Wizz air
-
tnt-tunja
#126 Re: Wizz air
Moze pomoc? Naime narucio sam kartu i sve platio, ali sam ocito negdje pogrijesio, pa karta glasi na moje ime, a trebala je na mamino.
Na check-in mogu ukucati putne isprave i ostalo, no ime i prezime ne mogu. Zvao sam Dubrave, oni nemaju pojma sta i kako pa su mi dali broj od wizzaira u Bijeljini.
Tamo mi agent fino kaze da je oko 89KM online promjena imena, a 119KM na salteru, karta i dalje kosta 79,99KM.
Da li je neko imao slicnih iskustava, te da li se moze sta uciniti po ovom pitanju, ili da kupujem novu kartu???
Na check-in mogu ukucati putne isprave i ostalo, no ime i prezime ne mogu. Zvao sam Dubrave, oni nemaju pojma sta i kako pa su mi dali broj od wizzaira u Bijeljini.
Tamo mi agent fino kaze da je oko 89KM online promjena imena, a 119KM na salteru, karta i dalje kosta 79,99KM.
Da li je neko imao slicnih iskustava, te da li se moze sta uciniti po ovom pitanju, ili da kupujem novu kartu???
-
manki
#127 Re: Wizz air
Mislim da ces nazalost morati platiti promjenu imenatnt-tunja wrote:Moze pomoc? Naime narucio sam kartu i sve platio, ali sam ocito negdje pogrijesio, pa karta glasi na moje ime, a trebala je na mamino.
-
SSemir
#128 Re: Wizz air
naravno da se placa promjena imena. jer da ne placa, raja bi kupovala one najjeftinije i po piku poslije prodavali
-
tnt-tunja
#129 Re: Wizz air
Svaka cast, skupla pita od tepsije, 100KM promjena imena?? Sto je previse, previse je. Da li postoji mogucnost da tu istu kartu isprintam, a da recimo u photoshopu promijenim ime?
Znam da nije prijedlog za pohvale, al mi se jednostavno ne bacaju toliki novci...
Znam da nije prijedlog za pohvale, al mi se jednostavno ne bacaju toliki novci...
- Magarece_godine
#130 Re: Wizz air
tnt-tunja wrote:Svaka cast, skupla pita od tepsije, 100KM promjena imena?? Sto je previse, previse je. Da li postoji mogucnost da tu istu kartu isprintam, a da recimo u photoshopu promijenim ime?
Jok druze .... zapravo, ne znam kako je sa lowcost kompanijama ... ali taj papir ti je najmanje bitan ... ime se unese u sistem i to je bitno ...
- dobar osjecaj
- dobar osjecaj
-
tnt-tunja
#133 Re: Wizz air
Izgleda da me niste bas najbolje razumjeli. Ja nisam odradio check-in, samo mi ime i prezime stoji upisano jer account glasi na mom imenu. Broj pasosa, mjesto izdavanja i rok trajanja, tj. check-in mogu odraditi.dobar osjecaj wrote:Postoji mogucnost da se ti igras do mile volje u photoshopu ali karta glasi na ime koje pise u tvom pasosu. Karte su povezane s pasosem, odnosno s brojem pasosa koji si morao upisati prilikom kupovine karte. Doplati taj iznos i iduci put gledaj sta upisujes na koga glasi karta a ko placa.tnt-tunja wrote:Svaka cast, skupla pita od tepsije, 100KM promjena imena?? Sto je previse, previse je. Da li postoji mogucnost da tu istu kartu isprintam, a da recimo u photoshopu promijenim ime?
- dobar osjecaj
#134 Re: Wizz air
Greska. Pobrkala sam nesto drugo. Svejedno, karta je u medjunarodnom sistemu na tvoje ime i bez promjene imena u medjunarodnom sistemu koju treba izvrsiti neko preko koga kupujes kartu, ti svojevoljno ne mozes na taj let ubaciti nikoga ko nema tvoje ime i prezime.tnt-tunja wrote:Izgleda da me niste bas najbolje razumjeli. Ja nisam odradio check-in, samo mi ime i prezime stoji upisano jer account glasi na mom imenu. Broj pasosa, mjesto izdavanja i rok trajanja, tj. check-in mogu odraditi.dobar osjecaj wrote:Postoji mogucnost da se ti igras do mile volje u photoshopu ali karta glasi na ime koje pise u tvom pasosu. Karte su povezane s pasosem, odnosno s brojem pasosa koji si morao upisati prilikom kupovine karte. Doplati taj iznos i iduci put gledaj sta upisujes na koga glasi karta a ko placa.tnt-tunja wrote:Svaka cast, skupla pita od tepsije, 100KM promjena imena?? Sto je previse, previse je. Da li postoji mogucnost da tu istu kartu isprintam, a da recimo u photoshopu promijenim ime?
Dopusti mi da ti napisem da se ja ne bi tako igrala ni sa svojom kartom a ne da svoju mamu dovodim u glupe situacije da se spremi za put i da je vrate s aerodroma ili optuze za varanje jer si je ti poslao sa kartom koju si lazirao koristeci se zakonski-upitnim metodama.
90 maraka je sitnica za gresku koju si napravio i dobra skola da zapamtis i bolje pazis iduci put.
-
tnt-tunja
#135 Re: Wizz air
Ok. A da li postoji mogucnost da odradim check-in na salteru aerodroma i da bude sve uredu???
- drndalo
#136 Re: Wizz air
Moze staviti maminu sliku u svoj pasos, da putuje kao on... Jest da ce mozda malo biti sumnjiv(a) nasim iz DGS-a, a stranim policajcima malo vise, ali sta je to naspram Photoshop-a...?
Da budem malo i ozbiljan. Wizz tog datuma ceka tebe na let, jer TI imas kartu, samo se TI mozes chekirati (a i to ti moze biti skuplje ako opet nesto pogrijesis), jer je samo TVOJE ime medju putnicima na tom letu tog dana.
Da, nije jeftino, ali sta mislis na cemu oni temelje svoju zaradu u tom poslu ? Na kartama od 80 KM ? Hebiga, plati pa klati... Drugi put neces pogrijesiti jer si naucio nesto placajuci porez na budale...
Da budem malo i ozbiljan. Wizz tog datuma ceka tebe na let, jer TI imas kartu, samo se TI mozes chekirati (a i to ti moze biti skuplje ako opet nesto pogrijesis), jer je samo TVOJE ime medju putnicima na tom letu tog dana.
Da, nije jeftino, ali sta mislis na cemu oni temelje svoju zaradu u tom poslu ? Na kartama od 80 KM ? Hebiga, plati pa klati... Drugi put neces pogrijesiti jer si naucio nesto placajuci porez na budale...
-
tnt-tunja
#137 Re: Wizz air
drndalo wrote:Moze staviti maminu sliku u svoj pasos, da putuje kao on... Jest da ce mozda malo biti sumnjiv(a) nasim iz DGS-a, a stranim policajcima malo vise, ali sta je to naspram Photoshop-a...?
Mislim da nema potrebe da me indirektno nazivas budalom.
Hvala na odgovorima.
-
trnoruzica_sa
#138 Re: Wizz air
Sve provjeri jos jednom.tnt-tunja wrote:Moze pomoc? Naime narucio sam kartu i sve platio, ali sam ocito negdje pogrijesio, pa karta glasi na moje ime, a trebala je na mamino.
Nisam mogla isprintati kartu. Ubjedjivali su me kako je "do mene"! Trebalo je u Dubravama da doplatim printanje karte, ne mogu se sjetiti koji je iznos u pitanju. Kazem im da se uloguju preko mog korisnickog ID i isprintaju kartu za povratak, te da cu i nju platiti kolikog god kazu da iznosi. Nisu mogli pristupiti "mom racunu". Greska je bila do sistema 100%.
- drndalo
#139 Re: Wizz air
Nema na cemu, i nemoj misliti da je ovo (samo) tebi namijenjeno... To je cesta fraza, i svi taj porez placamo, neko cesce, neko rjedje, i na raznim mjestima, ali svi ponekad platimo "porez na budale"...tnt-tunja wrote:drndalo wrote:Moze staviti maminu sliku u svoj pasos, da putuje kao on... Jest da ce mozda malo biti sumnjiv(a) nasim iz DGS-a, a stranim policajcima malo vise, ali sta je to naspram Photoshop-a...?
Mislim da nema potrebe da me indirektno nazivas budalom.
Hvala na odgovorima.
Pogledao sam na njihovoj stranici i imaju u cjenovniku tu stavku, po te pare koje si rekao... Znaj da sve sto trebadne placati na aerodromu bude jos skuplje nego preko web-a, ukljucujuci i check-in... Tako da planiraj da uradis check-in kuci preko web-a unaprijed, i da odstampas papir o tome, da ga mama nosi sa sobom.
Probaj za svaki slucaj javiti im se e-mailom na web-u, i izmoliti promjenu imena putnika zbog tvoje greske, nepaznje, ne bas dobrog engleskog, nesto izmisli, i nadaj se da ces naletiti na raspolozenog sluzbenika. U najgorem slucaju na istom si, platices sta moras i zdravo.
-
tnt-tunja
#140 Re: Wizz air
Ma znam, nije prvi put da letim sa njima, samo mi u brzini se provukla greska da ne odaberem opciju da necu ja putovati, jer je account na moje ime.
Meni je samo nevjerovatno glupo napravljeno, ja sad mogu odraditi check in, pasos, istek, mjesto izdavanja, a ime i prezime je fixno...
Javio sam im se i mailom, cak i na tviter, ali je stvar sto 11.07. mora ici, a cijena karte raste, na kraju bi mi moglo biti jeftinije da platim tu izmjenu imena...
Meni je samo nevjerovatno glupo napravljeno, ja sad mogu odraditi check in, pasos, istek, mjesto izdavanja, a ime i prezime je fixno...
Javio sam im se i mailom, cak i na tviter, ali je stvar sto 11.07. mora ici, a cijena karte raste, na kraju bi mi moglo biti jeftinije da platim tu izmjenu imena...
- drndalo
#141 Re: Wizz air
Pa mozes TI, jer je karta TVOJA... Hebiga... Naravno da ce ti na kraju biti jeftinije platiti promjenu ako moradnes, nego drugu kupiti... Nek si im se javio, mozda budes sretan, a mozda i ne, ali sve to je manji problem nego da ona na putu imadne neki problem...
- amidzazeher
#142 Re: Wizz air
Meni se ista stvar desila, nazvao sam ih odmah i zena mi zamjenila ime bez naplate, a prezime isto ostalo jer sam starom narucio kartu. Ne znam koga si zvao ali ja sam morao na engleskom pricati sa njom tako da kontam da sam nekako njih direktno dobio.
A i taj razgovor me dosao oko 15KM. Probaj zvati, ja se nesto ne bih zezao sa PS-om
A i taj razgovor me dosao oko 15KM. Probaj zvati, ja se nesto ne bih zezao sa PS-om
-
swanfilter
#143 Re: Wizz air
Kada kliknes Submit, karta je zakljucana. Promjena moguca uz doplatu koja kosta vise nego sama karta, to su fazoni kako naplatiti dekocentraciju.
Koliko se bezze ovdje mucis Sizifovim poslom, mogao si i sebi odraditi jednu kartu pa zapiciti sa materom. Ovako ces platiti dvije karte bez fajde ... Pamet u glavu ...
Koliko se bezze ovdje mucis Sizifovim poslom, mogao si i sebi odraditi jednu kartu pa zapiciti sa materom. Ovako ces platiti dvije karte bez fajde ... Pamet u glavu ...
-
manki
#144 Re: Wizz air
Mailom ces dobiti odgovor u roku od 30 dana, pokusaj im se javiti na FB stranici u komentarima ispod slika, tamo cesto odgovaraju na pitanja. Mada mislim da ce te vjerovatno uputiti na call centar koji si zvao vec...tnt-tunja wrote:Ma znam, nije prvi put da letim sa njima, samo mi u brzini se provukla greska da ne odaberem opciju da necu ja putovati, jer je account na moje ime.
-
tnt-tunja
#145 Re: Wizz air
Pricao sam i ja, ali nista dzaba sve... Javio sam se na twitter, sad cu pokusati i na facebook.amidzazeher wrote:Meni se ista stvar desila, nazvao sam ih odmah i zena mi zamjenila ime bez naplate, a prezime isto ostalo jer sam starom narucio kartu. Ne znam koga si zvao ali ja sam morao na engleskom pricati sa njom tako da kontam da sam nekako njih direktno dobio.
Mada iskreno ne vjerujem nesto u to, al hajde...
- Thorgerson
#146 Re: Wizz air
E bosnje jbt. Em imas karte koje su negdje i po pet puta jeftinije, jos hoce sve dzabaluka...
Jebaji ga sad, jedino ti ostaje da ih zamolis fino i objasnis da ti je prvi put da rezervises, pa mozda i budu imali razumijevanja...i to odmah uraditi, mislim ne znam kad si to fulio, ali si trebao odmah nazvati... da znaju da ne petljas nesto...
Jebaji ga sad, jedino ti ostaje da ih zamolis fino i objasnis da ti je prvi put da rezervises, pa mozda i budu imali razumijevanja...i to odmah uraditi, mislim ne znam kad si to fulio, ali si trebao odmah nazvati... da znaju da ne petljas nesto...
- uglavnomja
#147 Re: Wizz air
neke low cost kompanije imaju rok par sati nakon "submit"-a za dzabno anuliranje ili pmojenu svega. (norwegian napr. s tim da oni nude mogucnost kad kupujes kartu da doplatis 15-ak markica i mozes mijenjati sta hoces kad hoces).
ali evo gledam kod wizz samo call center. evt. sam uradi, ali idu fees.
nadam se da kolega trntnjt nije kupio novu kartu, jer u tom slucaju placa opet administaritvni troskove, kofere ... sto opet dodje skuplke od same promjene imena.
nadam se da kolega trntnjt nije kupio novu kartu, jer u tom slucaju placa opet administaritvni troskove, kofere ... sto opet dodje skuplke od same promjene imena.
-
tnt-tunja
#148 Re: Wizz air
Putujem bez kofera... Buduci da mi je cijena karte skocila na 99,99KM sada pocinjem razmisljati i o placanju provizije za promjenu imena.uglavnomja wrote:neke low cost kompanije imaju rok par sati nakon "submit"-a za dzabno anuliranje ili pmojenu svega. (norwegian napr. s tim da oni nude mogucnost kad kupujes kartu da doplatis 15-ak markica i mozes mijenjati sta hoces kad hoces).
-
tnt-tunja
#149 Re: Wizz air
Ee sad mi nastupa, cak i problem da promijenim ime, jer kad kliknem na opciju change name ne dopusta mi se da isto ucinim...
-
MMM1977
#150 Re: Wizz air
Da to nije kakvo božje davanje?tnt-tunja wrote:Ee sad mi nastupa, cak i problem da promijenim ime, jer kad kliknem na opciju change name ne dopusta mi se da isto ucinim...