekao da sam ja uveliko skrenuo prema sporednom putu kad je ovaj krenuo da pretice i da je mogao da prikoci bezbjedno da je drzao ostojanje ovog vozila ispred sebe koje se kretalo...dobio taj lik kaznu 300 km i kaznene bodove i da mi njegovo osiguranje prizna stetu tj radove na autu koje sam obavio vec, jer ne mogu cekati dok se proces ne zavrsi...hvala svima na komentarima, bilo je bas korisnih
-
goran16v
#150 Re: udes uvidjaj pomoc
Dovoljan je sam cuveni clan "voznja neprilagodjena uslovima na cesti"...